Šta je novo?

LG Nexus 4

Tebra da li ti mislis da su ljudi toliko piglu ? Pa mnogi bi se u srbiji ebali za 10e kamoli da ti da 50e 100e ispod cene... uglavnom javi ako ti se neko javi na oglas :)

Pa "tebra" :) telefon će uskoro da preplavi tržište. Cene su ove jer ga nema nigde a i one su došle za dva dana na 450e). Pored toga verovatno postoje ljudi koji su ga doneli od preko a koriste ga već dva meseca...
@zlibokeser: Kako nema, danas će stigao prvim korisnicima koji su poručili preko interneta :)

Poslednja izmena:
Pa nisu se ni prodavali za ostale i sad možeš da rezervišeš na sajtu i dobiješ sutra...

sad zvao proverio. Ima samo za kupovinu preko interneta.

za ostale nisu ni počeli da se prodaju (mislim na prodavnice u koje stize pocetkom meseca).

Poslednja izmena:
Jel ok cena 400e za nov? Ima garanciju, al ne legalnu :D

Poslednja izmena:
Po meni jeste, ja bi ga kupio novog za 400 eura, preko ne bi dao centa.

Pa ako kod operatera S3 "košta" 84000din a na oglasima "star jedan dan" 420e onda prostom proporcijom
N4 od 72000din treba da košta 360e.

p.s ako kažemo da je noviji model i da ga nema trenutno, može da koša 400e maksimalno.

Poslednja izmena:
^
Ja sam to pricao prosle nedelje. S3 `ladno mozes da nadjes za 400 eur nov (cak i boju da biras) sa validnom garancijom na 24 meseca. Po toj logici ovaj telefon maksimalno vredi 400 eur, a realno 360-380 eur.
Mislim na ove sa Telenora koji se bude pojavili na oglasima. A ovi koji su ga kupovali preko sa namerom da ga prodaju ovde i zarade, tesko da ce to uspeti.

Pa "tebra" :) telefon će uskoro da preplavi tržište. Cene su ove jer ga nema nigde a i one su došle za dva dana na 450e). Pored toga verovatno postoje ljudi koji su ga doneli od preko a koriste ga već dva meseca...
@zlibokeser: Kako nema, danas će stigao prvim korisnicima koji su poručili preko interneta :)
Tebra ne moras ti meni da pricas kako se formiraju cene i kako je na oglasima.. jer oglase za mob minimum pratim 2 god svaki dan.. ja sam samo rekao da je glupo da ocekujes da ti ga neko proda za 350e znajuci da je nikada teze da se nabavi.. sacekaj mesec dva pa gruni takav oglas.. :) uglavnom ako ga je neko uzeo u telenoru nek napise da li je otkljucan i da li je rev 10 ili rev 11

Poslednja izmena:
Po cenu da budem napljuvan. Zasto da ovaj tel kosta 360E s3 400E kad je skoro po svim parametrima ovo bolji telefon?
^
Ja sam to pricao prosle nedelje. S3 `ladno mozes da nadjes za 400 eur nov (cak i boju da biras) sa validnom garancijom na 24 meseca. Po toj logici ovaj telefon maksimalno vredi 400 eur, a realno 360-380 eur.
Mislim na ove sa Telenora koji se bude pojavili na oglasima. A ovi koji su ga kupovali preko sa namerom da ga prodaju ovde i zarade, tesko da ce to uspeti.

pa po gsm areni i nije bas...ima uporedni test. Zavisi sta je kome potrebno od funkcija. Manji je, deblji ima losiju kameru i nedostatak samsung interfejsa. Sa druge strane 4.2 , procesor i ram su na njegovoj strani...Realno sa s4 nece moci ni po jednoj tacki da se poredi.

pa po gsm areni i nije bas...ima uporedni test. Zavisi sta je kome potrebno od funkcija. Manji je, deblji ima losiju kameru i nedostatak samsung interfejsa. Sa druge strane 4.2 , procesor i ram su na njegovoj strani...Realno sa s4 nece moci ni po jednoj tacki da se poredi.

Ovo je najveci plus! :D

Gsm arena je poznata po "nepristrasnosti" kad je samsung u pitanju.
Da li su zaista prednost: Manji (0.1"), tanji 2-3mm, i kamera (ovo je realno na strani s3) isto sto i: procesor-dosta bolji, memorija-duplo vise i besprekorna softverska podrska.
Naravno da nece biti bolji od s4, o njemu nije ni bilo govora, kao sto ni on nece biti bolji od telefona koji ce se pojavljivati u 2014 itd

Samsung Galaxy S III over Nexus 4
Better camera
16:9 Super AMOLED screen
More storage options, microSD card slot
User-removable battery
USB OTG out of the box
Plenty of software perks (MultiView, Smart stay, excellent codec support and more)
Color options
FM Radio
Readily available in stores, steady price

pod interfejsom sam mislio na boldovano, što za obične korisnike androida (koji neće da rootuju) znači kao prednost. Njih je nažalost dosta više od nas zaluđenika. A cenu će svako diktirati većina (a ne neki batica koji ga je kupio preko a ovde prodaje za 550e...)

evo celog uporednog testa:
http://www.gsmarena.com/google_nexus_4_vs_samsung_galaxy_s_iii-review-864.php

Poslednja izmena:
@vlajche

Zato sto je u Telenoru jeftiniji od S3 uz svaki paket cca 8000-13000 din (osim uz Premium XL gde oba kostaju 1 din.).
A to da je bolji od S3 po skoro svim parametrima je vrlo diskutabilno.

Poslednja izmena:
samo polako neće biti potrebe da se čeka "mesec, dva". Pašće mu cena dosta brzo čim ga prve "firme" uzmu po 10komada za 1 din.

a veoma uskoro će i sledeća verzija:
"Android 5.0 phones

While the Nexus 4 didn't appear with a helping of Key Lime Pie, speculation that we reported on 21 January 2013 suggests that the Motorola X Phone is the Android 5.0-toting handset that will break cover at Google IO. According to a post on the DroidForums website, the phone will also feature a virtually bezel-free, edge-to-edge, 5-inch display.

Android 5.0 release date

Google has announced that its next developer conference - Google IO - will take place from May 15 to May 17 2013, a month earlier than 2012's June dates. Given that Google announced Android 4.1 Jelly Bean at 2012's IO conference, it's not unreasonable to expect to see Android 5.0 at this year's event."

Bolodovano je datum izlaska novog nexusa (najverovatnije Motorola).

Poslednja izmena:
^
Ako nastave ovim tempom, onda cemo decembra verovatno imati Nexus 5 i Samsung Galaxy S5. ;)

Rekoh ja da cu biti napljuvan.
Da ovo ne preraste u temu S3 vs N4 evo, zvanicno se predajem.
A da ce mu cena pasti i da ce pre svega biti dostupan, tome se nadam pa nek uzima ko sta voli.
Peace...

Poslednja izmena:
:) i to što kažeš.

Ko ima nekog preko da mu kupi može da se pazari polovan od 350 do 370e. A može i da naleti neki gastarbajter.
Zna li neko cenu bežičnog punjača?

mislim na ovaj
nexus-4-wireless-charger.jpg

Poslednja izmena:
pogledao sam danas nexuse za telenor, revizija 11 je ako nekome znaci

Heee, sad ga ima na smrdljivom kanadskom marketu al nema ko da mi donese nego tek pred leto . Oko nove godine svi dolazili al ga tad nije bilo. ***, do leta ko zna šta će svega se pojavi.

A sta sad ovi iz Telenora glume pa samo online porucivenje?
Hoce da budu kao google store... Samo sto im cena nije kao na GS.
Ako hoce da naprave hipe zakasnili su par meseci, pojavljuje se gomila slicnih ili boljih telefona...

Drugaru juce stigao paket od telenora 16gb verzija. Stavio pored gnexa mog i ekran me nije odusevio, nisam nesto puno testirao al razliku jos nisam primetio, cak sam i uslikao sa oba fona i slika ispala bolje na Gnexu, vidi se u ruci da je siri malo... Njega je izasao 40000 podeljeno na 6 meseci, ne znam koji je paket.

To je zato sto se se navikao na super amoled ekran.. treba 2 3 nedelje da sa njega predjes na bilo koji ekran drugacije tehnologije..

Prvo bi vecina ljudi ovde trebalo da bude malo vise objektivna.
Drugo, logika da ako s3 na oglasima kosta 400, onda n4 treba da kosta 360 nikako ne valja, tacnije to nista nije logicno.
Zatim, previse je nerealno da se poredi cena sa americkog ebaya/playstora i cena telefona na nasem trzistu.
Uostalom, ljudi imaju izbor i mogu da kupe telefon koji im se svidja vise, a o spekulacijama kada ce sta izaci, mislim da glupost diskutovati.
Telefon jednostavno vredi koliko je neko spreman da da za njega. I da dodam, TouchWiz je tesko ****** :)

Vrh Dno