Šta je novo?

LG klima...

Velja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
Pitanje je jednostavno: kako da razaznam iz koje je zemlje uredjaj, posto ne zelim da kupim kinesku? Bilo koja oznaka, detalj i sl. ko zna neka javi hitno mi je boom

Hvala!

Sve za dragog komsiju kolegu i Vesninog brata:)
LSR126ABL!!!! Ovo je prava...

pozdrav:wave;

Hvala marsal, nego jel to oznaka modela ili deo serijskog broja? Ako je oznaka modela zar nije ona ista bez obzira gde se uredjaj sklapao?

To ti je model. Ne nije ista oznaka bez obzira gde se sklapa...

Moja je takva... :) Bas imam srece s primercima...

Aca je napisao(la):
Koliko si je platio?
Ti da cutis!!! Moderator, a ostecujes drzavu za porez.:D :D Umesto da uzmes pravi monitor i bacis to smece od S...:D
I da znas da TOYO ima slabiju memoriju i nemoze da se OC.:D :D :D

Ja je kupio pre dve godine, 15000 btu, na kredit, kada je tek pocelo... Nije bilo Panasonica i Mitsubishija na kredu (jedino su one bolje), pa sam morao LG.... I prezadovoljan, stvarno sljaka... Kod druga, Tadiran klima ocajno radi, a isto vazi i za neku .... joj zaboravio sam oznaku.. javicu veceras... nju izbegavajte 100%

Za cika Simpsona

Vidi ga sad, pa njega, sta si ti umesao prste.Ja sam jedan lojalan i posten gradjanin ove drzave. :p Sve je po propisu i zakonu, klima je za firmu (sutra cu da okacim firmu na prozor). :p Hvala Misi i Zeljku duzan sam im (D) cheers
I da znas ima original japansku Hitachi memoriju i ima bolje da se overklokuje od Samsunga u kompu. :p :D

Re: Za cika Simpsona

Aca je napisao(la):
Vidi ga sad, pa njega, sta si ti umesao prste.Ja sam jedan lojalan i posten gradjanin ove drzave. :p Sve je po propisu i zakonu, klima je za firmu (sutra cu da okacim firmu na prozor). :p Hvala Misi i Zeljku duzan sam im (D) cheers
I da znas ima original japansku Hitachi memoriju i ima bolje da se overklokuje od Samsunga u kompu. :p :D
Nek' je sa srecom domacine!!Nego,usmeri je ka otvorenom kucistu da ne bude Belaja po ovom paklu.:D

Broz je napisao(la):
Sve za dragog komsiju kolegu i Vesninog brata:)
LSR126ABL!!!! Ovo je prava...

E a jer moze neko da napise koliko uzimaju za ugradnju, bas me interesuje jer sam se "posvadjao" sa drugom koji je jako hiperbolican, sve sto prica uvek preuvelicava. Bas me interesuje koliko kosta ugradnja LG-a ili recimo one sto je neko spominjo Daikin ili kako se zove sto ima 6 godina garancije i sto joj je cena 850 aktuelnih evra ako se dobro secam. Mada verovatno to naplacuje kako ko stigne ali ima neki okvir.

Re: Za cika Simpsona

Aca je napisao(la):

U, al' mi se pije crno Irsko!cheers A i Cesko nije lose, ma moze i nase:p :p

byMaX je napisao(la):
Kod druga, Tadiran klima ocajno radi, a isto vazi i za neku ....

Tadiran ocajno radi?!? To su trenutno najbolje klime sto mogu da se kupe kod nas. Ne znam da li postoji carrier kod nas, on je jedini jaci od njega. Tadiran 9000BTU hladi bre kao bilo koja LG 12000BTU...

milanlj je napisao(la):
Tadiran 9000BTU hladi bre kao bilo koja LG 12000BTU...

E sad ga upropasti. Ima moj komsija tadiran 12 a ja imam mitsubishi 12 i razlike nema cak mi se cini da malo bolje hladi kod mene...
PS ne zaboravi da za tadiran 12 kupis LG 18 i to ti je to:)

Broz je napisao(la):
E sad ga upropasti. Ima moj komsija tadiran 12 a ja imam mitsubishi 12 i razlike nema cak mi se cini da malo bolje hladi kod mene...

Ipak je to mitsubushi:), koji je isto fenomenalna klima. Ja sam ga poredio sa LG-em ako bolje pogledas...

milanlj je napisao(la):
Tadiran ocajno radi?!? To su trenutno najbolje klime sto mogu da se kupe kod nas. Ne znam da li postoji carrier kod nas, on je jedini jaci od njega. Tadiran 9000BTU hladi bre kao bilo koja LG 12000BTU...

Tadiran (čini mi se Izraelska firma) je u stvari Carrierova licenca.

Carrier imaš kod nas, i to izgleda iz više izvora od kojih su neki jako sumljivi. Originalni Carrier može biti i do 50 % skuplji od "konfekcije".
Kad sam se već dotakao ovoga, neki dan sam sreo druga koji radi u firmi koja se bavi projektovanjem grejanja i klimatizacije, i čovek izađe sa pričom, da postoji fabrika negde u npr. Bugarskoj koja radi klime i kasnije stavlja maske željenog proizviđača i lepi njihove nalepnice. U prvi mah bilo mi je neverovatno, ali kad malo bolje razmislim ne bi me iznenadilo da je deo ovoga tačan.

ivo.r je napisao(la):
Tadiran (čini mi se Izraelska firma) je u stvari Carrierova licenca.

Carrier imaš kod nas, i to izgleda iz više izvora od kojih su neki jako sumljivi. Originalni Carrier može biti i do 50 % skuplji od "konfekcije".
Kad sam se već dotakao ovoga, neki dan sam sreo druga koji radi u firmi koja se bavi projektovanjem grejanja i klimatizacije, i čovek izađe sa pričom, da postoji fabrika negde u npr. Bugarskoj koja radi klime i kasnije stavlja maske željenog proizviđača i lepi njihove nalepnice. U prvi mah bilo mi je neverovatno, ali kad malo bolje razmislim ne bi me iznenadilo da je deo ovoga tačan.

TACNO, sad sam i ja proverio i ima kod nas da se kupi pravi Carrier i cena mu je ultra... oko 20-30% skuplji od Tadirana koji je pritom 30-50% skuplji od konfekcije... A cuo sam i ja da ima i tih kvazi Carriera ali ih nigde nisam video. Imas ustvari i onaj TADI-AIR koji je kao neka konfekcijska verzija Tadirana i to je krs do bola. Moguce je da je ta klima bila u pitanju kad je MaX rekao da kod njegovog prijatelja radi slabo...

Kako prepoznati original Carrier?

Inace, jedan komentar oko potrosnje... citao sam svojevremeno neki test 50 klima na netu i razlike u potrosnji u istoj klasi (npr za 12BTU) su bile ogromne za razlicite modele/proizvodjace...

Broz je napisao(la):

Moja klima FUJITSU Aoy-12rse ima da oduva TADIRAn i LG u kompletu .
Kakve su klime CARIER ??? treba da ugradim u automobil .

Velickovic je napisao(la):
Moja klima FUJITSU Aoy-12rse ima da oduva TADIRAn i LG u kompletu .
Kakve su klime CARIER ??? treba da ugradim u automobil .

Ako ti tako kazes :D
Carrier su u samom vrhu tako da nemoj da brines

kad smo već kod klima...

da ne bih pokretao novi thread kakve su ove housel (što ih prodaje genel) klime? one valjda imaju panasonikov kompresor. Vrede li one koliko i koštaju?

Jeste Panasonic kompresor, ali kažu da je od 900 W. Šta se baš i ne uklapa u 12000 BTU podatke.

Space cowboy je napisao(la):
Kako na sajtu Lg-a nema ovog modela
[/url]

Nema ni rezača bržih od 24x a svi znamo da postoje :) Ukratko, očajan im je sajt.

Re: kad smo već kod klima...

BeastMaster je napisao(la):
da ne bih pokretao novi thread kakve su ove housel (što ih prodaje genel) klime? one valjda imaju panasonikov kompresor. Vrede li one koliko i koštaju?

To je krs od klime jer je u pitanju 10-ka a ne 12-ica kao sto oni kazu(lazu). 12-ica mora da ima snagu hladjenja oko 3,5kw i grejenja od 3,9kw, +- 0,1kw...

Vrh Dno