Šta je novo?

LG Nexus 4

Ako imaš platnu karticu, procedura za online kupovinu nije komplikovana, a izbor je mnogo veći nego kod nas. Iz Evrope stvari stižu obično za do dve nedelje, a iz Kine za oko mesec dana. Ja sam za ovaj telefon naručio neki screen protector sa "vlažnom aplikacijom", pa mi se nije dopao i na kraju sam ga skinuo, tako da trenutno na telefonu imam samo "case”.

Ma nece biti problem za 8-9 meseci kad napunim 18 i otvorim racun, pa nabavim karticu, prosto je sve to posle da se ukapira. A ne uzima mi se od matoraca jer imaju predrasuda o online kupovini tako da cu morati da se zadovoljim necime iz prodavnice. :d

Trenutno imam gumeni case neki iz LogicShopa za 500 kinti, mutan sav, nikakav, vidi se ono Nexus i LG pozadi al ne nesto preterano bistro i tu providnu nalepnicu s preda sa kojom se tripujem da mi je umazan ekran pa onda kad probam da obrisem ukapiram da je ustvari to znak "minus" nacrtan na nalepnici. :D Plus touch ponekad nema bas lep odziv...

Poslednja izmena:
Ja imam Ringke Fusion case i stvarno sam zadovoljan, samo, nisam siguran da ga ima kod nas.

rearth-ringke-fusion-case-for-the-google-nexus-4-p38000-300.jpg

Poslednja izmena:
A jeste lep, ojacan okvir na koji telefon pada u 90% slucajeva i elegantna providna pozadina da se vidi koju masinu furas. :)

Mada sam ja vise u fazonu screen protector folijica s preda, i zastitna folijica pozadi da se ne izgrebe staklo i u neku futrolicu, bilo koznu ili onu od tkanine meke. Kada koristis telefon, lepo koristis telefon takav kakav je a kad ga odlozis imas futrolicu da ne moze nesto, nedaj Boze, da mu se desi.

Poslednja izmena:
Znači, zaključak je da izbor kernela ne utiče na trajanje baterije?

Ето ти сад, нико то није рекао.

Ђилкош је рекао да не може да се пореди то трајање батерије јер сви различито користимо телефон.

Како ти можеш да закључиш који је бољи кернел за батерију кад нпр. Јанко користи телефон само за игрице и нет и има 5 sync-ова и користи франко кернел, а Марко користи stock али само за позиве мало порука и чита књиге.

Ајде сад ти реци који је бољи кернел? :p
Него пробај и једно и друго па види шта теби највише одговара :)

Vrlo jednostavno. Ako npr. Janko koristi stock kernel, na kome je "zakucan" ondemand cpu governor, pa posle toga stavi franco i promeni governor na conservative, primetiće da mu baterija duže traje. E sad, u zavisnosti od igrica koje igra, možda će pri tom setovanju da ima lagovanje, pa će promenti governor na npr. interactive, ili će se vratiti na stock. Marko svakako neće imati problema sa lagovanjem, pa će na francu moći duže da čita knjige. U pravu si, neka probaju i Janko i Marko, pa neka sami odluče, a ja sam im samo rekao šta je moje iskustvo sa 3 različita kernela (stock, franco i PA) pokazalo. A inače, ne znači da je kernel bolji ako baterija na njemu duže traje, to je opet stvar ukusa i potreba. Ja npr. volim što kod custom kernela mogu da promenim kalibraciju boja, da dodam gain zvučniku i slušalicama, da uključim fast usb charge opciju..., a neko ne voli da se petlja, pa bira stock.

Poslednja izmena:
Ja koliko sam primetio i na XDA, sve vise njih se vraca na stock. Na stock-u definitivno sve radi i nema nikakvog stucanja. Custom romovi su lepi i imaju puno opcija, ali na svakom sam primetio to neko stucanje, a Nexus-a sam uzeo bas zato sto nema stucanja u radu. Vratio sam se na stock i tu ostajem :)

Pa dobro, custom kernel sasvim lepo može da se koristi i na stock romu. Uostalom, svi ćemo se vratiti i na stock rom i na stock kernel ako ikada dočekamo 4.3 ili 5.0 OTA. :)

Janko koristi Frankov kernel, niste bre normalni :D

E, nije Janko čuo za Matr1x kernel, kažu da na njemu baterija traje još duže nego na Francu. ;)

Jel koristio neko Zagg Invisible shield za ledja i screen? I za koliko stigne u srbiju? Telefon mi se toliko prlja da ja vidim samo foliju kao resenje

Moji utisci su da je na ovom nexusovom display - u bolje ne pokusavati dobiti amoled look jer to nema veze sa amoledom, samo se dobiju saturirane boje i unakazi se prikaz... Prirodnije boje lepse čuče na ovom display-u.

Ja imam Ringke Fusion case i stvarno sam zadovoljan, samo, nisam siguran da ga ima kod nas.

rearth-ringke-fusion-case-for-the-google-nexus-4-p38000-300.jpg
Prelep case,takav ja trazim u BG ali ga nigde nisam nasao....
Nisu se vlasnici Nexsusa razmazili u vezi updata,to je ocekivano jer jedan razloga zasto se Nexsus uzima je da nebi morao da razmisljas o updejtima....

Moji utisci su da je na ovom nexusovom display - u bolje ne pokusavati dobiti amoled look jer to nema veze sa amoledom, samo se dobiju saturirane boje i unakazi se prikaz... Prirodnije boje lepse čuče na ovom display-u.

Šta ću kad ne mogu da odolim :d

Screenshot_2013-07-09-13-08-41.png

Poslednja izmena:
Prelep case,takav ja trazim u BG ali ga nigde nisam nasao....
Nisu se vlasnici Nexsusa razmazili u vezi updata,to je ocekivano jer jedan razloga zasto se Nexsus uzima je da nebi morao da razmisljas o updejtima....

Ja planiram da je narucim ovih dana, samo da vidim sta i kako.

Molim neku dobru dusu ako ima all-in-one resenje za IGO. Mucim se vec 2 sata sa sys fajlovima, raznim verzijama ali nista. :(
Skinuo sam i onaj apk postovan na prethodnim stranicama ali jednostavno ne radi.

da.. i ja sam to izvalio posle mesec dana.. ubedljivo najbolji prikaz boja je ipak sa stockom, nekako kada se naviknes ne mozes vise nikada na amoled boje :)

Ukratko, Nova Launcher, Spectrum Icon Pack i Eye In Sky widget, sve sa Google Play-a.

Widget je eye in sky weather. Ovakvih ikonica ima brdo na play store-u, tako da nisam siguran kako se zovu... Anderson trebao bi da posetiš mobilni mod na benchu, tu ima svega ako voliš da ulepsas telefon :)

http://img39.imageshack.us/img39/4658/1920x1200g.png

A jeste lep, ojacan okvir na koji telefon pada u 90% slucajeva i elegantna providna pozadina da se vidi koju masinu furas. :)

Mada sam ja vise u fazonu screen protector folijica s preda, i zastitna folijica pozadi da se ne izgrebe staklo i u neku futrolicu, bilo koznu ili onu od tkanine meke. Kada koristis telefon, lepo koristis telefon takav kakav je a kad ga odlozis imas futrolicu da ne moze nesto, nedaj Boze, da mu se desi.

tebra koliko vidim kupio si mob u logic shopu ? privlaci me mob da ga opet kupim..aaaaaaaaaaaaaaaaa... ciju karticu koristis ? i kakva je garancija logica.. ? samo papir sa nekim poptipsom bez racuna,da li ima makar neko tvoje ime ili ne znam.. kako zna da je tebi prodao mob ?

Poslednja izmena:
Bio tamo i pitao, kazu daju garanciju 2 god, ali njihovu,nema nikakve veze sa ovlascenim servisom. Znaci ipak ako se ne ide preko ovlascenog hm, ja ne bih uzimao........ Uvek sam za to koji e vise, ali da ima validna garancija. Neko je u ranije napisao, da se radnje lako zatvaraju i otvaraju nove na istim lokacijama isti vlasnik ali novo ime, a onda garancija ne vazi.... Nisam pitao da li daju fiskalni racun.

ma znam da ne daju fiskalni.. ma bolje i njihova nego da ne postoji :) a ta radnja je tu vec duze vreme ako se ne varam..

Nazad
Vrh Dno