Šta je novo?

LG Nexus 4

iPad sam kupio bez problema sa nasom intesa karticom na apple.ch sajtu, trazili su samo da salju na nekoj adresi u Svajcarskoj. Zato sam mislio da je moguce i ovde tako da se odradi.

Mora da je kartica rigistrovana u Francuskoj ili zemlji u kojij je moguca kupovina preko Play-a.
Da nije tog ogranicenja, iz celog sveta bi kupovali Nexuse iz Amerike.

da je novi nexus asus verovatno bi ga imali za iste pare kao i svugde u normalnom svetu.Posto je to samo google tesko da ce to kod nas doci po tim cenama

sad je vec zaista preporucljivo sacekati release telefona pre donosenja zakljucka. Ipak je to google, koji do sada nikada nije ispoljavao money-grab politiku, bar ne otvoreno. Na konto mojeg pitanja koliko google ucestvuje u Nexus-u sam malo prokuckao na internetu, i N4 zaista jeste vecinski "skuvan" u google postrojenjima, te mislim da propratna sales politika takodje mora da se poklopi sa Google ideologijom, koja tesko da ce da bude surova za 3rd world, odnosno dostupnost u istom. U pocetku ce sasvim logicno biti dostupan po najavljenoj ceni u jacim zemljama (popularnost i hajp, ciljne musterije) a moje misljenje je da ce posle jako malo vremena ista cena biti i worldwide (osim srbije) te ce moci da se pazari za Google cenu u bilo kojoj komsijskoj zemlji, ili bar dve granice preko.

evo prijavljujem se da svojim kolima budem shofer najdalje do nemachke kad telefon izadje, ako se 4-5 ljudi otvori za gorivo zajedno samnom, da svi pazarimo po N4, jer sam ja vec kreno da zastekam sumu kad bude dostupan. to je dva dana voznje, ko nema fiksno radno vreme ko ja, taman vidimo malo lepog asfalta.

Poslednja izmena:
Sacekajmo da vidimo domace i madjarske cene, a posle toga mozemo skupiti gold za karavan u švabiju.

Bice nevidjena navala... Pitanje je da li ce LG uspeti da napravi dovoljne kolicine. Verovatno je i zbog toga postavljeno inicijalno ogranicenje.

Je li moguce preko vise koja je registrovana u SRB da se kupi nexus u Ameriku preko google store? Naravno ne mislim iz SRB da kupujem vec iz USA. Pa me zanima da li ce bit problem sto je kratica registrovana u SRB.

evo prijavljujem se da svojim kolima budem shofer najdalje do nemachke kad telefon izadje, ako se 4-5 ljudi otvori za gorivo zajedno samnom, da svi pazarimo po N4, jer sam ja vec kreno da zastekam sumu kad bude dostupan. to je dva dana voznje, ko nema fiksno radno vreme ko ja, taman vidimo malo lepog asfalta.

Neka pocnu prijave :D
+1

^jeftinije vam je da odete low cost avionom, jedino ako hocete da dozivite prosvetljenje sa garancijom usput :D

Ma poslacemo Igoritzu samog, uz naredjenje da tweetuje na svakih 5 minuta i opisuje sve negove avanture koje je doziveo u svom 300 godina dugackom zivotu. :)

Ja svakako necu moci da idem, nemam pasoš.

Poslednja izmena:
A jok, neka brate, ne idem sam :)

bilo bi idealno da ga ima u sloveniji i italiji po Google ceni, kad se zaleti prodaja. sto se cene kod nas tice, ja kolko vidim LG ima samo distributere, na LG.com/rs pise da je u pitanju "predstavnistvo za RS" bez potpisa neke lokalne kompanije.

Autom nije bas isplatljivo da se ide do Nemacke (po mojoj proceni moze da vas kosta put i do 500€), ali cak i ako idete tamo, gde cete kupiti telefon koji treba da se naruci preko neta?
Da li postoji i neka varijanta da se kupi za kes u prodavnici?

Poslednja izmena:
Čitam na xda sada, postavljaju cene iz raznih prodavnica i operatera, svuda je cena oko 550e za 16gb.

Potreban vam je neki svaba, na ciju adresu ce stici telefoni pre nego sto uopste krenete u svabiju da ih pokupite.
Also da, avionom bi verovatno bilo dosta jeftiniji i efikasniji put, pogotovo za malu druzinu koja bi mogla da se prosunja van vida mocnog saurona [carine].

[youtube]ls5CmsgAvz0[/youtube]

Poslednja izmena:
HAHAHAHAH :D

dobro, jeste, logicnije je aviJonom izgleda. sad gledam bas. i definitivno sto bi neki Schvabo morao da naruci, al toga imamo 90% nas, nekog tamo. jel se zna sa Svajcarskom situacija ?

Nemoze Svaba da naruci 5 komada. Nece google da dā.

A zašto ne bi dao? Zar im nije u interesu da prodaju što više telefona, pa makar jedna osoba kupila 100 komada?

na XDA kazu da ce biti podosta likova koji ce od LG-ja da kupuju telefone legalnim putem za re-sell i onda da ih nude nekoliko procenata skuplje na online prodavnicama (ebay, amazon), sto opet nece biti podnosljivo jer ce biti jaca cena + carina + postarina. nez'vo se ja Igoritza ako ne nadjem neki walkaround za kupovinu, update-ujem info kad nadjem.

EDIT: google play store is US prima narudzbine iz USA iskljucivo ako je narudzbina sa kreditne u USA, a shipping i credit card info moraju da su isti za checkout. za sada moze samo da se ostavi email za notifikaciju kad krene.

VPN IP adresa iz LA, USA, shop now screenshot:

untitled.png

Poslednja izmena:
Sve to smo znali od ranije, jedino je pitanje koliko fonova moze da se posalje na jednu adresu. Ako ce to bas ograniciti onda ne vredi da saljemo bilo koga da ide u mordor.

Ja bi mogao da nađem da mi se uzme u Usa ali kako da ga dopremim ovamo?

i kad na paketu pise vrednost 350 dolara, carinik ce da te opere :)

Preveliki rizik, bolje da nadjes nekog u nemackoj pa da ti ga posalje busom ko paket :D

i kad na paketu pise vrednost 350 dolara, carinik ce da te opere :)

Preveliki rizik, bolje da nadjes nekog u nemackoj pa da ti ga posalje busom ko paket :D

350$ + 30% carine izadje ~351 evro, sto je i dalje OK. Problem je sto treba dodati i shipment cost koji nece biti mali.

Ne znam kako je kod vas ali kod nas u
BIH ide ovako

1. Fakturna Vrijednost = 350 $
2. * 10% carina na fakturnu vrijednost
-------------------------------------------
3. Osnovica za PDV (fakturna vrijednost + carina 10%)
4. * 17% PDV
-------------------------------------------
Carina + PDV (2. + 4.)

+ Taksa 10KM
+ Carinsko evidentiranje 1% fakture
+ 4 uplatnice po 1KM
+ Carinski pregled 2.5 KM

Koliko bi kostao od 8 gb preko google store u francuskoj? 299$ ili 299€? brat mi tamo ima firmu pa bi mogao da mi uzme i posalje busom,i da su evrici i da su dolarcici opet bi bila povoljna kupovina ;-) kako ide kupovina preko google store,treba neka registracija ili?znam da cc treba biti iz zemlje u koju se narucuje.glupo pitanje al nikad nisam koristio...

Play Store cene u Evropi su 300/350 evra za 8/16 modele.

Čekajte ljudi, đe može da se uzme preko play store-a? Samo u usa ili i u evropi i koje seu cijene? Ako neko može da pouzdano kaže, jer čitam po net te može svuda đe može da se plati bilo što u play store, te ne može nego samo u usa...

A zašto ne bi dao? Zar im nije u interesu da prodaju što više telefona, pa makar jedna osoba kupila 100 komada?

Naravno da nije (jer bi zarada bila mizerna u odnosu na uloženu sumu).
Tržište telefona je dovoljno zrelo, kao i sam android za telefone. Nije ovo tablet, pa da kreću od nule.

Nazad
Vrh Dno