Šta je novo?

LG G4

Sve odlicno shljaka za sada. Bez nekih ogromnih promena. Vip, preko LG bridge. Cak nisam uradio ni factory reset zbog Intezine aplikacije i vrlo sam zadovoljam, mada pretpostavljam da cu uraditi u narednih par dana...

....čekam utiske o trajanju baterije dok vam se malo "slegnu" 6ce

Pozdrav svima.

Imam telefon par dana, prešao sa Flex dvojke. Jutros ubacio 6.0 preko Bridge-a (telefon iz VIP-a). S obzirom da je telefon leteo i na LP, nema neke osetne razlike. Možda je sada još malo fluidniji.

"Šminka" je 95% ostala ista. Par nekih redizajniranih odeljaka u podešavanjima i to je uglavnom to. App drawer je horizontalan.

Ispod haube ima promena. Naglasak je na dozvolama za aplikacije, na koje stalno skreće pažnju kad god neka aplikacija ili opcija u nekoj aplikaciji aktivira dozvolu. Onda, automatsko osvetljenje pokazuje procente kako se osvetljenje prilagođava. Zatim knock code sada mora imati najmanje 6 dodira u 3 različita kvadrata. Tu je i google now on tap. I tako dalje.

Sve u svemu deluje odlično. Malo brže i malo organizovanije. Videću kakva je baterija. Ako je bar kao na prethodnoj verziji onda su odradili dobar posao.

Kakav je g4 u odnosu na flex 2? Posto i ja imam Flex, a naredni planiram da uzmem g4.

markoskjk dobijaš malo bolju bateriju, dosta bolji displej i dosta bolju kameru, izmenljivu bateriju. Gubiš (po meni) lepši Flex 2 i to je to. Performanse su im egal. Lete oba telefona, bez bagova, zamrzavanja i sl.

apropo kvaliteta zvuka kad se video snima, izbacio sam klip:
https://www.youtube.com/watch?v=LJ2hwWWqlWI&feature=youtu.be
sve je snimano sa G4, osim dio koji pocinje na 04:02, koji je sniman sa HTC One M7. Iskreno, iako je video mnogo bolji na G4, zurke i koncerte cu snimati sa M7, jer je zvuk drasticno bolji. U jednom dijelu, kada je video zumiran, na G4 i nema zvuka skoro uopste :trust:

Joriq,nasao i ti da poredis LG i HTC sto se tice zvuka. Zna se da je Htc broj 1 sto se toga tice

Verovatno ima M7 iz onih prvih serija sa HDR mikrofonom, pre nego sto im je Nokia zapretila tuzbom pa su to izbacili iz kasnijih serija. Ne bih se kladio da M8 i M9 imaju tako dobar mikrofon.

Joriq,nasao i ti da poredis LG i HTC sto se tice zvuka. Zna se da je Htc broj 1 sto se toga tice

a sto da ne poredim? :trust: Sad ne bi trebalo porediti npr. ni kamere na G4 i i6s, jer "se zna da je Apple broj 1 sto se toga tice"? Gledao sam i poredjenja G4 sa DSLR-om, pa eto ni to nije glupo. Uostalom, nije poenta da li je HTC bolji (i to htc star skoro 3 godine), vec koliko je bolji, a razlika je svjetlosna godina.

Verovatno ima M7 iz onih prvih serija sa HDR mikrofonom, pre nego sto im je Nokia zapretila tuzbom pa su to izbacili iz kasnijih serija. Ne bih se kladio da M8 i M9 imaju tako dobar mikrofon.
sad nagadjas... Imam drugove i sa novijim m7, i sa m8, i mogu da se kladim da ce svi oni da operu g4 u bucnim sredinama. Ne pricam to kao fanboy, i sam imam G4 :wave:

Telefon je United Kingdom,izbacio mi update preko Bridgea.
Ako sam vas dobro razumeo sam update ne brise nista od podataka,ali kao hocu factory reset trebao bih da uradim backup?

Jel treba da bekapujem i sadrzaj sa sd kartice ili da nju samo izvadim?

Tako je. Sam upgrade sistema ti neće ništa obrisati. Ali je preporučljivo da zbog "repova" nakon upgrade-a uradiš hard reset. On ti briše sve sa interne memorije, eksternu "ne dira" i ne moraš je vaditi. Tako da ti je u tom slučaju potreban samo "unutrašnji" bekap.

Joriq,htc je sinonim za zvuk :) kamera za Lg :) apple za fluidnost :)
Samsung,hmm ne mogu da se setim :-D
Salu na stranu,zaista Htc ima vrhunski zvuk i tu nema price.
G4,po meni,trenutno najbolju kameru na telefonu (808 tu ne racunam) :)

ixon pobogu...pa samsung za "kako upropastiti android iskustvo launcherom i gomilom djubarskih i nepotrebnih aplikacija i servisa"

I na m8 je ista situacija poredio sam sa G3. M8 mikrofon i zvucnici prva liga a kamera borba za opstanak u zoni ispadanja :D Salu na stranu i dobro je da imamo izbor i da nisu svi isti :)

Ne samo zvucnici, vec i ekran, izrada, baterija, daleko bolji softver ;)

G3/G4, stvarno dobre kamere.

Poslednja izmena:
Ekran teško da je bolji od g4... I niko nešto ne spominje koliko se lg potrudio oko softvera na Marshmallow, skoro su očistili sav bloatware...

Greska, u G4 sam temi. Poredio sam ga sa G3. Naravno, G4 je bolji fon.

Joco,jel se kajes sto si presao sa N4 na G4?

Joco,jel se kajes sto si presao sa N4 na G4?
Teško pitanje... :) Po neki put mi zafali olovčica, za selektovanje teksta, delova slika. Dosta su slični telefoni, nije to neka ogromna razlika, ali čini mi se (subjektivno) da g4 stabilnije radi. Note 4 je vrhunski telefon i tu nema neke prevelike filozofije. Samsung ga namerno zakopava softverom da bi ljudi uzimali novije uređaje. Da li se kajem što sam prešao na g4, ni malo... Da ne nabrajam sada prednosti jednog a mane drugog. Ali opet note 4 mi je jedan od omiljenih telefona koje sam imao i bez problema bih ga ponovo koristio. Opet još jednom pohvale za Lg i sam softver, još malo da urede ui i biće stvarno sve na svome mestu. Nije neki konkretan odgovor ali teško ga je i dati... :)

Kakav politički odgovor [emoji1]
Jocu za predsednika [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Dosadilo mi da čekam Baltic
Jel ima još neki kdz sem Poljaka?

Poslednja izmena:
i mene isto zanima.. kako da promenim baltic ? dajte neko upustvo , link ?

Čekamo samo kdz još neki da se pojavi i preko flash tool-a instaliramo

Verzija A bez knock koda ima i verzija b koju su verovatno malo ispeglali - A sam imao pa sam vratio na stock

Jel factory reset sigurno ne brise podatke sa sd kartice?

I kako ga radite,neki kod kucate ili iz podesavanja u telefonu?

Iz podešavanja na telefonu
Ako te toliko brine sd ti je izvadi pa posle vrati

Pa lakše ti je bilo da izvadiš karticu i ne razmišljaš nego da dva puta pitaš... [emoji14]

Nazad
Vrh Dno