Šta je novo?

LG G6

[youtube]hf_u-WTjZAk[/youtube]

Nije zadovoljan ni kamerom ni baterijom što je možda i očekivano.
Ovaj g6 moli sa oled i led notifikaciju

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Steta samo, posle p9 bih presao na G6 ali ce cena biti paprena kao sto je i za ono djubre od G5..
Bice s7e i dalje dobar telefon ove godine :D
Doduse, bas mi fali dt2w :/

Poslednja izmena:
Zasto je po tebi G5 djubre toliko?

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Ipak je led notifikacija neprikosnovena. Ni AOD nije los ali opet nije to to. Kad imam led notifikacije sa daljine vidim da li imam neke propuštene pozive itd a kod AOD moram da se primaknem tel. I što je mnogo bitnije led notifikacija mnogo manje troši baterije od AOD. Zato mi nije uopšte jasna politika njihova da je izbacaju.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zato sto ne vredi 400e koliko traze za divljaka, zato sto je ekran ******, plasticni wannabe metalni telefon. Jedino su mu kamere okej, ali u odnosu na p9 nema razloga da bude skuplji jos bez garancije.. Eto :)

Sent from my Havaji P9

Ne samo to neko aod na IPS vuče bateriju. Verujem da umesto 5% idle drejna za 7,8h uzme sigurno 10% kada mu radi aod.
Negde sam pročitao da duplo više troši u sleepu sa aod što je i logično ekran gori svo vreme

Poslednja izmena:
Ja sam svoj platio pre par meseci 300 i kusur eura. Sa garancijom telenora. Sem ekrana koji ima gost efekat nemam drugih zamerki. Kuciste je ok, nije top ponuda ali nije djubre kako si ga ti opisao. U svakom slucaju kome ne odgovara ne mora ni da kupuje bez garancije. Ja ga prvi nebi kupio bez garancije. Max mogu da dam 100e i da prezalim ako crkne, sve preko toga je za mene puno. Da ne vredi 400e, ne vredi sigurno, ali ga niko i ne kupuje za te pare, sto se vidi po oglasima. Polovnih imas 5, 6 komada na (kupujem p) oglasima.

[YOUTUBE]Gu6BEs3jKZc[/YOUTUBE]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Eto, a napadose me ljudi kad sam rekao za snap 821.. U ovom "testu" je brzi i od ajfona, doduse u igricama ne bas, ali tu dolazi do izrazaja snaga A10 cipa, sve ostalo je brze odradio g6.
Ram management odlican. Ono sto mi se bas svidja je razlika u velicini dva telefona, neverica kako je lepo upakovano u lg, za razliku od ove cigle pored njega.

Ma nema tu od Snapdragon 808 potrebe za nekom jačinom, testovima jurenjem rezultata...
Sad je sve do optimizacije i što manje potrošnje baterije [emoji6]

Može on da ima i s660 ali cena mora da ide dole zbog toga. Ako je s835 npr 50$ po komadu s821 je 25$ verovatno. A g6 je faktički skup kao s8.

To jeste, uopšte me ne zanima bežično punjenje, da li će imati DAC ili slušalice, ali ako to već nije u paketu za Evropu onda cena treba biti bar 700€, a ne 750.
Ciganisanje, mada to sad svi rade...

Poslednja izmena:
Koliko je realno i upotrebljivo 835 bolji od 821? Ne verujem da je ne znam kolika, 835 treba da i se pokaže, ovaj je za sada proveren, jedino što bode oči da je prošlogodišnji model. Ne vidim realno šta mi ne bi na telefonu završio 821? Sada mi više smeta manji senzor kamere u odnosu na prošlogodišnji model, tu sam očekivao napredak, a i ovo pilićarenje sa verzijama za različita tršišta.

Ne pričam o tome koji je bolji pričam o ceni i marži koju lg "krade" bez ikakvog razloga.
Naravno videćemo kako će to sve proći ali sam samo napisao da po meni def nisu realni.

Kad izlazi kod nas?

Biće kamere super, naravno za lowlight pixel najbolji ...

[YOUTUBE]P-OSo5_OF4E[/YOUTUBE]

Ovo gore nije ni finalni softver, još kada se doda wide-angle kamera [emoji106]
Video stabilizaciju svi hvale ...

Poslednja izmena:
Koliko je realno i upotrebljivo 835 bolji od 821? Ne verujem da je ne znam kolika, 835 treba da i se pokaže, ovaj je za sada proveren, jedino što bode oči da je prošlogodišnji model. Ne vidim realno šta mi ne bi na telefonu završio 821? Sada mi više smeta manji senzor kamere u odnosu na prošlogodišnji model, tu sam očekivao napredak, a i ovo pilićarenje sa verzijama za različita tršišta.

koliko sam zapamtio, na Antutu 821 ima oko 140.000, a 835 oko 170.000. Medjutim, treba gledati i sledece:
- koliko planiras da zadrzis telefon? Ja obicno po 2 godine koristim isti tel (sad sam na g4), za 2 godine ce to vec biti procesor 3 godine star, cija je upotrebljivost upitna
- jos bitnije: nemamo podate koliko je 835 stedljiviji u poredjenju sa 821, ali sam ubijedjen da ce biti, zbog 10-nanometarskog procesa proizvodnje.

Imamo podatke - nešto malo i to u Qualcomm laboratorijskim uslovima ...

maaa, laboratorijski uslovi :p :) Cekaju se pravi... Cak me cudi da ih jos nema, za sgs8. Evo vec prvi pocinju da se pojavljuju na CG trzistu, naravno za 1000+ eura

^ http://www.anandtech.com/show/10948/qualcomm-snapdragon-835-kryo-280-adreno-540

Ovo za potrosnju verovatno lazu ili previse hajpuju (kao i uvek), videce se uskoro na primeru S8/+ jer koriste i taj SD i Exynos.

Lista ostalih poboljsanja nije tako beznacajna (UFS 2.1 memorija, najbrzi modem, bluetooth 5.0, unapredjen zvuk itd)

Ali je cinjenica da je je i SD821 vise nego dovoljno brz a i manje trosi od SD808/S810 sto je najbitnije.

Ne lažu niti hajpuju nego su tu uslovi iz labaratorije ,u samom tekstu su napisali da ce u realnom korišćenju razlika biti manja

Mislio sam na to da Qualcomm laze, zato sam i napisao kao i uvek :)

Poslednja izmena:
Ovaj snap 821 ce zavrsavati posao naredne 3 godine, jer se sve manje razvija hw. Doslo je skoro sve do svog max, i sve sto bude izaslo kao sto neko rece gore bice stedljivije, upeglanije itd..
Eto cak i ta kamera je dosla do vrhunca samsung izbacio iste senzore, ne vidim da ih je neko pljuvao na s8 temi. Opet, ako se gleda kroz cenu, onda sto bi neko placao 1000e isti senzor, glupavi FP, itd itd..

Poslednja izmena:
Izgled se prodaje, ne sd835 VS sd821.
A mora se priznati da S8 izgleda..pa, moćno.
Futuristički.

Za procesore se slažem, ništa neće sd835 završiti što sd821, ili čak i prethodnici ne mogu.
Došli smo do nekog maksimuma za sada na svim poljima, dalje razvijanje procesora će značiti za VR najvise, i za kameru doduše, za neke potrebe 4k slow-mo i slično.

Izgled se prodaje, ne sd835 VS sd821.
A mora se priznati da S8 izgleda..pa, moćno.
Futuristički.

Nisam uopste hteo da ga komentarisem u ovoj temi... al ukusi su razliciti, meni S8 izgleda kao futuristicki, klizavi daljinski upravljac. Nije ni G6 neka prelepotica od nazad, ali meni licno lepsi kad smo vec kod izgleda. Inace, bitnija mi je wide angle kamera nazad, zato prednost G6. Cudi me da drugi nisu poceli da ubacuju isto wide angle, veoma korisno u praksi. Nosim uvek sa sobom gopro i telefon kad slikam i u mnogim situacijama, upravo zbog wide angle potegnem cesce za gopro nego za telefonom, jer i sa mnogo manjeg rastojanja sve stane u kadar bez problema. Tako da imati takvu kamericu sad na telefonu je extra stvar. Kvalitet fotki je dostigao zadovoljavajuci nivo gotovo na svim novijim telefonima, a ovo je vec nesto drugo.

+1 Za izgled g6.
Ovo izgleda kao telefon, svaka cast Samsungu ali meni licno s8 lici na daljinski i nisam uopste fan zakrivljenosti.

Sent from my Havaji P9

Zna li neko zašto još uvek ne postoje cene za g6 kod naših provajdera ? Znam da je u Telenor stigao pre 15ak dana ...

U principu samsung je po ovom klipu bolji samo za igrice. Jel ima jaci procesor i grafiku. Sto je i bilo za ocekivati, sad samo da se vidi koliko je stedljiv i da li se greje kao lud kada se optereti. Kod 821 mi se svidja sto i kad ga drndas, tel se ne greje puno, mlak je.

Vrh Dno