Šta je novo?

LG G4

pa imam stock rom koji je rutovan, ako na to misliš? Ako misliš da vratim sve totalno na stock, onda valjda i gubim root, twrp, podatke...

dejane, bez uvrede, ali nisi od neke pomoci. Ja mozda jesam glup, ali nisam toliko glup da mi nije palo na pamet da odradim backup. Ali ne moze se odraditi backup root-a, pa da samo flashujem i odradim restore. A koliko ja znam, ne moze se odraditi ni backup TWRP-a, nego se i on mora ponovo flashovati. Takodje, i kad se odradi backup i restore iz LG-eve aplikacije, i bacim to na SD karticu, sve i kad vracanje prodje u najboljem redu, oko 10-20% stvari se ne vrati kako je bilo, nego na fabricka podesavanja.
Ono sto mene interesuje je da li mogu odraditi apgrejd bez svog cimanja, kao na HTC-u: dobijem fajl, ubacim ga u TWRP, uradim dirty flash, i za 10ak minuta imam telefon na novoj verziji roma. Vec znam za varijantu da odradim backup na SD, pa skinem kdz, pa skinem LG UP, pa flashujem rom, onda opet rutujem, pa onda ubacim TWRP, pa onda ubacim kernel, pa vracem backup, pa onda podesavam i vracam stvari koje backup nije vratio... Sve u svemu, bar pola dana posla, i to ako sve prodje bez problema, i svo to vrijeme sam bez telefona.

Može li link za ovaj novi update?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Mislim da je ovo ta verzija:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3436041

Pogledao sam prve dve strane na brzinu, nema bloatware i ima julski security update. Proveri i ti. Ovako treba da bude:

8f951bb0396b00f26f03746de21d5e3e.jpg

Poslednja izmena:
Neko je vec pitao, jel se greje sada kao i pre?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Rizikovaću da mi svi kažu da je placebo i reći ću da mi se čini da se manje greje.

Meni je odmah po optimizovanju kad sam upalio telefon bila temperatura baterije 50 stepeni što ne obećava ali videćemo kako će se ponašati.

Šta si očekivao posle optimizovanja svih aplikacija? To ga optereti do jaja.

dejane, bez uvrede, ali nisi od neke pomoci. Ja mozda jesam glup, ali nisam toliko glup da mi nije palo na pamet da odradim backup. Ali ne moze se odraditi backup root-a, pa da samo flashujem i odradim restore. A koliko ja znam, ne moze se odraditi ni backup TWRP-a, nego se i on mora ponovo flashovati. Takodje, i kad se odradi backup i restore iz LG-eve aplikacije, i bacim to na SD karticu, sve i kad vracanje prodje u najboljem redu, oko 10-20% stvari se ne vrati kako je bilo, nego na fabricka podesavanja.
Ono sto mene interesuje je da li mogu odraditi apgrejd bez svog cimanja, kao na HTC-u: dobijem fajl, ubacim ga u TWRP, uradim dirty flash, i za 10ak minuta imam telefon na novoj verziji roma. Vec znam za varijantu da odradim backup na SD, pa skinem kdz, pa skinem LG UP, pa flashujem rom, onda opet rutujem, pa onda ubacim TWRP, pa onda ubacim kernel, pa vracem backup, pa onda podesavam i vracam stvari koje backup nije vratio... Sve u svemu, bar pola dana posla, i to ako sve prodje bez problema, i svo to vrijeme sam bez telefona.
Pa nisam mislio da radiš backup preko lg app - imaš i druge načine
Ja lično koristim uvek app sms backup and restore - tu imas sve da bekapujes i prebacis fajl na komp pa ga posle vratiš
Nikad nisam radio backup preko njihove app i znam da ti nece vratiti sve kao je bilo pogotovo amo prelazis sa LL na MM
Podešavanja posle sam odradis

S7 EDGE

Jesam, skinuo sam prvi link u temi i sve je prošlo ok. Hvala ti.

Pa nisam mislio da radiš backup preko lg app - imaš i druge načine
Ja lično koristim uvek app sms backup and restore - tu imas sve da bekapujes i prebacis fajl na komp pa ga posle vratiš
Nikad nisam radio backup preko njihove app i znam da ti nece vratiti sve kao je bilo pogotovo amo prelazis sa LL na MM
Podešavanja posle sam odradis

S7 EDGE

sms backup and restore ce vratiti jos manje stvari nego fabricka LG Backup aplikacija! Evo recimo koliko ja znam nece vratiti poruke i sva podesavanja vajbera, nece vratiti raspored ikonica na homescreenu, nece vratiti quick toggles podesavanja, nece vratiti melodije koje sam pridruzio odredjenim kontaktima, APN podesavanja... Nekima je sve to nebitno, a ja bih radje prosto odradio dirty flash nove verzije, ako je moguce... Vidim ovdje niko ne zna, kao da niko nema rutovan G4, pa idem na XDA da se raspitam :-/

A naravno sad ga punim na sto posto i onda testiranje baterije, samog rada telefona, upravljanja ram memorijom i temperaturom baterije tokom koriscenja :)
Jedno pitanje, sta mislite da li je pametno kupiti ovakav punjac?
https://www.kupujemprodajem.com/Original-Aukey-Quick-Charge-2-0-punjac-36034520-oglas.htm
Nema neke velike razlike. Jedino imam blag utisak da se manje greje i možda da su procenti baterije više ujednačene.
Šta će ti ovaj punjač, brz je i stock?

Pa bezveze, kad već telefon podržava QC 2.0 da kupim i punjač.

Što se tiče temperature ista je kao i pre. Sa 30-40% osvetljenja malo vesti, Tapatalk i slično temperatura je 35-37 a tako je bilo i pre.

Ma ne treba ti brže od ovog. Nisam čitao specifikacije, ali ako je jači od ovog, samo će brže da ti ubija bateriju.
Polako sa utiscima, dok se slegne update. Mada ja nisam ništa merio, pričam subjektivno, možda je auto sugestija [emoji4]

Pa ta temperatura od 37 je odlicna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aukey puni odlično. Možeš ga slobodno uzeti.

Pa bezveze, kad već telefon podržava QC 2.0 da kupim i punjač.

Što se tiče temperature ista je kao i pre. Sa 30-40% osvetljenja malo vesti, Tapatalk i slično temperatura je 35-37 a tako je bilo i pre.

imam 2 kucna i 1 auto punjac marke aukey. Odlicni su, ali bolje preko neta za ~ iste pare poruciti ovaj kao moj, sa 3 izlaza, nego taj sa jedan. A ovaj drugi mi ima cak 5 izlaza, ljepota kad preko jednog punjaca mogu da stavim SVE da mi se puni - 2 telefona, smartwatch, 2 externe baterije

Rootovah i ja i ukljucih jos 3 jezgra,pa sta Bog dragi da.Trenutno ne uocavam neku razliku kad je bio potpuno ispravan i ovako.Igro malo igrica slikavo maltretiro pusto malom video.Iako je vani 35 stepeni ne grije se fino radi pravo.Daj Boze da potraje.
d03d5ca88608941e1a9db6e2ac24e8d6.jpg

Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk
I moj sn506 je bootloopu sa lgup sam flesovao ona tot i radi mi samo jedno jezgro. Kako da ga rootujem da ukljucim i ostala 3?

ukucaj na you tube imas detaljno upustvo
0dd4de93feb1fd5f525dd2bd2c9153d9.jpg

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

ps za quick charge, iako je receno> mjerio sam, i za 60 minuta napuni tacno do 90% ako se ne dira telefon dok puni

Pozdrav G-cetvorkasi. Samo da se registrujem.
Imam H815, portugalac (TMN_MEO), serija 602, sw V20d-EUR, ne root-ovan.
Jos nemam update na 20g (ni preko telefona ni preko LG Bridge).
Koristim ga jos od marta. U odnosu na prethodni G2 koji sam razlupao, po meni sve je bolje sem baterije (mada sam je sad normalizovao i traje skoro kao i "dvojka") i ne svidja mi se interface za kameru (mada je manual mod super stvar za pametne i strpljive; nedostaje mi i 360 mod sa G2).
Vapim za root-om jer sam veliki pobornik aplikacija tipa LBE Security Master (koja pretpostavljam nece raditi na MM-u), ali kad vidim koja je procedura za to, malo ce sacekati dok se ne opismenim (nacitam).

pa bi valjalo... Inače, iako sam isključio automatsko provjeravanje za nove verzije firmwarea, stalno me obavještava da je izašao novi fw i čim klikem na karticu, počne da ga skida :-/

Malo je bolja baterija sa ovim novim update-om, prvi put sam stigao do 5h screen on time. Uobičajena upotreba vesti, Tapatalk, društvene mreže, youtube, većina na wirelessu.

Vrh Dno