Šta je novo?

LG G4

Evo samo sam tebe čekao da ti dodas nešto - imao sam 2 komada i ništa od toga nije bilo
Jedan od ta dva sam još prošle godine prodao komšiji i sve radi perfektno

S7 EDGE

Momci, samo smireno. :D
Mislim da je sve to do serije, jer i drug i brat imaju to i njima se ama bas nista nije desilo od kvarova. Cak nisu ni bili upoznati sa time, a bratu evo sad istice garancija za par dana. Koristi ga od kako je izasao i prvi put se pojavio u Vipu.
Svakom telefonu moze da se desi kvar, to je cinjenica.

Image retention nije kvar (a moze i da se ublazi) i cest je koliko i burn in. Ako to sve odbacimo, sta onda uzeti? Deki ima li sta na katodu :)

Evo samo sam tebe čekao da ti dodas nešto - imao sam 2 komada i ništa od toga nije bilo
Jedan od ta dva sam još prošle godine prodao komšiji i sve radi perfektno

S7 EDGE
Nemas sta mene da cekas, nisam ja to izmislio. Naravno da nema svaki primerak problem. Pitanje je zasto rizikovati? Pa nije G4 jedini izbor.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Zar ne mislis da i ostali telefoni imaju falinke samo niko toliko ne pise o tome? :D
Nisam nigde ni rekla da je G4 jedini izbor. Samo smatram da za cenu koju nude ljudi po oglasima uz pisanu garanciju od 2godine zaista jeste najbolji izbor. Ako nadjes nesto bolje sa dve godine garancije, da kosta do 250e ja cu vrlo rado da uzmem u razmatranje i tu opciju. :)

Ja sam tri nedelje lomio da li da rizikujem i na kraju odustao,zasto rizikovati,retki su koji preguraju celu garanciju.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

^^
Pa dobro onda nije problem.. ali jedino ako misliš o pravoj garanciji od operatera. Jedino se tako isplati uzeti g4.

Npr pre 15dana mi je ortak kupio g4 a pre 8 dana mu je riknula ploča .. da je mene pitao za savet pre kupovine sigurno ne bi uzeo g4

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

i moj je imao image retention dok je jos radio :D

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Naravno, samo takva garancija i dolazi u obzir. Nikakve garancije od par dana ili 6 meseci. ;)

Naravno, samo takva garancija i dolazi u obzir. Nikakve garancije od par dana ili 6 meseci. ;)

Cena i kvalitet su na strani G4 matična ploča protiv. Ja sam rizikovao, početkom godine, kad je u ovoj temi samo pominjano da postoji problem. Sada bih ga zaobišao.

Teško da ti bratu izlazi garancija. G4 se kod nas pojavio u najboljem slučaju u leto 2015.

Istice garancija za pola godine, htela sam reci da je pregurao vise od pola. :D
Maticna ploca je najveci problem telefona. Oglasi su puni ovih telefona bez garancije i zato mislim da je suludo ulaziti u takvu pricu bas zbog svega toga.

Cena i kvalitet su na strani G4 matična ploča protiv. Ja sam rizikovao, početkom godine, kad je u ovoj temi samo pominjano da postoji problem. Sada bih ga zaobišao.

Teško da ti bratu izlazi garancija. G4 se kod nas pojavio u najboljem slučaju u leto 2015.
Koji kvalitet kad svi pocrkase?

Ne bukvalno, zna se na sta sam mislio. Veliki je procenat, pogledaj samo ovde koliko je bilo problema.

Pa ljudi se uglavnom javljaju kad je problem. Ima 10 postova i 11-ti piše kad ode ploča. Uostalom, kačio sam ovde svojevremeno glasanje sa XDA, nije ni to objektivno ali je malo realniji uvid. Verujem da je ta tema još aktivna.

Ne znam kako se tacno zove posto kako god da nazovem uvek me neko ispravi ali evo objasnicu pa mi recite koji je termin pravilan.
Dakle evo primera : dopisujem se na mesindzeru i posle nekog vremena kad zavrsim dopisivanje ostaju otisci mesindzera u drugim aplikacijama i gotovo stalno je prisutan wifi znak i procenat baterije kao i cela crna traka na vrhu ekrana u kojoj god aplikaciji bio.Bagova ima evo par primera,nazove me drug i koliko god puta pokusao da prevucem onu zelenu slucalicu u stranu da se javim nece jednostavno kao da nista nisam uradio i to se desilo nekoliko puta.Desava se takodje da kada je ekran ugasen i kada povucem prstom ka dole da se spusti sat i obavestenja nista se ne desi.Plastika dobra? Telefon pocne da "krcka" cim ga stisnes po coskovima.Za ekran se slazem da je odlican.Takodje gotovo nikad ne mogu da skrinsotujem a da ne pre toga ne smanji zvuk i da se ne pojavi onaj bar za smanjivanje i pojacavanje zvuka i time upropasti skrinsot...
Baterija u skladu sa cim?Rezolucija ista kao na s7 i kapacitet isti pa ja dobijam 2 sata sot eventualno 2 sata i 30 minuta ako stedim a s7 i do 5 sati pa sad ti meni reci da je to u skladu sa necim.Gluposti..
Sto se mene tice nikad vise LG i njihov ocajan build quality,pokvareni GPS i bootloop.Zivela promena!

Ugovor preko MTS-a

Sve si rekao. :D
Meni se svaki telefon uzet preko njih kvario, bas po opisu koji si ti rekao. ;)

Ja reko možda je uzeo u Dubai-ju
Tamo ima dobrih kopija [emoji23]
Ako si uzeo tu gde kažeš imaš garanciju pa reklamiraj

S7 EDGE

Poslednja izmena:
Naravno da cu da ga reklamiram i prodam cim ga poprave.Sledeci telefon je S7 edge pa cemo da vidimo.

Ja sam tri nedelje lomio da li da rizikujem i na kraju odustao,zasto rizikovati,retki su koji preguraju celu garanciju.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

ne da su rijetki, nego nema ni jednog jedinog!

...iz prostog razloga jer se tel ne prodaje 2 godine, pa ni jedan nije izasao iz garancije (ako pricamo o pravoj, dvogodisnjoj)

Nego, pitam se koliko crkavanje ima veze sa povremenim pregrijavanjem, koje se desava ili tokom opterecivanja telefona (gejming i sl), ili onoga sto malo ko uzima u obzir: punjenje telefona dok je u nekoj futroli/kejsu (jer se tad unutrasnjost zna znato vise zagrijati)... ja nit sam gejmer, nit sam kejs do nedavno nosio, i evo godinu i 3 mjeseca sve oke sto se bootloopa tice. Jedino sto je image retention postao vidan, al ne smeta mi to previse

Nego, pitam se koliko crkavanje ima veze sa povremenim pregrijavanjem, koje se desava ili tokom opterecivanja telefona (gejming i sl), ili onoga sto malo ko uzima u obzir: punjenje telefona dok je u nekoj futroli/kejsu (jer se tad unutrasnjost zna znato vise zagrijati)... ja nit sam gejmer, nit sam kejs do nedavno nosio, i evo godinu i 3 mjeseca sve oke sto se bootloopa tice. Jedino sto je image retention postao vidan, al ne smeta mi to previse

Ovo i mene zanima, igrice na telefonu uopste ne igram niti planiram. :D

Evo ja da odgovorim.Telefon sam koristio iskljucivo za instagram,fejs,i dopisivanje i poneki video i sliku sam snimio,gledanje youtube-a najvise.Igre nisam nikad igrao tako da ne verujem da ima veze sa pregrevanjem ili futrolom (stavio sam futrolu tek pre 2 nedelje mozda).

Pa gledanje youtube u hd rezoluciji zna lepo da optereti tel.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ne znam kako se tacno zove posto kako god da nazovem uvek me neko ispravi ali evo objasnicu pa mi recite koji je termin pravilan.
Dakle evo primera : dopisujem se na mesindzeru i posle nekog vremena kad zavrsim dopisivanje ostaju otisci mesindzera u drugim aplikacijama i gotovo stalno je prisutan wifi znak i procenat baterije kao i cela crna traka na vrhu ekrana u kojoj god aplikaciji bio.Bagova ima evo par primera,nazove me drug i koliko god puta pokusao da prevucem onu zelenu slucalicu u stranu da se javim nece jednostavno kao da nista nisam uradio i to se desilo nekoliko puta.Desava se takodje da kada je ekran ugasen i kada povucem prstom ka dole da se spusti sat i obavestenja nista se ne desi.Plastika dobra? Telefon pocne da "krcka" cim ga stisnes po coskovima.Za ekran se slazem da je odlican.Takodje gotovo nikad ne mogu da skrinsotujem a da ne pre toga ne smanji zvuk i da se ne pojavi onaj bar za smanjivanje i pojacavanje zvuka i time upropasti skrinsot...
Baterija u skladu sa cim?Rezolucija ista kao na s7 i kapacitet isti pa ja dobijam 2 sata sot eventualno 2 sata i 30 minuta ako stedim a s7 i do 5 sati pa sad ti meni reci da je to u skladu sa necim.Gluposti..
Sto se mene tice nikad vise LG i njihov ocajan build quality,pokvareni GPS i bootloop.Zivela promena!

to se zove image retention. Potvrđujem i ovo za ekran (ada je ekran ugasen i kada povucem prstom ka dole da se spusti sat i obavestenja nista se ne desi). Moj G4 nikad ne krcka (sad probao), ali mi nikad nije ni ispadao. Krckao je jedino sa nekom šnj maskom sa Alija. Za SOT, nije neko ludilo, ali ako ti dobijaš 2 sata, a svi mi ostali 3-5 sati, rekao bih da je nešto do tebe. GPS - nikakvih problema ali baš nikad nisam imao. A nisam ni neki brend lojalista, ovo mi je prvi LG, i moguće zadnji, al ne zato što je očajan, već zato što ću birati šta mi u tom trenutku odgovara.

Evo ja da odgovorim.Telefon sam koristio iskljucivo za instagram,fejs,i dopisivanje i poneki video i sliku sam snimio,gledanje youtube-a najvise.Igre nisam nikad igrao tako da ne verujem da ima veze sa pregrevanjem ili futrolom (stavio sam futrolu tek pre 2 nedelje mozda).

eto, možda mu je futrola došla glave :D No ozbiljno, pa telefoni se prave tako da preko tijela disipiraju toplotu, i onda mu neko rokne masku i onemogući to, pa čuda odakle pregrijavanje :p

Vrh Dno