Šta je novo?

LG Nexus 4

@shibbypower1
flesovao sam iz cwm to sto si mi preporucio i i dalje ista prica. ne znam da li ima veze zato sto flesujem iz cwm...

Ljudi dajte neki predlog za rom. JA sam na PA 3.99 vec duuuuže vreme i mislim da je zrelo za menjanje. Ne mogu više da čekam od PA tima da izbace ljudski 4.4 pa ću preći na neki drugi rom. Nisam toliko u toku kao što sam nekada bio i nemam predstavi šta od ovih 4.4 valja. Vidim pominje se Purity, Liquid, mahda... Ima li koji od tih Pie, Halo? ***, navikao sam na PA...

Ja kao minimalista mogu da ti preporučim Purity i PSX (purespeedx.net), pošto ne volim romove sa milion opcija... Mislim da bi ti Liquid Smooth odgovarao, vidim da je hvaljen i da ima i Halo i PIE, tako da počni od njega.

Sve sto sam probao osim Cataclysm i Purity ima bagove. Manje ili vise iritantne ali ih obavezno imaju, a ja nisam spreman na taj kompromis da jedan Nexus uredjaj koji je i dalje potpuno podrzan od strane google, sakatim nekim polu-proizvodima sa hiljadu opcija, od toga svaka druga ima po jedan "nus" efekat. Naravno, ovo je samo moje misljenje, nikome ga ne namecem, ali ako zelite ozbiljno iskustvo na jednom ozbiljnom uredjaju, ja vam toplo preporucujem ova dva gore navedena roma.

definitivno sam resio da ubacim purity. Posto dolazim sa stock 4.4.2 da li mi treba i kernel ili samo da flesujem rom i gapps? I da li, posto sam prebacio na ART , treba da u CWM pored standardnod brisanja dalvik,factory reset i cashe da uradim jos nesto pre flesovanja roma?

Ima da se isprepadas kad sletis sa nabudzenog PA na minimalisticki purity :D

definitivno sam resio da ubacim purity. Posto dolazim sa stock 4.4.2 da li mi treba i kernel ili samo da flesujem rom i gapps? I da li, posto sam prebacio na ART , treba da u CWM pored standardnod brisanja dalvik,factory reset i cashe da uradim jos nesto pre flesovanja roma?

Nista vise. Factory Reset iz recovery, flash ROM, flash Gapps, wipe cache i na konju si.
Uz Purity dolazi stock kernel tako da ne moras nista da diras.
Mozes kasnije ako hoces da flesnes Hells ili Semaphore kernel pa da probas koji ti vise odgovara. Ta dva su nekako battery friendly, ako hoces performanse flesni Arkestone kernel. U svakom slucaju neki AOSP baziran kernel.

i evo problema. zip file je lose skinut, a krenuo sam u install backup nemam.pomocu power i vol- mogu da udjem.Moze li se sistem flesnuti preko fastboot?

Skini opet zip nabaci na /sdcard (preko fastboot) i flesuj iz reovery-a. A mozda mizes i da mountujes /sdcard iz recovery-a pa prebacis .zip

Poslednja izmena:
nemam ciril.
@ Stjepan_Zarez moze pomoc kako da prebacim zip roma preko fastboota?

Ja mislim, potrazi(cu) na Google:

Kod:
adb push ROM.zip /sdcard/

Pretpostavljam da imas onaj paket "komandi" ako nemas javi na postavim.

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1506153&d=1353717141

Ja sam to radio nekad davno, ali sam zaboravio sta sam kucao (mescin nesto sideload). Isti problem sam imao, formatirao bio greskom /system.

Pokusaj ti ovako kao iznad gore. Mozda ce ti i drajveri trebati. :)

Poslednja izmena:
hmmm, samo jos da nadjem koja je putanja do sd kartice. jer mislim da ovako/sdcard/ nece moci

nemam, postavi ako nije problem.
vidim da fastboot ima opciju "fastboot flash system" ne znam da li je to to

Evo nasao sam u helpu adb-a. Znaci OK je komanda.

Kod:
adb push <local> <remote>    - copy file/dir to device

A da instalira Nexus Toolkit pa da ide na push files, ili da flesne rom iz njega?

Moze i tako, ali ovako je mozda lakse, nego da sad to instalira. Njemu samo treba da prebaci .zip i da fleusje i to je to, koliko sam ga skontao.

i da adb mi ne vidi uredjaj...
dok ga fastboot vidi

Pokreni telefon u bootloader mode. Otvori CMD kao Admin, i navedi ga na onu putanju gdje je onaj paket sto si skinuo i tu kopiraj ROM. KOmanda mislim CD C:/Users/Stjepan/Desktop/Platform-Tools (primjer) <ENTER> i onda ide tek komanda.

Poslednja izmena:
probao sa fastboot, evo ispisa iz komande:
sudo fastboot flash system purity_mako_ota_2014-01-291.zip
erasing 'system'...
OKAY [ 0.323s]
sending 'system' (166407 KB)...
OKAY [ 6.106s]
writing 'system'...
OKAY [ 7.676s]
finished. total time: 14.105s
nakon restarta zaustavi se na "Google"
imate li neku ideju sta dalje?

Udji u recovery pa wipe dalvik i cache.
Ali daj mu prvo malo fore, prvi put duze bootuje rom.

probao sa fastboot, evo ispisa iz komande:
nakon restarta zaustavi se na "Google"

Sta to uradi kukavce. :D To je komanda za flesovanje system.img-a. A ti umjesto toga flesovao kompletan .zip i to na System particiju :D FAstboot neka komande za kopiranje koliko sam vidjeo u helpu, samo preko adb-a :D

Instaliraj ti onda WugFresh Toolkit, trebace i drajveri imas tamo sve kako instalirati drajvere.

imate li neku ideju sta dalje?

Imamo :)

http://www.wugfresh.com/nrt/

Instaliraj to i Drajvere PDA.net po uputstvu i idemo dalje. :) Svakako ga vrijedi imati.

Poslednja izmena:
zahebo sam, samo polako. skinem znaci wug flesh. i dalje sta treba da radim... :) osim sto povezem fon, power+vol-

zahebo sam, samo polako. skinem znaci wug flesh. i dalje sta treba da radim... :) osim sto povezem fon, power+vol-

Instaliraj ga imas drajvere ukljucene u njemu (pda.net drajveri), kad sve to sredis onda je lako. :) Ne trci pred rudu polako, ti hoces sve u jednom kliku i na brzinu :D

evo sad sam u windowsu.drajvere sam instalirao pre nesrece pa sad u device manager nema adb interface nego samo Android.trebam li da uklanjam sve od ranije drivere pa onda install?

evo sad sam u windowsu.drajvere sam instalirao pre nesrece pa sad u device manager nema adb interface nego samo Android.trebam li da uklanjam sve od ranije drivere pa onda install?

Ne bi bilo lose. Imas onaj USB Deview ukljucen. Izbrisi sve sto ima veze sa Google Nexusom pa instaliraj svjeze. PdaNet su po meni najbolji radi i ADB i Mass Storage, barem kod mene.

EDIT:
To jednom namjestis (drajvere) i zavrsio si sa tim forever (barem dok imas taj tel). :)

Poslednja izmena:
Imas u Toolkitu opciju da proveris drajvere. Ako prolazi test, radi sa tim. Ako ne, moras rucno brisati pa instalirati pda.net

instalirao sam drajvere preko ovog alata. adb nije prosao proveru.sta savetujete dalje?

Nazad
Vrh Dno