Šta je novo?

LG G4

Danas sam malo bio kod sestre, instalirao sam CPU-Z da vidim šta kaže za novu bateriju, prikazao je 23.2 stepena (baterija je imala oko 25%), onda sam ga stavio na punjač i pala je na 22 istog trenutka, onda sam ga ostavio tako par minuta pa pogledao i bila je na 20.9 stepeni. Kad bude prilike pogledaću ponovo.

hmmm, ne vidim logiku da se tel hladi dok se puni, al eto... :d

Hvala puno ;)

Kakve su Hinorx baterije od 2800mAh?
Imaju i neke Teraxell i Comicell.Oko 1200 su.A po oglasima vidim originalne oko 1500.

sumnjam da su te zaista originalne...

Baterija koju sam dobio u telefonu je originalna ali preko aplikacije Accu Battery pise da je na 80 posto healt.Sa 3000 mAh pala na 2386 Estimated capacity drzi mi samo 2h Sota ekrana.
Koliko vama Sota nove baterije izguraju?I kakve su obe debele extreme baterije?Vidim da su te 2000 nove ali za njih trebaju i posebna ledja da se kupe.

Poslednja izmena:
Meni često nije bilo ni 2h SoT-a, Health u tom programu je bio i ispod 80%, a za tu novu bateriju ne znam jer je kod sestre, trebali bi da je bolje ali mislim da nije mnogo bolje. Sve je to za plakanje jer gledam ovaj moj novi Mate 10 Pro, u ovom trenutku nije bio na punjaču 2 dana i 11 sati, imam 5h32min SoT-a i još 20% baterije. Ovako bi telefone trebali da prave. Možeš se konkretnije osloniti na njega.

Da upišem još jedan bootloop posle 2 godine i 9 meseci.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

moze vise detalja, jer ti je ovo prvi post? :)

meni su obje baterije tuga, a treca je vrisnula od pregrijevanja valjda (tel bio izlozen podnevnom suncu u dzepu crnog ruksaga, dok je u pozadini radio Endomondo i onda tako pokusao da napravim video, dok
je tel bio maltene vreo :d ). Oh well, pokusacu nekako dobru bateriju da uzmem, ali zapravo samo cekam da vidim kako se domoci novog telefona, cekam OnePlus 6T ili Pixel 3

Rutovao sam telefon i instalirao twrp i nakon menjanja build prop fajla telefon zakuca na splash ekranu. Pokusao sam preko twrp da obrisem dalvik, data i cache, medjutim zakuca opet. Kako da ga vratim na fabricka podesavanja?

poz ljud..
imam problem brickobao mi se g4
otkljucao sam boot,uradio root instalirao twrp.
pa ubacim los 15.1 pa openapp pa magisk pa kernel titan al mi nije izbacio dal ocu boot oli recovery nego samo flesovao i kad se palio smrznut na lg start slici
pa nadjem lg tool 2014 ali na 9% mi zaustavi kao neka konekcija a meni g4 na portu com4.
probam sa lgup al mi on stane na boo pise na pc.ekranu t tj na 7% na telefonu.
moze neka pomoc od strucnijeg lica?
tel je g4 815 a version pise 81520p

za obojicu, mislim da su vam vece sanse na xda da se obratite...

ja spasio tel preko lg bridge… jednostavno skroZ

Mislio sam da me to neće detaljno zanimati jer nisam nikad imao problem sa tim ali nedavno sam G4 dao sestri i izgleda da se pojavio taj famozni bootloop. Može li se to desiti nakon skoro 3 godine normalnog rada? Mislio sam da se to dešava negdje u prvoj godini a ako telefon "preživi" tako neki period onda je u redu.

Ono što se inače dešavalo na njemu zadnjih mjeseci je da se dosta grijao i kod običnih aktivnosti, a i baterija se brže trošila. To traje već neko vrijeme a onda sam ga prebacio sestri jer sam dobio Mate 10. Iz prethodnih postova se vidi da sam preko eBay uzeo i bateriju ali i dalje je to bilo otprilike isto po pitanju grijanja i trajanja baterije. I onda od nekidan ne može da ga upali, osim što ponekad uspije na kratko da ga upali ali ga je odnijela u servis. Tamo su joj rekli da je to poznat problem na LG i rekli su ako je do "hard diska" onda mu nema spasa a ako je nešto drugo onda će popravak koštati 15 €.

Evo gledam šta je tačno uzrok ovog bootloop-a, koja komponenta pravi problem, na internetu kažu da je u pitanju "loose contact between components".

aha, do hard diska :d Ne bih ja to tim vajnim serviserima ostavljao :D
Do procesora je, odleme se neki pinovi od maticne, AFAIK

A znaci ona nova baterija nije trajala nista duze od stare?

Po jednom programu joj je iskoristivi kapacitet veći, oko 92%, dok je staroj pao na oko 75 %, ali telefon ima taj problem da se pregrijava i prebrzo troši baterije pa se ne može tako lako reći kakva je nova baterija u odnosu na staru.

ma, programima ne vjerujem, vjerujem samo prosječnom SoT-u. Za pregrijavanje, sumnjam da je hardverski - jedan factory reset bi trebalo da sredi problem, ako ga ima.

I ja sam mislio da je pregrijavanje softverski ali sam uradio factory reset kad sam sestri prebaciva telefon i opet se isto grije :trust:
Možda da probam još jednom. Ali sad me kao prvo baš zanima kakvo će stanje biti kad ga vrate iz servisa.

ugradiće mu novi hard disk :d

A SD808 se svakako grije, manje nego 810, ali budimo realni, grijao se uvijek, a naročito ljeti, pod opterećenjem.

jel ima jos kolega koji koriste custom rom-ove ili je tema zamrla?
trebala bi mi pomoc oko neke aplikacije..unapred hvala :)

Tema nam je zamrla jer su nam G4-orke pomrle...

A ti slobodno piši, možda neko može pomoći

koristim ja, meni je jedan još živ, jedan umreo :D

Koristim ja lineageOS 14.1

kakvih ima bagova? Čitam juče, neki pominju bluetooth audio bug, tap2wake da je ugašen, i sl...

Sad koristim LOS 15.1, tap2wake nema u podesavanjima da se upali. A audio preko blututa ne radi na skoro svim romovima.

to je crnjak za audio, redovno koristim BT zvučnik. Kakav je ROM što se ostalih stvari tiče: bagovi, kamera, baterija?

Da li bi neko hteo korak po korak objasni sta treba da uradim da zakljucam jezgra na G4, hteo sam kevi da ga dam, tj prvo da probam da odradim pa da dam njoj da se koliko toliko koristi?

baš mislim da nema vajde od tog "preventivnog" gašenja brzih jezgara. Nek koristi ovako, pa valjda podrži.
Inače, vidi na XDA ako ćeš ipak da gasiš...

Regular i night mode, gcam
8e01afb1acaf8e7424838887ef8342f2.jpg
a4870c49cbe4ca110c0055ba7d6f7150.jpg

koja tačno verzija gcama, i koji ROM?

Da li je neko kojim slučajem kupio original bateriju za lg g4 kod nas u ovlašćenom servisu?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno