Uros Novakovic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.10.2009
- Poena
- 350
Dev ispravi (skoro) sve sto ne valja prije nego li ti i kupis telefon...
Gde ima za 300e da se kupi?
Samo da proverim jednu stvar, a vi dobri ljudi pomozite sa odgovorom. Ukoliko kupim ovaj telefon preko Telenora nema nikakvog vremenskog odlaganja prilikom update Android OS? Kada Google nešto bude dirao na Android OS mogu da očekujem da će istog trenutka moći i da se updatejtuje na tom telefonu.
Preciznije, ovde je takav sistem da je jedan telefon za ceo svet i sve operatere i Google je jedini od koga zavisi vreme update?
Ne mora da znači. Ne znam kakva je situacija sa n4, ali npr Galaxy nexus ima više varijanti, od kojih samo 2 dobijaju odmah. Ovi što se prodaju kod nas nisu u te dve, tako da im kasni update jako puno.
Milane, da li je neko poručio nexus?
Oprostite za dupli post, promašio sam edit.
Zar nije čitava fora bila da su sa Nexus 4 rešili bloatware stvari koje operateri stavljaju?Ne mora da znači. Ne znam kakva je situacija sa n4, ali npr Galaxy nexus ima više varijanti, od kojih samo 2 dobijaju odmah. Ovi što se prodaju kod nas nisu u te dve, tako da im kasni update jako puno.
Malo me buni što ga nude uz ovaj Deezer, da li su zbog toga nešto menjali ROM ili je i dalje standard stock Android?
kod mog druga je poceo da krcka kada se pritiska pri dnu sa obe strane (kaziprst plus palac). Nije dugo potrajala utegnutost...
Nisam o tome pričao već o tome da kada je izbačen Galaxy Nexus da je postojalo nekoliko varijanti zbog LTE čipa http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_Nexus#Variants i da je to pravilo probleme prilikom updateovanja Android OS, koji iako je bio stock nije se baš tako brzo osvežavao (čini mi se da je Verizon GNex verzija tek pred samo predstavljanje Nexus 4 dobila update za 4.1)Nisu u putanju operateri, vec proizvodjaci uredjaja koji u odredjenoj mjeri mijenjaju sadrzaj Androida prema svom nahodjenju. To su Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony....
Nexus kao Google-ov brend, predstavlja uredjaj proizveden od strane X proizvodjaca sa operativnim sistemom koji Google odredjuje kakav ce biti tj. odatle potice pojam stock Android.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari