Šta je novo?

LG G5

Čini mi se da je LG uradio odličan posao.
Dobar dizajn, sa izuzetkom dual kamere izgleda prijatno za oko. Hardver i softver su unapređeni.
Dovoljno je drugačiji i od prošlogodišnjeg modela i od konkurenata.
Sa finansijske strane dobro osmišljeno, imaju ideju kako da podignu ASP (average selling price) i postanu profitabilni. Siguran sam da dodaci neće biti jeftini. Jako bitno za LG u današnje vreme, kada je većina proizvođača smartfona na ivici profitabilnosti ili beleži gubitke.
Potencijalne slabe tačke: radikalan redizajn i mnoštvo dodataka (odbijam da ih zovem "prijatelji" :d ) mogu dovesti do kašnjenja u isporuci, organičene dostupnosti i potencijalnih hardverskih problema.
Pre svega me interesuje donji deo koji se odvaja i kako će se pokazati njegova izdržljivost u stvarnom korištenju, onda antena itd.
U svakom slučaju meni je ovaj telefon interesantniji od onog što sam do sada video o S7.

Gotovo svi koji su testirali telefon su zadovoljni onim što nudi. Evo i prvih utisaka sa Verge-a:
[YOUTUBE]0u3ThgkO1SA[/YOUTUBE]
http://www.theverge.com/2016/2/21/11077616/lg-g5-announced-specs-release-date-price-mwc-2016

Prednji deo nije toliko los. Mada ima taj Iphone oblik. Kako moraju bas svi da kopiraju IP. Njihov dizajn je bas dosadan i bezlican. 5s je pojam dizajna za ovo sad

Nexus 6P kada je izašao bio je lepotan, a ovaj ocrnjen kao nijedan do sada - na ovim gore slikama mi je G5 lepši :)
(nema staklenu grbu + ima dve kamere)

Evo ja se prvi nadam da staklo pozadi na nexus postane defaultno za sledećih par nexusa.
Dodaci će osim ako se ne desi neko čudo, biti papreni. Pogotovo onaj bang & olufsen DAC (pogotovo što publika koju gađaju ovim voli da plati skupo svoje plejere).
Kamera, loptica i VR će propasti ako ne budu mogli da se povežu sa drugim telefonima. Kamera deluje kao da bi mogla da bude dobra za pravljenje photosphere-a.

Sa druge strane, multitasking i drawer su verovatno izbacili jer će u N google imati svoje rešenje (kao što se šuška za sledeći note i podršku za olovke).

Poslednja izmena:
Retko ružan telefon. Znam da se ponavljam, al' šta ću; jače je od mene. A ovi koji se nadaju da donji deo neće posle kraćeg vremena da počne da glumi klackalicu, samo neka se nadaju.

Ma nije poenta u staklu nego u tome da izgledaju gotovo identično, a da je 6p bio lepotan dok je g5 i pre nego je izašao ocrnjen :D
Objektivnost na forumu ...
Slike dovoljno govore, a još ovo nije ni najlepša verzija G5-e ;)

lg-g5-mwc-201602-20_1143vlad-savov.0.png
lg-g5-mwc-201602-20_1144vlad-savov.0.png

Poslednja izmena:
Sta slike dovoljno govore?
Meni je 6p na toj slici mnogo lepsi,to staklo nazad mu bas daje neki smek.
Ovaj g5 izgleda kao cirkus. . .

Meni se svidja, cak bolje izgleda na videu u rukama. Jedino taj donji deo... meh.

Sta slike dovoljno govore?
Meni je 6p na toj slici mnogo lepsi,to staklo nazad mu bas daje neki smek.
Ovaj g5 izgleda kao cirkus. . .

Aha oće - gotovo identični, a tebi mnogo lepši :D
Staklena grba na 6P nije zbog lepote nego zbog senzora i prijema ...

Poslednja izmena:
6p mi nije bas ekstra lep, ali je svakako lepsi od lg-a. Tek mi nije jasno zasto je dugme za fingerprint ispupceno, to mislim da jos nisam video ni na jednom telefonu.

Ako su gotovo identični kako ti onda staklo kod kamera na g5 nije odvratno a na 6p jeste?
Malo realnosti nije na odmet.

Samo u crnoj boji mi se svidja telefon, zlatni i sivi nikako. Previse "generic" dizajn.

Par zanimljivih inovacija za koje mislim da nece biti prihvacene onako kako LG to ocekuje, onaj kamera grip sem 2 tastera i jos malo baterije ne donosi nista a kostace mnogo. Mogli su da dodaju xenon.
Audio mod deluje zanimljivo ali opet na telefonu mislim da nece naci svoje korisnike jer telefoni danas imaju jako dobar audio kvalitet.

Prezentacija jako losa, sve u svemu zanimljiv, drugaciji telefon koji donosi neke inovacije ali nazalost napusta ono po cemu je LG bio prepoznatljiv.

Staklo na G5 je manje duplo (staklo i ne postoji - samo sočiva kamere), a i tu je jer ima 2 kamere ...
Mislim stvarno ...
I još se priča o realnosti :D

Ma nije poenta u staklu nego u tome da izgledaju gotovo identično, a da je 6p bio lepotan dok je g5 i pre nego je izašao ocrnjen :D
Objektivnost na forumu ...
Slike dovoljno govore, a još ovo nije ni najlepša verzija G5-e ;)

Pa baš suprotno, svaki review koji sam čitao kada je 6p izašao su napomenuli koliko je ružno staklo. Neki su čak bili i uvređeni. :D

^ zasto je V10 kiceraj? Ocigledno ne znas da je to telefon sa MIL-STD-810G certified - shock resistant sertifikatom pa ne moze da izgleda bas sjajno ali je opet sa daleko ozbiljnijim dizajnom/kucistem od ovog zenskastog G5 sa odvratnom zadnjom stranom kucista. Uz to taj telefon ima verovatno najbolji ''grip'' u ruci od svih vodecih modela, jasno je da nije za ''pantalone/bela kosulja i kancelarija od 08-15h'' 330 dana godisnje'' likove :)
A kada hvalim V10 ne mislim tu samo na kuciste/dizajn vec na koncept samog telefona koji je vrh.

Postavio sam klip sa konceptom za koji mislim da su trebali da slede, G5 je trebao da bude cisto unapredjenje G3 dizajna/materijala mada i ovakav G5 podseca malo na G3 (prednja strana kucista).

Ipak, tesko je nabudziti 2 kamere pozadi a da to deluje lepo na oko. Videcemo da li dual kamera uopste opravdava sve to mogucnostima i kvalitetom.

I sta bi na kraju, nema DAC kao V10 vec onaj dodatak?

Inace dodaci ce biti skupi (tu ce pokusati da prave profit) ali dobro ce se prodavati u Aziji.

Za V10 ekran kazu da puca staklo pri padu od 50cm. Mnostvo zalbi na racun pucanja ekrana na V10. Toliko o shock resist :)

Meni je jako ružan. Kao metalni Galaxy Young. Prosto ne verujem da je tako gadan. Lepo da LG svake godine radi nešto novo, a ne kopira slepo neke druge, ali da su bar stavili krštenu bateriju. Svaki put ista priča - X% efikasniji SoC, a onda smanje bateriju pa SOT bude isti ili manji nego godinu pre.

A ovi koji se nadaju da donji deo neće posle kraćeg vremena da počne da glumi klackalicu, samo neka se nadaju.

Pre 4 godine je devojka kupila HTC One V koji ima isto resenje kao to.Skida se taj donji poklopac da bi se stavila sim i sd kartica.Posle par godina ga je dala meni da ga koristim par meseci kad sam razbio neki fon a ja posle dao mojoj kevi.Ona ga jos koristi i dans.I nije krckalica.
Oslabio je mehanizam pa se desi da ispadne prilikom pada telefona i sl...
Treba li da podsetim da je tad to bio htc-ov low budget telefon a ovo je ipak flagship.

Pre 4 godine je devojka kupila HTC One V koji ima isto resenje kao to.Skida se taj donji poklopac da bi se stavila sim i sd kartica.Posle par godina ga je dala meni da ga koristim par meseci kad sam razbio neki fon a ja posle dao mojoj kevi.Ona ga jos koristi i dans.I nije krckalica.
Oslabio je mehanizam pa se desi da ispadne prilikom pada telefona i sl...
Treba li da podsetim da je tad to bio htc-ov low budget telefon a ovo je ipak flagship.

Ja sam to imao na legendu (one v je samo prefarban legend), i da sam skidao cesce a ne jednom u 6 meseci, mislim da bi se rasklimalo. U svakom slucaju posto verovano niko nece imati module nece ni biti potrebe da se skida.

posto volim da fotkam i bitna mi je i dobra kamera, ja bih razmisljao o tom cam modulu ako bas ne bi odvalili cenu... i ako moze na neki drugi lepsi fon da se nakaci:)

Ja sam to imao na legendu (one v je samo prefarban legend), i da sam skidao cesce a ne jednom u 6 meseci, mislim da bi se rasklimalo. U svakom slucaju posto verovano niko nece imati module nece ni biti potrebe da se skida.

Pa tako nekako,a onaj ko bude imao ce da ga usteka i koristi tel sa modulom.Nece svaki cas to stavljati i skidati.

posto volim da fotkam i bitna mi je i dobra kamera, ja bih razmisljao o tom cam modulu ako bas ne bi odvalili cenu... i ako moze na neki drugi lepsi fon da se nakaci:)
To je dobro pitanje. Da li će LG da pravi ekosistem od ovih modula (na sledeći flex ili v ili neku novu seriju) ili će ovo biti standardna Samsung fora (uvedu u jednoj generaciji, sledeća već nema, jer niko nije koristio).

Pa baš suprotno, svaki review koji sam čitao kada je 6p izašao su napomenuli koliko je ružno staklo. Neki su čak bili i uvređeni. :D

To je tačno, a realno nisu ružni ni jedan ni drugi :)

Čini mi se da je LG uradio odličan posao.
Dobar dizajn, sa izuzetkom dual kamere izgleda prijatno za oko. Hardver i softver su unapređeni.
Dovoljno je drugačiji i od prošlogodišnjeg modela i od konkurenata.
Sa finansijske strane dobro osmišljeno, imaju ideju kako da podignu ASP (average selling price) i postanu profitabilni. Siguran sam da dodaci neće biti jeftini. Jako bitno za LG u današnje vreme, kada je većina proizvođača smartfona na ivici profitabilnosti ili beleži gubitke.
Potencijalne slabe tačke: radikalan redizajn i mnoštvo dodataka (odbijam da ih zovem "prijatelji" :d ) mogu dovesti do kašnjenja u isporuci, organičene dostupnosti i potencijalnih hardverskih problema.
Pre svega me interesuje donji deo koji se odvaja i kako će se pokazati njegova izdržljivost u stvarnom korištenju, onda antena itd.
U svakom slučaju meni je ovaj telefon interesantniji od onog što sam do sada video o S7.

Gotovo svi koji su testirali telefon su zadovoljni onim što nudi. Evo i prvih utisaka sa Verge-a:

[YOUTUBE]0u3ThgkO1SA[/YOUTUBE]

http://www.theverge.com/2016/2/21/11077616/lg-g5-announced-specs-release-date-price-mwc-2016

Sve lepo rečeno !

Posle svega, vise mi se svideo novi lg od samsunga...oni i dalje mrcvare isti dizajn, malo utegnu i teraj do sledeceg februara.

Ona kugla mi se sve vise dopada.mada bi to moja macketina razdrljala za dan.[emoji1]

Posle svega, vise mi se svideo novi lg od samsunga...oni i dalje mrcvare isti dizajn, malo utegnu i teraj do sledeceg februara.

Ona kugla mi se sve vise dopada.mada bi to moja macketina razdrljala za dan.[emoji1]
Mislio sam da sam jedini slicnog misljenja[emoji4] Jednostavno kad pogledam oba telefona nekako mi je lg mnogo vise dopadljiv i svake godine izlazi za kakvim-takvim novotarijama. Samsung se stvarno igra sa svojim korisnicima i to im prolazi iz godine u godinu. Od legendarnog s2 uspeli su da stignu do nakaradnog s5 a ovaj s7(koji ce sigurno biti bruka dobar fon) je dokaz da je proslogodisnji s6 klasicna podvala.

Svaka čast za LG što opet pokušava nešto novo da uvede kao i sa Flex-om, dizajnerski mi se manje sviđa od G4 iskren da budem ali ukoliko uspešno prođe sa ovim modulima naslednik (G6) će verovatno biti fantastičan konkurent ARA projektu.
Samsung i Apple ne rizikuju uopšte, ista formula x-ti put, što donekle i ima smisla jer već imaju izgrađenu ogromnu bazu korisnika sa kojima ne smeju da eksperimentišu previše :)

Poslednja izmena:
Svaka čast za LG što opet pokušava nešto novo da uvede kao i sa Flex-om, dizajnerski mi se manje sviđa od G4 iskren da budem ali ukoliko uspešno prođe sa ovim modulima naslednik (G6) će verovatno biti fantastičan konkurent ARA projektu.
Samsung i Apple ne rizikuju uopšte, ista formula x-ti put, što do nekle i ima smisla jer već imaju izgrađenu ogromnu bazu korisnika sa kojima ne smeju da eksperimentišu previše :)
Je mi ružan ali ovo je sve istina. Svi igraju na sigurno, HTC slepo kopira ne samo Apple nego i Samsung (za najbolji combo :D), a LG ide svojim pravcem.

nije nesto lep telefon, mada nije ni ruzan. mislio da bi bio mnogo lepsi da je prednji gornji bezel boje kucista kao i donji i sa zadnje strane da je isto u boji kucista izmedju sociva kamera. ta crna boja mi bas strci i napred i nazad, bez razloga.

Nazad
Vrh Dno