Šta je novo?

LG G4

Drugari, jedno pitanje. Momak kome sam pre par meseci prodao g4 ima problem sa bootloopom koji sam ja danas pokusao da sredim. Vrti lg logo, nekad dodje do onog dela finishing boot ali se opet ugasi i tako u krug. Ja sam negde citao da je to hardverska greska, jel probao neko od vas da zapece plocu u rerni i znate li resavaju li garanciju sa tim?

Ako imas validnu garanciju sa fiskalnim - od operatera ili zvanicne prodavnice resice ti. Ako imas toalet papir garanciju ili na casnu reč zavisis od preprodavca.

Pojma nemam, pravljen je pre septembra sigurno. Ima garanciju ali video sam danas da mu je otkljucan bootloader, ne znam hoce li zbog toga da mu nesto se** znate kakvi su ovi nasi servisi. Odnece svakako u servis.

Nadam se da u servisu nece to primetiti, ako primete mogu na to da se vade. Vidi koja je serija telefona. Tacnije prva tri broja...prvi je 5 druga 2 su ti mesec proizvodnje. 509 mislim da je problematicna...bilo je vec reci o tome u temi... Srećno

Nadam se da u servisu nece to primetiti, ako primete mogu na to da se vade. Vidi koja je serija telefona. Tacnije prva tri broja...prvi je 5 druga 2 su ti mesec proizvodnje. 509 mislim da je problematicna...bilo je vec reci o tome u temi... Srećno
Kolko sam ja skontao 505-508 su problematicni, nadam se da 509 nije :(

Misliš da neće da ga zezaju ako nije na njegovo ime ugovor? U slučaju da treba da se menja telefon verovatno ćeš ti morati...

Misliš da neće da ga zezaju ako nije na njegovo ime ugovor? U slučaju da treba da se menja telefon verovatno ćeš ti morati...

Ma sto je najgore ja sam ga kupio novog od decka sa kp. Ako bude trebao novi znam da nece moci, ovako moze da proba u ovlascenom, mobis cini mi se. Znajuci ih, primetice :)

505 ima najvise problema,imala je i 506...Na xda pise 505-509.
Ja sad stvarno ne znam sta da radim,nemam garanciju,a ne prodaje mi se telefon :trust:

It really amazes me that people keep on asking this question over and over and over. Some people will claim that they have a 505 and never had problems (1%). Others will tell you about their 505/506 woes and problems (the other 99%).

The best advice that you can possibly follow is this:

You have a device that has a VERY HIGH chance of failing. Ignore anyone who tells you otherwise. You have two options to avoid this:
1) Do a warranty replacement BEFORE you start experiencing problems. Just say that you are having random reboots (even if you are not).
2) If you can't use the warranty because you're not in the original country (i.e. Taiwan), then sell it on Craigslist/Kijiji/eBay as fast as possible, while it is still working. And then buy one from someone else with a later production date.

In the meantime, you should be backing up everything on your phone to the cloud (google drive) automatically, so that you don't lose any data when your phone does fail. Google Photos, SMS Backup+, Titanium Backup (set it to backup daily while you sleep).

If you don't backup everything, you only have yourself to blame when that day comes...

Poslednja izmena:
505 i 508 imaju probleme ostali ne - radi se matičnoj ploči koja je crkla
Uz validnu garanciju telefon se ne popravlja nego se dobije drugi a bez garancije je jedino rešenje neki pouzdan servis koji će zameniti matičnu koja može da bude od 50-100 e zavisi dali nabavlja novu ili uzima sa nekog havarisanog g4

Drugari, jedno pitanje. Momak kome sam pre par meseci prodao g4 ima problem sa bootloopom koji sam ja danas pokusao da sredim. Vrti lg logo, nekad dodje do onog dela finishing boot ali se opet ugasi i tako u krug. Ja sam negde citao da je to hardverska greska, jel probao neko od vas da zapece plocu u rerni i znate li resavaju li garanciju sa tim?
Ako imaš garanciju odnesi i dobićeš nov telefon
Sorry za double

505 ima najvise problema,imala je i 506...Na xda pise 505-509.
Ja sad stvarno ne znam sta da radim,nemam garanciju,a ne prodaje mi se telefon :trust:

ao, kakvo pretjerivanje, 99% svih ce da crkne, yeah right. Pa-pa-paranoja

505 i 508 imaju probleme ostali ne - radi se matičnoj ploči koja je crkla
Uz validnu garanciju telefon se ne popravlja nego se dobije drugi a bez garancije je jedino rešenje neki pouzdan servis koji će zameniti matičnu koja može da bude od 50-100 e zavisi dali nabavlja novu ili uzima sa nekog havarisanog g4
A menjanje maticne sigurno resava problem? posto 50-100e nije strasno, ja sam mislio da mozes da se pozdravis sa telefonom ako udje u bootloop...

Kakvih crnih 50-100 evra, meni su za G2 u ovlascenom za zamenu maticne trazili 28.000 dinara. Za G4 je verovatno i skuplje.

Evo ja cu mu srediti da prođe sa toliko para - nemoj pričati kad ne znaš

To što ćeš mu ti srediti i cena u ovlašćenom servisu nije isto.

U čemu je razlika? Ako stavi sa npr nekog havarisanog? Šta će mu faliti
I naravno da cene nisu iste

Kad vec znas, prosvetli nas i reci gde ima nova maticna za 100 evra. To što bi mu preporucio neku iz havarisanog g4 sa kp mogu i deca da nadju.
Evo prosvetlicu vas
Kolega drži servis i može da nađe matične mnogo jeftinije nego u ovlašćenom servisu
To sam ga pitao dok sam imao g4 u slučaju da se meni desi pa da znam
Inače ima ugovor sa raznim proizvidjacima tako da nova ploča košta oko 100 a polovna da se nađe za 50
I naravno to mogu da sredim kome ja hoću a ne nekim sklj sa foruma koji u nista ne veruju sem pametnjakovicima sa istog
Inače ovlašćeni servisi znate i sami da naplaćuju mnogo više od realne cene - naplate pdv zamenu 50 evra i ko zna sta jos
I km je pomenuo kp - od tih talibana ništa ne uzimam

Poslednja izmena:
Zanimljiv način komunikacije :)
Ja znam - ti ne znaš, ja umem - ti ne umeš
Izgleda da mi "sklj" moramo da verujemo u tebe i tu tvoju pomoć.

Ne nego sam samo rekao kako bi ja to mogao da uradim - eventualno da sredim nekom ko je normalan i tako se ponaša

"Kolege" moje - ajde da meni neko sredi - pomogne oko moje muke .... deca su mi sjebala tel - puklo je staklo - on je kompletno u funkciji ali ima polomljeno staklo ... elem - da li se kod G4 moze menjati samo staklo ili ide kometno sa ekranom ? Drugar ima neki zamenski (70e) ali je kinez i kaze da nezna da li ce da cucne kako treba. Ajde pomozite

Na g2ki, beli pre 4-5 meseci puklo, nije radio touch ispod loma, menjao komplet u servisu (ekran + touch) rekli su mi da je original, 115€ sam platio. Posle sam video (preko kupujem prodajem i facebooka) neki "Gagamobile" iz Niša radi zamenu samo touch-a za 5000 din. Što se tiče ovih gde sam pravio, ekran (boje) isto izgleda, ne primetim razliku u kvalitetu, ali sigurno nije originalni. Nijansa tankog okvira oko ekrana se ne podudara sa bojom telefona i digitizer na isključenom (crnom) ekranu kada se pogleda na Suncu baš iritira koliko je vidljiv, na onom prvom nisam ni primetio.
Tako da, verovatno i za g4 dolazi u kompletu sa ekranom, ali sigurno ima i onih koji rade posebno touch (ako je ekran čitav), jedino je pitanje kakav kvalitet će ugraditi i koliko daju garanciju. Tako da, imaš sreće da ti radi tel normalno, ne moraš da žuriš, skupi što više informacija, pa onda daj na popravku.
Ja sam tel polomio u petak, naručio deo u servisu, u ponedeljak odneo i dobio za 2 sata napravljen.

Poslednja izmena:
pozzz drustvo..zna li neko sto nema telefona u telenoru? a vidim ni kod drugih mreza?

Eno kod kolege radi onaj fix za g4 bootloop, barem dobar za izvuci podatke:)

Nazad
Vrh Dno