Šta je novo?

LG Nexus 4

Dev ispravi (skoro) sve sto ne valja prije nego li ti i kupis telefon...:)

Svi teze tom neksus izgledu na svim uredjajima koji nisu neksus...Cemu se tezi onda na neksus uredjaju...Ekran jeste malo vise ispran ako se poredi sa S3, ja sam tu ispranost pravdao losim svetlom (groznim neonkama) i nekim sivkastim wallpaper-om, radi bruka brzo (ulazak i izlazak iz aplikacija) mada i paranosid kod mene radi isto tako brzo...Dopada mi se kako izgleda (izgleda nekako "uber") i staklo na ekranu mi takodje daje utisak neke sigurnosti (za razliku od s3)...Treba li prelaziti sa s3 na n4? Jedino zbog izrade i kojekakvih SDS-a inace sto se tice brzine, baterije dodatnog MC slota vlasnici s3 ne treba da budu u iskusenju...

Bravo djilkos. Upravo tako. Uzimam googe telefon da se ne bih drkao sa romovima i sranjima. Na custom romovima UVEK nesto ne radi! Imaces super ekran, al ne radi bluetooth ili nesto trece. I tako u krug. Sa sensationom sam shvatio da su romovi bulja brate.
Al na kraju, uvek ima ono...Al za te pare :)
Tako da verovatno cu ga pazariti. 310e bez ugovora...tesko da moze bolje.

Вала не може боље:D

У другим државама, биће и код нас за који месец;)

Jeste velika cena kod naseg operatera ali je ipak za srednje i najmanje pakete PiS 2000 i PiS 150 cena manja u odnosu na S3 kojem je tek paprena cena,izmedju 15000 i 11000 sto nije malo.
Gledao sam testove u brzini izmedju Nexusa i S3,i Nexus ubedljivo pobedjuje dok je u polju kvaliteta fotografija S3 blagi pobednik.

Jel ima neko preporuku za kvalitetan Hard case za N4 koji moze da se poruci u usa? Nesto da nije preskupo :)

Samo da proverim jednu stvar, a vi dobri ljudi pomozite sa odgovorom. Ukoliko kupim ovaj telefon preko Telenora nema nikakvog vremenskog odlaganja prilikom update Android OS? Kada Google nešto bude dirao na Android OS mogu da očekujem da će istog trenutka moći i da se updatejtuje na tom telefonu.

Preciznije, ovde je takav sistem da je jedan telefon za ceo svet i sve operatere i Google je jedini od koga zavisi vreme update?

Samo da proverim jednu stvar, a vi dobri ljudi pomozite sa odgovorom. Ukoliko kupim ovaj telefon preko Telenora nema nikakvog vremenskog odlaganja prilikom update Android OS? Kada Google nešto bude dirao na Android OS mogu da očekujem da će istog trenutka moći i da se updatejtuje na tom telefonu.

Preciznije, ovde je takav sistem da je jedan telefon za ceo svet i sve operatere i Google je jedini od koga zavisi vreme update?

Ne mora da znači. Ne znam kakva je situacija sa n4, ali npr Galaxy nexus ima više varijanti, od kojih samo 2 dobijaju odmah. Ovi što se prodaju kod nas nisu u te dve, tako da im kasni update jako puno.

Ne mora da znači. Ne znam kakva je situacija sa n4, ali npr Galaxy nexus ima više varijanti, od kojih samo 2 dobijaju odmah. Ovi što se prodaju kod nas nisu u te dve, tako da im kasni update jako puno.

To je bilo do bahatog Samsunga - Google je rekao da toga neće biti kad je N4 u pitanju.

Milane, da li je neko poručio nexus?
Oprostite za dupli post, promašio sam edit.

Nije. Interesovanje je solidno, ali niko nije kaparisao. Ponude idu od 400-450, pa cemo videti, ne zurim nigde.
Narucio sam dva, 16GB. Jedan sigurno prodajem, drugi mozda zadrzim, mozda ne, zavisi kolko se zaljubim na prvi pogled. A realno mi ne treba, posto imam i previse gadgeta.

Edit: jedan je vec prodat na forumu za 480e: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?300730-LG-Nexus-4

Poslednja izmena:
Pitanje za vlasnike Nexusa 4:kakav je ovaj Nexus po pitanju povezanosti sa racunarom,posto sam citao da je Galaxy Nexus izuzetno komplikovan po tom pitanju,a ako ga kupim,koristio bih ga kao modem,posto imam postpejd karticu i 2 gb-a neta,pa me zanima Nexusova povezanost sa PC racunarom,uopsteno,za prebacivanje podataka sa kompa na fon i obrnuto.

Nebo, ustekas telefon preko usb kabla u komp, ako je win7/8 odmah ti instalira drivere i to je to. Prebacujes kao da si flash ubacio. ima i aplikacija airdroid koja povezuje komo i fon preko jednog kóda i prebacujes bezicno fajlove.

Mozes telefon koristiti kao modem na dva nacina, jedan je usb tethering, dok je prikacen fon preko usb na komp, upali se opcija za usb tethering i naravno net i dobijes konekciju na kompu. Druga opcija je da namestis da ti fon bude access point (wifi tethering) i onda hvatas signal bilo kojim uredjajem kao bilo koju wifi konekciju.

kod mog druga je poceo da krcka kada se pritiska pri dnu sa obe strane (kaziprst plus palac). Nije dugo potrajala utegnutost...

Mozda mu je ispado, ja moj ima dva meseca, dosta ga koristim i nikakvog krckanja nema. Znaci maksimalno je utegnut isto kao i prvog dana

Neka pokusa da pritegne ili olabavi ona dva srafica na dnu.. tako sam nesto citao na xda forumu, a mozda sam i sanjao :)

Preneću mu, telefon je star nekoliko meseci a počeo je da krcka pre neki dan. Nije mu ispadao, nema tačkicu na sebi.

Zar nije čitava fora bila da su sa Nexus 4 rešili bloatware stvari koje operateri stavljaju?

Malo me buni što ga nude uz ovaj Deezer, da li su zbog toga nešto menjali ROM ili je i dalje standard stock Android?

Nisu u putanju operateri, vec proizvodjaci uredjaja koji u odredjenoj mjeri mijenjaju sadrzaj Androida prema svom nahodjenju. To su Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony....

Nexus kao Google-ov brend, predstavlja uredjaj proizveden od strane X proizvodjaca sa operativnim sistemom koji Google odredjuje kakav ce biti tj. odatle potice pojam stock Android.

Danas se kratko poigrao sa n4. Stvarno je i brz i lep. Imam osećaj da je fotoaparat sporiji nego na s3 ali morao bih još malo da ga studiram za konačni sud. Svakako deluje ekstra.

sve to ima na xda forumu... vecini krcka kada ga tresu malo jace,to je kao zbog nekog baga kod kamere ,onda neki primecuju da blago susti kada pricaju sa nekim ali to samo kada se ekstra udube i kada se potrude da to cuju ,onda nekima tako krcka na dodir.. uglavnom ima dosta tih sitnih bagova.. bitno je da te usere bug free proizvod :D

Meni telefon nigde ne krcka kada ga stisnem i dalje je sve uredu.
To sustanje sam imao na svim telefonima, ako mislimo na istu stvar, tako da nisam ni obracao neku preteranu paznju.
Rattle zvuk kod kamere nije bug, vec deo kamere za autofokus koji se cuje kada se malo jace drma telefon, nebitna stvar.

Nisu u putanju operateri, vec proizvodjaci uredjaja koji u odredjenoj mjeri mijenjaju sadrzaj Androida prema svom nahodjenju. To su Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony....

Nexus kao Google-ov brend, predstavlja uredjaj proizveden od strane X proizvodjaca sa operativnim sistemom koji Google odredjuje kakav ce biti tj. odatle potice pojam stock Android.
Nisam o tome pričao već o tome da kada je izbačen Galaxy Nexus da je postojalo nekoliko varijanti zbog LTE čipa http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_Nexus#Variants i da je to pravilo probleme prilikom updateovanja Android OS, koji iako je bio stock nije se baš tako brzo osvežavao (čini mi se da je Verizon GNex verzija tek pred samo predstavljanje Nexus 4 dobila update za 4.1)

Dakle finalno pitanje je da li je Android OS za Nexus 4 isti svuda na svetu pošto nema LTE čipa koji bi pravio podvarijante?

@zli bokser
možeš da uzmeš bilo koji telefon uz te deezer pakete

odoh na xda možda tamo nađem nešto

Poslednja izmena:
@shmeksi
Taj na Verizon nije GSM telefon i nije model GT-i9250 koji se prodavao u play store i kod nas vec je SCH-i515.
Google salje update prvo Galaxy Nexus uredjajima koji su kupljeni kod njih u PlayStore a ostali dobijaju update preko operatera ili Samsunga (ne znam tacno) pa zato kasni cak i ako je u pitanju isti model GT-i9250 .
Bitna stvar je da ti ako imas GT-i9250 mozes softverski da ga prepravis kao da je kupljen u PlayStore i tako da dobija update.

Poslednja izmena:
Da li je Nexus 4 iz Telenora zaključan na njihovu mrežu.. i ako jeste, da li postoji način za otključavanje i za kartice drugih operatera?

Vrh Dno