Šta je novo?

LG G4

Kamera je odlicna, ali ovo uporedjivanje je neozbiljno. Ona zuta slika nije realna uopste ne znam kako je uspeo da napravi to, ja takve rezultate nisam dobio.

Ne svidja mi se sto previse svetlosti pusti i senke potpuno nestanu. Tipa na onoj slici izmedju zgrada i onoj gde se kola i kombi vide, senke su potpuno nestale zbog previse svetlosti.

Moguce da je bolja kamera od s6 ali cekam neki ozbiljniji test.

Da,i po komentarima ljudi pljuju rez sa s6 koje je lik izvukao. Treba sacekati neki ozbiljniji test/sajt

[youtube]GibKvslGvx0[/youtube]

Zuti standardno,dve baterije u kutiji :)

Meni ne otvaro dobro ovaj tvoj link

Moguće da sam pogrešan članak linkovao u brzini, lolicon je ispravio tu grešku.

Inače, krenula pretprodaja u Britaniji, prve isporuke su zakazane za 28. maj. Na clove.co.uk obična verzija košta 500 funti a kožna 525. Poređenja radi, u istoj prodavnici GS6 košta 528, GS6 edge 640, a One M9 522.

Na amazon.de obična verzija košta 650e, kožna 700e, dok je tamo GS6 691e, a One M9 690e.

Sad da je LG pametan, kao što nije, pa da koliko god može spusti cijenu, mogao bi bar da pokopa ostatak mobilnih proizvođača (HTC, Sony, Huawei, ZTE I sl.) pošto je S6 ipak kategorija za sebe a po ovom cijenama nema šanse da bilo ko što uradi

Evo još malo sintetičkih testova:

geekbench_st_mark.png

geekbench_mt_mark.png

antutu_mark.png

Ukoliko je ovo što su Šveđani napisali tačno, kožne verzije ne podržavaju bežično punjenje:

izvor

[youtube]PsAt_o8zxGw[/youtube]

S6 vs g4 kamera.

Mnogo bolji zvuk snima s6.

Poslednja izmena:
Opet mislim da S6 za nijansu ima bolju kameru. Zvuk drastično bolji.
Da se ne lazemo, po ko zna koji put kazem, ako S6 ima jaku cenu onda G4 ima preterano jaku cenu. Ladno moze da bude 100 evra jeftiniji, sto mislim da ce na kraju po oglasima i biti, ne moze G4 da drzi tako cenu.
U korist, po mom mišljenju ima veci ekran i double tap wake up, jer me kod svih Samsung modela uzasava osecaj kad stisnem onaj home taster, sve mislim da ce da se rasklima. Bilo bi lepo kad bi u budućnosti izbacili to.

Ako ti ne treba garancija za s6 custom kerneli uglavnom ubace dupli tap kao opciji iako galaxy ima fizicko dugme.

A slazem se da ce s6 opet imati bolju kameru. Dok je na strani g4 svakako full manual mod.

I da,bez razloga su isli na toliko visoku cenu..

ti znas koliko kosta da se izradi jedan G4 pa znas da je cena bez razloga previsoka?

Ne kosta sigurno vise nego sto je kostao npr g2 da se napravi.(plus g4 ima skoro midrange SoC a g2 je imao najjaci SoC u tom trenutku) A opet g2 nije imao cenu ip5.

Android proizvodjaci su se utripovali da su jabuka...

Poslednja izmena:
veoma dobro receno "Android proizvodjaci su se utripovali da su jabuka..."
g4 i s6 ispadose skuplji od apple-a

na takvom flagship telefonu,SoC uopste nije velika stavka u formiranju cene
daleko skuplje stvari su display i sama izrada telefon

i jabuka ne vredi toliko samo sto je postao statusni simbol pa otud i ta cena

Odlican je ovaj G4, bar za sada. Deluje da su one price o pregrevanju S808 obicne glasine ili placeni tekstovi.

Kozne verzije (kozni telefon, kako to zvuci :d) deluju nekako bolje od onih plasticnih, dovoljno je pogledati ovaj primer - https://www.flickr.com/photos/bestboyzde/16698987024

U ovoj galeriji moze da se vidi da zavrsna obrada koznih verzija deluje veoma dobro - https://www.flickr.com/photos/lgblog_de/sets/72157651821120700 (a meni bar izgledaju daleko bolje, ozbiljnije od glossy plasticnih sa onim cudnim teksturama na poklopcu baterije).

E sad, stvarno bi bilo bolje da su isli na neki ram od metala.. bolje bi se uklopilo sa ovom kozom i izgledalo bi ozbiljnije, vise premium ali eto.

Kamera deluje odlicno mada meni je i dalje malo bolja ona sa S6 (malo bolja dinamika i prirodnije, manje saturisane boje, mislim da su tu preterali na G4 verovatno jer visa saturacija privlaci poglede prosecnog potrosaca i deluje mu bolje). G4 je u prednosti za manual mod i svaka cast LG-u sto su omogucili ta podesavanja.

Ali stabilizacija kamkordera deluje prilicno kilavo za 2015.. tj jedva da je malo bolja od M9 koji nema nikakvu stabilizaciju, tu su samsung i sony (cak i bez ois-a tj samo sa digital. stab.) i dalje u prednosti u odnosu na LG.

[YOUTUBE]m7YomVQb4Vo[/YOUTUBE]

Sad cena k'o cena.. mozda neocekivano visoka za jedan LG ali cim su i ''kinezi'' poceli da zacenjuju svoje telefone onda je logicno da ce i LG ici tim putem. Jedino sto ovaj telefon place za jedno 3500 mAh, tu je mogao da napravi lepu prednost u odnosu na S6 :)

U svakom slucaju dobar razvoj situacije posle qualcomm faila i neubedljivih M9(ili Z4, ako takav tel. bude globalno prodavan), bilo bi veoma lose da Samsung nema bar iole jaku konkurenciju ove godine, u teoriji bi to bilo vrh po sammybotice koji se samozadovoljavaju samsung statistikama ali u praksi bi to znacilo da je ova godina izgubljena na neki nacin sto se flagship androida tice a i Samsung bi se mnogo manje potrudio oko S7 jer je svakome jasno da je S6 posledica veoma jake konkurencije u 2014.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ti znas koliko kosta da se izradi jedan G4 pa znas da je cena bez razloga previsoka?

Radili su rasklapanje iPad Aira i tacno racunli cenu svakog dela. Sama proizvodnja je oko 120 (ne secam se da li eura ili dolara). Tako da se cena formiraju na osvovu toga kakav imidz zele da izgrade. Otprilike ista prica kao i sa cigaretama. Sto kaze Septimus i cena je deo marketinga. I to veoma bitna, cetvrtina celog marketing miksa.

Poslednja izmena:
I cena je deo marketinga.. Ako je nesto skuplje logicno je i da je bolje, tako razmislja prosecan co'ek

^pa da, tako to ide.. a ne treba zaboraviti da je mozda najbitnije trziste za LG (pored JK) upravo jedno od najvecih i najbogatijih - USA tako da tamo cena nije nikakav problem i takvo cenovno pozicioniranje stvarno moze da bude deo dobrog marketinga.

Nazad
Vrh Dno