Šta je novo?

LG G5

http://www.anandtech.com/show/10217/the-lg-g5-review/4

The G5 includes LG’s Daylight Mode feature that boosts outdoor visibility when using the auto-brightness mode. This pushes peak brightness to an impressive 802 nits, just shy of LG’s 850 nit claim, but the backlight cannot sustain this level for very long without overheating. After hitting its peak brightness, the display immediately begins to dim linearly over a period of two minutes until it reaches its maximum stable brightness of about 405 nits. The reduction in brightness is gradual enough to not be noticeable.

While the boost is short lived, it’s extremely effective. Even outside in the midday Arizona sun, the G5’s screen is clearly visible with bright, saturated colors. It’s obvious when it kicks in, as brightness jumps to the peak value without any ramp up. Occasionally the screen would flash once or twice when moving between sunlight and shade, but the feature works well overall and gives the G5 the best outdoor visibility of any device I’ve seen—at least for a short period of time.

Sent from my D6503

I po ovome G5 izgleda dobar telefon samo neshvaćen, samo da ne počne da crkava kao njegov prethodnik, možda kada padne cena još malo postane i hit i moj...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

I po ovome G5 izgleda dobar telefon samo neshvaćen, samo da ne počne da crkava kao njegov prethodnik, možda kada padne cena još malo postane i hit i moj...

Kako mislis crkava kao i prethodnik?
Koristio sam G3 bez ikakvih kvarova. Vec drugu godinu ja i svi zaposleni u firmi koriste G4 bez ijednog kvara.

Poslednja izmena:
http://www.anandtech.com/show/10217/the-lg-g5-review/4

The G5 includes LG’s Daylight Mode feature that boosts outdoor visibility when using the auto-brightness mode. This pushes peak brightness to an impressive 802 nits, just shy of LG’s 850 nit claim, but the backlight cannot sustain this level for very long without overheating. After hitting its peak brightness, the display immediately begins to dim linearly over a period of two minutes until it reaches its maximum stable brightness of about 405 nits. The reduction in brightness is gradual enough to not be noticeable.

While the boost is short lived, it’s extremely effective. Even outside in the midday Arizona sun, the G5’s screen is clearly visible with bright, saturated colors. It’s obvious when it kicks in, as brightness jumps to the peak value without any ramp up. Occasionally the screen would flash once or twice when moving between sunlight and shade, but the feature works well overall and gives the G5 the best outdoor visibility of any device I’ve seen—at least for a short period of time.

Sent from my D6503

Mada moram priznati da je poslednji update malo poboljsao brightness. Pre update-a sam morao da stavljam peskir preko glave da bih video sta je na telefonu :)

Nemoguce,pa vidis da ima impressive 802 nits :)

Sent from my Nexus 5X

..i to traje dok se ne pregreje.. do 2 min prema anand testu :D

Sent from my D6503

Cirkus,kazem ja :)

Sent from my Nexus 5X

Ala ga hejtujete, haos... :D

Telefon je odlican, verujte mi. I na Suncu se vidi odlicno! I vise od 2min.

Da mislim stvarno kakvi ste... Moze lepo 5 minuta da se vidi [emoji23] [emoji23]

M2 Note

Ma zezamo se, bitno je da na suncu nije kao G3 a sve ostalo je sasvim dobro.

Mozda su mogli da max brightness podese na 500-600 nits jer je to odlicna osvetljenost a stedi se baterija i smanjuje zagrevanje.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Bukvalno mu je slabije osvetljenje na jakom suncu jedina mana (mada kao sto rekoh, poslednjim update-om se i to popravilo).
Inace telefon ne bih menjao ni za jedan drugi. Uporedo sam ga testirao (otvarao aplikacije) sa drugim Flaghipovima i u najvecem broju slucajeva je bio brzi od svih ostalih.
Kameru mi je i smesno da komentarisem. Jedina koja za moj ukus moze da se meri je G4 kamera. Daleko je ispred svih po prirodnosti boja.
Takodje graficki zahtevne igre jede za dorucak.
Mrzime da listam u nazad forum ali ja mu manu (za ovih sad ce 2 meseca) nisam nasao (sem tog slabijeg osvetljenja).

Pa jel ima negde u podesavanjima displeja taj daylight mod? Mozda ti nije aktivirana ta opcija..

Sent from my D6503

Nažalost nema, to se sto posto može ispeglati softverski. Uz pravo podešavanje taktova i termalne kontrole.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Bukvalno mu je slabije osvetljenje na jakom suncu jedina mana (mada kao sto rekoh, poslednjim update-om se i to popravilo).
Inace telefon ne bih menjao ni za jedan drugi. Uporedo sam ga testirao (otvarao aplikacije) sa drugim Flaghipovima i u najvecem broju slucajeva je bio brzi od svih ostalih.
Kameru mi je i smesno da komentarisem. Jedina koja za moj ukus moze da se meri je G4 kamera. Daleko je ispred svih po prirodnosti boja.
Takodje graficki zahtevne igre jede za dorucak.
Mrzime da listam u nazad forum ali ja mu manu (za ovih sad ce 2 meseca) nisam nasao (sem tog slabijeg osvetljenja).
Možemo li da vidim slike sa G5 koje te oduševljavaju, koje si ti slikao?

Koristio sam G3 bez ikakvih kvarova. Vec drugu godinu ja i svi zaposleni u firmi koriste G4 bez ijednog kvara.
Pogledaj temu o G4...

Ja sam imao G, požuteo mi ekran na G2, G3 mi nije imao domet tamo gde su drugi imali, G4 ne smem da kupim zbog ploče.

Za svaki telefon se može reći da je problematičan onda ;)

Lično G2 i dan danas lepo radi, G3/G4 mnogo ljudi znam koji koriste i niko se nije žalio...

Ne treba generalizovati!

Pa normalno, pusti hejtere - stvarno stanje je druga priča u odnosu na forumsku "stvarnost" :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Možemo li da vidim slike sa G5 koje te oduševljavaju, koje si ti slikao?
Jeste mu dobra kamera,gledao sam bas neke primere na flickeru i jos par mesta.
Meni je palo na pamet da ga uzmem u Vipu,ali kad sam procitao da se i ovom modelu moze desiti isto sto i sa G4 nisam hteo dalje mnogo da razmisljam.

Sent via Xperia Z2

Za svaki telefon se može reći da je problematičan onda ;)

Lično G2 i dan danas lepo radi, G3/G4 mnogo ljudi znam koji koriste i niko se nije žalio...

Ne treba generalizovati!

Pa normalno, pusti hejtere - stvarno stanje je druga priča u odnosu na forumsku "stvarnost" :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Ozbiljno,forumaska stvarnost? A sta cemo sa tolikim rivjuerima koji su ga ispljuvali cim su ga izvadili iz kutije kao da su dobili *****,a ne telefon? Placeni testovi verovatno?

Sent from my iPad using Tapatalk

A G4 je crkao gomili ljudi, ne znam odakle cudjenje odjednom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A G3 mislim da posle G5 ima najvise problema sa izradom, moj sam od sebe puk'o na dva mesta sve vreme bio u kejsu, ni jedan jedini pad. To je prvi telefon koji sam imao da je jednostavno sam pukao. Losa izrada oko mic-a i ir blastera, cuvena G3 boljka pored zutih mrlja na ekranu. Te stvari ni najgori kinezi ne dopustaju.

Poslednja izmena:
A gde ste videli da crkavaju ploče na G5, može link? Hoću da se informišem.

Imao sam G3. Telefon pukao na ir i mic sam od sebe. Lag mu je bio paklen u pocetku dok nisu stigli update-ovi. Vratio se na Samsung i uzivam. G5 ima mnogo ruzan dizajn po meni i LG je taman sa G2 poceo da pravi dobre telefone i opet se ukanalio.

Niko nije spominjao crkavanje maticnih kod g5 nego kod g4 na sta su se neki nasli u cudu. Pun internet ljudi koji se zale oko toga. Mislite li da ce onaj kome je crkla maticna na g4 kupit g5? Meni je na g3 pukao okvir sam od sebe,zamenjen pod garancijom,pukao opet. G2 kojeg sam malom dao da koristi ima zutu mrlju vec nekih godinu dana. Ne razumem sta je problem ako neko to spomene i sto skacete na to, kad su to dobro poznati problemi kod lg. Niko to nije izmislio nazalost.

Jel ovo g5 tema?
Imate g2 g3 i g4 pa tamo iznosite mišljenja a ovde pustite da pročitamo nešto novo

V10

Poslednja izmena:
Poceli ste mnogo da trujete. Pola vas pljuje G5 na osnovu G4. Pa ako je G4 imao problem sa plocom, sto mora da znaci da ce ovaj imati isto, ili da ce mu pozuteti ekran ili puci lajsna ili... Pa valjda ljudi koji rade u LG, ispravljaju greske na sledecim modelima, nisam video da se ponavljaju od modela do modela? Ili prave jos gore telefone po vama?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Niko nije spominjao crkavanje maticnih kod g5 nego kod g4 na sta su se neki nasli u cudu. Pun internet ljudi koji se zale oko toga. Mislite li da ce onaj kome je crkla maticna na g4 kupit g5? Meni je na g3 pukao okvir sam od sebe,zamenjen pod garancijom,pukao opet. G2 kojeg sam malom dao da koristi ima zutu mrlju vec nekih godinu dana. Ne razumem sta je problem ako neko to spomene i sto skacete na to, kad su to dobro poznati problemi kod lg. Niko to nije izmislio nazalost.
Bluemoon je pomenuo da se može desiti isto i na G5 pa sam zato pitao gde je naišao na to. Par postova iznad. Imam G5 pa sam hteo da pročitam nešto o tome. Pošto sam guglao da nađem problem i nisam uspeo to znači da matična u stvari ne crkava na ovom modelu kao na G4.

Ili je možda samo rano za priču.

G5 je za pare za koje sad moze da se nadje za neke super telefon (nasao juce nov na kp za 410 evra), jos bolja kupovina ce biti kada izadje nov note, iPhone, V20 i HTC Nexusi krajem godine, da se ne lažemo.
Ja samo ni za taj novac ne bih uzeo telefon sa ovakvom izradom, da mi se donji deo klima, farban metal, probijanje ekrana. Plus mi je odvratan, retko ruzan telefon, izgled nije bitan toliko, mada je ono meso oko ekrana neoprostivo.
Mnogo je veliki fail da posle V10 izbace ovo, stvarno su mogli da odrade super telefon, oni su omanuli skoro na svakom polju osim kamere.

Koliko znam ja ovde nikad nisam pljuvao po G5,samo sam se nadovezao na to kako ste u cudu da je Lg imao tih problema ranije sa svojim flagship uredjajima.
Cisto sumnjam da ce im se desiti isti fail sa maticnom ko na G4 a da li ce biti neki fail u buducnosti,to cemo da vidimo. Razloga za sumnju ima,gledajuci sta je bilo sa predhodnim uredjajima.

Lupaju gluposti

Inace je ovo nesto novo o G5?

Vidi se ovde na temi da je Lg napravio fail sa G5,samim time jer je tema mrtva. Prodajom su podbacili sta su i sami priznali sto i ne cudi jer su opet zurili sa izbacivanjem nekih stvari kao sa G3. Licno sam cekao G5 da uzmem jer sam ocekivao da ce pomesti konkurenciju. Desilo se sasvim suprotno,konkurencija je pomela njih. I sad posto sam fan Lg ja treba sebe da ubedim da jedan Lg G5 od 500€ daje vise nego npr. Oneplus 3 za 400€?

Koliko znam ja ovde nikad nisam pljuvao po G5,samo sam se nadovezao na to kako ste u cudu da je Lg imao tih problema ranije sa svojim flagship uredjajima.
Cisto sumnjam da ce im se desiti isti fail sa maticnom ko na G4 a da li ce biti neki fail u buducnosti,to cemo da vidimo. Razloga za sumnju ima,gledajuci sta je bilo sa predhodnim uredjajima.

Inace je ovo nesto novo o G5?

Vidi se ovde na temi da je Lg napravio fail sa G5,samim time jer je tema mrtva. Prodajom su podbacili sta su i sami priznali sto i ne cudi jer su opet zurili sa izbacivanjem nekih stvari kao sa G3. Licno sam cekao G5 da uzmem jer sam ocekivao da ce pomesti konkurenciju. Desilo se sasvim suprotno,konkurencija je pomela njih. I sad posto sam fan Lg ja treba sebe da ubedim da jedan Lg G5 od 500€ daje vise nego npr. Oneplus 3 za 400€?
Radi se o tome da pišete post za postom o g2 g3 g4 I njihovim manama kao da nisu dobro poznate - već i vrapci na grani znaju o čemu se radi
To što je mrtva tema ne mora da znaci da morate da navodite sve lg uređaje sa manama
Još samo fali da počnete da pišete o frižiderima

V10

Vrh Dno