Šta je novo?

LG G4

I ja mislim da će da oderu cenu, mada gledajući konkurenciju i može im se...

@Joxy Biće i G4 Pro i G5...

Neverovatno koliko je superioran na drop testu,jeste na kraju tuzno zavrsio ali posle zesceg maltretiranja. Ovome ne treba ni silikon ni nista

Pa leđa su od silikona/plastike, a stranice od titanijuma :)

Dobro je što su svi dugmići na leđima pa stranice budu čiste...

@ IvanI i ostali botovi

Ne lozite se jer.. :)

Ja pricam o kamkorderu, ima sony touch to focus vec ko zna koliko godina ali za foto, za video snimanje nema (ne mogu da se setim sad koji android jos to nudi u stock app ili uopste).
Tj od nacina fokusiranja kamkorder ima AF mod, detekciju lica i ''object tracking'' (sto nema bas mnogo telefona iz 2014. tj ta opcija je pocela da se reklamira i uvodi ove godine), uz to (nevezano za fokus) ima podesavanja EV, WB, 10-ak scena, steadyshot itd, metering, hdr itd. 4k ima ''samo'' AF i EV/WB/steadyshot podesavanja.

A nesto se ne secam da S3 i N3 imaju t2f za kamkorder, bar ne na starijim stock softverima :) Koliko vidim tu opciju nema cak ni Note 5, ocigledno ce ovaj LG biti jedan od retkih androida sa istom, mozda i prvi.

Inace svi oni mogu da se sagnu Wave telefonima iz 2010. :D koji su vec sa badom 1.2 imali odlicnu kamera app. za to vreme (+ stock insta aplikaciju skoro pa u rangu sa danasnjim snapseed-om) a bada 2.0 je donela rucno (t2f) fokusiranje za kamkorder (2011. godina, januar) :D

Zezam se, odlican je ovo potez LG-a koji ce sigurno bar 4-5 meseci imati najkompletnija podesavanja kamere/kamkordera ;)

Pa to polako postaje kao sa megapikselima i antutu skorovima :d Mada respect za LG ako telefon ima neki dobar zaseban dac, odakle vam uopste ta info?

I neka neko otvori temu za taj novi LG.

evo HTC One M7 je od starta imao tap to focus i za vide, i tokom snimanja, i jos pride moze na long press na ekran da se zakljuca AF i AE prije nego pocnes snimanje, da se ne bi slucajno sam promijenio :) Toliko o tome da je ovo prvi sa tom funkcijom... A zakleo bih se da je i Desire HD imao to jos na stock romu :D

Ali je svakako prvi Android sa ovako kompletnim manual modom kamkordera, niko drugi ne nudi nista slicno.

E sad, to je za respect jer LG nema kamera/kamkorder divizije iz kojih bi mogao da ''pozajmi'' tehnologiju i strucnjake. Sa druge strane Samsung i posebno Sony imaju jake foto/video divizije ali ocigledno nemaju interes za tako nesto mada ce sigurno morati da odgovore na ovakav potez LG-a samo je pitanje kada, Samsung verovatno u prvoj polovini 2016. Sony bar 6 meseci kasnije :)

LG V10: first camera samples

Aj neka neko otvori posebnu temu, ubismo G4

Poslednja izmena:
Prve slike kamere :

LG-V10-camera-sample-1.jpg

LG-V10-camera-sample-2.jpg

LG-V10-camera-sample-5.jpg

http://www.phonearena.com/news/LG-V10-first-camera-samples_id74300

Poslednja izmena:
U LG-u je neko ozbiljno naleteo na prvu USA galaxu seriju telefona, vidi se odakle im inspiracija.

Svaki novi flagship je sve veći i veći, ne razumem čemu to? Pa ne raste i nama šaka tako svake godine...
Stvarno ovaj V10 je vrh ali to je ogromno, isto kao i Nexus 6p, jeste da je fablet, ali isto tako i 5x je veći barem za 1cm od N5 iz 2013...

Prevelik telefon koji nikada verovatno nece doci u evropu. Ovaj gore displej mi nije jasan,zar nije bilo logicnije da ga stave dole ?
Tezina skoro 200 grama.

Ako nista ovaj mob govori da ce g5 biti batina od moba ( nadam se da ce ostati na 5.5 incha)

Poslednja izmena:
Nemam velike ruke ali meni odgovaraju ovi phableti. Kad uzmem u ruke 4.7 inca oci me bole :)

Ja trenutno 5.7" i ne bih nikada išao ispod 5.5" :)
Samo male ivice i nema zime...

Poslednja izmena:
Preskocicu ovo sigurno, ali samo da stave ovakva ledja na G5 ili G4 pro i bice vrh. Koji ce mi djavo ovaj drugi ekran, to me odbilo u startu. Jok nek stave 8 ekrana

aj sad nek neko objasni oće li biti taj g4 pro ili ne? i kad?

Ne vjerujem da ce LG skoro izbaciti fix, jer im je kamera jedan od glavnih aduta za prelazak sa G4 na V10. Ali ce vjerovatno neko na xda brzo da izbaci fix ili V10 rom.

Nisam ispratio temu skroz, interesuje me jel neko presao sa note 4 na lg g4 i kakvi su mu utisci?! Razmisljam se izmedju ova dva telefona kao mogucim naslednicima trenutnog sonija pa mi trebaju informacije iz prve ruke...baterija, displej, odziv, generalni utisak.

Odziv ti je sigurno bolji na G4 jer je Note 4 spor kao puz (u poredjenju sa Sonijem), kamera takodje na strani G4. Displej ce ti pretpostavljam vise odgovarati na G4 posle Z3c, Note 4 ima mnogo slabiju bateriju od Sonija tako da ne znam koliko bi ti to vrsilo posao.
Jesi li razmisljao mozda o Z5?

Nisam ispratio temu skroz, interesuje me jel neko presao sa note 4 na lg g4 i kakvi su mu utisci?! Razmisljam se izmedju ova dva telefona kao mogucim naslednicima trenutnog sonija pa mi trebaju informacije iz prve ruke...baterija, displej, odziv, generalni utisak.

Toliko si na forumu, a pitanje postavljas u temi.

Da ne bi izbio rat ovde ili u N4 temi, uzmi i otvori u sta da kupim.

Ma jok bre, necu rat da izbija nito bilo ko da komentarise ko nije imao oba telefona na neko duze vreme ako me razumes. Svestan sam ja specifikacija, igrao sam se sa oba ali ne mogu da dam sud kao i niko drugi ko ih nije propustio kroz sake.
@Batak nisam od onih koji moraju da imaju poslednju stvar tehnike tj pazare nesto cim se pojavi. Sutra bih ja uzeo z5c da nije gotovo duplo skuplji od ovog mog modela, zato uvek gledam neko prelazno resenje, sacekam par meseci i ustedim 200 sad vec i 300€ na novim flagship telefonima.

A zasto uopste menjas trenutni telefon? Stekao sam utisak da ti je baterija veoma vazna a to neces dobiti ni na jednom od ovih telefona.
G4 nisam jos uvek isprobao, a Note 4 sam koristio oko mesec dana i nisam bio zadovoljan.
Spor, standarno los multitasking, Amoled koji ubija oci (bela nije bela), losa baterija, IR je tada zezao (ne znam da li je sredjeno).
Prednost je dosta bolja kamera od tvog sadasnjeg telefona, bolji zvucnik i je to. Mislim da nije vredno prelaska.

@ Proday

I mene to zanima jer treba da preporucim fon, jedan ortak uzima za dinar najverovatnije :d samo je pitanje N4 ili G4 ali sam pitao Hundera na pp sto savetujem i tebi inace ces citati uglavnom fanbojisanja ;)

Al' nije laka odluka, posebno za korisnika koji je navikao na Samsung, nisu velike razlike izmedju N4 i G4 sto dodatno otezava izbor. N4 sam probao vise puta i zadovoljan sam ali G4 jos nisam ni video..

Stekao sam utisak da ti je baterija veoma vazna a to neces dobiti ni na jednom od ovih telefona.

Bas tako, ako vec hoce da eksperimentise sa phabletima neka kupi OPO ili Mate 7 (autonomije vrh), radice ok do sredine 2016. i pada cena S820 telefona ;)

Poslednja izmena:
Koristio note 4 mjeseca, lg 20ak dana. Note 4 prednosti : Bolji ekran (moje misljenje), izrada. Lg bolja kamera, bolji zvucnik (ima malo vise basa), bolja baterija, brzi svakodnevni rad (note nije spor, ok je, ali g4 je brzi). Generalno note je po meni najkompletniji android uredjaj ali ima svoje mane kao i svaki telefon. Lg g4 je odlicna alternativa i neces se pokajati.

Slični su, najveća razlika je sPEN...
G4 brže radi jer dobro kešira aplikacije, a ni note 4 nije spor...
Baterija isto slična, displej - po meni bolji na G4 jer amoled ima standardne boljke...
Kamera - više opcija i bolje slike u mraku pravi G4,mada i N4 ima dobru kameru...

Za G4 postoji bolja podrška na xda forumu jer je Snapdragon...

U principu neka lično drnda 2 telefona pa onda da se odluči ;)

ps. Samsung podrška je očajna, npr note 4 je tek danas dobio 5.1.1 update za naš region (i to prvi koji ima bag čitanja otiska) dok je LG najavio već Marshmallow 6.0...

http://gsmarena.com/android_marshma...o_the_lg_g3_and_g4_pretty_soon-news-14278.php

Poslednja izmena:
Pa i nije ti bas poredjenje na mestu. Dobio je danas Telenor, ali je 5.1.1 vec duze dostupan. A i taj Marshmallow koji je LG najavio sigurno nece za Telenor npr. brzo da stigne.

Nazad
Vrh Dno