Šta je novo?

LG LB serija televizora sa DVB-T2 tunerom

@banexbanex LB5610 je tv "go ko pistolj". To je samo FullHD led tv ,nema ni smart niti bilo kakvih drugih opcija. Na njemu ne moze internet. Zato 55" ovog modela kosta manje od 600e za koji sam ja bio zaineresovan.

Da li je moguće pustiti 3d titlove preko usb flesa, lepo radi srt ali sub, sup i itx nece. Takođe sam probao preko serviio i tu nece. Preimenujem titlove da budu istog naziva kao i film i nista. Kada cekiram enable build-in subtitles i dalje se nista ne desava. U slučaju da iz padajuce liste odaberem always za lepljenje titlova nece ni da pokrene film, iskoči da je pukla veza. Da li neko ima resenje, meni je ponestalo ideja?

Trebalo bi da radi sa eksternim titlovima a prepoznaje i ssa, ass i smi titlove (tu imaš sajtove za konverziju srt u navedene formate) , a ako neće tako onda ćeš možda morati da radiš malo akrobacije na PC-u. Obično su filmovi u mkv formatu, tako da ćeš morati prevod da ubaciš u taj mkv kontejner. Koristi mkvmerge. Kod 3D naslova ide malo teže, i to ćeš možda morati još da koristiš i Xilisoft Video konverter. A sada pravac na YouTube pa gledaj tutorijale ;)

@lazaboj, znao sam da je golać, to sam tek kasnije skontao zbog cene u odnosu na druge modele. Nisam neki zahtevan lik ali mislim da će me ovaj 630v zadovoljiti u svakom pogledu :)

Ja na kraju narucio 47 lb671v, sutra idem po njega, nadam se da se nisam zaebao. Trebam li na nesto da obratim paznju pri testiranju? Osim probijanja?

Pa koliko se 3D naočara dobija sa LB serijom? Ja sam prošle godine sa LA dobio 3D naočare (4 komada), Dual Play naočare (2 komada). I šta ti znači 4 para? Valjda 4 komada?

Hvala na odgovoru, probacu sa konverzijom u ove formate sto si naveo. Xilisoft Video konverter nije hteo da prepozna .sub i .sup. Inace ove filmove sto sam skidao nisu u mkv formatu vec u mp4. Jos mi je ostalo da pokusam da pustim film preko miracast-a sa tableta, a ako ni ovo ne bude uspelo samo mi ostaje opcija kupovine hdmi kabla.

Ako misliš da uzmeš 650v + dodatno magic remote onda bolje odmah uzmi 671v. Mislim da je još jedina razlika oko lokalnog zatamnjivanja...

Pitanje, jel neko radio update na 671v? Na njemu je sada 3.23.38 a na sajtu kod nas ima 4.30.16. Jel ovo vredi unapredjivati ili ne? Čudno je što TV kaže da nema novijeg firmware-a...

Kod mene je isti ovaj problem, kaze nema nove nadogradnje

Naišao sam na ovaj problem i na stranim forumuma, tip kaže da je uradio ručni update preko USB-a i posle toga je TV redovno prijavljivao update kada bi se pojavljivali. Naša podrška za LG na ovo moje pitanje je samo odgovorila da update ne treba da se radi ako na TV-u sve šljaka, što nije bio odgovor na moje pitanje. Nije mi baš jasan stav da ne radiš update koji izdaje kompanija koja je i napravila uređaj.

Inače, napolju se rasprava se vodi oko dileme da li će LG pustiti WebOS 2.0 (koji će sada objaviti na CES-u) na LB seriju iz 2014 godine. Većina misli da od toga nema ništa i da je WebOS 2.0 rezervisan za modele iz 2015 godine.

Moram priznati da sam našao vrlo malo relevatnih foruma za LB WebOS seriju, vrlo malo informacija sem onih zvaničnih što stoje na sajtu LG.

Poslednja izmena:
Ja sam pogledao na sajtu pise da je za bas za 42lb671v-zb i skinuo sam update, sve je proslo glatko. Proverio sam da li ima neki noviji ali opet tv kaze nema nadogradnje

Poslednja izmena:
Juče sam naručio još 4 para naočara sa ebay-a http://www.ebay.com/itm/1pcs-New-Circular-Polarized-Passive-3D-Glasses-For-HD-DVD-Movie-Game-Cinema-Use-/390847641939 , naravno nisu original LG, rizikovao sam 5.5 $ pa ćemo da vidimo šta ćemo dobiti, trebaće vremena da to dođe, kada dođe - javljam rezultate.

Pa mogao si da po istoj ceni naručiš i od ovih momaka što donose iz Mađarske i donesu ti za 2-3 dana, kad koji ide tamo. Ja sam odmah rekao čoveku da mi donese još dva komada. Mislim da je cena bila 5€. Što se tiče WebOS-a mislim da sam negde pročitao da je LG odustao od tog OS i da će preći na Android. I ja sam tražio gde im je glavni sajt da mogu da im pišem zbog podrške za subtitlove (pogotovo za 3D subtitlove), ali nisam našao. Pisao sam nekima, pa se na kraju ispostavilo da su to Englezi, isti kao i ovi naši - ne znaju ništa. Ne znam jedino ovi možda Webos nation, ali nikako da se nakanim.

Moze li neko od vlasnika 47 lb671v ili 42 lb671v da mi se javi na pp da ne smaram ovde po temi vise, imam par pitanja cisto oko podesavanja slike i tjt. Hvala.

Pa mogao si da po istoj ceni naručiš i od ovih momaka što donose iz Mađarske i donesu ti za 2-3 dana, kad koji ide tamo. Ja sam odmah rekao čoveku da mi donese još dva komada. Mislim da je cena bila 5€.

Kod nas je cena 700-800 dinara po komadu. Jel to 5E po komadu ili za 2 komada ? Na ebay 4 komada kostaju 5.7$...

Da li je neko probao da pusti sa usb full SBS 3d film? Probao sam veceras i nece, mada sam to negde i procitao da mozda i nece hteti ali reko da probam

Pozdrav!
Primetio sam da dosta clanova ima LG 42LB650V , pa me zanima da li ste zadovolji i koje mane/ prednosti ste primetili prilikom koriscenja ...
Posto nemam posebna iskustva sa lcd/led televizorima i kupovinom istih (imam tv koji je nesto stariji od mene, a nisam bas mlad ) ... zamolio bih i za neki savet , kako i gde kupiti TV ( moze privatna poruka, da ne izazivam spam ) ...
Izvinjavam se zbog neadekvatne poruke ali moje neznanje je beskonacnacno a vreme za koje moram da kupim tv ograniceno.
Hvala

Juče sam konačno našao malo vremena i preko USB updateovao firmware na 671v sa 3.23.38 na 4.30.16 i odmah potom na 4.32.20. Sem kozmetičkih promena ima i dve značajnije koje sam primetio, prva: EPG nije radio za naše digitalne kanale, imao sam popunjene podatke samo za NGC HD ili Discovery Showcase HD dok je za naše kanale bilo sve prazno. Kontao sam da je to do naših, uopšte nisam sumnjao u TV. Posle update-a EPG je počeo da prikazuje podatke i za naše digitalne kanale.
Druga stvar koja je proradila je Teletex, nije nešto bitno ali je samo pokazatelj da je bilo stvari koje nisu radile.

inače, uputstvo koje je dato za update na sajtu je za netcast televizore, za WebOS nema tih screenova, TV detektuje firmware na USB i pita te da li želiš update, ako potvrdiš, sledećih par minuta nema nikakve indikacije da se išta dešava, samo kada završi iskoči notifikacija u gornjem desnom uglu.

Poslednja izmena:
Pozdrav!
Primetio sam da dosta clanova ima LG 42LB650V , pa me zanima da li ste zadovolji i koje mane/ prednosti ste primetili prilikom koriscenja ...
Posto nemam posebna iskustva sa lcd/led televizorima i kupovinom istih (imam tv koji je nesto stariji od mene, a nisam bas mlad ) ... zamolio bih i za neki savet , kako i gde kupiti TV ( moze privatna poruka, da ne izazivam spam ) ...
Izvinjavam se zbog neadekvatne poruke ali moje neznanje je beskonacnacno a vreme za koje moram da kupim tv ograniceno.
Hvala
Samo dve reči savršen je.

@blackeyed: cena je bila 5€ po komadu (3Dnaočara).
@fruit23: Ne znam koji je model TV u pitanju kod tebe, ali moj 50LB671v pušta 3D filmove normalno i sa fleške i sa eksternog HDD i sa kućne mreže, pušta i eksterne titlove ako su srt formata, ali neće 3D titlove. Ja to rešavam tako što ili gledam sa tim običnim srt prevodom ili film pustim preko Apacerovog playera kojeg imam od ranije, a možete film gledati i sa računara preko HDMI kabla.

@milirad: Mislio sam na full SBS, ali sam skontao da njih tv vidi drugacije i da oni moraju zbog rezolucije preko kompa da idu.
@blackeyed: Odakle si skinuo 4.32.20, kad sam uradio update na 4.30.16 on sa tv i dalje kaze da nema nove nadogradnje

Pozdrav!
Hvala

Kvalitet izrade mu je odlican, nije klasik plastikaner. Slika sa digitalne kablovske, sasvim korektna, sportklubHD i prenosi kosarke izgledaju odlicno.
Pustanje filmova sa USB-a, odlicno. Prevodi gotovo sve guta, jedino me nervira kada kod prevoda ima italik teksta on ispise <i prevod i>, mada mozda je i to ispravljeno nakon poslednjeg apdejta, posto nisam primetio kod zadnjih par filmova koje sam gledao.

3D, sta znam, verovatno bi uzeo 630v (nema 3D, isti tv, samo postolje razlicito) da je mogao da stane na sto, nisam ocaran, mada spadam verovatno u onih 30% ljudi kojima smeta gledanje ovog sadrzaja.

Smart nije nesto narocito bogat sa aplikacijama, youtube sljaka fenomenalno, prosto sam iznenadjen.
Smart share, DLNA sljaka dobro, mozda ima malih problema sa fajlovima od 7,8+ GB, posto mi je pukao par puta za vreme strimovanja.
Strimovanje sadrzaja preko serviio sljaka dobro, takodje, par puta je puklo, sad sam u nekoj fazi testiranja XBMC i PopCorna, PopC moze da se podesi da strimuje film na TV, sa sve prevodom. Deluje obecavajuce.
Uparivanje i koriscenje mobilnog kao daljinca, preko aplikacije radi ok.

U totalno mracnoj prostoriji, pri tamnim scenama, moze se primetiti malo probijanje svetlosti sa gornje strane, e sad da li je to do primerka tv ili generalno ne znam. Kada je ukljucen bilo kakav izvor svetlosti u sobi, ne primecujem probijanje.
Uglovi gledanja su mu dobri, nema drasticnog opadanja saturacije kod gledanja iskosa.

Problem moze biti refleksija pri gledanju tokom dana, trenutna pozicija je takva da gleda direkt u prozor, pa se tokom dana da primetiti refleksija na tv, verovatno ce za vreme letnjih meseci biti jos gore.

To je otprilike, ukratko. :D Ako se setim jos necega dopisacu.

Za sada sam zadovoljan izborom. Ako te intersuej nesto odredjeno, pitaj slobodno. Ako nisi neki napredniji korisnik, a kontam da nisi. Pretpostavljam da ces biti zadovoljan kupovinom ovog modela tv-a.

PS. Meni je stigao sa praznim rocket baterijama za daljinac, pa je prvi utisak bio sta koji...

He he , ti si dobio i baterije :)
MOj 55 671 dosao bez istih :)

Preporučujem svima da stave jedan izvor svetlosti iza televizora(sijalica 40 wati) ali tako da izvor direktno ne vidite. Uveče sve izgleda mnogo bolje nego u totalnom mraku ili ukoliko gledate pri sobnom svetlu.

Preporučujem svima da stave jedan izvor svetlosti iza televizora(sijalica 40 wati) ali tako da izvor direktno ne vidite. Uveče sve izgleda mnogo bolje nego u totalnom mraku ili ukoliko gledate pri sobnom svetlu.

Kad vec to pominjes... U zelji za tv-om bar 30% otpada na ovo - led backlight osvetljenje. Kod specifikacija sam nailazio da uglavnom svi modeli imaju back light. E sad, na youtubu sam nasao link gde se iza tv-a nalepi traka (ne znam od cega je) sa diodama i DIY postupkom nalepi iza tv-a u obliku pravougaonika i usteka se u tv (usb) Sad koliko sam skontao, pri trenutnoj boji na ekranu (zavisi sta se gleda) reflektuju te boje preko onih dioda iza, koje obasjavaju povrsinu zida iza tv-a. Deluje jako mocno, pa sad kad si to pomenu, da li ti, ili neko drugi zna nesto o tome (ili neko da koristi) i sta je u stvari taj led backlight? Nikako na netu ne mogu da iskopam nesto u vezi tog pozadinskog osvetljenja... evo jednog od linkova sa youtuba https://www.youtube.com/watch?v=8i7nGneSlwk

Uspeo sam da nadjem i ja tokom dana, hvala.

Nema dodatna radnja raspakujes na usb, ubacis u tv i on sam prepozna

Da li je neko cackao malo dublje WebOS?
sta sve moze da se nabudzi i tako to ?
Ima li neka tema za WebOS, ja ne nadjoh na brzinu ?
Juce je stigao pa me jos drzi da ga provaljujem :)

Mene nervira što npr. naš Play Store nema mogućnost kupovine recimo PlayZ a sa njim bi se moglo lakše, čini mi se (a i lepše izgleda) povezati sa računarom i valjda puštati 3D subtitlovi. Moglo bi se i to uraditi, recimo promeni se jezik na engleski i zemlja (na Nemačku ili Englesku), onda se dobije na Play Store-u PlayZ, ali kada hoću da kupim aplikaciju dobijem poruku da moj account nije povezan sa tom zemljom i ***. ja odustao. Mrzelo me da sad pravim neki novi nalog i ostale *******cije.

Nazad
Vrh Dno