Šta je novo?

LG G4

a sto nece double tap da radi ako stavim Nova Launcher ... nego samo uz LG UI

Pa zato sto nova to ne podrzava, tj u prime verziji moze da se namesti preko gestures-a.

Šalu na stranu, hajde da malo pojasnim moje postavljanje oglasa... :)
Kao prvo, ne bavim se nikakvom internet trgovinom, kao što mozete videti mojih par oglasa ima isključivo veze sa G4 a evo i zašto... Od pre mesec dana sam ponosni vlasnik ove aždaje od telefona, pre toga imao dve godine G2 (najbolji LG telefon do sada) a pre njega Optimus G... Preskočih samo G3 ali ne kajem se... :)
Telefon sam uzeo preko mts-a, sa crnom kožom i dodatnom gold maskom. Kako veoma vodim računa o svakom telefonu koji kupim gledam da je od prvog dana maksimalno zaštićen i odmah naručim bar dve futrole i kaljeno staklo... Kako sam na G2 koristio dve godine Nillkin kaljeno staklo, a instalirao sam ga i na telefone svojih prijatelja, preporučujem svima jer je zaista kvalitetno... Sve stvari koje su u oglasima sam uzeo prvobitno za sebe! Ali kako trenutno koristim Ringke Fusion Transparent futolu (iskrena preporuka, savršena futrola) i još uvek nisam skinuo fabričku foliju sa ekrana koja se odlično pokazala, Nillkin staklo mi već mesec dana bezveze stoji... Quick Circle sam naručio sebi jednu Gold, kako prvobitno prodavac nije imao gold već samo Gray varijantu, uzeo sam nju... Ali je nijednom nisam stavio na telefon...
Benchmark forum pratim odavno, još kao vlasnik G2, pa otuda i moj nikname... :) Sto se tiče G4 za ovaj telefon imam samo reči hvale za sada... Za moj ukus možda jeste malo prevelik, ali munja od telefona! Veliki pozdrav za sve vlasnike G4 i u zdravlju da vas služi!

SVe ok, samo postoji poseban podforum za oglase.
99,99% clanova se ovde ne bavi internet trgovinom, pa opet sve svoje oglase postavljaju u posebnom podforumu predvidjenom za oglase.

Nije nikakav problem taj jedan post, ali za buduce.

SVe ok, samo postoji poseban podforum za oglase.
99,99% clanova se ovde ne bavi internet trgovinom, pa opet sve svoje oglase postavljaju u posebnom podforumu predvidjenom za oglas

Nije nikakav problem taj jedan post, ali za buduce.
Ok, izvinjavam se za narušavanje koncepcije ovog foruma, post prebačen u male oglase......

kao da proverim zato koje je tržište moj telefon sa kog sajta? probaću da kdz-ujem možda jedino tako mogu da rešim *****riju
kako ide kdz jel isto kao kod g2 ili drugačije?

jel može neko da skine neki kdz file sa lg firmware? ja ne mogu ni jedan

Tacno volim ovaj sony samo zbog jednostavnosti skidanja firmwera i lakoce flesovanja!!

^ sve ti to ponisti lakoca rootovanja :D

Poslednja izmena:
U zadnje vrijeme razmišljam da nakon dvije godine zamijenim Nexus 4. Razmišljao sam o Honor 7 koji mi djeluje dosta dobro ali ga ne mogu nabaviti ovde. Onda sam malo gledao Z3 a sad gledam G3 i G4. Čitao sam ovde da je ICE napisao da mu je G4 osjetno bolji od Z3, osim na polju baterije.

G4 bih već sada mogao da nabavim za 430€ a G3 za 315€. Uzevši u obzir da bi mi sestra u januaru mogla iz USA nabaviti Nexus 5X 32 GB za nekih 380€, kako vam se čini ovo G3 vs G4 vs 5X po ovim cijenama?

5X neće omanuti po pitanju fluidnosti u radu jer je stock na još jačem hardveru od mog Nexus 4 (mada N4 zna da trza, najviše kad se instaliraju aplikacije a pri tome radim i pokrećem nešto drugo, tada vidno uspori, a nekad mi djeluje da treba malo više da se trgne ako je duže vrijeme bio neaktivan). Još čekam testove za kameru i bateriju na 5X. Ako se one pokažu slabije od G4 šta mislite, da li je bolje ići na G4?

Pitanje za vas koji imate G4 je oko brzine rada, šta bih tu mogao da očekujem prelazeći sa stock Androida sa Nexus 4? Da li G4 laguje, da li usporava vremenom (nakon više mjeseci)? Da li je prijatan rad na njemu što se tiče brzine i fluidnosti? I da li tu postoji primjetna razlike u odnosu na G3 koji je 115€ jeftiniji? Sve ostalo na stranu ali mislim da je nama na kraju najbitnija fluidnost u radu, da je telefon prijatan i ugodan sa te strane, a tek onda idu kamere, baterije i ostalo.

I kako stvari stoje po pitanju G3 vs G4 uzevši u obzir tu razliku od 115€? Isplati li se ići na G4? Ne morate mi navoditi razlike u specifikacijama nego me zanima opšti utisak u radu između ta dva, ako je neko ima prilike da koristi oba. Mene naravno više vuče noviji G4, na GSM Arena testu kažu da ima osjetno bolju kameru, brži chipset, ekran sa više kontrasta i brightnessa. Ali koliko vidim G3 je bolji po pitanju kompaktnijih dimenzija i baterije. Da li je G3 u još nečemu bolji?

Mene je G3 zadivio zbog malih bezela, inače ne bih ni razmišljao o 5.5", ganjam nešto od 5.2" ali kad sam vidio da G3 ima dimenzije skoro kao Nexus 5X sa 5.2" onda kontam da bi mi i G3 odgovarao a dobio bih dosta veći ekran što mi je odlično. E sad G4 je još veći ali možda bih mogao to da progutam :)

Gledao sam video review G3 i G4 od crnje i pokazao je da na njima može da se izbaci poruka da su se pregrijali, ako sam dobro vidio neke aplikacije tada neće da rade dok se ne ohladi. Da li vam se to dešava, koliko često? Ali iz tih videa su mi se prilično svidjeli i G3 i G4, zato vas sve ovo i pitam :)

Da li je neko sa Nexus 4 (ili Nexus 5) prešao na G3 ili G4 pa da mi kaže ukratko kako mu to sve djeluje kad uporedi?
Taj LG Optimus UI, kako on djeluje? Ono što sam vidio na videu meni ne djeluje loše, stock Andorid je meni super ali nisam od onih koji moraju baš njega da imaju, ako je neki skin funkcionalan i najprije zaista brz i fluidan onda je meni to sasvim OK. Zato me dosta zanima ta fluidnost u radu na G3 i posebno G4. Npr. koliko se kamera brzo pokreće? To na Nexus 4 nije sjajno pa propuštam trenutke da nešto uslikam, ili nekad ni ne pokušam jer znam da neću stići :)

Samo još da vidim da li će Nexus 5X imati bolju kameru i bateriju od G4, ako neće a G4 bi me izašao skuplje 50€ kako vam se čini, da li je bolji G4?

Koliko sam vidio i G3 i G4 će dobiti update na Android 6 što je odlično. Prednost G4 nad G3 je i što će on dobiti više narednih update-ova.

Kako radi GPS na G3 i G4?

Da li se možda očekuje pad cijene G4 u narednim mjesecima? Možda kad izađe G5? Kad se očekuje G5, da li opet oko aprila? Mada vidim da neki kažu da bi mogao i dosta ranije, čak krajem ove godine.

Evo ja sam prešao sa nexus 4 na G4. Vrlo sam zadovoljan. Sve je brže nego na N4. Čak i LG UI nije toliko loš, mada ja koristim Nova Prime. Kamera, baterija, ekran, sve je bolje na G4. Jedino što mi stvarno fali, a ne mogu sa nadjem korektnu zamenu na play store-u, je dialer. Stock lollipop dialer mi je bio odličan. Nije ni na G4 loš, ali ipak. Ako te jos nešto konkretno zanima, reci. Doduše, G4 imam tek nešto manje od mesec dana.

Edit: kamera se prilično brzo pokrene, 2-3 sekunde.

I ja koristim Nova Prime :)
Za dialer koristim ExDialer i njegov Classic skin, mada ima i Lollipop skin. Probaj njega. Nikad nisam koristio stock dialere.

Hvala na odgovorima. Koliko vidim na endurance testu baterije G4 je skoro duplo bolji od Nexus 4, ali slabiji od G3 (koji je opet slabiji od G2).

Kako G4 leži u ruci? Može li se raditi jednom rukom? Nexus 4 baš lijepo leži u ruci, ne samo zbog veličine nego i ovog materijala sa strane na ivicama, ne klizi iz ruke. Da li se lako navikne na dugmiće koji su na zadnjoj strani?

Žena ima G3, ali nisam nikad poredio autonomije. Videću ovih dana da uporedim pa cu javiti. Ja lično ne mogu jednom rukom da koristim telefon. Možda samo da ga otkljucam i otvorim dialer ili poruke, ali ništa više od toga. Na dugmice na leđima sam se brzo navikao. Ionako za otkljucavanje i zaključavanje koristim double tap.
U ruci telefon lepo leži, ne klizi. Mada sam ja stavio neki silikonski case.

koliko tesko se radi root na g4? Za slucaj da ga pazarim, uradio bih to odmah, zbog par programcica... Takodje, kad se radi root, da li se onda mora odraditi i factory reset?

I ja koristim Nova Prime :)
Za dialer koristim ExDialer i njegov Classic skin, mada ima i Lollipop skin. Probaj njega. Nikad nisam koristio stock dialere.

Hvala na odgovorima. Koliko vidim na endurance testu baterije G4 je skoro duplo bolji od Nexus 4, ali slabiji od G3 (koji je opet slabiji od G2).

Kako G4 leži u ruci? Može li se raditi jednom rukom? Nexus 4 baš lijepo leži u ruci, ne samo zbog veličine nego i ovog materijala sa strane na ivicama, ne klizi iz ruke. Da li se lako navikne na dugmiće koji su na zadnjoj strani?

Probao sam g4 sa koznim ledjima i odlicno mi lezi u ruci iako imam malu saku!...kontam da je ta varijanta daleko bolja od plastike.

@Jozef, više me zanima autonomija na G4 u odnosu na Nexus 4, da li je razlika u praksi mala i vidljiva na grafikonu ili se baš osjeti? Mada ja naveče kad punim N4 on bude na 40-50 posto, dakle dosta mi ostane, možda zato što zasad ne koristim G3 već samo WiFi na poslu i kod kuće. Ali kad se ode negdje na put zgodno je imati što jaču bateriju. Šteta što je ona sve slabija od G2 do G4.

Kakav je audio u odnosu na Nexus 4, kvalitet zvučnika (youtube, videa) i glasnoća? Kvalitet na slušalicama bi trebao biti dobar, na GSM Arena testu su zadovoljni.

Kako radi iGO Primo na G4, sama aplikacija ali i generalno GPS? Navigacija mi je nekad bitna.

@Proday, zanimljivo da to kažeš, gledao sam slike i na oko mi je bolja plastična verzija. Kod ovakvih stvari bi najbolje bilo da negdje nadjem obe verzije i probam kako mi leže u ruci, ali mi je ljepša plastična ovako kad gledam slike.

Evo ja sam presao sa 1+ na g4 i mogu reci da brze radi g4 sa lg ui nego 1+ na cm12 iako to nisam ocekivao uopste...meni baterija izdrzi oko 5 sati sot, vecinu dana sam na wifi ostatak 4g...osvetljenje mi stoji na oko 40% uvek...zena ima g3 i nebo i zemlja je razlika u radu dva telefona.
Iako je po meni g3 mnogo lepsi al su ga realno upropastili sa apdejtom na 5.0, na kitkatu je radio mnogo bolje...
Ja sam isto hteo honor 7 da uzmem al kad sam ih oba drzao i uporedio displej na honor 7 je bio smesan naspram g4...poslednje sto sam hteo he da uzmem g4 al nisam se pokajao uopste, jedino mi malo smet sto je zaobljen pa ne moze se kucka dok lezi na stolu...

@Vader
iGO NextGen radi lepo sa svim uređajima koji imaju QHD rezoluciju ;)

Hvala :)

Vjerovatno i sisa bateriju zbog tolike rezolucije, recimo kad se iGO koristi u autu.

Svi telefoni sada imaju QHD rezoluciju ;)
Kada je prvo G3 uveo tu rezoluciju svi su pljuvali, a sada je to normalno :D

Razlika u autonomiji se itekako primeti u odnosu na Nexus 4. Ja imam uvek uključen wifi i 4g, i bez problema se izvuče nekih 4h sot-a. Ujutru oko pola 7 skidam telefon sa punjača, a oko 23h ili malo kasnije ga stavljam na punjač. Inače, nisam probao IGO još uvek. Koristio sam par puta Here i lepo se pokazao. Zvuk sa zvučnika je mnogo jači u odnosu na Nexus 4. Zvono, notifikacije, alarm, sve se jaaako dobro čuje.

A inače, kada koristiš telefon u kolima kao navigaciju, preporučujem da uvek imaš car charger, bilo koji da je telefon u pitanju. Eventualno za neke kratke relacije može bez, ali za bilo šta duže, auto punjač je obavezan.

Svi telefoni sada imaju QHD rezoluciju ;)
Ovi od 5.2" mislim da se i dalje drže 1920x1080, evo i novi Nexus 5X, i meni je to sasvim OK rezolucija, pogotovo ako će autonomija biti veća nego da ima QHD.

Imam car charger, koristim ga kad baš zagusti :)

Vrh Dno