Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Jedino što sam ja primetio je da je tv sa svakim apdejtom nešto brži na samom startu, tj. brže počne da sarađuje sa zadatim komandama posle uključivanja. Mislim da i YT za nijansu radi bolje na poslednjem firmware.

Ista stvar se meni dogodila sa titlovima (Plex je bio u pitanju), imaš par postova iznad.

Probaj sve, uključuj/isključuj, pali/gasi... pa javi šta si uradio.

Nije to OS X pa da je sve savršeno :p
Neće opet. Sad ih vidi na recent(u folderu i dalje ne), ali neće da ih pusti. Piše 'this file type is not supported'. Mora da je copyright sa ovim zadnjim update-om stigao, pa mi ne da. Nego, kako funkcioniše taj Plex? Ima li guide neki kako da ga postavim? Plaća li se? Ovaj Smartshare mi je bio odličan, mamicu im. :mad:

Plex je dž.

Instaliraš na kompu, odeš na Plex Media Manager i tu dodaš folder sa filmovima, odeš na Ulazna lista (LG TV) i tu izabereš Plex.

Edit: uzgred ima li šanse za downgrade update-a kod LG TV-a?

Poslednja izmena od urednika:
Hehe mamu im! Ne može ni preko Plexa. Odmah prebaca na Smartshare i neće da pusti. Mada, neke mp4 vidi i pusta ih. A ima u podešavanjima da se registruje za divx protected videos. Sad ne znam je li to znači prc preko dlna ili ima nade.
U opcijama ja ne vidim da se može vratiti prethodna verzija.

Ne znam koliko je mudro da se bakcem oko toga. Meni je TV povezan i HDMI-jem, ali mi je mnogo lakse bilo samo daljincem od TVa rukovati, nego stalno komp-TV relacija. A za ove Ruse me strah da ne zahebem TV nesto, pa posle da se zabavim o jadu. Mada, dobro je znati da ima i ta varijanta.

Sad vidjeh da mi dosta toga pusta. Uglavnom .avi, .mp4 i .mkv. Mada mi neke .mkv i ne vidi. Nemam predstave kako to funkcionise.

Imao jos neko problema sa povezivanjem plexa i tv`a?
Ja danas iz prve povezao bez ikakvih problema..pustao neke filmice..itd..
i veceras opet da startujem kad sipak..Ne prepoznaje plex na TVu.. :/
Zna li neko kako mogu resit ovaj problem?

Isto se i meni desava i sa serviom i sa kooraroo media.Onda resetujem komp i ruter pa se opet izgubi i tako stalno.

Ja nemam tih problema sa media serverom, koristim Serviio, ali imam problem da kad pustim neki veci .mkv, reda velicina 3+ GB, na svakih par minuta im izbacuje "Loading". Menjao sam kanale na ruteru, ali nista znacajno nisam postigao.

Ja nemam tih problema sa media serverom, koristim Serviio, ali imam problem da kad pustim neki veci .mkv, reda velicina 3+ GB, na svakih par minuta im izbacuje "Loading". Menjao sam kanale na ruteru, ali nista znacajno nisam postigao.
Koji ruter?

Evo da kazem i ja par reci o ovom TVu jer sam od juce ponosni vlasnik...Odmah da napomenem da nisam neki zahtevan korisnik i ne skidam filmove od 30+ Gb i prethodni TV mi je LG 465..neki LCD 32, star 4 god...
Elem, TV nije kupljen zbog svojih , ne znam koliko impresivnih, performansi vec se najbolje uklopio u nashe kriterijume cene, performansi, izgleda, velicine ekrana itd..
Pa da krenem redom.

1. Bicete u velikoj zabludi ako su vam bitne tanke ivice ekrana a vi se, recimo, informisete na sajtu tehnomanije ili na oficijalnom sajtu a evo i zbog cega:

Tehnomanija i LG sajt prikazuju da TV izgleda ovako:

A TV zapravo izgleda ovako:

Sto je, priznacete, drasticna razlika ako gledamo ivice ekrana! (Najbolje se vidi na gornjem levom uglu slike iz tehnomanije)

Ivice TVa i jesu jako tanke, ali do ivice imate 1cm crnog dela ekrana koji kvari opsti utisak i prakticno podebljava te ivice.

Osim ovog laznog prikaza prodavaca, nemam nikakvih estetskih zamerki na ovaj primerak! ;)

Sto se tice samog rada TVa probacu to da sortiram u 3 grupe, rad osnovnog TVa, rad 3Da i rad Smart funkcija (You Tube, Browser itd)

1. TV kao TV radi lepo, ima dosta opcija za podesavanja slike, pokreta itd, filmovi su cudni dok se ne iskljuci TruMotion , nakon toga je sve OK. Zvuk iznad proseka za TV (ima kao neki Woofer, mos' misliti woofer u TVu) ...ne bih nesto gubio vreme pisuci o radu samog TVa u 2013/14 godini... :)

2. 3D me je veoma prijatno iznenadio!! Kao neko ko je odgledao svega 10ak 3D filmova u bioskopu, ocekivao sam mnogo losiji rad u kucnoj verziji, medjutim jako lepo to sve izgleda i kod kuce sa ovim TVom...

3. Smart TV: Pored blagog razocarenja zbog stvarne debljine ivica TVa koje sam opisao na pocetku, ovde dolazi drugo razocarenje. Kupite TV koji je model za 2013u, koji ni 2014e nije nimalo jeftin 90000din (na snizenju), i dobijete YouTube i internet browser koji rade katastrofalno sporo, u rangu nekog mobilnog telefona od pre 5-6 godina i to ne na Androidu, vec na Symbian-u recimo...YouTube koci, secka, browser ucitava Blic stranicu 20 sekundi (TV je LANom povezan, net je 20mb, cisto da razresimo dilemu oko konekcije ;) ) i sve to izgleda jako traljavo!

Konekcija sa ostalim uredjajima u kuci radi lepo, Plex na MacBook i odmah ga je video sinhronizovao i pustao filmove sa laptopa bez greske.

E sad da sumiram:

Veoma sam zadovoljan slikom, bojama, 3Dom, Magic Remote-om itd, samo mi je jako krivo sto neke gluposti nisu ispeglali a mislim da im nije bio problem da to sve bude fluidno i lepo, ali iz nekog razloga nisu to namerno uradili (da bi se kupovali skuplji modeli naravno)..

TV je dobra kupovina, opet bih ga uzeo a sve ovo sto sam napisao je samo mala pomoc onima koji se tek odlucuju o kupovini, da znaju sta ih ceka...

Jel si updateovao softver?

Asus RT-N10. Mislis li da bi sa nekim 300Mbps to radilo bolje?
Kad sam bio na SBBu imao sam onaj njihov cisco ruter epc3925, WLAN mu je na 300 mbita i na mom LG LA660s nije bilo tih problema. Sa PLEXom sam pustao i to bez smanjenja kvaliteta stream-a.

Da li imas neki firewall? Recimo Eset? Posto ako imas, verovatno on blokira Plex.

Za one kojima posle isključivanja TV-a nestaje Plex na ulaznoj listi, rešenje je da na kompu isključe i ponovo uključe Plex i pojaviće se na ulaznoj listi. Imao sam taj problem i tako rešavam pošto ne držim TV i komp 24/7.

Ne vidim zašto izbegavate update Tv-a? Ja sam svaku novu verziju instalirao bez ikakvog razmisljanja i raspitivanja šta donosi novi update. Odmah na keca!!!! A i naredne ću ako budu izlazili. Primetio sam razlike u malo bržem startovanju Tv-a (pri paljenju) i znatno bržem radu YouTube-a i Internet Browser-a.
I kod drugih marki televizora nije ništa brže i bolje,samo ne zaboravite da je ovo Tv i da mu nije primarna opcija Smart,internet i ....Ako ste već hteli brzo surfovanje i android OS onda kupite neku aždaju od kompa recimo 4,6 Ghz,octa-core procesor,32 Gb of RAM,GeForce GTX 690. ili Samsung Galaxy S5 (octa-core) sa protokom od 120 Mb/s pa surfujte na dodir u deliću sekunde.

Ja instalirao Serviio i sad mi vidi ono što prije nije. Izgleda da nije do update-a. Ko će mu ga znati šta je više. Uglavnom fercera sad. A što se tiče ivice od 1cm, što bi to kome smetalo. Meni YouTube radi solidno, malo sporije nego na kompu. Ima malo duže startno učitavanje i posle radi dobro u većini slučajeva. Zna rijetko da zašteka. Ali ja valjda i ne očekujem da radi kao komp, pa mi ne smeta. A browser i ne koristim jer je sporo do bola sa daljinskim raditi na njemu. Ko ima tastaturu je vjerovatno mnogo bolje.

Rekoh vam ja u predhodnim postovima,Serviio za bežičnu konekciju i Media Player Classic - Home Cinema za one koji koriste HDMI kabl ( za 3D ) filmove. To je prava stvar,sve šljaka bez problema.

Ma meni je ovo funkcionisalo odlično do nazad par dana preko Smartshare-a. A i Plex mi je, a evo sad i Serviio preko njega ide. Samo što Serviio pušta sve sad, a Plex nije htio kao ni Smartshare. Sad će da ide preko Serviio-a dok ne bude opet zafrkancije.

Zar TV ne pusta filmove preko USB-a pa vam treba sve to (Plex, Serviio)?

Ne vidim zašto izbegavate update Tv-a? Ja sam svaku novu verziju instalirao bez ikakvog razmisljanja i raspitivanja šta donosi novi update. Odmah na keca!!!! A i naredne ću ako budu izlazili. Primetio sam razlike u malo bržem startovanju Tv-a (pri paljenju) i znatno bržem radu YouTube-a i Internet Browser-a.
I kod drugih marki televizora nije ništa brže i bolje,samo ne zaboravite da je ovo Tv i da mu nije primarna opcija Smart,internet i ....Ako ste već hteli brzo surfovanje i android OS onda kupite neku aždaju od kompa recimo 4,6 Ghz,octa-core procesor,32 Gb of RAM,GeForce GTX 690. ili Samsung Galaxy S5 (octa-core) sa protokom od 120 Mb/s pa surfujte na dodir u deliću sekunde.

Ne bih se slozio sa tobom...Zamisli uzmes taj telefon koji si vec pomenuo Galaxy S5 i na njemu cekas 15-20 sekundi da ti otvori YouTube ili da procitas neke novine na internetu, pa onda secka i koci itd i onda ti neko kaze "Braaate, sta ti hoces, jel mozes da zoves, primas pozive i saljes poruke? Mozes, pa to je telefon, sta hoces vishe..." ...E bas zato sto su SMART telefoni postali kompjuteri sa mogucnostima poziva i slanja poruka, tako bi i televizori trebeli da postanu kompjuteri sa prikazom kvalitetne slike itd...

Znam da ovo nije u rangu Galaxy s5 u svetu TVa, ali vala ne treba da bude ni Nokia 5800 od pre 5 godina, ako vec kazu da je smart...;)

Poslednja izmena:
Zar TV ne pusta filmove preko USB-a pa vam treba sve to (Plex, Serviio)?
Već sam pisao u prethodnim postovima da je meni povezan TV i preko HDMIa, ali je mnogo lakše samo daljinskim od TVa upravljati nego li preko kompa ili USBa.
Ali i dalje me zafrkava ovaj plejer na TV-u, sve opcije su mi 'greyed out', ne mogu ništa da mijenjam.

Kad sam bio na SBBu imao sam onaj njihov cisco ruter epc3925, WLAN mu je na 300 mbita i na mom LG LA660s nije bilo tih problema. Sa PLEXom sam pustao i to bez smanjenja kvaliteta stream-a.
I ja sam trenutno na SBB-u i nije nista bolje sa tim njihovim home gateway-om. Sutra cu od ortaka da uzmem bolji ruter pa cu da probam. Nije mi jasno sta ga gusi.

Ja nemam problema sa routerom 150 mb, ali su mi blizu komp i TV. Provjeri ima li kakva prepreka između TVa i routera. Neko se žalio da su mu vrata pravila problem.

Vrh Dno