Šta je novo?

LG Nexus 4

Ali ja ne mogu da verujem koliko se ovaj fon brzo proda sa oglasa. Ne mogu da stignem da ga kupim. Lik je nocas postavio oglas, a jutros u pola 11 je vec bio rezervisan. To je ko zna koji po redu sto mi je na takav nacin pobegao. Jurim ga vec duze vreme tako da mi se smucilo i skupljam kesh za N5.

Mislim da ovom telefonu ne moze mnogo da padne cena, jedino za 2-3 godine kad izadje neki ludilo Nexus na Android 6.0
Ja stalno imam foliju na ekranu i Ringke Fusion futrolu - ne verujem samom sebi iako ga bas pazim :D

Ajde jos jednom da objasnimo razloge dali i zasto ostati na Nexus 4 ili uzeti Nexus 5 za doplatu od 180 evra

Doplata od 180e? Ma kakvi. Nexus 5 nije za toliko bolji telefon.

Ne znam odakle vam doplata od 180e? Koliko sam pratio oglase poslednje vreme, neka prosecna cena za koju ljudi prodaju N4 je oko 220e, a N5 ima cak i za 330-350e.

Doplata je otprilike 120-130. I nzm da li vredi ali ja cu veoma uskoro odraditi ovaj prelaz pa gde puklo da puklo :-D

Pa to je istina ali kad dodje vreme za prodaju istog, onda je bolje da je sto ocuvaniji.

Znas kad ces ga prodati preko oglasa, ako si stavio vecu cijenu od ostalih, pa da je bez packe :) Dakle, sto da se *ebem da ga cuvam kad ne mogu nista vise izvuci, pa da ga loli dam novog za 3x manje para :) Mada meni je i sad ko nov, bez zastita. Vodis racuna, ne stavljas sa kljucevima, ne ispada. To je to, nikakvo robovanje, normala, a ocuvas stvar, ne zbog prodaje, vec zbog sebe. FIno je imati i koristiti ocuvanu stvar.

Vec par mjeseci ne nosim bumper, folije nisam nikad ni stavljao. Osjecaj je potpuno drugaciji, dosao mnogo manji i elegatniji telefon. Kad ne nosim ostale stvari bez zastite mogu i ovo.

Vama preporucujem da nalijepite kakvu foliju na TV :D

Poslednja izmena:
Ljudi, otišao mi punjač.
Gde kupiti nov, a da nije neka jeftina, kineska kopija?

Pocela je da mi se odjepljuje zadnja folija na Nexusu. Obisao sam sve moguce prodavnice u PG i jedno 80% prodavaca pojma nema koji je to tel, gledali su ga tako cudno da sam se smijao od muke, naravno folija za nazad nigdje nema, dok za naprijed ima samo u 1 prodavnicu, takodje za Galaxy i Iphone ima za izvoz. I sta cu moracu da narucujem preko aliexpress-a jer drugacije ne mogu to da kupim a ne bih zeli oda ogrebem staklo ili plastiku sto je vec pozadi. Pa pored folije koju cu morati da narucim razmisljao sam se i za bumper nije skup oko 8$ oprilike, interesuje me da li ce da udeblja dosta tel i kakav je kao zastita i osjecaj u ruci, je li ga ko imao? :)

Imam zastitu za prednje syaklo. Za ovo ne. Nisam nesto cuvao fon osim da ga ne stavljam gde ima soli (to odmah izgrebe fon). Ispadao mi je i na beton. Tako da folija pozadi ne moze da skodi ali nije neophodna. Jos je moj beli.

razmisljao sam se i za bumper nije skup oko 8$ oprilike, interesuje me da li ce da udeblja dosta tel i kakav je kao zastita i osjecaj u ruci, je li ga ko imao? :)

Imao sam bumper, nosio par mjeseci i skinuo. Jednostavno telefon sa bumperom i bez nebo i zemlja. Reko' ili cu ga korisiti ko covjek ili necu ni kupovati :) Tako je bilo za svaki prosli telefon, nosim zatsitu 2-3 mjeseca i sve skinem. ALi za svaki buduci necu stavljati vise nista od zastite nikako, samo unakazis telefon i izgubis osjecaj u ruci. :)

Naprijed imam zastitu ali sam citao po internetu da se mnogi zale kako se lako grebe pozadi na to staklo jer nema gorilaglass kao naprijed..Onda cu vjerovatno samo naruciti foliju, hvala :)

Baci oko na neki dbrand kad vec narucujes, mozda ti zavrsi dupli posao :)

Naprijed imam zastitu ali sam citao po internetu da se mnogi zale kako se lako grebe pozadi na to staklo jer nema gorilaglass kao naprijed..Onda cu vjerovatno samo naruciti foliju, hvala :)

Od takvih korinsika treba kupiti N5 za duplo manje para, za par mjeseci :D Ja sam kupio N4 20 dana star, sa 11 mjeseci garancije, u startu odmah skoro 100€ manje od novog :d Ganjas one kojima telefon dosadi za mjesec dana :)

Poslednja izmena:
By the way, both the front and the back of the LG Nexus 4 are covered in Gorilla Glass 2, which should ensure enough protection against scratches.

Ovo kaze GSMArena,oni grese gresim i ja.

By the way, both the front and the back of the LG Nexus 4 are covered in Gorilla Glass 2, which should ensure enough protection against scratches.

Ovo kaze GSMArena,oni grese gresim i ja.

Jest k****, lako se grebe. Ovo je vise neka plastika,nije ni staklo. LOznice da ne ulazim u N5 temu, kaka je on po pitanju Hardareskih stvari, grebanja, guljenja i tako to (oko kamere i slicno). u SW necu da ulazim jer je sve isto i znam. :)

Mugu da pricaju sta hoce, pozadi je najobicniji pleksiglas.

Pleksiglas je dobar dielektrik, nisam siguran kako bi se ponasalo prilikom Wireless punjenja, s obzirom da radi na principu indukcije!

Poslednja izmena:
Kucnite prstom napred i nazad i cucete razliku izmedju stakla i plastike.

Pleksiglas je dobar dielektrik, nisam siguran kako bi se ponasalo prilikom Wireless punjenja, s obzirom da radi na principu indukcije!

Svaka plastika je dielektrik i staklo je dielektrik. I dielektrik i treba da bude da bi se punio bezicno jer on ne utice na elektromagnetne talase, tacnije prolaze kroz njega bez izoblicenja, "kao kroz sir". Da je pozadi metal to bi bio problem za bezicno punjenje.

Pa da brate samo nek stavljaju folije i oklope :D

Svaka plastika je dielektrik i staklo je dielektrik. I dielektrik i treba da bude da bi se punio bezicno jer on ne utice na elektromagnetne talase, tacnije prolaze kroz njega bez izoblicenja, "kao kroz sir". Da je pozadi metal to bi bio problem za bezicno punjenje.

Jeste ali kontam, neko posebno staklo gorilla ovo ono kao ne utice nista. :) Imaju neke fore kad se ne mogu se prostorati talasi kroz dielektrik. Zaboravio sam, davno ucio iz Elektromagnetike :) Ali nije ni bitno sad, traziti.

EDIT: Inace u pravu si sad nadjoh, sto je idealniji dielektrik, gubicu su manji, sto je manje idealniji (manja dielektricna propustljivost), gubici su veci :Klanjanje

Znam kad sam radio u laboratoriji probojne napone raznih dielektrika izmedju 2 elektrode (pleksiglas je imao najvecu dielektricnu cvrstocu). Nesto sam kontao da EMG talasi ne mogu proci kroz dielekrik. I vazduh je dielektrik, u sustini mora postojati ili izolator ili provodno tijelo, trece nema :D I da, ne zavisi sve od dielektrika ima tu jos faktora.

Poslednja izmena:
Ja sam u startu uzeo bumper i već mi se isplatio. Danas mi telefon ispao sa nešto više od metra visine na pod i ništa mu nije. Folije sam odmah bacio jer mi idu na živce.

Poslednja izmena:
Da je to staklo pozadi jeftino pa ajde. Nego kosta boga oca... Meni se bumper isplatio 10 do 20 puta..

Vrh Dno