Šta je novo?

LG G4

To su cene za mene a za druge eventualno malo veće ako urgiram- ne bih da ga zloupotrebljavam-nije u redu

Uzmeš dodatnu bateriju. Barem iskoristi to što se skida poklopac. Meni telefon skoro nikada nije na punjaču. Samo rotiram baterije... :) Sd kartica jeste prednost... Ja bih napunio 5x za čas sa muzikom i slikama.
Kako puniš bateriju kada se isprazni ako ti telefon nije nikada na punjaču?

Inače ih ne menjam kao čarape - nosio sam g2 godinu ipo zato što mi je bas legao pa me sad u zadnje vreme hvata ludilo otkad sam ga prodao - verovatno ću se opet smiriti kad izađe g5

Ne bih baš rekao pogtovu za kameru. Kamera na 5x je bolja.
Može li ovo da se potkrepi nekim poređenjem? Ili je teorija?
Ako je tako, onda bolje gledati 5x zbog kamere i skenera otiska (govorim za sebe).

Poslednja izmena:
Iskreno nisam oduševljen kamerom, možda u dnevnim uslovima ali noću ima problema sa veštačkim osvetljenjem. Često pravi od svetla kao da je crtano voštanim bojicama... Daleko od toga da je ovo loša kamera, bolja nego na note 4 ali kažem, nemojte od nje da očekujete raspad sistema slike, ipak je to samo mobilni telefon... I 5x ima veći senzor, a to dosta znači.

U gornjem testu nema slika u full rezoluciji sa exif. Bez toga, test za mene nije merodavan.

Nexus daje suviše tamne slike danju. Ako se to manuelno "sredi" gubi se na oštrini i detaljima. Sa druge strane, G4 daje svetle slike noću jer propušta previše svetlosti. Manuelnim sređivanjem se mogu dobiti tamnije, realnije slike sa još više oštrine i detalja. Poenta - G4 uz manuelna podešavanja otvara mogućnost ka fenomenalnim slikama, dok 5x ne pomaže ni manuelno podešavanje.

Opet ljudi kažem nemojte da očekujete ne znam ni ja kakve slike. Za prosečnog korisnika biće sasvim ok. Ko želi vrhunske slike neka kupi aparat. Ima super kamericu ali ista ima nekih svojih problema i ograničenja. Sa svim tim ona je opet u top 3 kamera na tržištu...

Joco u kom modu slikaš kad dobiješ te razlivene boje?
Da ne ulazi opet automatski kao G2 i G3 u neki night mod gde tako pegla sliku?

Automatika. Probaću baš da odradim detaljno analizu, kada se igram i sa manuelnim i na automatici. Evo npr.. Ovde je još i blago, dešava se da ta obrada bude daleko jača. uploadfromtaptalk1449408673884.jpg

Poslednja izmena:
Probaj u manual, makar ostavio iso i ss na auto u njemu, a probaj i neku drugu aplikaciju kad ga uhvatiš da je napravio takvu sliku, npr Google kameru, bilo koju. RAW bi isto to rešio al ko da se cima s tim...

Samsung je dosta loš na visokom iso, baš jako pegla šum...
Offtopic al pošto kažeš zamasti ga svaki pogledaj honor 7 fotke, ima review na onom ruskom mobile-review... Iso 1000 bolji nego lg i Samsung na 600 :D

Ma nije problem meni. Volim da se igram i u lightroom-u. Dosta često se dešava i ovo, da hvata zrake svetlosti... uploadfromtaptalk1449409736068.jpg
Opet ne treba od telefona očekivati da zameni dslr... :)

Ma ok je to sve. Pričam ovde o automatici. Daleko od toga da je ovo loša kamera, svi u društvu padnu na dup* kada vide kakve slike radi g4. Blic je jako jako dobar... Kamera ima problema u low light situacijama gde ima jakog veštačkog osvetljenja. Više je dobrih nego loših slika, ali treba ljudima skrenuti pažnju kakva je kamera, da ne očekuju od nje profi slike... Da ne kačim više ovde slika, ima tema predviđena za to... :)

Ma ok je to sve. Pričam ovde o automatici. Daleko od toga da je ovo loša kamera, svi u društvu padnu na dup* kada vide kakve slike radi g4. Blic je jako jako dobar... Kamera ima problema u low light situacijama gde ima jakog veštačkog osvetljenja. Više je dobrih nego loših slika, ali treba ljudima skrenuti pažnju kakva je kamera, ds ne očekuju od nje profi slike... Da ne kačim više ovde slika, ima tema predviđena za to... :)
E na s6 je blic truba. Zaboravih da dodam

Poslednja izmena:
Naravno. Manuelna podešavanja čuda prave, ali je i automatika žestoko poboljšana ove godine. Kako na G4, tako i kod Samsung modela.

jel to stao malo update na 6.0 za G4 nikako ne stize bar ne na portugalca...zna li neko da li je krenuo ota za bilo koju zemlju

S obzirom da je 6.0 "težak" 1.55gb meni je bolje da se radi preko Bridge-a update.

Ajde baš ću sledeći put obratiti pažnju mada čisto sumnjam... :)

Vrh Dno