Šta je novo?

LG G4

Riknuo i zenin g4 :S:

Kakva su iskustva sto se reklamacije tice sa prodavcem iz Apatina? Da li je moguce realizovati garanciju?
Cisto sumnjam,garant ce odmah da pusti pricu kako je to njima fabricka greska(kao sto i stvarno jeste).

Sent from my Sony Xperia Z5

Riknuo i zenin g4 :S:

Kakva su iskustva sto se reklamacije tice sa prodavcem iz Apatina? Da li je moguce realizovati garanciju?
Ajde molim te napisi sta si uradio, da li ti je prihvatio reklamaciju ili ne.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Danas sam ga zvao, javio se i rekao da mu posaljem mob zajedno sa papirima.

Ako netko ima bootloop a ima otkljucan bootloader nek se javi da pokusamo zakljucati, ne moze nista pogorsati hehe

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Verujem da ce vecinu zanimati moje iskustvo sa popravkom G4 koji je kao sto znate crko pre nekih 2 meseca...

Kupljen preko KP bez garancije,racuna...
Vec sam pisao ali da ponovim,u ovlascenom LG servisu u Srbiji mi trazili 23 000 za novu plocu,van mreze ovlascenih servisa je nemoguce naci plocu osim polovne koja je bila 100-150 eur i koja nije dolazila u obzir jer nije postojala nikakva garancija za istu...

Resio sam da probam u inostranstvu,u Svajcarskoj imam najbolju kombinaciju...Nasao broj podrske u korisnickom servisu,prosledio mojima tamo da pozovu i objasne situaciju,u servisu rekli da ce popraviti za dz.

Nisam nista pisao da se ne izjalovi.Tel poslat u Svajcarsju,odatle u servis i posle 2 nedelje vracen tamo na adresu popravljen bez ikakve nadoknade.Jos je servis snosio troskove dostave telefona od adrese do servisa i nazad...

Telefon radi perfektno,sve je super.

Dok sam bio bez njega razmatrao sam kupovinu nekog drugog...Ovaj mi je stigao tacno dan pred odlazak na more,tamo sam ga nosio 3 nedelje i napravio preko 1000 slika i klipova i odustao od prodaje.Telefon je odlican i necu ga skoro menjati.

Jos jednom se potvrdilo da je ovo ipak Srbija i da ovde vaze neka druga pravila nego u ostatku sveta...LG je ispao skroz korektan,pa kome je tel crko moze slobodno da proba u nekoj od EU zemalja da ga popravi...Da li sam ja imao i malo srece ili je to pravilo,ne znam,ali svakako mozete probati.

Od kada je švajcarska u EU ? :)

Ali svakako ti se priča dobro završila .

A Srbija kao Srbija nema tu mnogo priče ..

Poslednja izmena:
Kako se greje telefon sada?

Izvini na čekanju!
Mogu da kažem da se, u mom slučaju, fon manje greje, a baterija duže traje.
...a ovo nisam očekivao ni u ludilu, gledam i ne verujem! Samo da naglasim da baterija nije bila dopunjavana, fon je ostao oko 3h duže na punjaču, e sad...ovo je baš bio raritet, nikada više, ali uvek pređe 5h...s mojim intenzitetom korišćenja!
Screenshot_2016-08-31-10-19-51.pngScreenshot_2016-08-31-10-21-29.png

@dante bg
Drago mi je da si uspeo sanirati sve...i što si, koliko god to mazohistički potez bio, ostao uz njega!
Nego, koju si sad ploču dobio (S/N, Hw/Rev...)?

Recite mi je l kod nas na g4 ne postoji prilikom edita fotke da se nešto dopiše, zaokruži, kao marker neki da se upotrebi prilikom edita slike? Pričam o sistemskoj aplikaciji.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Recite mi je l kod nas na g4 ne postoji prilikom edita fotke da se nešto dopiše, zaokruži, kao marker neki da se upotrebi prilikom edita slike? Pričam o sistemskoj aplikaciji.

U galeriji ne mozes nesto tako da uradis a da u capture+(qucik memo) mozes

Fotografisao sam nešto i onda hoću neki detalj da zaokružim i da prosledim sliku nekome. Kako tu pomaže Google keep?

Iz app klikneš na ikonicu kamere, izabereš ili slikaš fotku i kada se otvori u app, klikneš na sliku i u gornjem delu ti se pokaže edit (kao olovka). Dole će ti se pokazati par opcija za žvrljanje. Dalje ćeš se snaći [emoji2]

Da li je ****no moguće da mi je pukla lajsna kod infrared porta?
45603e19810d21f713d7964983953f59.jpg

c7407e471d642a6d2256996ca7043959.jpg

Pucao je nekima i G2.

Sent from my D6503

U vezi LG garancije... Kontaktirao sam Mobis (ovlasceni LG servis za Srbiju), slikao sam fiskalni blok racun na FR obrascu i garanciju od jedne manje radnje u BG-u kao i podatke o registraciji sa LG sajta.

Odgovor je sledeci:

Postovani,

Dobili smo odgovor poroizvodjaca, Vas uredjaj moze biti servisiran u okviru garancije ali ne moze biti izvrsena zamena uredjaja za nov.

Pozdrav

Kad budem kuci, postavicu screenshot prepiske sa Mobisom.

Dakle, vazi garancija u smislu servisiranja uredjaja u ovlascenom LG servisu tj. Mobisu.

Pa onda im je lako ,kažu samo da treba zamena da ne može da se popravi i ćao :)

Moze, ali mogu da kazu ne moze da se popravi mora zamena... I sad ti dokazi da nije tako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao sto sam i ranije pisao a evo sad mozete videti i na slici, ovo je problem mog telefona...radi normalno i onda odjednom i bez ikakvog pravila podeli se ekran na pola i polude pikseli i kad ga zakljucam i pokusam da ga otkljucam ono ekran svetli i telefon radi (ja napamet upalim npr blic lampicu) al je slika i dalje crna ...i pre neki dan je poceo i sam da se restartuje...nesto gledam po netu i slika se samo zamrzne i on se restartuje i tako nekoliko puta za 2-3 dana i onda sam ispizdeo i odneo ga u servis male prodavnice u kojoj sam ga kupio gde imam garanciju 6 meseci hardver (proslo je vise od 6 meseci) i 2 godine softver ...dao sam ga tamo i prodavac mi je rekao da ce ga poslati u servis i tamo ga "softverski pregaziti " i kao ako je do softvera da bi trebalo da me zovnu u toku sl nedelje a kao ako je do hardvera da moze da se ceka i 2-3 nedelje da me zovnu ...tako da kad me zovnu javljam vam sta je...

U vezi LG garancije... Kontaktirao sam Mobis (ovlasceni LG servis za Srbiju), slikao sam fiskalni blok racun na FR obrascu i garanciju od jedne manje radnje u BG-u kao i podatke o registraciji sa LG sajta.

Odgovor je sledeci:

Postovani,

Dobili smo odgovor poroizvodjaca, Vas uredjaj moze biti servisiran u okviru garancije ali ne moze biti izvrsena zamena uredjaja za nov.

Pozdrav

Kad budem kuci, postavicu screenshot prepiske sa Mobisom.

Dakle, vazi garancija u smislu servisiranja uredjaja u ovlascenom LG servisu tj. Mobisu.

Pa ovo je extra.LG priznaje racun aka toalet papir :D
Jos da to sprovedu u praksi i svaka im cast!

Pa ovo je extra.LG priznaje racun aka toalet papir :D
Jos da to sprovedu u praksi i svaka im cast!

Daleko je od toalet papira fiskalni racun na FR obrascu (validan je kao onaj iz kase, ako ne radi kasa racun se pise na FR obrascu). Racun na paragon blok obrascu jeste toalet papir. Paragon blok i FR obrazac nisu ista stvar.

Uglavnom, ko ima fiskalni racun (ili iz kase ili na FR obrascu) ima i garanciju proizvodjaca u trajanju koliko pise na garantnom listu maloprodaje.

Zar ne piše u zakonu o zaštiti potrošača da račun nije potreban za ostvarivanje garancije do dve godine?

Moze im se. Narocito jer garanti list iz radnje nije bio od LG-a. Garancija na LG sajtu u tom slucaju vazi uz fiskalni racun.

Uslove te tzv. komercijalne garancije odredjuje proizvodjac telefona. U slucaju LG-a mora da se ima fiskalni bilo koje maloprodaje. Ovo je informacija od Potrosackog savetnika i LG-a.

Stvarno ne znam šta mu je :D
0c47d47fdc0f9f1ac4ca8cb5a40a1fed.jpg

Vrh Dno