Šta je novo?

LG Nexus 4

Eo i mene na PA, trebalo mi je malo vremena da se naviknem na pie dok nisam skontao kako se pokrece i halo mi se svideo:) Jedino što mi je lošije u odnosu na stock su boje:-D Jel moze neka pomoc kako da ih podesim? Nisam bas za menjanje kernela ako bas ne mora... Video sam na temi da ste pominjali Trickster mod pa me zanima kako se najlakše podesava?

Je l' telefon bio u airplane modu kada je potrošio 2% za 7 sati? Meni obično troši 1% po satu po noći.

Ma on tako prikaže dok ne počneš da ga koristiš, a onda sledećih 8 posto svuče za 2min

To kod tebe nije dobro, meni na gnex skine oko 2-3% preko noći, a sve živo uključeno...

Meni je trošio 3% za noć na AOKP. Odličan. Na 4.3 stock još uvek nisam testirao, jer do sada ga nisam ostavljao preko noći.

Eo i mene na PA, trebalo mi je malo vremena da se naviknem na pie dok nisam skontao kako se pokrece i halo mi se svideo:) Jedino što mi je lošije u odnosu na stock su boje:-D Jel moze neka pomoc kako da ih podesim? Nisam bas za menjanje kernela ako bas ne mora... Video sam na temi da ste pominjali Trickster mod pa me zanima kako se najlakše podesava?

Lošije su ti stock boje od PA boja? Ovo prvi put čujem :D Naravno sve je stvar ukusa, ali zar ti nisu stock boje previše isprane?

Lošije su ti stock boje od PA boja? Ovo prvi put čujem :D Naravno sve je stvar ukusa, ali zar ti nisu stock boje previše isprane?
Eo upravo sam izguglao podesavanja za Trickster i sada sam zadovoljan bojama isprobao par kombinacija i za jednu se odlucio :)
Meni su na Stock 4.3 bile taman a mozda sam se i navikao ali sada kada sam presao na PA bile su mi nekako nzm tamnije i nisu bile tako ciste i jasne :D
Inace cini mi se da je Stock fluidniji pogotovo pri scrollu sam to primetio, ali u svakom slucaju pravo osvezenje :) Pie i Halo su mi super :D

Isprane boje zakon... Sada kada sam se navikao na ips čim pogledam amoled zaboli me stomak.. Čudna stvar

^
To ti je ko nekad golf dvojka. :D

"Isprane boje zakon... Sada kada sam se navikao na ips čim pogledam amoled zaboli me stomak.. Čudna stvar"

+1

Stvar navike, da... Ja sam svo vreme bio na PA kada sam ga imao tako da nisam ni stigao da se naviknem. Ali sada kada ponovo uzmem N4 probacu stock.

Trebao bih sledeći mjesec nabaviti ovaj Nexus 4 po ovoj novoj cijeni od $250 pa da pitam par stvari, sada imam Galaxy S i ono što želim je pouzdan i dobar GPS (što sada nemam, više ne radi nego što radi, a čitam da je to problem i na Galaxy 2 i 3, ne znam za Galaxy 4) i želim da sve ukupno telefon radi brže. Kakav je GPS na Nexusu 4? Da li relativno brzo hvata signal, ali prije svega da li uvijek hvata i uspješno odražava signal? Da li se može pouzdano koristiti u vožnji? Ovaj na SGS često izda, ako i radi nikad ne znaš kad će prestati da radi.

Što se tiče opšte brzine čuo sam da je Nexus 4 brz, a i morao bi biti dosta brži i sa te strane prijatniji za rad od SGS.

Čujem da mu kamera nije nešto i to mi je žao (valjda jedna od rijetkih slabih strana), čitao sam da je slabija od recimo SGS 3 ali ne znam kakva je u odnosu na prvi SGS koji sad imam, ako je negdje na tom nivou onda OK, ako je slabija nadam se da nije puno slabija.

Neko mi reče da mu baterija na Nexusu manje traje sad kad ima Android 4.3 u odnosu na 4.2.2, da li ste primjetili tako nešto?

Da li je neko imao SGS pa da kaže kakav je njegov Super AMOLED displej u odnosu na Nexusov True HD IPS Plus? Mada pretpostavljam da je to subjektivna procjena, nekome je bolje jedno a nekome drugo.

Koliko sam shvatio Nexus nema izmjenjivu bateriju, to me ne brine posebno ali sjećam se nekoliko situacija da je SGS toliko zaglavio da klasično paljenje preko tastera nije radilo već sam morao izvaditi i vratiti bateriju da bi se telefon uopšte pokrenuo sa učitavanjem Androida. Nadam se da se na Nexusu ovo ne dešava ili da postoji neko rješenje kad se desi :)

Kakav mu je audio, za slušanje muzike na slušalicama? SGS je tu sasvim dobar. A kvalitet zvuka na zvučnik?

Sve u svemu Nexus 4 bi trebao u svemu biti bolji od SGS osim možda kamera, možda displej, ne znam za taj audio, možda i on, baterija je valjda tu negdje ista.

Bolji je u svemu. Nije realno porediti ih ipak je to velika razlika u generacijama. Sto se tice gps hvata za par sekundi

Prvi android telefon mi je bio SGS pa sad Nexus 4.
Sto se kamere tice na N4nisam primjetio da je losija. Sto se tice ekrana, na N4 je savrsenstvo kad dodjes sa SGSa. Slika mnogo ostrija i realnija. Audio je losiji kod N4 u odnosu na SgS. Bazerija mnoogo bolja na N4.

Dakle, samo ce ti audio kvalitet na SGS nedostajati i nista drugo vjeruj. Mada ako nisi audiofil nece ni to :D

Ja ne razumem baš poređenje s3 i n4. Imam oba u kući, stock. n4 je bolji, lepši, brži. na oba se koristi mihome launcher, čak su mi boje lepše na n4. S3 sa istim app instaliranim stalno kuburi sa memorijom zbog samsungovih servisa. Generalno s3 mi je kantica u odnosu na n4.

kamera, ekran, card slot, onako na prvu

sve je to subjektivno, osim slota koji stvarno svinjarija sto su ga izostavili...

Samo da prenesem utiske mat folije. Upravo smo drugu stavili Nillkin mat foliju i utisak je WOW! Extra kako klizi prst po foliji :) Poručili i devojka i ja :)

Dx.com pa u search Nillkin E960, imaju 2 vrste, jedna je pet, druga je mate, tu mate smo stavljali. Preko moba sam pa ne mogu direktan link, sorry.

Poslednja izmena:
Sd slot u Nexusu necete gledati svidjelo se to nekome ili ne. Google forsira Play Store servise i to je to.

Ja ne razumem baš poređenje s3 i n4. Imam oba u kući, stock. n4 je bolji, lepši, brži. na oba se koristi mihome launcher, čak su mi boje lepše na n4. S3 sa istim app instaliranim stalno kuburi sa memorijom zbog samsungovih servisa. Generalno s3 mi je kantica u odnosu na n4.

+1

sto je najgore vec vidim za par godina da ce sve vodece marke da izbace card slot.. samo ce se praviti mobovi od 64gb i 128

Poslednja izmena:
A zasto tako treba da bude?

Zato sto taj slot kosta (patentirao ms) i + kartice su prespore za 1080p@60fps snimanje koje ima qualcomm 800 npr. a bice ih sve ise. Mislim da i tegra 4moze da anima 1080p@60fps. Bitrate bi bio 1 ns karticama, zato su potrebne brzeunutrasnje me,morije.s

A činjenica je i da ulazimo u doba cloud-a i brzog i jeftinog interneta, tako da slažem se, flash memorija na telefonu i cloud će biti dovoljni...

Zato sto taj slot kosta (patentirao ms) i + kartice su prespore za 1080p@60fps snimanje koje ima qualcomm 800 npr. a bice ih sve ise. Mislim da i tegra 4moze da anima 1080p@60fps. Bitrate bi bio 1 ns karticama, zato su potrebne brzeunutrasnje me,morije.s

Da znas samo malo vise o karticama, video bi da postoje mnogo mnogo brze kartice, ali to nema kod nas da se nabavi, a i skupo je.

Pa nisu bas toliko brze te kartice, plus sto nisam siguran kako bi konkretno 4.3 jelly bean ostvario trim na eksternoj memoriji kako je sistem vidi....

Sd kartice su samo prelazno resenje do cloud-a za godinu-dvije.

Cloud je najvece go.vno.

Vrh Dno