Šta je novo?

LG Nexus 4

Koja je najbolja kombinacija za stabilno svakodnevno koriscenje?

1. stock 4.2.2
2. stock 4.2.2 + franco kernel
3. paranoidandroid

Koje sluske uzeti? Gledam nesto ove Dr. Dre Beats Audio za 500-1500 dinara, vrede li te nesto?

Odgovorite čoveku na sva pitanja, i mene interesuje! :smash:

Probao sam PA, CM i AOKP. Uvek se vratim na stock. Ima manje custom opcija, ali zato radi samo tako.

Mene samo zanima koliko je baterija sa Franco kernelom bolja nego sa stockom? Ja na 2G netu i Wifi u ceo dan, svi syncom, brightnesom na 30ak % izguram oko 15ak sati i nesto preko 3h ekrana. Mada ce mozda biti bolje kad ne koristim Dolphin Browser koji jede bateriju i net

Мора то боље, ја више извучем са Gnex:)

Chrome и оперу кад потрошим нет па ми дође онај неограничени ;-)

Dobro, vecina koristi Chrome. :D Nego... sta me vise interesuje je je l' zna neko gde u BGu moze da se nabavi kozna ili neka futrolica za fon u koju bih ga stavljao samo kad treba da ga odlozim jer razmisljam da mu skinem ovaj gumeni case. Mnogo mi se svidja osecaj drzanja u ruci ovog staklastog fona. :)

Mene samo zanima koliko je baterija sa Franco kernelom bolja nego sa stockom? Ja na 2G netu i Wifi u ceo dan, svi syncom, brightnesom na 30ak % izguram oko 15ak sati i nesto preko 3h ekrana. Mada ce mozda biti bolje kad ne koristim Dolphin Browser koji jede bateriju i net

Sa stock ROM-om i poslednjim verzijama franco nightly-ja OST ide do 5h.

dok sam imao ovaj mob nisam nikakvu razliku primecivao sa stockom i francom.. cak sta vise stock mi je mnogo fluidnije radio,mozda sam se tripovao,ali tako je :)

Ja sa stock kernelom nisam toliko postizao. U svakom slučaju, postoje i druge prednosti custom kernela, pre svega, mogućnost kalibracije boja, koje su slaba tačka stock kernela.

Tolko imaju i ljudi sa stock kernelima koji malo paze na potrosnju. :d

Ja na stock-u nema sanse da izvucem vise od 3 sata...a pri tom nista ne jede bateriju,ugasen 3g i podesen auto brightnes...Jel moze neko da mi otkrije tajnu kako da izvucem 5 sati ??? po meni nema sanse...

Ja na stocku izvučem 5 i više ako sam na wifi i ako bateriju spucam od jutra do veceri. Na 3g mi izdrzi 3 sata. Prosek mi je nekih 3.5 sata i punim ga svako drugo vece. Noću mi je isključen data i wi-fi.

Izgleda da ja mnogo čačkam ovaj moj primerak, imam ga nedelju dana, punim ga 2x dnevno :) screen time do 3.5h max na stock-u.... Probao sam aokp rom sa franco kernelom... Zaglavljivao mi je fon totalno bio ponekad... Danas stavio Liquid smooth 2.8 rom pa cemo da vidimo...ako ne valja, teram dalje dok ne nadjem dobitnu kombinaciju....

By the way, sto se tice silikonskih oklopa... Teracell defender ne kupujte jer je teško sr**e. Debeo, stranice krute, hardverski tasteri zbog toga moraju da se jace pritiskaju... Uzas... Bacio sam pare... Kupio sam posle onaj Teracell običan jeftiniji silikon i to je extra, upotrebljivo je.... A pitao coveka par stranica pre, kaze nema bolje od defender-a... E, pa, nije tačno.

Ja sa stock kernelom nisam toliko postizao. U svakom slučaju, postoje i druge prednosti custom kernela, pre svega, mogućnost kalibracije boja, koje su slaba tačka stock kernela.

...subjektivno receno :d
Meni su npr. najlepse boje kada mi je sve na stocku :)

Ja na stock-u nema sanse da izvucem vise od 3 sata...a pri tom nista ne jede bateriju,ugasen 3g i podesen auto brightnes...Jel moze neko da mi otkrije tajnu kako da izvucem 5 sati ??? po meni nema sanse...

Džabe ide rasprava za baterije i da neko izvlači više ili manje kad vi svi NEMATE ISTU UPOTREBU TELEFONA. Uzmi čitaj knjigu neku pa ćeš da izvučeš 8-9 sati screen on-a...

Neko ima ovakvo osvetljenje, neko onako, neko ima 10 sync-ova, neko nema nijedan, neko koristi 3G, neko 2G itd da ne nabrajam dalje...

Koristi telefon kako koristiš, malo pogledaj bbs da ti mozda nešto ne troši i vozi dalje i uživaj u telefonu.

Slažem se da svako koristi telefon na svoj način. Čovek je pitao sa kojim kernelom može da izvuče više pri svom standardnom korišćenju telefona, odgovor je da je franco tu bolji od stock-a, posebno ako se podesi conservative governor. Vrlo lako proverljivo.

Moja preporuka za Paranoid sa ovim njegovim kernelom. Dugo sam imao amoled telefone i navikao sam se na lepe boje, pa mi odgovara ova kombinacija.I fluidnost u radu je odlična, nema razlike u odnosu na stock.Inače, imao sam Franco jedno vreme ali me je zezao pa sam morao da se vratim na PA kernel. A, kada je u pitanju baterija, max 3 i po sata screen on. Sve mi je uključeno...sync, 3g, osveteljenje na 70%... kući sam na wi-fi

U potpunosti se slažem, ko je navikao na amoled, PA kernel nema alternativu, iz tog razloga sam i ja prešao na PA sa franca.

Čovek je pitao sa kojim kernelom može da izvuče više pri svom standardnom korišćenju telefona

I opet dolazimo do onog da svako koristi telefon po svom nahođenju... Meni je standard preko dana (100% osvetljenje) 3G po potrebi i 5 sync-ova, kod kuće wifi i osvetljenje na ~30%... A svaki noviji telefon sa upotrebom smartphone-a i njegovog korišćenja izvuče do 4h uključenog ekrana što je ono neka normala s obzirom da si 4 sata gledao u telefon...

A, kada je u pitanju baterija, max 3 i po sata screen on. Sve mi je uključeno...sync, 3g, osveteljenje na 70%... kući sam na wi-fi

A vidiš kod Andersona je drugačiji standard...

Nekome je standard da isključi internet i da po potrebi pali (jer ne koristi nikakve servise) i fura 2G i minimum osvetljenje...

Tako da džabe trućanje o bateriji...

I opet dolazimo do onog da svako koristi telefon po svom nahođenju... Meni je standard preko dana (100% osvetljenje) 3G po potrebi i 5 sync-ova, kod kuće wifi i osvetljenje na ~30%... A svaki noviji telefon sa upotrebom smartphone-a i njegovog korišćenja izvuče do 4h uključenog ekrana što je ono neka normala s obzirom da si 4 sata gledao u telefon...

Nekome je standard da isključi internet i da po potrebi pali (jer ne koristi nikakve servise) i fura 2G i minimum osvetljenje...

Ja sam primetio da na odredjenim lokacijama na kojima provodim dva sata + vremena baterija mi se daleko vise trosi nego na nekim drugim. Kapiram da na to mnogo utice signal. Kod kuce, na wifi, baterija naravno najduže traje, ali na poslu, gde je slabiji signal i gde isto imam wifi, baterija odlazi daleko brze. Ja ne mogu da verujem da kod nas u centru Beograda pokrivenost signalom nije vrhunska, iako se radi o prostoru ispod nivoa ulice

^ Welcome to Serbia :d

Inace uzasno pocinje da me nervira ova providna nalepnica sa iscrtanim plus, minus i on/off oznakama koja je na ekranu od kako sam ga izvadio iz kutije i reko necu da je skidam nek cuva kolko cuva dok ne kupim neku kvalitetnu iako mi rece neki covek da to nije screen protector vec obicna providna nalepnica, folija, sta je vec al meni sve zao da je skinem, imam vec par ogrebotinica od 0.5-1 mm tako da cenim da sluzi necemu. Al' bilo bi lepo kada bi mi neko preporucio neki screen protector da ima da se uzme u BGu jer nikad nisam kupovao nista online tako da ne znam procedure, vremena cekanja, itd...

Znači, zaključak je da izbor kernela ne utiče na trajanje baterije?

^ Welcome to Serbia :d

Inace uzasno pocinje da me nervira ova providna nalepnica sa iscrtanim plus, minus i on/off oznakama koja je na ekranu od kako sam ga izvadio iz kutije i reko necu da je skidam nek cuva kolko cuva dok ne kupim neku kvalitetnu iako mi rece neki covek da to nije screen protector vec obicna providna nalepnica, folija, sta je vec al meni sve zao da je skinem, imam vec par ogrebotinica od 0.5-1 mm tako da cenim da sluzi necemu. Al' bilo bi lepo kada bi mi neko preporucio neki screen protector da ima da se uzme u BGu jer nikad nisam kupovao nista online tako da ne znam procedure, vremena cekanja, itd...

Ako imaš platnu karticu, procedura za online kupovinu nije komplikovana, a izbor je mnogo veći nego kod nas. Iz Evrope stvari stižu obično za do dve nedelje, a iz Kine za oko mesec dana. Ja sam za ovaj telefon naručio neki screen protector sa "vlažnom aplikacijom", pa mi se nije dopao i na kraju sam ga skinuo, tako da trenutno na telefonu imam samo "case”.

Poslednja izmena:
Vrh Dno