Šta je novo?

LG L7 II

Da li neko ima problema sa IGO navigacijom i GPS signalom?
Naime telefon fiksira GPS signal,ali u IGO navigaciji pokazuje da stalno trazi satelite i nikako ne nalazi signal.....

ja imam instalirani IGO i probao do duse samo jednom ali radilo kod mene, eto popodne cu probati ponovo pa javljam , inace moj telefon radi sve extra za sada jedino sto mu se s vremena na vreme desava je da kad pretisnem home button a displej je ugasen (u sleep modu), desi se da nece da startuje odnosno upali ekran , samo pretisnem power button ( ono sa strane za paljenje) i nakon toga ponovo home i onda je sve kako treba...

Nazalost nakon par dana bez Vibera i soft reseta i dalje isto druga strana me s vremena na vreme ne cuje na moj poziv u suprotnom sve radi.
iGO imam i koristim ga i radi kod mene OK cini mi se jedino da kad telefon zvoni pa izadje iz iGO pa se vrati da mu treba 10s da nadje satelite ponovo (mada 10s nisam merio subjektivan utisak). A ovo sa mikrofonom izludjuje imam jedino jos Skype ali ako treba sve da deinstaliram onda j.... Mora ce u servis a nema ni mesec dana.

Nazalost nakon par dana bez Vibera i soft reseta i dalje isto druga strana me s vremena na vreme ne cuje na moj poziv u suprotnom sve radi.
iGO imam i koristim ga i radi kod mene OK cini mi se jedino da kad telefon zvoni pa izadje iz iGO pa se vrati da mu treba 10s da nadje satelite ponovo (mada 10s nisam merio subjektivan utisak). A ovo sa mikrofonom izludjuje imam jedino jos Skype ali ako treba sve da deinstaliram onda j.... Mora ce u servis a nema ni mesec dana.

Mene je ubedjivao prodavac u Telenoru da probam fabricki reset.
Ali ne vredi to nista, hardverska je greska.
A LG servis jos testira moj telefon, kao ne znaju sta je.
Ovo je uzas, vise ne kupujem telefon u Srbiji, eventualno na crno, bar ne zivim u iluziji da imam garanciju.

ma jeste li probali da kucate po netu , verovatno niste jedini kojima se to desava , ne verujem da je do FW jer ja takav problem nemam (sa mikrofonom) a imam telefon ~3 meseca... surfujte malo mora da je jos neko o tome pisao ...

ma jeste li probali da kucate po netu , verovatno niste jedini kojima se to desava , ne verujem da je do FW jer ja takav problem nemam (sa mikrofonom) a imam telefon ~3 meseca... surfujte malo mora da je jos neko o tome pisao ...

Ja malo trazio, ali osim istih komentara kao i ovde oko problema sa mikrofonom nema resenja osim da se vrati provajderu\servisu. Ja skinuo viber, misleci da ce se problem resiti, ali sam danas po*izdeo kad me opet nisu culi kad sam pozivao. Cudno je sto ga imam vec vise od mesec dana i prvih par nedelja nije bilo problema sa mikrofonom. Da li je neka kombinacija aplikacija ovo zeznula ili je ipak neki HW problem. Kupljen u Telenoru i ako ga budem njima nosio ko zna kad cu ga dobiti nazad i da li ce problem resiti. A bio je cool telefon. Tako da ako ocete da yovete onda soft reset i ima da radi ko nov. Stvarno ovaj Telenor prodaje sve vise skart-a.
Ako neko naidje na neko budzenje na netu nek javi. Pozz, jel me cujete, halo, halo,...

ne znam dali se moze obratiti direktno LG-u i naviseti problem ???

da ne zaboravim testirao IGO i radi sasvim ok , GPS zakljuca posle 6-7 sec. i ostaje zakljucan, ja presao par Km i sve je radilo OK.

ne znam dali se moze obratiti direktno LG-u i naviseti problem ???

da ne zaboravim testirao IGO i radi sasvim ok , GPS zakljuca posle 6-7 sec. i ostaje zakljucan, ja presao par Km i sve je radilo OK.

Pokusao sam ja da se obratim i LG-ju, i dobio sam ovaj odgovor sa [email protected]:

"Postovani,
LG kao kompanija nema uvid u poslovanje Telenora niti bilo kojeg servisa. Molimo Vas da se raspitate tamo gde ste ostavili telefon na popravku.
S postovanjem"

Drugim recima, ovde kod nas svi peru ruke. U Nemackoj bih vec odavno dobio novce nazad (jer mi se, naravno, smucio LG do daljnjeg, i ne bih ni uzeo drugi novi telefon).

ma ja imam neki stari IGO (par godina) znaci samo sam pogledao rezoluciju da odgovara i posto je 800x480 ja instalirao i to je to radi bez problema ...

Ja sam probavao sve ove novije verzije primo, i kad je upaljen gps odmah izadje " unfortunately igo primo has stopped ". A kad je ugasen onda ga ucita i radi.... I sve je stvar do podesavanja. U folderu IGO na kartici ili telefonu ako nemate sd karticu, naci sys.txt i u njemu naci stavku [gps]
i samo ovo staviti i radice.... To je nesto do tih podesavanja, posto nijedna verzija primo a ima ih dosta nije radila.... A sa ovim radi.... Tako da ako nekome zatreba :)

[gps]
location_net=1
check_gps_timestamp = 1

Zaboravio sam pa me kolega podseti. Tako je sys.txt sam menjao prvo zbog rezolucije, pa zbog instalacije na sd karticu jer nema mount za nasu sd karticu tj kod lg je drugacije i na kraju gps sam sad pogledao prazno je, inace sam jos brisao nesto zaboravio sam. Pozz.

Ja sam nasao verziju koja je 480x800 pa rezoluciju nisam morao da diram...Samo sam ovo za gps morao jel nije radilo sa tim default podesavanjima... A to za sd karticu ne bih znao... Ja sam kopirao igo folder na nju i instalirao program na telefon i radilo je sve bez problema....

Ljudi jeste azurirali zadnju verziju softvera za ovaj mob.Ja ga juce uzeo u telenoru sa verzijom p71010d-220-01 i tu je sve za sad ok. Znaci bitno je ovo slovo "d" da vam bude,sve ostalo je isto.

Nije "d" druze nego "e" i ako nece update sa telefona onda preko LGMobile Support Tool. Gubi se root ali ga isti Framaroot odradi za par sekundi i nista se ne brise sve ostaje kako je bilo. Za sad sam video da radi FM radio a nemam sa kim da pricam u ovo doba da bi proverio mikrofon ;-). Touch je dosta osetljiviji jer kad sam stavio foliju pomalo je zezalo i taman sam se resavao da je skinem kad ono posle update radi odlicno.
Pozdrav

E,ovo nisam znao,znaci jos bolje,sad trenutno "formiram" bateriju pa necu da ga kacim jos 2,3 dana,posle cu odraditi,hvala za info ;-)

ad kad je litijum jonskih baterija ja istu ne formiram, punim kad stignem i kolko stignem i samo cepam ... mislim da se LJ ne formiraju...

L-ion baterije se ne formiraju.

Zato sam i stavio pod navodnike.Samo treba prvih par puta da se isprazni i napuni do kraja,nema one fore 12h i sl. i to je to.

uzeh i ja ovaj lg pre dva dana,super je i nije skup. za sada nema zamerki,kupio sam ga zeni,ona je odusevljena,presla je sa xpirie mini. jedino je steta sto nema GG.

Ja sad azurirao na tu "e" verziju,ali nigde ne mogu naci koja su poboljsanja na toj verziji?

Sta se to desava sa mikrofonom i ovim fonom? Jel to hardverski ili je do roma?

Nije "d" druze nego "e" i ako nece update sa telefona onda preko LGMobile Support Tool. Gubi se root ali ga isti Framaroot odradi za par sekundi i nista se ne brise sve ostaje kako je bilo. Za sad sam video da radi FM radio a nemam sa kim da pricam u ovo doba da bi proverio mikrofon ;-). Touch je dosta osetljiviji jer kad sam stavio foliju pomalo je zezalo i taman sam se resavao da je skinem kad ono posle update radi odlicno.
Pozdrav

Izgleda da opet zeza mikrofon jurtos mi je od 30-ak razgovora zeznuo na 4-5 sigurno. Iskljucio sam vibraciju na javljanje druge strane i od tada nije zezalo, videcemo.

Primetio sam da radi FM radio koji nije hteo al opet se nesto jedva cuje.U dialeru kad brises brojke moralo je jedna po jedna nije htelo kad zadrziz da obrise sve unazad sada radi i to

U build.prop-u pise da je 1373443047 release-keys a u predhodnom je bio 1368182176 release-keys
nova gmsversion=4.1_r5 a bila je m.google.gmsversion=4.1_r4
to je to videcemo dalje, mozda ga i jednom hardreset-ujem da vidim da nije ovo zezanje sa mikrofonom ostalo iz predhodnog roma, jer je ostavio sva podesavanja i Userdata a uvek je bilo preporuceno da posle celog rom update ide i reset.
pozdrav

Imam telefon vec nekih 2 meseca i mogu da kazem da sam prilicno zadovoljan za date pare. Ipak, problem koji ljudi imaju sa mikrofonom (ne cuje vas druga strana) je jako iritirajuci.
Ono sto sam ja utvrdio da se kod mene desava je da ga blokira viber. Takodje, verzije viber-a koje pocinju sa brojem 3 nisu radile kako treba (mikrofon). Probao sam sve verzije i nadjem verziju 2.3.0.694 koja mi je radila, ali mi se svako jutro viber sam update-ovao na poslednju verziju, pa da bih pricao, morao sam opet uninstall/install stara verzija. Bio sam i odustao od koriscenja viber-a za pricu. Ni najnovija instalacija vibera nije pomogla.

Sinoc ne budem lenj i pustim update softvera na verziju E i sada mi sve radi kako treba! Konacno je proradio viber (sa najnovijom verzijom)!!! A i za sada se niko ne zali da ne moze da me cuje dok pricam (obican telefonski poziv). Za FM ne znam, to nikad nisam koristio.

Dakle, telefon su mozda izbacili sa manjim bagovima, ali to peglaju i ispeglace verovatno. Baterija je zaista za svaku pohvalu i to je ono sto me je opredelilo da ga kupim.

P.S. Update uradjen pomocu LG PC Suite-a. Update preko telefona nije radio. Telefon je skinut sa VIP mreze i otkljucan je (posto ga trenutno koristim u inostranstvu), ako je to bitno kao podatak.

Poslednja izmena:
A sta je tacno problem sa tim da vas ne cuju. Kako sam razumeo kad vi zovete nekoga sa ovog LG-a on vas ne cuje ponekad,jel tako?
Ja do sad nisam imao puno poziva,ali do sad se niko nije zalio ni na verziji "d",a za ovu "e" cu tek videti jer sam je skoro stavio

Upravo tako. Ja pozovem nekog ili mene neko pozove (obican poziv) i ne cuju me, ali to se desavalo povremeno. To sam resavao resetom telefona. Ali viber nikako nije hteo da radi, tj. ja njih cujem, oni mene ne.
Pre update-a na verziju E, imao sam instaliranu verziju A. Mozda je vec u D verziji problem bio ispravljen?!

Poslednja izmena:
Vrlo moguce jer sam ja do danas imao D verziju i nikakav problem,a onda i E i za sad je sve opet ok ;-)

Ma za sad fercera sa ovom 10e verzijom super,nikakav problem nisam primetio,mada ni sa 10d verzijom nikakav problem nisam video,sem mozda malo da je brljavilo ono gasenje ekrana kad se u njega ne gleda,sad sa ovom 10e verzijom cini mi se da je i to malo poboljsano (mada mozda sam se istripovao). ;-)
Inace skinuo ga sa punjaca pre 20h i sad je na 50%,ovo mi je tek drugo "formiranje" baterija tako da ocekujem posle jos 2,3 punjenja da ce postici max kapacitet baterija,sto je super ;-) Ja prezadovoljan :-D

Nazad
Vrh Dno