Šta je novo?

LG G5

Joooj, pobogu...pa cemu toliko meso oko ekrana...uzas ruzno!
051ce662bb18c119d37dd31d0dac1927.jpg

Dobro je sto nisam samo ja to primetio :)

Izbacen app drawer po ugledu na kineze,mislim da su morali da ostave opciju da se bira da li ce bez njega ili sa njim ( lenovo to ima)

Isto tako mislim da ce ga s7 pojesti sto se kamere tice,ovaj dual setup je po meni nista bitno,nesto u fazonu honor 6 plus-a..

Prodavace se ovaj mob ali sve zavisi od cene.. Da li je na kraju tacan trac o Qualcomm-u i samsungu ili ce g5 za 15ak dana na trziste ?

Poslednja izmena:
S7 će kod nas 95% biti Exynos tako da ne vidim što se ubacuje Snapdragon verzija u priču :D

Izbacen app drawer po ugledu na kineze,mislim da su morali da ostave opciju da se bira da li ce bez njega ili sa njim ( lenovo to ima)

Zar se ne prica ovih dana da ce Google sa N verzijom bataliti app drawer? Mislim ne razumem zasto niti branim LG ali moguce da je ovaj potez naznaka da ce N android biti bez app drawera.

Zasto nema crne verzije? Sve neke gej, metro, boris lozac kolorne varijante na smartfonima u poslednje vreme.

We know for sure that LG will release the G5 starting this April,  but no exact date has been set in stone yet. 

Pa da.. Ubio ih samsung. Tek je sada jasniji potez htc sa m10

Edit: ipak je bila istina ono sto sam pisao zasto ima malo traceva o g5.. Nece skoro u prodaju,kapaciteti se "tek pale"

Poslednja izmena:
Sta bre boris lozac kolorne varijante :D I meni je nerealno da nemas crnu varijantu, mada ova tamno siva super izgleda. Crna je kao za automobil, uvek je najbolja a ostale mogu kao opcija..

Jako simpatican telefon, lepsi od svih LG smartfona do sad, ne verujem da neko pominje onaj kiceraj V10 kao neki 'design language' koji su trebali da nastave. Super izgleda u ovoj tamno sivoj varijanti.
V10 kiceraj? Jesi li ga video uopšte sem na YouTube?

Biće to super telefončić ali ja sam prvo razočaran izbacivanjem tastera sa zadnje strane, a onda Qslide i dual windows opcija. To su sitnice koje su mi uvek bile praktične. Sećam se kako me je prezentacija G2 kupila. To je bilo to u mojim očima. :) Ne menjam ga do daljnjeg.

Dobro je sto nisam samo ja to primetio :)

Isto tako mislim da ce ga s7 pojesti sto se kamere tice,ovaj dual setup je po meni nista bitno,nesto u fazonu honor 6 plus-a..

I ja sam to primetio, i bas sam se zacudio, ako je neko usavrsio bazele to je LG. Sad su i te crte ubacili pored ionako velikih bazela.

Bas, bas ruzan dizajn, aj da su stavili ram malo ostriji, medjutim nista od toga. telefon kao sisa, svuda zaobljen :d

UI ruzno deluje, to se i ocekivalo. Mada je lepsi od proslih LG UI-ja. Deluje prilicno ogoljeno, to je odlican potez.

Dual kamera mi je skroz dobra, ovaj wide angle pun pogodak.

Sada sam odgledao klip sa prethodne strane gde pricaju o softveru, i sve je jasno iskopirali su apple 100%. Zato su i izbacili app drawer, uzeli isti stil ikonica i potpuno identicnu paletu boja. Lame

Sta bre boris lozac kolorne varijante :D I meni je nerealno da nemas crnu varijantu, mada ova tamno siva super izgleda. Crna je kao za automobil, uvek je najbolja a ostale mogu kao opcija..

Pa ti nahvali jewelry look ovog G5. Mislim da bi mu stealth i pitch black varijante legle ko dupe na nosu ali nema. Bitno da ima rose pink, platinum, titanium, gold ili koja vec kitcheraj varijanta, sto bi azijati rekli lux varijanta.

Pa ti nahvali jewelry look ovog G5. Mislim da bi mu stealth i pitch black varijante legle ko dupe na nosu ali nema. Bitno da ima rose pink, platinum, titanium, gold ili koja vec kitcheraj varijanta, sto bi azijati rekli lux varijanta.

Ti ispisa 100 poruka od predstavljanja G5 - mnogo cimanja za nekoga ko kupuje Xiaomi od 100 € :)

Biće to super telefončić ali ja sam prvo razočaran izbacivanjem tastera sa zadnje strane, a onda Qslide i dual windows opcija. To su sitnice koje su mi uvek bile praktične. Sećam se kako me je prezentacija G2 kupila. To je bilo to u mojim očima. :) Ne menjam ga do daljnjeg.

Lično te dve opcije nikada nisam koristio ...
Važno je da ima QRemote (radi kao daljinac) i QuickCharge 3.0

In laboratory tests using a 2750mAh battery (G5 ima 2800 mah što mu dođe isto), a Quick Charge 3.0 enabled device went from 0% to 80% charge in 35 minutes, while a device without Quick Charge 3.0 using a conventional (5 volt, 1 amp) charger achieved just a 12% gain in the same 30 minutes.

5.3 inches (~70.1% screen-to-body ratio) - Ivice su mogle biti manje, a i displej 5.6" :)

Poslednja izmena:
Ne secam se kada vam se neki telefon svideo na prezentaciji. A ipak na kraju ispadne lep kada isti probate uzivo, tako da necu komentarisati dizajn. Ovako na prvu loptu meni je lep.

Po meni dosta ozbiljniji od LG-jevih prethodnika. Modularni dizajn je stvarno extra resenje, iako meni to nista ne znaci jer bateriju dopunjavam a zvucnik na telefonu nikad ne koristim. Ali svakako plus sto su u saradnji sa jednom ozbiljnom firmom - B&O.

Jos jedan plus za 5,3". Jeste malcice vece nego na neku universalnu dijagonalu (~5"), ali opet skladniji od G3 i G4. Metal takodje veliki plus.

Sve u svemu telefon je skroz ok, iako mislim da ce ih samsung sa s7 oduvati. Ocekivalo se dosta vise od prezentacije, pogotovo sto su je stavili isti dan kao i Samsung.

Poslednja izmena:

Tesko je diskutovati o dizajnu, u stvari o bilo cemu preko foruma, nemam pojma s kim pricam, koliko ima godina.. kako da objasnim ja nekom zasto je nesto ruzno a zasto lepo, pogotovo sto izgleda ne postoje nikakvi kriterijumi za estetiku, kao ni za humor recimo, svako je u pravu, svako ima svoje misljenje.. Ne znam sto uopste postoje fakulteti i skole za takve stvari, kad neko na forumu moze lagano da te opovrgne sa 'svojim misljenjem' :)

Sapun je ali simpatican, ovako se radi sapun, super se ekran uklapa sa oblikom, pogotovo na gornjoj strani, nema nepotrebnih elemenata (osim LG logoa koji im uvek kicerajski odskace, da ne bi slucajno nekom promaklo da je to LG).

Mene zivo zanima koliko ce po dimenzijama biti veci od g2 koji ima samo 0.1' manji ekran?!

S obzirom na trend sve brzeg izbacivanja novih modela, skoro da je postalo nemoguce za tako kratko vreme napraviti kompleksan proizvod blizu savrsenstva u svakom smislu, od hadvera, softwera i sve to lepo uklopiti sa lepim dizajnom, plus jos ponuditi inovacije koje ce da budu nesvakidasnje i potpuno funkcionalne. Tako da mi ovaj telefon deluje kao poluproizvod. Odlicne ideje, ali bez dovoljno vremena da se usavrse i testiraju njihove mogucnosti i odrzivost i da deluju skladno. Dizajn kao da je bila poslednja stavka ovde, samo napraviti nesto od metala u sta ce sve to da se strpa. Kod crnog B&O audio modula, koji mi inace lepo izgleda, se vidi i neusaglasenost dizajna sa telefonom, kad se nakaci modul on nekako odstupa posto nema srebrne ivice sa strane kao telefon.

[YOUTUBE]cFD8qkzpJCs[/YOUTUBE]

Kamera !

Ykghk5hU.png

Tu je i USB Type-C ...

Samo da su malo manje ivice i da je baterija veća bilo bi fenomenlano :)

[YOUTUBE]w5P67sSZctM[/YOUTUBE]

Otisak i power dugme u jednom i kaže da je još bolje nego na V10 :)

Poslednja izmena:
Nema sanse da s7 pojede g5 :D po kameri tek.. :) Da li neko zna kada je prezentacija s7, tj u koliko sati?

Nikako mi se ne sviđa uklanjanje opcija iz softvera koje su dugo krasile LG. Ne pričam o add drawer - u, to lako može da se sredi drugim launcherom, ali uklanjanje Qslide i dual window multitaskinga je baš glup potez. Ovako je još siromašniji od Nexusa.

Izbacili su i radio... Doduše to sam retko koristio.

Meni je realno i krivo sto su izbacili ovakav mob,bukvalno mi se nista kod njega ne svidja sem s820.. Kada moram da napisem da je g4 sa koznim ledjima duplo lepsi mob onda je jasno koliko je sati..
Ovi moduli nisu vredni pomena jer je sa njima mob tek ogavan,niko nije lud da svakih 2h menja donji deo moba. ?

Ostaju jos p9,m10,s7 i mi5 da se isprate pa da se presece,nazalost od g5 moraju da se dignu ruke. :(

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]sA2C17gJLZg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]0u3ThgkO1SA[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ovi moduli nisu vredni pomena jer je sa njima mob tek ogavan,niko nije lud da svakih 2h menja donji deo moba. ?
Moduli deluju korisno pogotovo ako taj b&o bude davao bolji zvuk, samo ako budu iole pristupacni i dostupni. Mada opet pitanje je kako ce taj mehanizam da izgleda posle par meseci cestog menjanja modula.

Lično te dve opcije nikada nisam koristio ...
Važno je da ima QRemote (radi kao daljinac) i QuickCharge 3.0

Ja, recimo, taj QRemote jako retko koristim, a imam memorisane tv, liniju i klimu. Jednostavno mi ne odgovara da ciljam sa telefonom u uređaj a nemam osećaj pod prstima šta pritiskam. Suština je, po meni, da je bolje da telefon bude opremljen sa što više funkcija. Baš zato što ne koristimo svi sve. I baš zato što volim kako LG odradi te telefone, ako ovako nastave, preći ću na neki drugi brend.

Moduli deluju korisno pogotovo ako taj b&o bude davao bolji zvuk, samo ako budu iole pristupacni i dostupni. Mada opet pitanje je kako ce taj mehanizam da izgleda posle par meseci cestog menjanja modula.

Sve zavisi od cene i kvaliteta zvuka. To sto pise b&o samo po sebi nista ne znaci a moze da predstavlja i navlakusu u smislu da je u pitanju skroman dac zamaskiran fensi brendom ali to ce se tek videti tj cuti.

Cena i zvuk su najbitniji jer na trzistu postoji na desetine pristupacnih DAC/AMP dodataka sa provereno dobrim zvukom a mnogi od njih mogu da se koriste i uz laptop, tablet, komp.. ne samo sa telefonom mada mozda je i ovaj LG dodatak univerzalan.

Poslednja izmena:
Meni je realno i krivo sto su izbacili ovakav mob,bukvalno mi se nista kod njega ne svidja sem s820.. Kada moram da napisem da je g4 sa koznim ledjima duplo lepsi mob onda je jasno koliko je sati..

Ostaju jos p9,m10,s7 i mi5 da se isprate pa da se presece,nazalost od g5 moraju da se dignu ruke. :(
Nije ni ovaj ružan. Svakako je promena. Najveći minus po običaju je njihov UI koji je i dalje odbojan.

Tu sve zavisi od cene i kvaliteta zvuka. To sto pise b&o samo po sebi nista ne znaci a moze da predstavlja i navlakusu u smislu da je u pitanju skroman dac zamaskiran fensi brendom ali to ce se tek videti.

To sam i mislio, da ne bude na kraju 150 eura za crni poklopac baterije [emoji23]

Vrh Dno