Šta je novo?

LG G4

Hvala na odgovoru.

Misliš da postoji nov G4? Šta mi znači da kupim polovan i čekam da se opet desi isto? Ovako dobijam novu ploču (pričam o ovlašćenom servisu, jer verovatno može da se nađe polovna za duplo manje ali me to vraća na prvi problem). Koliko dobro telefon radi kad mu isključim ta jezgra? Ako je neko budženje, a telefon neće raditi i samo će da me nervira, onda i nije neko rešenje.
Zvaću servis u ponedeljak, mislim da sutra ne radi, a svakak ću da proguglam ovo što si mi predložio. Hvala još jednom.

Svaka ploča se kvari. I najnovija ploča iz servisa verovatno ima isti problem, i niko ne može da garantuje da neće da se desi isto...

A što se tiče isključivanja jezgara, radi telefon odlično i na 4 jezgra. Ne vidi se razlika, bukvalno... I ako se vidi, to je minimalno. Samo, ukoliko odradiš sam, proveri radi li na 1 ili 4 jezgra, jer se nekad desi da radi samo na jednom, i onda je baš spor, ali i to se može rešiti rutovanjem...

Sent from my ZTE A2017U using Tapatalk

Probaću sigurno. Ako radi super. Daće mi valjda koji mesec fore, da mi lakše padne kupovina novog. Do tad G6 padne ispod 500.

vidim da je administracija brisala, a nisu ostavili ključno: postoji velika vjerovatnoća da će, kao i meni, ovlašteni servis zamijeniti ploču besplatno, čak i kad nemate nikakvih papira/garancija/dokumenata

Idi u ovlasceni servis i vidi sa njima, trebalo bi da ti zamene besplatno plocu jer je LG zvanicno priznao problem sa time i menja ploce.
Da ne pametujemo previse, idi prvo kod njih vidi.

\"beeblebroxbg\" je napisao(la):
Hvala na odgovoru.Misliš da postoji nov G4? Šta mi znači da kupim polovan i čekam da se opet desi isto? Ovako dobijam novu ploču (pričam o ovlašćenom servisu, jer verovatno može da se nađe polovna za duplo manje ali me to vraća na prvi problem). Koliko dobro telefon radi kad mu isključim…
Radi odlicno, razlika se ne primecuje! Ja tako guram evo vec 7 meseci. Inace, za novu maticnu su mi trazili 25000 rsd, sto je van svake pameti.

Hvala svima na mišljenju i pomoći.

Sutra valjda radi servis. Idem do njih pa ću videti šta ću. Idealno, ali malo verovatno je da mi zamene ploču džabe.
Mislim da i kupovina nove ploče nije skroz ******sto. 200e. Barem imam dobar telefon sa novom pločom. Bolji nov za te pare ne može da se uzme. Da kupujem polovan ne pada mi na pamet, tako dobijam isti poblem kroz neko vreme. Neću da dajem 500+ evra za nov flegship model. Ovako platim, koristim još neko vreme, dam telefon roditeljima (žena ga neće hteti a deca su mala za telefon)... Ne kupuje mi se ni nečiji telefon. Ne znam gde je menjana ploča, da li je nova iz ovlašćenog servisa ili su isključena jezgra... Ovaj je moj, nije drndan... Valjda dobijem i neku garanciju u servisu na ugrađeni deo (6meseci minimum)...

Ostavio sam telefon u servisu. Kontaktiraće LG da vide hoće li odobriti zamenu o njihovom trošku. Ako ne, platiću novu ploču na koju se dobija dve godine garancije.

Tako mi je rekla radnica na prijemu. Još sam je pitao da li je sigurna, jer je garancija na rezervni deo obično 6 meseci. Potvrdila mi je da ako platim novu ploču dobijam garanciju od dve godine na nju.
Ako je budu zamenili o trošku LG-ja, onda ne postoji garancija. Verovatno računaju da je garancija na telefon dve godine i da u mom slučaju ističe u ovom mesecu, ako je po broju serije, ili krajem jula ako je do prve aktivacije telefona.

LG je dobar i brz dok radi kako treba, cim krene da se kvari treba u smece sa njim i vise ga nikad ne kupiti.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Neko na stranici pre ove napisa da su odbili da servisiraju o trosku servisa jer je telefon stariji od godinu dana. Daj Boze da uspes da servisiras za dzabe, ali mi je nerealno da je garancija na plocu 2 godine. Obicno bude 6 meseci.

Po zakonu 2 godine

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nema tu sta mnogo da se razmislja, ako jedan servis odbije, pitanje da li su stvarno kontaktirali LG, lepo se sastavi mail i posalje LG, da objasne zasto nije prihvaceno ako su priznali gresku i da li ih je taj servis uopste kontaktirao.

@Dakii
I meni je slična stvar pala na pamet, ali sam onda tražio i ponovo pročitao njihovu izjavu u kojoj su se lepo ogradili

"Customers who purchased their G4 devices from non-carrier retailers should contact an LG Service Center with the understanding that warranty conditions will differ".

Nakon što sam dobio povratni mail u kom su mi rekli da ne popravljaju matične ploče nakon godinu dana, pozvao sam MESC ponovo telefonom i insistirao na tome da mi odgovore da li, sem garancije prodavca (rekao sam da sam telefon uzeo u maloj prodavnici u kojoj sam dobio godinu dana garanciju), daje i sam LG neku garanciju na svoje telefone, i postoji li zakon kako u EU tako i u Srbiji da je garancija na sve električne uređaje 2 godine, ali je šalteruša bila vrlo drska, i nije htela da mi da odgovor, već je svaki put rekla kako je garancija onolika koliko mi je dala firma gde sam je uzeo, i da sam uzeo od provajdera, dobio bih dve godine. Čini mi se da se ni najmanje ne plaše nekih pretnji advokata i tako toga, jer su očigledno zaštićeni, i verovatno imaju takve razgovore svaki dan...

Ova tema je u top tri najdepresivnije teme na Benchu. Druge dve su Targo Telekom, a treća možda Ispale...
LM, burazer i ja smo uzeli G4 u novembru 2015, serije 505 oba, od mađara. Po IMEIu sam bio iskopao da su portugalci.
I pre neki dan burazer popio bootloop. Pisao LGu sa opisom problema, oni ga uputili na zvanični servis. Zvanični servis ga oduvao sa nekom tupavi pričom kako njegov uređaj nije za naše tržište i na osnovu toga ga ne mogu popravljati besplatnom zamenom ploče.
Sada čekamo odgovor LGja na ovo otkačinjanje od strane servisa...
Znači, telefoni su stari oko godinu i po dana, videćemo dokle ću i ja da pišem u ovoj temi...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ajde baš javi sta je LG odgovorio, baš me interesuje... I meni je palo na pamet da ih zovem preko nekog skype poziva, ali nisam nikako našao vremena...

Ja sam izgleda imala srece jer sam telefon prodala nekom coveku koji ima svoj servis i to po punoj ceni sa garancijom.
Nadam se da ce LG pristati da ti zameni polocu za dz kao sto to rade svuda jer su priznali gresku.

Jel ima neko da mozda prodaje ispravnu plocu?:) Makar bila i sa ugasenim jezgrima, samo da nije grejana, zamrzavana i slicno :)

E? Nisam radio nikada do sada to, od skoro sam se ukljucio u ovu problematiku ali sam citao da ako je bootloop mogu da se iskljuce jezgra lagano, nema potrebe da se greje ploca. Greje se ako skroz zabode.

ne mora da se grije, ne pricajte napamet... Ja nisam grijao...

@joriq radio sam na sestrinom G4 iskljucivanje jezgra tkd nije napamet.

Kako onda gasite jezgra, dok telefon vrti samo logo ? A da nema grejanja

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

@joriq radio sam na sestrinom G4 iskljucivanje jezgra tkd nije napamet.

Kako onda gasite jezgra, dok telefon vrti samo logo ? A da nema grejanja

zavisi od uredjaja do uredjaja, na nekima moze da izvuce ako nisu jako ostecena jezgra valjda, a na nekima ne moze, nema pravila :D

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

A izvini, a jel ga ti gasis fenom?:) Koliko sam ja ukapirao, software ih gasi. Kakve veze ima grejanje sa tim?

Pa ulaziš direktno u download mode (držiš dugme za pojačavanje dok uključuješ kablić iz računara u telefon, dok je telefon isključen). Nema potrebe da ulazi u sistem

Nisam znao da moze drugacije, moja greska. Ja sam ga zagrejao pistoljem za topli vazduh, pa onda instalirao vec rutovanu verziju androida, pa onaj fajl gde ostane samo jedno jezgro i onda ona aplikacija da upali jos 3 jezgra.

Ah, pa oni su nekako ista tema kao i ova

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Vrh Dno