Šta je novo?

LG G5

Koji je to pravac?
Ja bih rekao promene.
Uveli su tastere pozadi, ako se dobro secam prvi su ubacili i 2k rezoluciju, samoisceljujucu plastiku, svoju verziju zakrivljenog ekrana, dabl tep otkljucavanje, sada su prvi koji su poceli sa modulacijom..ostali samo recikliraju staro uz tek poneku novinu.

Svi kukaju na dugmice pozadi, sto ih nema...bilo na g2, g3, g4, v10...dosta je bilo, nije to jugo da ga do propasti teraju istog...a i sad ih asus kopira u tome.

Tasteri su i dalje pozadi, barem power dugme. Sto mi se svidja, bolji polozaj za ukljucivanje, a odmah i skenira otisak, prirodan polozaj. Jedino da su ostavili tastere za zvuk, ali kapiram da ne moze zbog kamera.

Zaista iznenađenje..malo mi I dalje deluje jeftino iako je alu. Ne znam sto. Mislim da su malo slagali jer nije full alu. Donji, modularni deo je plastičan tj nije alu. No nije bitno. U svakom slušaju svaka čast na inovativnosti. Pre bih g5 nego s7... Velika je steta I iznenadjenje sto I dalje nemaju wireless charge na G seriji...

Po meni ovoliko tumbanje što hw što sw iz godine u godinu samo pokazuje da oni nemaju nikakav pravac, ali dobro :)

Što se tiče konkretno ovog modela ne vidim zašto toliko negativnih komentara... Prezentacija jeste bila katastrofa ali telefonu kao telefonu fali samo jedno 400 mah i bio bi pun pogodak, ovako će tu sigurno da škripi. Ostalo je sve na mestu, makar na papiru, treba još videti kako to radi u praksi.

Meni deluje da su namerno bateriju malo krajcovali zbog ovih dodataka ...
Npr ko kupi kamera dodatak osim dslr kontrola dobije i 1200 mah što mu u zbiru dođe 4000 mah baterije ...

A za volume dugmiće su rekli da su morali sa strane zbog debljine telefona (nazad su već dve kamere, blic, laser, power, otisak)...

Taj trend zakidanja baterija zbog debljine i estetike me iskreno nervira :)
Ništa mi ne smeta da telefon bude par milimetara deblji, ali da je baterija npr 4000 mah...

[YOUTUBE]uCgYnoIN9BM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Батерија је ~7% мања у односу на 3 Ah, тако да је то скоро то, наравно боље би било да је већа. Од ових додатака мени лично ништа није интересантно, добар је додатак за звук и мислим да ће се он највише куповати, али ће вероватно до 5% људи купити било који додатак. Камера додатак је сувишан, чему механичке контроле када већ постоје дигиталне? У праву су за то да телефони полако постају досадни, али ипак мислим да овај модуларни дизајн нема будућност из разлога што ће им бити неисплатив, осим ако се не појави неки револуционарно важан и користан.

Не свиђа ми се промена софтвера, како су само дошли до податка да људи не користе app drawer? Tiles, UI, мислим да је све то требало само мало дотерати, не и потпуно изменити како би личили на друге.

Црна трака испод дисплеја је вероватно морала да буде широка због модула, још један компромис који иде на штету 95% купаца.

Pusti ti te procente, neka oni stave 3500 mah bateriju pa neka pričaju o procentima :)
LG G2 je bio tata na polju baterije i imao je 3000 mAh, G5 je trebao bar toliko da ima, ako ne i više ...
Dodaci za G5 - sve zavisi od cene ...

Qualcomm se posle cimanja sa S810 vratio na velika vrata - S820 na G5 dere konkurenciju :)

http://www.phonearena.com/news/Sams...cores-below-LG-G5-with-Snapdragon-820_id78638
http://www.phonearena.com/news/LG-G...-AnTuTu-records-benchmark-test-scores_id78636

LG-G5-benchmark-test-scores.jpg
P1060945-Custom.JPG.jpg

Poslednja izmena:
Не критикуј батерију, тражим разлог да (не) пређем са Г2 на ово. ☺️
Убио је у овом тесту. Није овај модуларни дизајн за свакога, ја сам више за све у једном паковању, макар нешто и било лошије.

I ja sam, mada ako budu ok cene dodataka verovatno će da se kupuje dobro ...

[YOUTUBE]QnEMXU1xdfo[/YOUTUBE]

Baš ga ishvali čovek - kaže da mnogo bolje izgleda uživo i da ostavlja mnogo bolji utisak nego na procurelim slikama :)

Ono što je mnogo bitno - softver izgleda fenomenalno (nije šaren i totalno je bez bloat-a)...
4GB RAM-a, sistem baš ogoljen, a i IZBACILI su one usrane klinere i antivirus (na samsungu iz nekog razloga i dalje drže Cheetah Mobile kliner i antivurus)...
Osim toga i dalje su tu Knock On, Knock Code i QRemote !

ryfkoAwM.png

Ima i FM Radio - neko reče u temi da su izbacili :)
App drawer i dual window (split-screen) su izbačeni, QSlide je i dalje tu !

Poslednja izmena:
Sa prednje strane je skroz korektan. Pozadi jeste malo ruznjikav ali nista katastrofalno. Cekamo da vidimo kako ce baterija da se pokaze i, naravno, kako kesira. :D

Pa nisam siguran :)
Neće ljudi da daju dodatne pare ako ti dodaci budu skuplji od 30 € npr ...

Sa prednje strane je skroz korektan. Pozadi jeste malo ruznjikav ali nista katastrofalno. Cekamo da vidimo kako ce baterija da se pokaze i, naravno, kako kesira. :D

G4 kešira super, tako da će i ovaj :)

Nece ovde, jer se cesto kupuje ono sto je mnogo iznad nivoa u odnosu na primanja.[emoji4]

Kugla nije ispod 200e.

That having been said, LG stole the show for me. The speech about how phones haven't really changed in these last couple of years really spoke to me, and the G5 looks like it'll be a ton of fun to play with. Also, the "Friends of G5" accessories might add well have been marketed directly at my wallet. USB-C accessories that also play nice on things that aren't the G5? A rolly robot with a camera that also gives me back smartphone-controlled IR for my TV? I'll take two of each, thanks.

Da kugla je skupa, ali je vrh ...
Ebeš dodatke ovo je bitno :)

LG-G5-left-vs-LG-G4-right.jpg
LG-G5-left-vs-LG-G4-right.jpg

Softver je mnogo bolji na G5 !

Poslednja izmena:
Šta ti je ovde mnogo bolje... Promenjena boja pozadine u not. panelu.
Jel radi kao aosp, da prvi svajp pokaže notifikacije a drugi otvori toggles ili odmah sve otvori kao do sada ?

Valjda vidiš da nije šareno kao pre ?
Pa samo što su izbacili BLOAT je već veliki + (nema više klinera i antivurusa)!

Sistem stanjen + ima 4Gb RAM-a u kombinaciji sa S820 - biće sigurno odlično .

Poslednja izmena:
Samo da kugla moze da se koristi i sa drugim fonovima i bice bomba. I kupis jos onaj bb-8.[emoji1] i prebacis magnetnu glavu sa njega na lg kuglu i sila moze da se budi.

Valjda vidiš da nije šareno kao pre ?
Pa samo što su izbacili BLOAT je već veliki + (nema više klinera i antivurusa)!

Sistem stanjen + ima 4Gb RAM-a u kombinaciji sa S820 - biće sigurno odlično .

To sve može da se ugasi jednim checkboxom, i qslide, i brightness slajder, i volume slajder. Sve što može da se toggluje nikako nije mana nego prednost, pa kako ko voli.

Poslednja izmena:
Meni se telefon svideo_Ovo sa dosacima bas interesantno,videćemo kako ce ispasti.

One observation I made today which was particularly concerning, was that both with the Snapdragon 820 LG G5 as well as the Exynos 8890 Galaxy S7 got considerably warm after running some heavy workloads. The fact that the Galaxy S7 touts having a heat-pipe thermal dissipation system is a quite worrying characteristic of the phone and should in no way be seen as a positive feature as it points to high power draw figures on the part of the SoC.

Anandtech.

Nije dzabe samsung stavio heat pipe :)

Poslednja izmena:
Pa ti HP su potrebni telefonima jos od SD800 i Exynosa 2013 tako da ovo nista ne cudi.

Gde smeju posle 810 da opet zeznu stvar sa S820 ? :D

SanDisk izbacio nove kartice i USB Type C fleševe na MWC 2016

sandisk-usb-type-c-flash-drive.jpg

Then you have the new MicroSD, which can achieve transfer speeds of up to 275MB per second, perfect for 4K

The new SanDisk Ultra USB Type-C flash drive is available in size configurations up to 128GB, delivering speeds of up to 150MB per second, and is the company's fastest USB Type-C flash drive. You'll be able to plug this new flash drive into tablets, computers and even smartphones.

http://www.androidcentral.com/sandisk-announces-lightning-fast-microsd-usb-type-c-flash-drive

Nema više cimanja sa pogrešnom stranom fleša kod C standarda :)

Poslednja izmena:
Jesu izbacivali cene? Nigde nisam video kolika je cena za G5???

Nisu. Nece skoro na trziste pa je mozda to razlog.

Sad kad su se malo slegli utisci telefon deluje bolje nego juce. Nazad jeste ruzan zbog grbe, ali cini mi se da uzivo nece biti toliko. Napred je cak i lepuskast, ovaj crni deo gore mi se svidja, mozda da je i dole crn bilo bi jos bolje. Jedino sto ne mogu da shvatim je ona crna traka oko ekrana. Kapiram da je to zbog donjeg dela koji se skida, nema drugog objasnjenja za tako nesto!

Posle HP Elite X3 najlepsi telefon na sajmu, ja ne znam sta Samsung sipa ljudima u pice pa se prodaje u tolikim brojevima. Ovaj G5 lagano duplo lepsi telefon.

Taj hp ti je lep samo zato sto je windows [emoji23]

Jok, generalno izgleda bas po mom ukusu :) Mada bi neke Android ikonice svakako pokvarile utisak da :D :)

Steta sto u telefonu nije BO zvuk. Ne bi bilo dilema za sledeci telefon.

Vrh Dno