Šta je novo?

LG Nexus 4

Evo:

Prilozi

• Screenshot_2013-07-10-21-33-23.png
    Screenshot_2013-07-10-21-33-23.png
    261.7 KB · Pregleda: 258
Molba/pitanje.
Da li je neko imao "srecju" kao ja da razbije prednje staklo i gde i poshto je nashao novo? Moze PM naravno. Unapred hvala.

Razbio si touch? Kako si to uspeo? :/

Rekao bih da ide samo u kompletu sa ekranom. Reći ću ti za 5min zasigurno.

Da, ceo prednji panel ide u kompletu. Vrlo je skup kod nas, pa bih ti preporučio da ga pošalješ u zvanični LG servis, jer će ti naplatiti isto, a dobićeš sigurno originalni deo.

Brzom pretragom nađoh: http://www.spareslg.com/lcd-e-touch-lg-nexus-4-lg-e960-acq86270901.html

Ne znam da li je pouzdan sajt. Samo znam da je kod nas samo deo duplo skuplji.

Poslednja izmena:
^
Eeee stvarno kako uspe...nadam se da nije cena kao za Samsunge 150+ evra

Sto ne bi bila? Ocekujem cenu oko 17-18.000 sa ugradnjom.

Sto ne bi bila? Ocekujem cenu oko 17-18.000 sa ugradnjom.

Zato što nije AMOLED ekran u pitanju. Ali ipak je visoka cena. Izgleda da su i True HD IPS Plus ekrani skupi. Više je ugradnja od toga u nezvaničnim servisima, jer je vrlo skup deo. U zvaničnom možda i bude toliko, pošto pretpostavljam da je deo direktno kod LG-a povoljniji.

Ma generalno za sve nove telefone ekrani su izmedju 150 i 200 eura. Zato kazem. Pa bre za onaj prestigio 14.000 kosta, pitao lik na forumu kod zvanicnog servisa.

Samo moram priznati da ne vidim logiku kod tih cena...ceo telefon kosta 300-400 evra, a ekran pola od te cene..kako kad ih ekran u proizvodnji izadje manje..nesto mi se cini da naduvavaju cene tih delova kako bi te naterali da kupis novo

Ekran i maticna 400 eura :D Pa ti vidi...

Poslednja izmena:
Instalirao sam bateri stats, dobra vest je sto mi nista ne guta bateriju. Ali opet je trajanje slabo. Iskljucio sam 3g dok sam na wi fi-ju, deinstalirao neke gluposti koje ne koristim, smanjio osvetljenje i izvukao sam 15h na bateriji sa 2.5h on screen.

Kad ustanem ujutro u 8 skinem ga s punjaca i uvece oko 8-9 je vec kriticno. Sto znaci ako odem posle posla negde, ugasice se sigurno. Bas pocelo da me smara to. Imam ga vec 5 meseci, cini mi se da je prvih mesec-dva izvlacio ceo dan bez ikakvih problema.
Drug ga ima dva meseca i slicno mu se desava i hoce da ga menja zbog toga.

Da ti nije oslabila baterija..proveri kapacitet sa nekim od onih programa za bateriju

Instalirao sam bateri stats, dobra vest je sto mi nista ne guta bateriju. Ali opet je trajanje slabo. Iskljucio sam 3g dok sam na wi fi-ju, deinstalirao neke gluposti koje ne koristim, smanjio osvetljenje i izvukao sam 15h na bateriji sa 2.5h on screen.

Baš čudno. A da odradiš fabrički reset, pa da probaš bateriju na "praznom" telefonu? Tako bi otklonio sumnje da je u pitanju neka aplikacija. Meni gura ceo dan sa puno korišćenja, Auto 2G/3G, uvek uključen Data, kod kuće uključen WiFi, sve sinhronizacije,... i ostale opasne stvari. Prezadovoljan sam. Prethodne telefone sa isto korišćenja sam morao da punim barem jednom u toku dana. Ovaj bez problema izdrži od jutra do 12h uveče.

Uskoro idem na more a kupiću padfone 2 koji ima jednaku rezoluciju, SoC, veličinu ekrana kao i bateriju kao ovaj telefon pa mislim da im baterija traje gotovo isto. Pošto u padfone temi nema aktivnih korisnika ajde da pitam ovde (ja pitam za nexus4 :) koliko dugo može da mu traje baterija ako ga koristim kao navigator (putujem noću pa ne verujem da će mi biti potrebno maksimalno osvetljenje) ? Naravno GPS uključen i neka navigacija, najverovatnije Be on the road. Jel može 3 sata ?

Nesto ne bih rekao da moze 3 sata. GPS ubija bateriju.
BTW
Punjac za kola kosta, kvalitetan, 10E.

Imas punjace koji se "utaknu" u mesto za upaljac u kolima, a sa druge strane imaju klasican usb port. Tako mozes da iskoristis kabl koji si dobio uz uredjaj, ako nije standardni micro usb.

Nego da podelim događaj što mi se zbio: ulazim u sobu a mačak mi se igra sa telefonom na podu :V dakle srušio ga je sa stola i grebao po njemu, a taman sam skinuo foliju sa ekrana. Imao sam test uživo. Zadnje staklo nije izdržalo vide se ogrebotine dok prednje staklo (kuc kuc) je i dalje bez ogrebotinice, ne verujem onim videima na yuttubetu da je zadnje staklo izdržljivo uopšte..

Hvala na odgovoru, a da li postoji punjač koji podržava asus padfone 2 ?

I ja dajem glas na auto punjac sa usbom. Imam onaj no name sa duplim usbom i super je radio na note 1, s2 i s1. Note 2 ima bruka baterija pa nisam imao potrebe da punim, samo jednom sam bezveze dopunio, i radio je super :)

Nego da podelim događaj što mi se zbio: ulazim u sobu a mačak mi se igra sa telefonom na podu :V dakle srušio ga je sa stola i grebao po njemu, a taman sam skinuo foliju sa ekrana. Imao sam test uživo. Zadnje staklo nije izdržalo vide se ogrebotine dok prednje staklo (kuc kuc) je i dalje bez ogrebotinice, ne verujem onim videima na yuttubetu da je zadnje staklo izdržljivo uopšte..

zadnje staklo nije gorila glas.. nego neka poluplastika..

Pa vidi u servisu koliko bi ti uzeli za zamenu ako ti doneseš deo..

Hm..nismo se razumeli ljudi, samo sam staklo razbio...ekran je ok :)

Razumeli smo se veoma dobro, ali ovde je isti slučaj kao kod Galaxy telefona - touch ide zajedno za ekranom. Zalepljeni su i izuzetno je tesko zameniti ih odvojeno, da ne kazem nemoguce. Mislio sam da sam bio dovoljno jasan u svom odgovoru, ali kako zeliš. :)

Možda je offopic, ali zapazio sam da nekolicina vas drži non stop upaljen wi-fi, 3g, osvetljenje na max... Zanima me zašto držati sve to aktivno kad se u mili sekundi može aktivirati internet konekcija,smanjiti, povećati osvetljenje i sl. Jel to lenjost, ili potreba za zadovoljstvom brzog trošenja baterije?

Potreba za ne smaranjem.
Ako ljudima baterija izdrzava i ispunjava potrebe sto bi se zezali sa paljenjem gasenjem?
Meni ne izdrzava pa palim gasim :)

To sam pretpostavio, ali koliko vidim ne može se tu niko pohvaliti da mu je baterija izdržala više od jednog dana, pa sam zato i pitao :)

Ja sam davno kacio screenove za bateriju. Sve mi je popaljeno i baterija mi je zadovoljavajuca. Najmanje ga koristim za telefoniranje, u glavnom je to tapatalk, mailovi, browsing, YT. Evo sad sam 21 sat na bateriji sa nesto preko 2 sata SOT.

Ok, ali zašto da bude zadovoljavajuća kad bi sa uštedom bila i odlična? ;) Meni sa uštedom kod solidnog korišćenja izgura dan, kod slabijeg do dva a bilo je i tri dana života baterije, kad smo se baš slabo družili. Nemam Nexus ali sam prezadovoljan sa baterijom kod mog telefona.

Vrh Dno