Šta je novo?

LG Nexus 4

Ja momentalno razmatram kupovinu Zenphone 2, primarno zbog 4 GB rama, posto mi se cini da bi to bila dostojna zamena ;)

Cekaj kraj avgusta (trac) da predstave nove nexuse pa onda seci :) plus opo 2 izlazi u julu..

Performansama ili snazi na papiru?
Ko bi posle nexusa mogao da čeka 6 meseci na noviji OS.

Ja bih mogao.Ništa mi ne znači da prvi imam apdejt ako ne radi kako treba kao u slučaju lolipop-a.A tu je za mene važno i pitanje baterije koja nexusima nikad nije bila jača strana.OnePlus je svakako bolji izbor od n5,a kamoli od n4.

Pa neka uzme 1+1

Aha znaci bolje je cekati 7 meseci da dobijes apdejt koji nevalja da bi onda cekao jos 7 da dobijes koji valja. Hm ja imam malo drugaciju logiku. No 1+1 bi mu bila ok zamena samo za njega mora lepo da iskesira kod nas.

Poslednja izmena:
Ma pitam onako, sad kontam uzeti nesto iako Nexus stvarno dobro radi. Monotonija ubija.

Što bi uopšte instalirao takav apdejt?
KK radi sasvim pristojno, čak u nekim stvarima i bolje od lp.
OnePlus fura 5.1.1 već neko vreme koji radi bez ikakvih problema, ne vidim prednost nexusa nikakvu.

Važi ti ne vidiš, ja vidim.
KitKat pored LP izgleda kao OS iz 2003 godine, a meni je izgled jako bitan.
Mislim nemam ja ništa protiv 1+1, samo meni baterija nije ni u top 5 bitnih stvari.

Poslednja izmena:
Svako ima svoje vidjenje stvari.
Meni bilo koji sistem nije bitan ako ne pravi problem. Bitne su aplikacije, koje koristim za moju upotrebu, da mogu da instaliram i da rade. Ni na Win ni na And ne koristim njihove apps. L je "cistokrvni" ART pa zato mi je bitan. Nikad nisam imao Vistu vec sa XP presao na Win7. S toga mogu da koristim jedan mob. 10 godina a da zadovoljava potrebe. Naravno, bahatio bih se i ja, cim se isprazni baterija kupio bih drugi telefon ali ne mogu.

Izašao update za kameru
Шта је ново:
• Само Nexus 4 са Android-ом 5.0+ Lollipop: побољшања стабилности, мање рестартовања, мање грешака визира
• Замагљивање објектива: побољшан квалитет и веће величине (погледајте Подешавања)
• Ажурирања корисничког интерфејса: нови индикатори снимања и фокуса

Najnoviji update Google Camera aplikacije = blic ne radi korektno, kad slikam nešto u mraku slika ispadne skroz crna, sa starijom verzijom Camera aplikacije sve radi savršeno.

Smučilo mi se više, te zeza data konekcija na 5.1 i 5.1.1, te baterija brzo curi na 3G mreži (Radio active bug), te sad zeza Camera aplikacija...dođe mi da vratim 4.4.4... Stvarno su preterali.

Samo ga stavi na automatik, i pali se kad se telefon stavi na punjac.

Je l' radi vama ok fokus na kameri. Automatski radi samo posle prve slike, posle mora manuelno da se tapne i smara. Koristim Aosp kameru, mada i na google cameri je tako posle zadnjeg updatea. Camera M sa GPlaya radi odlicno. CM12.1

Ja sam se vratio sa lp na kk. Baterija odmah ode na 5h sot. Na lp je jedva gurala 3h sot. Cak sam planirao da je menjam. Da li neko zna koji procesi tebaju da se ugase da ne prikazuje system update u status baru?

I ja sam zamjenio bateriju prije 2-3 mjeseca. Bio sam u tripu da je problem do baterije a ne do LPa, medjutim ispostavilo se da je i stara dobra.
Ali svakako nije na odmet osvjezenje posle skoro 2 godine. [emoji4]

Baterija na LP losija sigurno 30% nego na KK. A govorili kako ce biti bolja baterija [emoji1]
Na ovom LP jedino sto valja da kazem osvjezenje dizajna.

Ne znam da li jos uvijek radi FOTAKill.apk

Jeste, secam se i ja kako su bateriju dizali u nebesa... A ono ispade budj...

Ovaj poslednji update za kameru je ocaj zivi, barem meni. Fokus je los, slike nocu i kad je slabije osvetljenje su katastrofa ili mutne ili se nista ne vidi. Ne znam sto su je ovako unistili. Deintalirao sam na kraju update i vratio kameru na fabricku.

Stvarno je očajan update, dešava mi se kad slikam da slike budu potpuno crne i onda moram da restartujem kamera app da bi proradila.

Stvarno je očajan update, dešava mi se kad slikam da slike budu potpuno crne i onda moram da restartujem kamera app da bi proradila.

Isti slucaj je i kod mene.

Mislim da je dovoljno da tapneš ekran da fokusira.

Jeste, ali i tad posle fokusa slike budu mutne, barem kod mene kad je slabije osvetljenje i gde treba blic. Pre je bilo dovoljno samo da kliknes i on sam automatski fokusira i uslika. I mnogo bolje su slike kad sam kameru vratio na fabricku nego sa ovim najnovijim update-om. Nadam se da ce to srediti u skorije vreme.

Koji kernel fa ubacim na Euphoriu? Nešto mi prebrzo pojede bateriju...

Vrh Dno