Šta je novo?

LG G4

Gledam malo cijene po oglasima, neko prodaje telefon od operatera sa 2 godine garancije za 390€. A u jedoj web radnji koja inače važi za možda najpovoljnije prodajno mjesto cijena je 430€ sa jednom godinom garancije, iz te radnje sam kupio tablet ali nisam nikad kupovao preko oglasa. Koji je fazon sa tim kad neko prodaje telefon od operatera? Na slike je stavio papir sa garancijom da se vidi da ga ima. Da li neko ko kupi takav telefon može da ostvaruje garanciju iako nije korisnik tog operatera? Da li operateru smeta kada neko donese telefon na garanciju a da ga je kupio sa strane? A ni cijena mi nije jasna, kad na sajtu operatera gledam cijene one su veće nego u radnjama, G4 za najslabiji paket bez i sa ugovorom na 12 mjeseci je nešto preko 650€. Puno. A ovaj ga na oglasima prodaje za samo 390€.

Čitao sam i test na Anandu, dobar je ovaj G4 :). Grije li se? Mislim ono da bude osjetno pregrijan ponekad? Meni Nexus 4 bude najtopliji kad radi upgrade na novi Android ili kad instalira neki sistemski update, bude skoro pa vreo.

Gledam malo cijene po oglasima, neko prodaje telefon od operatera sa 2 godine garancije za 390€. A u jedoj web radnji koja inače važi za možda najpovoljnije prodajno mjesto cijena je 430€ sa jednom godinom garancije, iz te radnje sam kupio tablet ali nisam nikad kupovao preko oglasa. Koji je fazon sa tim kad neko prodaje telefon od operatera? Na slike je stavio papir sa garancijom da se vidi da ga ima. Da li neko ko kupi takav telefon može da ostvaruje garanciju iako nije korisnik tog operatera? Da li operateru smeta kada neko donese telefon na garanciju a da ga je kupio sa strane? A ni cijena mi nije jasna, kad na sajtu operatera gledam cijene one su veće nego u radnjama, G4 za najslabiji paket bez i sa ugovorom na 12 mjeseci je nešto preko 650€. Puno. A ovaj ga na oglasima prodaje za samo 390€.

Čitao sam i test na Anandu, dobar je ovaj G4 :). Grije li se? Mislim ono da bude osjetno pregrijan ponekad? Meni Nexus 4 bude najtopliji kad radi upgrade na novi Android ili kad instalira neki sistemski update, bude skoro pa vreo.

Telenor trazi fiskalni, garanciju i vlasnika(sa licnom) kada reklamiras telefon kod njih...

Dobro da si mi rekao, znači treba se dobro raspitati kako stvari stoje kod određenog operatera kad se kupuje njihov telefon na oglasima. Hvala.

Ali servis ne trazi to. Ako odes direktno u servis valjda je dovoljan samo validni garantni list i fiskalni ,ili mozda samo fiskalni

Tako se pricalo ovde na forumu.

Ovi od 5.2" mislim da se i dalje drže 1920x1080, evo i novi Nexus 5X, i meni je to sasvim OK rezolucija, pogotovo ako će autonomija biti veća nego da ima QHD.

Samsung Galaxy S6, Edge, Active, S5 LTE, HTC One M9+, One ME, Motorola Droid Turbo, Lumia 950... Svi su 5.2" i manji a imaju QHD. Još više bi ih bilo da nije očajnog S810.

Slažem se da nema potrebe za tolikom rezolucijom na telefonima, ali praktično svi flagšipi sledece godine (osim Apple - ovih) ce imati tu rezoluciju

Moraju nabijati rezoluciju, posebno kad neko "povede kolo", jer bi inače djelovali neozbiljno i nekonkurentno. A eno na Anand testu za G4 u zaključku kažu "as 1080p is sufficient even for a 5.5” display".

Ali servis ne trazi to. Ako odes direktno u servis valjda je dovoljan samo validni garantni list i fiskalni ,ili mozda samo fiskalni

Lepo pre kupovine pogledas ko je uvoznik i/ili serviser, pa onda isto tako lepo pozoves i pitas sve sto te zanima :)
TJ, ja kupio na oglas od nekog tamo bla bla, imam garanciju i tako to.... jel ja mogu vama ili ne ... ? :)
Pa ako ti se svidi odgovor, uzmi tel, ako ne...nemoj...
Prosto :)

Inace moj G4 se ne greje mozda uopste :)
"Testirao" ga sa klipom 1080 @ 60fps na YT , full screen naravno, 5 minuta klip...oko 40-42 stepeni na CPUZ.... ( na idle 36-37 stepeni pre toga ) ( sobna temp, 20-22 stepeni, na stolu ne u ruci, sa silikonom preko ledja )

Nije neki test, ali da imas otprilike viziju da li se i koliko greje :)

može da odnese u servis ko hoće ali ne može da podigne - može samo onaj na koga važi ugovor

Nije tacno, dajem primer za sebe. Kupio g2 polovnog 5 meseci star sa ggarancijom, kupljen u vipu. Nesto mi se povarilo oko ulaza za slusalice , odneo iako nije moje ime i podigao telefon (rekla mi je radnica, telefon mora da se servisira jer imas garantni list i racun samo neces da dobijes zamenski telefon). A kontaktirao sam i ovlasceni servis za LG i kazu da moze i direktno kod njih da se odnese telefon bez obzira na koga je ugovor samo je potrebna garancija i racun vazeci

Poslednja izmena:
Drugar je dobio drugi telefon u zamenu za stari koji nije mogao da se popravi. Sony je u pitanju. Mada oni u servisu garanciju proveravaju po serijskom broju, cak ni racun nije potreban. Tako je sa Sony-em, ostale nisam reklamirao.

Ali ako je u pitanju telefon kupljen sa garancijom na oglasu i ne mogu da ga poprave onda vlasnik samo moze da preuzne nov. To bi onda bilo zeznuto.

Ono sto ja znam nakon sto sam se raspitao direktno u ovlascenom servisu za LG(a mislim da sam to vec napisao ovde), je da uredjaj moze da preda bilo ko sa garancijom direktno u servis i moze da ga preuzme ako se na uredjaju vrsi popravka... U slucaju da se radi zamena uredjaja za nov, mora original vlasnik... Koji je to mozak smislio ja ne znam ali eto to su im "pravila"(da bi nas udavila)...

Sto se tice grejanja... Ne postoji tacnije merenje od ovoga(nakon par minuta i uzastopnog ponavljanja 4K video snimanja)
Moj snimak:
[video]https://vid.me/QjK8[/video]

Dakle po meni jedina mana - grejanje u odredjenim uslovima, sto mi iskreno kako vreme odmice sve manje i manje smeta... Ostalo sve na vrhunskom nivou od kamere, displeja, rada bez lag-a.. Mozda bi baterija mogla biti malo jaca jer mi retko kad dohvati cela 2 dana normalnog koriscenja sa 3G + WiFi mesovito...

Pa valjda operater daje nov telefon ako ne poprave a ne servis :)

Ali vrate uvozniku/serviseru taj pokvareni i dobiju drugi /razduzenje i tako to.
Posto servis/uvoznik odredjuje da li moze da se popravi ili mora zamena...

Bila bi fora da ne moze da se popravi, a da ne mozes da preuzmes nov (nisi vlasnik ugovora) :D

koliko tesko se radi root na g4? Za slucaj da ga pazarim, uradio bih to odmah, zbog par programcica... Takodje, kad se radi root, da li se onda mora odraditi i factory reset?

pazario, samo cekam da stigne iz BG :) Tako da je ovo pitanje prilicno hitno! :)

Procedura je turnuti system.img na sdcard. Pronaći port i upisati 2 komande :)

Ako stvarno izbace onda su se popavili dosta, razmisliću o G4.

Nazad
Vrh Dno