Šta je novo?

LG Nexus 4

Kud ne stavise kao i na drugim telefonima. To staklo me najvise nervira kod N4. Ne samo zbog potencijalnom lomljenja vec i zbog klizanja kako iz ruke tako i sa drugih glatkih povrsina pod malim nagibom. #*** li ih iPhone i oni od kojih vidjese :d Zadnju stranu su iskopirali od njih.

Poslednja izmena:
Bilo kako bilo i ova Gorilla Glass 2 napred je zivo ******. :)
dbrand mi je samo ulepsao telefon jos vise jer su mi one sljokice isle na djoku. :d

Dbrand mi se ne svidja jer mi se svidjaju one sljokice :D A i djevojke kad vide to svidi se i njima i eto odma prica i upoznavanje, zivio nexus 4 :D Sto se bumpera tice narucicu ga isplatice se,i bolje nego u servis 80e da mi uzimaju zbog tog "stakla" pozadi, mada stv cuvam tel kao oci u glavu :D Postoji li za pozadi neka folija na kojoj nece ostajati otisci prstiju kao sto ima za naprijed ? :)

*** muvas ribe na n4 i na sljokice,po kojim mestima ti blejis :)

Nazad nije staklo gsmarena je pogresila. Zadnji deo je od istog materijala kao na z1 kompakt. Znaci plastika

Kakve su to ribe kad se loze na telefon, ispada da im je on bitniji nego ti :D

Kakva je ovo plastika lomi se ko staklo :d

Znas kako po kafica kad fino sunce izadje izvadi se tel pocnu sljkokice da bljeste upadaju u oci a ove nase vole to i pocne neka prica i kasnije ide tel polako u dzep kad se uzme broj :D

Ti veruj sta hoces. Ali je to plastika pozadi.
Kada ti bude riknuo mob skini taj zadnji deo i udari ga cekicem i uporedi taj materijal sa slomljenom casom,prozorom itd itd. :)

Znas kako po kafica kad fino sunce izadje izvadi se tel pocnu sljkokice da bljeste upadaju u oci a ove nase vole to i pocne neka prica i kasnije ide tel polako u dzep kad se uzme broj :D

Ti ko da pises scenarijo za po###c :) inace ne verujem u ovu tvoju pricu :)

Poslednja izmena:
Ti ko da pises scenarijo za po###c :) inace ne verujem u ovu tvoju pricu :)

Malo idemo u off topic ali da kazem tel privuce paznju jer ih u CG nema ni 10 zbog toga sam ga kupio cak 300e, jos nikoga nisam vidio sa Nexus 4 nigdje, ima te sljokice zanimljiv je i zbog toga necu dbrand da stavljam pozadi, drugaciji i lijep je tel privuce paznju, pocne se prica u vezi njega i kasnije se prica razvija u drugom smjeru, i nigdje nisam pominjao da odma kad joj pokazem tel idemo u WC :D nego polako uz pricu zainteresujem djevojku i uzmem br da se vidimo prosetamo :)

Poslednja izmena:
A nista znaci ispred ogledala da se vide plocice kako keramicke tako i.... :D

Pločice na plaži, u ostalim situacijama mobilni privlači devojčice. (bar ove generacije koje mene zanimaju :p)

Kako se radi reinstalacija softvera na Nexus 4? Jel komplikovano? Nasao sam na netu tj na google development factory img za KitKat 4.4.2 ali ne znam na koju foru da flesujem. Da li se gubi garancija ako to odradim? Molio bih ako neko zna da okaci detaljan postupak flesovanja tj reinstalacije softvera (na srpskom). Ima 800 i nesto strana, tesko je naci da li je neko o tome pisao. Hvala unapred! :)

Pogledaj prvu stranu teme, prvi post.

Kako se radi reinstalacija softvera na Nexus 4? Jel komplikovano? Nasao sam na netu tj na google development factory img za KitKat 4.4.2 ali ne znam na koju foru da flesujem. Da li se gubi garancija ako to odradim? Molio bih ako neko zna da okaci detaljan postupak flesovanja tj reinstalacije softvera (na srpskom). Ima 800 i nesto strana, tesko je naci da li je neko o tome pisao. Hvala unapred! :)

Ako nisi menjao rom, tj ako si na fabrickom, mozda prvo da probas Factory Reset ?

Pa ne gubi je uopste.. Posto moze sve da vrati na fabricko stanje,i to lagano

Maloprije sam iz kancelarije sa posla imao dva razgovora, ja sam zvao, jedno na fiksni a drugo na mobilni, i drugu stranu sam u oba slučaja odlično čuo ali su se u oba slučaja žalili da mene jako slabo čuju, da prekida. Zna li neko u čemu je fazon, da li ste ovo doživljavali? Nisam negdje u podrumu, četvrti je sprat i signal je jak. Inače kod mene je sve stock, zadnja verzija, ne-rooted.

Maloprije sam iz kancelarije sa posla imao dva razgovora, ja sam zvao, jedno na fiksni a drugo na mobilni, i drugu stranu sam u oba slučaja odlično čuo ali su se u oba slučaja žalili da mene jako slabo čuju, da prekida. Zna li neko u čemu je fazon, da li ste ovo doživljavali? Nisam negdje u podrumu, četvrti je sprat i signal je jak. Inače kod mene je sve stock, zadnja verzija, ne-rooted.

Da nisi mene zvao, imao sam propusten poziv oko 13h :)

Jeste bilo baš oko 13 ali mislim da nisam zvao tebe :)

Pokusao sam juce da flesujem telefon kao sto je opisano u prvom postu. Nisam uspeo jer ona procedura vazi samo za otkljucane telefone. Kod mene je lock state locked. Kako se otklnucava telefon? Da li mogu da otkljucam telefon, flesujem i ponovo da ga zakljucam? I gubim li garanciju ovim otklnucavanjem? To mi je najbitbije, da ne izgubim garanciju. Molim za postupak otkljucavanja. Hvala. :)

Za flesovanje fabrickog image ne treba da bude otkljucan telefon.
Probaj ponovo,nesto nisi dobro radio.

Otključavanje i zaključavanje bootloader-a

Otključavanje bootloadera (BL) je neophodno za bilo kakve prepravke kod telefona, pre svega za fleš custom ROM-a i custom recovery-ja, ali i root (mada za to postoje i metode za root gde nije neophodno otključavanje BL.

Velika prednost Nexus telefona je u tome što se BL vrlo jednostavno otključava i zaključava (pre slanja na reklamaciju, na primer). I to bez ikakvih tragova da je nekada bio otključan.

Upozorenje - Promena stanja bootloadera vodi do kompletnog brisanja podataka sa telefona! Uradite backup pre bilo kakve intervencije!

Otključavanje bootloader-a

1. Ugasiti telefon (Nexus 4, naravno)

2. Ubaciti ga u fastboot (taster za utišavanje zvuka i taster za uključivanje)

3. Proveriti da li su drajveri lepo instalirani. Ukoliko nisu, instalirati ih ponovo sa linka - Link

4. Skinuti arhivu - Fastboot i ADB.rar

5. Otpakovati je u C:/Fastboot

6. Otvoriti Command Prompt (Kliknuti na Start i u Search polje uneti komandu: cmd )

7. U Command Prompt uneti: cd c:/Fastboot

8. Za otključavanje bootloadera uneti: fastboot oem unlock

9. Telefon je spreman i otključan za brojne modifikacije!

Zaključavanje bootloader-a

1. Ponoviti sve od 1 do 7

2. Za ponovno zaključavanje bootloadera uneti komandu: fastboot oem lock

3. Ukoliko ste prethodno flešovali fabrički imidž, telefon je sada u fabričkom stanju i nije moguće primetiti da je bootloader bio nekad otključan

4. Što bi rekli stranci (a ne znam ni sam zašto) - profit! :)

- CC

Corvus kralj. :)

Juce je izasla nova verzija Nexus 5 Experience. Za mene najbolji rom koji sam probao za sada. Necu da pisem sta je sve ubaceno u rom jer ima na xda sve detaljno. Instalirao sam verziju sa CAF kernelom. Cini mi se da se telefon mnogo manje greje u poredjenju sa ostalim romovima. Trajanje baterije je odprilike kao i na ostalim.

Poslednja izmena:
Vrh Dno