Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Ja ne obraćam pažnju na međusobna prepucavanja, nego gledam ono što me interesuje kod ovih televizora. Sve što je van toga smatram nepotrebnim gubljenjem vremena i intelektualne energije.

Elem, gledam sad za jedno 20e je razlika između modela 42LA660s i 42LA690s a vršio sam poređenje i sa modelom 42LA691s i osim u postolju ne vidim u čemu je razlika, u karakteristikama nije. Možda mi vi možete ukazati?

sw je isti, razlika je samo u kucistu, 660 je od plastike crne boje, dok je 690 od prohroma ili usled cega nema neprijatnog krckanja plastike, 691 je isti kao i 690 samo sto je u beloj boji.
Po meni suvisan trosak od 20-30€.
Za te pare bolje kupiti kvalitetan nosac za zid.

Edit: prohroma ili nekog slicnog materijala ;-)
Kasno je, pa sam zbog toga ostao nedorecen.

Ne znam zašto je nekom bitno krckanje plastike. Ovo je TV a ne telefon koji ti je non-stop po rukama pa može da te nervira krckanje. A inače,a nisam primetio nikakvo krckanje plastike. TV uglavnom svima stoji na zidu i ako postoji krckanje, to možeš da primetiš jedino ako ispipavaš okvir a ja nevidim potrebu za tim.
Nije samo SW isti, i paneli su isti na modelima 660S i 690S, osim na modelima 660S od 50 inča koji imaju AMVA panel.

Kakav je AMVA u odnosu na IPS?

Meni 47LA660s stoji na postolju, a ne na zidu i povremeno ga rotiram, a nikad nikakvo krckanje nisam primetio.

AMVA ima kao bolji kontrast i jos bolji ugao vidljivosti u odnosu na IPS. Proizvodi ih kompanija AU Optronics a više o tome imaš na sledećim linku:
http://www.auo.com/?sn=1193&lang=en-US

BTW @roadracer, ne znam da li sam se već navikao ali slika sa tvojim podešavanjima mi je sada ekstra.

SW vam je software ili nešto drugo? Ako je razlika između 690 i 691 samo u boji onda su neki prodavci baš bezobrazni jer to naplaćuju 10e. Ne znam videću ... da li da kupujem odmah ili da sačekam još koji mesec da malo padnu cene, pa da uzmem onaj model 740 od 47".

Nisu prodavci bezobrazni, beli modeli su uvek skuplji i ako je sada razlika samo 10e, to je čak i super jer je razlika uvek bila veća.
A što se tiče čekanja da još malo padne cena, to ti je večita dilema. Cena će sigurno da pada, ali za mesec-dva će izaći i ovogodišnji modeli pa ćeš onda biti u dilemi da li da kupiš noviji model.

Od čekanja nema vajde, ulaziš u vrzino kolo, da ćeš uvek nešto čekati, a vreme neumitno prolazi. Pratiš par meseci, rešiš, šta ti se najviše sviđa, gledaš odnos cena-kvalitet, i kupiš, kraj. Sve ostalo je zamajavanje bez kraja.

Šta bre nije mnogo, samo zbog boje? E pa ja im ne dam tih 10€ za farbu, njima ili LG-u, sve jedno kome. A osim toga ta bela se brzo prlja. Što se tiče čekanja, imam ja strpljenja, a model sam odabrao samo sam kratak za 300€. :-(

Enivej, da li je neko probao da namunji onaj custom made plex? niko nista ne rece...

@roadacer

Da li ti je problem da uneseš to što si dodatno podešavao u tabelu?

Prilozi

• LA660s.zip
    9.1 KB · Pregleda: 115
Ajd da neke stvari razjasnimo, da se ne bi off-ovalo dalje u temi...

@ vialle
Bez uvrede druze, ali da si se malo informisao, znao bi jos pre kupovine da nikakav led, ips ili bilo koji panel ne moze da se meri sa plazmom.. Tako da ako nisi zadovoljan slikom greska je iskljucivo tvoja sto si se odlucio na takvu kupovinu. Ja sam imao panasonic plazmu pre ovog modela, slika jeste bila bolja ali zanemarljivo bolja... nikako toliko bolja da bih sada rekao da sam se razocarao u ovaj tv i da sam se pokajao. Naprotiv, veoma sam zadovoljan ovom kupovinom i ovaj tv preporucujem svakome. Ako je kod tebe bas toliko velika razlika, onda imas ili neki super vid ili ti sa tv-om nesto nije u redu.. kod mene ko god je video full hd sliku ostao je otvorenih usta...

@ Bobap1988
Ne razumem potrebu da ubedjujes ljude kako si bas ti napravio dobar izbor osim ako nisi sam svestan da si pogresio pa na taj nacin pokusavas sebi nesto da dokazes..
Eto mi svi nemamo pojma, i bas nam je trebao neki strucnjak (sa 3 posta) da nam otvori oci kako smo pogresili u izboru.. Ali to je specificno iskljucivo za korisnike samsung uredjaja da u drugim temama pisu kako je njihov uredjaj savrsenstvo tehnologije i ako i oni i mi znamo da to nije bas tako...
Najpre nauci razlike izmedju pasivnog i aktivnog 3D-a, prednosti i mane. Onda u nekoj radnji pogledaj isti 3D materijal na samsungu i LG-u..
Siguran sam da ces posle toga jos vise pricati da je samsung bolji samo razmisli zbog cega...

Ljudi, ovo nije tema o plazmi, sljamsungu ili necem trecem i molim vas da ne trujete temu.
Ako imate potrebe da nesto kazete, recite to u temi za plazmu, sljamsung ili nesto trece..
Mi imamo svoje misljenje, svoj izbor i apsolutno nas ne zanimaju vasa misljenja i izbori...

To sto ti lazes samog sebe i pokusavas sebe da ubedis u to da je LG bolji od Samsunga,ja sa tim stvarno nemam nista.
Svaki strucnjak i expert za televizore kaze da je Samsung ćale

Pozz

nemam ni LG,ni Samsung...zanima me u koju se skolu ide da se postane expert za procenu kvaliteta slike....mozda cu bolje da vidim....ccc

Ljudi pustio sam film Gravity u 3D preko PLEX servera i film je cool radio dok se u jednom trenutku se PLEX nije sam ugasio.
To mi se jos jednom desilo.
Zasto???
Sta da radim?
Da instaliram nesto drugo umesto PLEX?

Sledećeg meseca ćeš biti u još većoj dilemi kad se pojave modeli za ovu godinu Kupuj brate i uživaj, ovako nema kraja.

@Bobap1988

Sudeci po nacinu tvog pisanja i znanju, rekao bih da nema neke svrhe ulaziti u polemiku sa tobom, sto dalje implicira da je neka dublja prica sa tobom totalno bez smisla...
To sto ti poznajes velike em mocne "ćale" eksperte je vec druga prica :D

Vecno cemo se klanjati savrsenstvu tvog, nama nedostiznog tv-a, i duboko i gorko cemo plakati svaki put kada upalimo nase jadne televizore sto nismo kupili sLJamsung...
Ajde sad, ispari i kao sto ti kolega roadracer napisa, idi gledaj tv... :D

Poslednja izmena:
Ne vidim zasto uopste ulaziti u raspravu izmedju LG i samsunga kad je LG izmislio TV.
Nego kako da resim problem PLAEX-a.
Pustio sam film Gravity u 3D preko PLEX servera i film je cool radio dok se u jednom trenutku se PLEX nije sam ugasio.
To mi se jos jednom desilo.
Zasto???
Sta da radim?
Da instaliram nesto drugo umesto PLEX?
Hvala

Probaj i Serviio!
Koristi ga neko vreme pa vidi da li se i on gasi.Ako se gasi onda je neki drugi problem.
Meni su se oba gasila dok nisam ukapirao da mi je do rutera.

Drugari da vas pitam nešto:

Da li je kod mene problem pošto imam malu dijagonalu od 32" (32LA660s) ili je nešto drugo u pitanju?

Naime, skinem 3D demo snimak sa LG sajta (neki sport) i kada loptica ide prema meni (iz ekrana) bukvalno se pomeram da me ne udari :p

Kada mačevalac baca mač samo pružim ruku i hvatam dršku mača - da hoću mogu drugog mačevalca da probodem :p

Objašnjavam kako doživljavam 3D, nisam na drogama :p

E sada, kada gledam bilo koji 3D BD film od nebitno koliko giga, bilo na Windows-u ili Mac-u, isto tako sam probao na različitim programima (MPC-HC, Movist...), filmove ne doživljavam kao gore pomenuti demo snimak.

Ima za razliku od 2D-a vidljivog pomaka, vidi se da je jedan objekat ispred drugog, vidi se dubina, sve je to super ali u samo par scena u filmu se zaista vidi 3D (primer: kada Sandri Bulok u Gravitaciji ispadne alat kojim popravlja onaj šatl oko pedesetog minuta tu se vidi pravi 3D, bukvalno alat ide prema meni iz ekrana i ona ga hvata...).

Da li je problem 32" kako sam gore pomenuo pa nemam pravi doživljaj 3D-a, da li bi razlika bila na primer da imam 47"?

Ili sam ja pogrešno ukjapirao 3D film?

Može li neko da mi opiše malo detaljnije?

Pozdrav!!!

Demo 3D materijali su pravljeni u kratkim formama izrazito sa idejom da maksimalno prikažu 3D efekte i zato iskaču stvari na metar i više iz televizora. Filmovi snimani u 3D nemaju takvu namenu, kod njih je bitna ta 3D dubina i blagi "izlazi" iz ekrana i po potrebi naglašeno 3D "iskakanje" ukoliko radnja ili akcija to zahteva i ima smisla.

Poslednja izmena:
OK, stigao je TV evo slika ispod. Kodna oznaka modela koji sam dobio je 42LA660S-ZA.BEEZLJG . Po onome sto sam postovao na strani 35 ovaj TV sto sam dobio ima PRAVIH 120Hz panel. Koliko je verovati onim informacijama avforums-a? Ako se neko razume neka pogleda i druge oznake koje stoje ispod modela tj sta one znace. Raspakovacu ga za neki dan kada odlucim gde ce da stoji u trpezariji i dok ne dodje majstor da ga postavi na zid.

Zaista mi dosta znaci da panel bude 100Hz+ jer imam vec jedan LG 47LE5500 kojim sam jako zadovoljan, ne znam hercazu ali pretpostavljam da je 50Hz-a i nije 3D. Iako stoji u trpezariji i necu ga koristiti kao monitor kao sto koristim ovaj LG 47LE5500 na kome sada kuckam bitno mi je da kada vec dajem neke pare za TV u 2014-oj godini to bude zaista nekakav pomak napred u cijim performansama cu moci da uzivam ponekad i poredim sa mojim starim TV-om :)

Nisam ostrascen za tehnologiju, ali je lepo igrati se malo sa novim stvarima. Hvala na razumevanju.

Prilozi

• DB66A007-8DC6-4B4E-AEDF-3A7956FC04A3.jpg
    DB66A007-8DC6-4B4E-AEDF-3A7956FC04A3.jpg
    808.7 KB · Pregleda: 140
  • 889BB0AF-2942-430B-88D0-730F3A6B703F.jpg
    889BB0AF-2942-430B-88D0-730F3A6B703F.jpg
    752.3 KB · Pregleda: 143
Gde ste postavili/nalepili nalepnicu NFC Tag On?

Edit: preporučite mi neku igru (trke) kako bih mogao da isprobam dual play naočare...

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno