Šta je novo?

LG Nexus 4

Ne razumem kakva usteda? Ako ugasim wifi i 3g, smartphon postaje dumbphone. To znaci da cu morati da palim telefon, wifi i 3g da bih dobio notifikaciju o mailu i slicno. Da mi je stalo do takvog koriscenja telefona, verovatno bih i dalje koristio neku nokiu. Ako telefon izdrzi od jutra do veceri bez punjaca, onda mogu da kazem da je baterija zadovoljavajuca. Odlicna baterija moze biti ona od 4000 miliampera u motorolama, ali to nisa, jos koristio.

Poslednja izmena:
Ok, ali zašto da bude zadovoljavajuća kad bi sa uštedom bila i odlična? ;) Meni sa uštedom kod solidnog korišćenja izgura dan, kod slabijeg do dva a bilo je i tri dana života baterije, kad smo se baš slabo družili. Nemam Nexus ali sam prezadovoljan sa baterijom kod mog telefona.

Мени три дана ни к800 није издржавао:p

Vidim da ovde svi prepevavaju epove o svojim baterijama, gadjaju se danima i dvocifrenim vremenima screen on. Dajte realno koliko vam traje u proseku, da znam dal je sve u redu s mojom baterijom?

Evo recimo opet juce uz normalnu upotrebu, znaci malo razgovora, surfa, slikanja kamerom, sms-a opet mi izgurao 2 sata ekrana i 15 sati bez punjaca. U 9 uvece je bio na 5%. Jel to normalno? Ako nije da mu uradim fabricki reset ili da ga nosim u servis...

Poslednja izmena:
Јеси ли 100% сигуран да BBS није показао да ти нешто троши батерију?
Мора овај телефон преко три сата лагано да издржи...

Pa prijavio je u battery draining 5-6 aplikacija. Od toga najvise Eye in Sky trosi (oko 7%) i njega sam namestio onda da mi refresuje vreme 1 dnevno. Ostalo je sve ispod 1 posto

Poklopac baterije kod cetvorke je Cisto staklo nema veze sa plastikom veruj mi uverio sam se kad je puklo

svejedno..nije gorila glas... i na par ozbiljnih reviewa ljudi pricaju da je neka vrsta plastike.. sada mozda zavisi od vremena kada je napravljen mob

Poslednja izmena:
Ja koristim eye in sky tako da definitivno nije to. Jel koristis neki exchange nalog? Zna stock exchange da zabaguje pa posrce prilicno. Meni je juce 2 sata bio u nekakvoj petlji i vukao bateriju kao lud.

Pa prijavio je u battery draining 5-6 aplikacija. Od toga najvise Eye in Sky trosi (oko 7%) i njega sam namestio onda da mi refresuje vreme 1 dnevno. Ostalo je sve ispod 1 posto

Jel znas ti da citas log i dumpfile?

Ne koristi on bbs nego onaj wakelock detektor ili tako nešto.
Kucaj BetterBatteryStats xda, pročitaj prvih par postova, skini app i instaliraj i odradi dump. Slabo ti je to baš.

Mislim na ono što sam napisao, isprati svaki korak života ti i nema greške :)

Joj boze, taman sam se ponadao da sam kupio telefon koji mogu samo da koristim i da se ne j*bem opet sa hakovima, analizama, butovima i rutovima. Kad ono prc. Treba da izdvojim tri sata da shvatim sta je sve ono na xda...

Poslednja izmena:
ovo ti je ključan deo

Before posting a dump please make sure that the references for kernel wakelocks and alarms were processed correctly. Reading a dump takes a few minutes and it would be great if you could not waste the time of whowver studies in, aiming at helping you.
Generally a dump "since unplugged" is better than "since charged". When you start your analysis make sure to follow following procedure:
- plug/unplug the charger
- leave the phone alone 1-4 hours
- save a dump and check that the chapters "Kernel wakelocks" and "alarms" (if you have root) are populated
- Post the dump as attachement

dakle ako imaš root ideš u bbs opcije/dumpfile i tamo čekiraš sve, i u opcije/advanced čekiraš root features. onda možeš jednom da srednji dropdown prebaciš na alarms ili networking da bi te superuser app pitala za dozvolu, odobri je i onda pređi na onaj quote odozgo

Poslednja izmena:
^
Ma samo pogledaj Partial i Kernel Wakelocks..tu ces videti uglavnom trosi li ti nesto mnogo baterije..i u alarms vidi da li neki program ima previse okidanja

Vazi, hvala vam na pojasnjenju. Mada nije mi rutovan, jel moze onda se odradi ovo?

Poželjno je da se root-uje zbog nekih procesa da bi se videlo. Ne znam sto ljudi beže od toga. Jel ste vi administrator na PC-u?

Kakve veze PC admin ima sa ovim peripetijama :D Admin je i domacica od 55 godina na njenom laptopu za recepte :)

Superuser je isto što i admin. Sa tobom neću da pričam, jer blage veze nemaš :p

Ne razumem kakva usteda? Ako ugasim wifi i 3g, smartphon postaje dumbphone. To znaci da cu morati da palim telefon, wifi i 3g da bih dobio notifikaciju o mailu i slicno. Da mi je stalo do takvog koriscenja telefona, verovatno bih i dalje koristio neku nokiu. Ako telefon izdrzi od jutra do veceri bez punjaca, onda mogu da kazem da je baterija zadovoljavajuca. Odlicna baterija moze biti ona od 4000 miliampera u motorolama, ali to nisa, jos koristio.

****š ti život ako mi treba ekspresna notifikacija za mejl ili ne daj Bože lajk na fejsu! Ne mislim na tebe naravno, ali da mi nešto džidži ceo dan, da bi mi na kraju stigao mejl koji je u 99% slučajeva nebitan,"za biti ili ne biti" u životu. Ispravi me ako grešim. A tom "uključi, isključi" radnjom verovatno produžavaš život baterije do narednog dana popodne što i nije loše, bar meni.

@banex

A sta je sa Viber-om ili Hangouts-om ili whatsapp-om ili skype-om...? Hm?

Poslednja izmena:
Meni je kompletna komunikacija sto poslovna sto privatna na telefonu. Sa porodicom (zena ,deca...) sam konstantno na viberu i hangoutsu. Poslovni mail koji mi je jako bitan je exchange... Meni mob mora biti online jer tako radim i zivim, teska su vremena... ni ja ih ne volim :). BTW viber, skype i hangouts mi uveliko smanjuju troškove.

Net ne gasim jer mi treba za mail, whatsapp, hangouts... Ali ne znam ko moze da drzi max osvetljenje na ovom fonu. Na max isijava, smeta mi ocima, narocito ako je neka svetla pozadina. Nije ovo amoled.
Ja ga drzim na automatski i super mi radi, brzo se prilagodjava pri promenama. Mada je ok i na pola osvetljenja, ako nekome treba malo jace.

Šta mislite o kombinaciji Paranoid + Franco kernel? Ili Paranoid + Stock kernel? To bi trebalo biti stabilno sa dobrom baterijom, ako se ne varam. Da li koristi neko takvu kombinaciju? Ja sam i dalje na Stock-u i odlično radi.

Probao sam Paranoid, Franco, Miui v5 i vratih se skroz na stock na kraju, po meni iskreno najbolje radi i baterija mi je zadovoljavajuća sa 4-5h screen on time. :)

P.S. Nemojte da instalirate Real Racing 3 igricu ni pod razno, nećete ispuštati fon iz ruku, punio sam telefon 4 puta za 2 dana. :d

stock mama.. mada su najbolji romovi koji dodaju dosta opcija a ostave isti kernel ili skoro isti.. xylon sam preferirao kada sam imao mob :D nego stejer sine,ne odgovori mi da li si na mtsu,i da li normalno koristis whatsapp ? i koja su ti prva 3 broja od seriskog na kutiji..

stock mama.. mada su najbolji romovi koji dodaju dosta opcija a ostave isti kernel ili skoro isti.. xylon sam preferirao kada sam imao mob :D nego stejer sine,ne odgovori mi da li si na mtsu,i da li normalno koristis whatsapp ? i koja su ti prva 3 broja od seriskog na kutiji..

Kutija mi trenutno nije pri ruci, posto sam otputovao, na Telenoru sam i normalno imam push notifikacije ako si na to mislio i ako se to uopste tako zove? :)

Uh, da pocnem imao sam zanimljiv dogadjaj sa telefonom. Posto ne mogu da nadjem original bumber, case i bilo sta vec telefon mi je naravno prvak u klizanju na 100m. Tako, lepo suncano jutro, dolazim do dogovora da idemo na 25. maj da uzivamo u suncu, sve je super. Nista ne nagovestava da ce se zivot skratiti samo u jednoj sekundi. Posle jutarnje higijene, ostajem zabuljen u ogledalu, tisinu i La Haine govor mi remeti tup zvuk. Sta je to? Ja pogled dole, kada ima i sta da vidim. N4 na plocicama i to na screen strani. U glavi mi je vec Hirosima i Nagasaki. Pao je sa nekih 70 cm kolko je visoka ona korpa za prljav ves(a i nasao sam de cu da ga stavim haha). Ne smem se usuditi da ga dignem i da vidim sta se desilo. Tako stojim iznad njega 5 minuta i smognem snage da ga dignem. Kada imam i sta da vidim, ogrebotine bez, ulubljenja bez. Jednostavno kao da je sada izasao iz fabrike. Uzeo sam onu finu krpu za prozore i sredstvo za ciscenje stakala na naocarima, obrisao ga i sve je cakum pakum. Prosto sam odusevljen i pizdim jer ni u Bernu ni Vaducu nemaju nista za N4, a pregrst stvari za onaj Nexus 2, sramota.

Sto se baterije tice, uglavnom kada ga koristim, ali pod koristim smatram(3g, wi-fi, surofovanje netom jednom sat vremena, non stop fb, whatsapp, viber, besne ptice, muzika na najjace, uz to i poziv obican i obicna poruka, osvetljenje nije max, nego dva klika od najjaceg)izdrzi oko 6-7 sati, ali to je stvarno mucenje telefona. Od toga screen bude on jedno 5 sati.

Sto se tice normalnog koriscenja(za mene normalno je oko 45 minuta razgovora, 100tinjak sms poruka, screen na automatic, paljenje wi-fi i 3g po potrebi(jedno sat ipo u toku celog dana), gde je pola sata surfovanje na netu, sat vremena drustvene mreze, malo igrice, ali ne one zahtevne, nego tipa tablic, home run, ninja fruits, to sve negde oko 45 minuti)i izdrzi 16-17 sati, uz screen on oko 4 sata.

Nazad
Vrh Dno