Trebao bih sledeći mjesec nabaviti ovaj Nexus 4 po ovoj novoj cijeni od $250 pa da pitam par stvari, sada imam Galaxy S i ono što želim je pouzdan i dobar GPS (što sada nemam, više ne radi nego što radi, a čitam da je to problem i na Galaxy 2 i 3, ne znam za Galaxy 4) i želim da sve ukupno telefon radi brže. Kakav je GPS na Nexusu 4? Da li relativno brzo hvata signal, ali prije svega da li uvijek hvata i uspješno odražava signal? Da li se može pouzdano koristiti u vožnji? Ovaj na SGS često izda, ako i radi nikad ne znaš kad će prestati da radi.
Što se tiče opšte brzine čuo sam da je Nexus 4 brz, a i morao bi biti dosta brži i sa te strane prijatniji za rad od SGS.
Čujem da mu kamera nije nešto i to mi je žao (valjda jedna od rijetkih slabih strana), čitao sam da je slabija od recimo SGS 3 ali ne znam kakva je u odnosu na prvi SGS koji sad imam, ako je negdje na tom nivou onda OK, ako je slabija nadam se da nije puno slabija.
Neko mi reče da mu baterija na Nexusu manje traje sad kad ima Android 4.3 u odnosu na 4.2.2, da li ste primjetili tako nešto?
Da li je neko imao SGS pa da kaže kakav je njegov Super AMOLED displej u odnosu na Nexusov True HD IPS Plus? Mada pretpostavljam da je to subjektivna procjena, nekome je bolje jedno a nekome drugo.
Koliko sam shvatio Nexus nema izmjenjivu bateriju, to me ne brine posebno ali sjećam se nekoliko situacija da je SGS toliko zaglavio da klasično paljenje preko tastera nije radilo već sam morao izvaditi i vratiti bateriju da bi se telefon uopšte pokrenuo sa učitavanjem Androida. Nadam se da se na Nexusu ovo ne dešava ili da postoji neko rješenje kad se desi
Kakav mu je audio, za slušanje muzike na slušalicama? SGS je tu sasvim dobar. A kvalitet zvuka na zvučnik?
Sve u svemu Nexus 4 bi trebao u svemu biti bolji od SGS osim možda kamera, možda displej, ne znam za taj audio, možda i on, baterija je valjda tu negdje ista.