dante bg
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 04.03.2012
- Poena
- 169
Nexus 6P kada je izašao bio je lepotan, a ovaj ocrnjen kao nijedan do sada - na ovim gore slikama mi je G5 lepši
(nema staklenu grbu + ima dve kamere)
+1
Nexus 6P kada je izašao bio je lepotan, a ovaj ocrnjen kao nijedan do sada - na ovim gore slikama mi je G5 lepši
Sta slike dovoljno govore?
Meni je 6p na toj slici mnogo lepsi,to staklo nazad mu bas daje neki smek.
Ovaj g5 izgleda kao cirkus. . .
Ma nije poenta u staklu nego u tome da izgledaju gotovo identično, a da je 6p bio lepotan dok je g5 i pre nego je izašao ocrnjen
Objektivnost na forumu ...
Slike dovoljno govore, a još ovo nije ni najlepša verzija G5-e![]()
^ zasto je V10 kiceraj? Ocigledno ne znas da je to telefon sa MIL-STD-810G certified - shock resistant sertifikatom pa ne moze da izgleda bas sjajno ali je opet sa daleko ozbiljnijim dizajnom/kucistem od ovog zenskastog G5 sa odvratnom zadnjom stranom kucista. Uz to taj telefon ima verovatno najbolji ''grip'' u ruci od svih vodecih modela, jasno je da nije za ''pantalone/bela kosulja i kancelarija od 08-15h'' 330 dana godisnje'' likove![]()
A kada hvalim V10 ne mislim tu samo na kuciste/dizajn vec na koncept samog telefona koji je vrh.
Postavio sam klip sa konceptom za koji mislim da su trebali da slede, G5 je trebao da bude cisto unapredjenje G3 dizajna/materijala mada i ovakav G5 podseca malo na G3 (prednja strana kucista).
Ipak, tesko je nabudziti 2 kamere pozadi a da to deluje lepo na oko. Videcemo da li dual kamera uopste opravdava sve to mogucnostima i kvalitetom.
I sta bi na kraju, nema DAC kao V10 vec onaj dodatak?
Inace dodaci ce biti skupi (tu ce pokusati da prave profit) ali dobro ce se prodavati u Aziji.
A ovi koji se nadaju da donji deo neće posle kraćeg vremena da počne da glumi klackalicu, samo neka se nadaju.
Sta slike dovoljno govore?
Meni je 6p na toj slici mnogo lepsi,to staklo nazad mu bas daje neki smek.
Ovaj g5 izgleda kao cirkus. . .
Pre 4 godine je devojka kupila HTC One V koji ima isto resenje kao to.Skida se taj donji poklopac da bi se stavila sim i sd kartica.Posle par godina ga je dala meni da ga koristim par meseci kad sam razbio neki fon a ja posle dao mojoj kevi.Ona ga jos koristi i dans.I nije krckalica.
Oslabio je mehanizam pa se desi da ispadne prilikom pada telefona i sl...
Treba li da podsetim da je tad to bio htc-ov low budget telefon a ovo je ipak flagship.
Ja sam to imao na legendu (one v je samo prefarban legend), i da sam skidao cesce a ne jednom u 6 meseci, mislim da bi se rasklimalo. U svakom slucaju posto verovano niko nece imati module nece ni biti potrebe da se skida.
To je dobro pitanje. Da li će LG da pravi ekosistem od ovih modula (na sledeći flex ili v ili neku novu seriju) ili će ovo biti standardna Samsung fora (uvedu u jednoj generaciji, sledeća već nema, jer niko nije koristio).posto volim da fotkam i bitna mi je i dobra kamera, ja bih razmisljao o tom cam modulu ako bas ne bi odvalili cenu... i ako moze na neki drugi lepsi fon da se nakaci![]()
Pa baš suprotno, svaki review koji sam čitao kada je 6p izašao su napomenuli koliko je ružno staklo. Neki su čak bili i uvređeni.![]()
Čini mi se da je LG uradio odličan posao.
Dobar dizajn, sa izuzetkom dual kamere izgleda prijatno za oko. Hardver i softver su unapređeni.
Dovoljno je drugačiji i od prošlogodišnjeg modela i od konkurenata.
Sa finansijske strane dobro osmišljeno, imaju ideju kako da podignu ASP (average selling price) i postanu profitabilni. Siguran sam da dodaci neće biti jeftini. Jako bitno za LG u današnje vreme, kada je većina proizvođača smartfona na ivici profitabilnosti ili beleži gubitke.
Potencijalne slabe tačke: radikalan redizajn i mnoštvo dodataka (odbijam da ih zovem "prijatelji" :d ) mogu dovesti do kašnjenja u isporuci, organičene dostupnosti i potencijalnih hardverskih problema.
Pre svega me interesuje donji deo koji se odvaja i kako će se pokazati njegova izdržljivost u stvarnom korištenju, onda antena itd.
U svakom slučaju meni je ovaj telefon interesantniji od onog što sam do sada video o S7.
Gotovo svi koji su testirali telefon su zadovoljni onim što nudi. Evo i prvih utisaka sa Verge-a:
[YOUTUBE]0u3ThgkO1SA[/YOUTUBE]
http://www.theverge.com/2016/2/21/11077616/lg-g5-announced-specs-release-date-price-mwc-2016
Mislio sam da sam jedini slicnog misljenja[emoji4] Jednostavno kad pogledam oba telefona nekako mi je lg mnogo vise dopadljiv i svake godine izlazi za kakvim-takvim novotarijama. Samsung se stvarno igra sa svojim korisnicima i to im prolazi iz godine u godinu. Od legendarnog s2 uspeli su da stignu do nakaradnog s5 a ovaj s7(koji ce sigurno biti bruka dobar fon) je dokaz da je proslogodisnji s6 klasicna podvala.Posle svega, vise mi se svideo novi lg od samsunga...oni i dalje mrcvare isti dizajn, malo utegnu i teraj do sledeceg februara.
Ona kugla mi se sve vise dopada.mada bi to moja macketina razdrljala za dan.[emoji1]
Je mi ružan ali ovo je sve istina. Svi igraju na sigurno, HTC slepo kopira ne samo Apple nego i Samsung (za najbolji comboSvaka čast za LG što opet pokušava nešto novo da uvede kao i sa Flex-om, dizajnerski mi se manje sviđa od G4 iskren da budem ali ukoliko uspešno prođe sa ovim modulima naslednik (G6) će verovatno biti fantastičan konkurent ARA projektu.
Samsung i Apple ne rizikuju uopšte, ista formula x-ti put, što do nekle i ima smisla jer već imaju izgrađenu ogromnu bazu korisnika sa kojima ne smeju da eksperimentišu previše![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari