Šta je novo?

LG Nexus 4

Ja na svakom androidu jedino koristim smart profiles i smart WiFi toggler. Prva aplikacija mi sluzi da nocu iskljucim data konekcije kako me ne bi budili mailovi i slicno, a druga je tu da automatski gasi i pali WiFi. Kada nisam konektovan, ugasi Wifi, a kada se pojavim na lokaciji gde sam ranije koristio WiFi (kuca, kancelarija, kafic...) sama ga upali.
Sve ostalo mi je popaljeno, gmail, gtalk, prognoza, sluzbeni exchange nalog, mape, lokacija.... Baterija mi traje 2 dana i 3-4 sata SOT ili 1 dan i 5+ sati SOT.

Ja ne mogu da spavam zbog zveckanja. Svake noci se budim u znoju i lupkam po telefonu u neverici :d

Nego, jel ima neko da je rucno kalibrisao boje na ekranu. Koji kernel, aplikacija i koje vrednosti ste koristili?

Meni ne krcka nista, tasteri deluju prilicno utegnuto i precizno. Probaj da noktom pomeris tastere malo gore dole, mozda "legnu" na mesto.

Sto se tice kernela, ja sam ubacio "contrastry kernel" sa napucanim bojama i boga mi se ne mrdam od njega vise :D Mislim da je baziran na originalnom kernelu, sa samo izmenjenim vrednostima boja, ali nisam siguran. Ako neko ima predlog za neki drugi kernel na kome mogu da se podesavaju boje, kontrast, gama itd, neka javi.

Obavezno ubaci i camera mod, kojim se povecava bitrate za snimanje na 20mbps...

PS. Da li jos neko ima veliki battery drain izazvan auto lokacijom u mapama? Better battery stats pokazuje veliku aktivnost procesa "SignalCollector.ScannerThread" i jos nekih, koji su deo maps aplikacije. Battery drain je oko 5-10% na sat! Cim se iskljuci sve vezano za lokaciju u mapama, baterija se trosi normalno u stand by-u.

Хвала. Ма не, тастери јесу на месту и утегнути него кад их притискам пластика около цврчи некако. Који је то мод за камеру и може ли да се флешује на сток?

Franco kernel, faux display, a za podešavanja imaš listu na xda pa probaj šta ti se sviđa...

Хвала пробаћу. Шта је faux display?

And let the root games begin. :d

Ja sam na paranoid android + trinity i prezadovoljan sam. Sacu da stavim i taj camera mod. :)

Postoji toolbox i za trinity, ali se sa tim bojama nisam igrao. Meni je sasvim ok i ovako. :)

And let the root games begin. :d

Ja sam na paranoid android + trinity i prezadovoljan sam. Sacu da stavim i taj camera mod. :)

Postoji toolbox i za trinity, ali se sa tim bojama nisam igrao. Meni je sasvim ok i ovako. :)
Ja koristim kernel koji dolazi uz Paranoid samo verziju "calibrated contrasty" koju je smuckao molesRcoming i boje i kontrast su odlicni. Nesto ne osecam potrebu da menjam kernel i bilo sta OC-OV-ujem zarad par procenata baterije.
PS narucio sam ORB.

Не разумем ништа у овом FauxDisplay. Каже No gamma support detected for this kernel. Франков кернел није подржан?

Ja sam ubacio Faux enhanced kernel i faux display. Mozda moras da ubacis njegov kernel?
Pre ovoga sam probao "Contrasty kernel" ali mi se cini da je malo preteran, pa slike deluju previse mracno. Sa Faux kalibracijom, kada se namesti na "colors pop", ekran izgleda veoma dobro. Boje su jace i zasicenije, ali nema gubitka na kvalitetu prikaza.

Razlika nije drasticna, ali je primetna. Boje su malo zasicenije, kontrast jaci i ukupno gledano ekran ima prijatniji prikaz.

+1
Prethodni telefon mi je bio S3, pa mi je ekran Nexus-a izgledao bledo i isprano. I prva stvar posle root-a je bila franco+faux

Poslednja izmena:
Купио Франко кернел апдејтер и ту нађох све што је потребно. Подешено по предлозима. Овај фон је стварно брз мада задржавам мој с3.

Od pre neki dan imam ovaj telefon, pre toga sam imala Galaxy S2. Preporučite mi neki ROM koji se pokazao kao dobar i koji rešava problem sa ispranim bojama. Navikla sam na amoled pa mi malo smeta to. Ne volim da menjam Rom-ove pa mi treba neki koji je pouzdan i da ima uputstvo za instalaciju :)

Шта фали сток-у? Само рокни кернел и ћао. Не пада ми напамет да се више зајебавам са ром-овима. Мало да уживам у фону.

nevera :D ajde da ne stoji ODMAH iznad, vec par stranica pozadi...
inace telefon me je stvarno odusevio kako radi :) cak i pored note2 :D

Ne škodi da pitam pogotovo što ne pratim temu i ne mogu da povežem o čemu pričate :) Elem Franco kernel, tema na xda nema baš detaljne isnstrukcije. Pretpostavljam da se flesuje iz cwm-a. E sad kad odem da skinem zip ima nekih 20 fajlova, pretpostavljam da skidam poslednji ovaj r97? Da li se flesovanjem Kernela briše sve iz telefona kao kod root ovanja?

jel pasuju sluske od s dvojke? mislim samo za muziku nista vise. Opasno se razmisljam da ga uskoro uzmem, samo me malo nervira sto nema radio, a naviko da slusamstalno tdi. :/

Ne škodi da pitam pogotovo što ne pratim temu i ne mogu da povežem o čemu pričate :) Elem Franco kernel, tema na xda nema baš detaljne isnstrukcije. Pretpostavljam da se flesuje iz cwm-a. E sad kad odem da skinem zip ima nekih 20 fajlova, pretpostavljam da skidam poslednji ovaj r97? Da li se flesovanjem Kernela briše sve iz telefona kao kod root ovanja?

Скини франко кернел апдејтер и из те апликације флешни live. Или, скини zip последња верзија nightly r121 чини ми се и флешни из cwm-a. Ништа се не брише из фона. Не знам да ли треба али ја сам одрадио wipe cache/dalvik после флешовања.

moze li pomoc oko kupovine ovog telefona?
gde ima da se nadje verzija sa 16gb za 330E spominje se u ovoj temi da je negde u NS ? ne mogu vise da vrtim unazad stranice.ako neko moze da mi da konkretu informaciju gde da kupim za te pare nov ne optakovan tel. bio bih mu jako zahvalan. moze i BG ili NS nema veze ,samo da je Srbija.

Vrh Dno