Šta je novo?

LG G4

I mene je to nerviralo, zato sam ga i prodao... nakon crkavanja maticne i gubitka bitnih stvari, poceo sam da se strecam na svaku sitnicu.. tipa, rekose da je osetljiv na uvijanje, pazi da nije u zadnjem dzepu, pazi da nije u prednjem kad se obuvam, da li ce se normalno upaliti kad ga resetujem.. onaj LG logo nikad da se skloni kao da sedim na iglama dok ne vidim pocetni ekran.. samo mi jos fali da pazim na telefon kao na dete u zivotu.. mirna glava od kad je prodat :D

Ja sam takodje posle G2 uzeo G4 .Mom G2 nije nista falilo dok je zenin dobio po koju zutu fleku. G4 sam prosledio zeni dual sim je u pitanju i uzeo sebi njen G2 sa flekama. Prosledio sam ga zato sto mi baterija drzla do 4 po podne , dok njoj uspe da izvuce dok ne legnemo. Mada ima dana da mora da dopuni u toku dana. Njoj se desi da tastatura kada kuca poruku malo promeni, boju dal se to jos kome desavalo . Tacnije posvetli u tom delu da se slabo vide slova.
Ja trenutno koristim redmi 3 koji sije oba ova telefona sto se tice baterije uzduz i popreko . G2 je poslat ujaku, njemu ne smetaju zute flekice :)
Sada opet razmisljamo da prodamo ovaj G4 i uzmemo neki drugi tipa note 4 ili A5 2016 za nju. To je nesto joj se svidje u naravno beloj boji
A ja razmisljam o note 5 za sebe ili cak isto note 4 zavisi koji ima jacu bateriju , a mislim da nije toliko velika razlika izmedju ta dva sto se tice performasni .
6P takodje opcija o kojoj razmisljam za sebe

E od ovih priča stvarno svašta izađe. Problem po mom mišljenju je definitivno pregrejavanje, gde se raskugla čip taj 2 jezgreni, brži, sad kako je toplije vreme i razgovaram napolju (topao dan, Sunce), sa aktivnim netom, telefon je toliko neprijatno vruć na uvo, da me iritira. Kupio sam u januaru, 512 serija i ovo nisam primetio dok nije ovako otoplilo. Sigurno ne pomaže ni ovaj armor case što sam nabacio na njega. Trebalo bi preko leta bez ikakvih futrola. Burazer uzeo Xiaomi Redmi Note 3 Pro 16GB za 175e, 4000mAh baterija, u 40 sati rada, non-stop aktivan data/WiFi, razgovor, whatsapp, viber, email, preko 10h SOT-a, otkačio sam kad sam video, ima snapdragon 650 čini mi se(malte ne isto kao 808), 71k antutu, aluminijsko kućište, fingerprint senzor, sve super jedino kamera ne može da prismrdi G4. ****ga, ja sam moj uzeo od "prijatelja" , koji je još u januaru verovatno znao zašto ga prodaje, nemam garanciju na njega, rumun, a platio sam ga prijateljskih 390e. I sad kad čujem ove priče, odmah bi ga prodao, ali kome bez garancije? A nakupovao ovih kejsova (telefon kupujem uvek na 2-3 god), armor, quick circle, I još nekih, ona kožna dva puta koristio, nema ni ogrebotine. E neću više nikad da dam više od 200e za telefon, evo g dvojka, 3 i po godine, sad je kod žene, samo sam bateriju menjao, radi ko doxa.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

pa da , između tih poznatih starijih flagshipova i ovih ludih Kineza ostala je samo razlika u kvalitetu kamere. Ipak je nerealno očekivati da jedna Redmi serija po tom polju konkuriše flagshipovima lg,samsunga itd

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

@Salenjak

Zasto kome bez garancije ? Ja sam moj juce prodao preko oglasa bez garancije.. dodao razliku i uzeo Note 5... manje me boli glava od te doplate nego od razmisljanja da opet zvekne maticna al sad bez garancije.. ***, zao mi je jos uvek, nekako sam se bas navikao na G4, i vizuelno je (po meni) prelep telefon.. ali sta da se radi.. uvek sam se radovao kada prodam stari mob i kupim novi, ovo je prvi put u zivotu da sam tuzan zbog toga...

hehehe za koliko je otisao tako polovan bez garancije ?
Lep je tel meni se ipak vise svidja note 4 i 5 od njega .

Otisao je za 220 eur...

Upravo sam napisao u temi Note 5 neke svoje prve utiske posle 24 h koriscenja a paralelu sam pravio naravno sa G4 koji sam imao do juce :)

@salenjak
Isto...Rumun, 512, bez garancije, crnu kožu nisam ni stigao da stavim...

@Argentto
Pazi kad znam da će me obuzeti isti osećaj...bedak...

Ja sam se toliko navikao na dugmice pozadi da cu rizikovati i uzeti G4, samo cu sacekati jos malo, padaju cene vrtoglavo. Naravno sa dvogodisnjom garancijom i nekom 60x serijom. Nece me valjda zabosti feler. Mora se malo rizikovati.

Ja sam u februaru i martu to tražio i nije moglo da se nađe a da je telefon u mint stanju.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Znam dq zvuci ludo al ja juce kad uzeo nexus 5x i malo cackao mislim da cu pre da rizikujem s cetvorkom novijr serije nego da idem na nexus.bas mi se ne svidja ni izgled ni softver.naviko sam previse na lg ui.ili cu da se vratim u sony ekipu s z3.tu me odbija samo kamera koja je slabija al sve drugo mi je mnogo privlacnije nexus.bas neznam sta je pametno.a sta mislite o a seriji samsunga.a5 2016 deluje ok.

Mislim da ti je najpametnije da se zadrzis malo i priviknes na nexus. I ja sam imao i imam i sada Lg i huawei ali kada sam uzeo nexus isto mi je bilo malo za promenu da kazem odbojno. Sad ga prodajem obicnu peticu pa cu uzeti 5x. Mnogo bolje radi nexus od bilo kog drugog Lg telefona, tecnije otvara aplikacije.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nisam se lepo izrazio.nisam kupio nexus,imao g2 koji je umro.i sad jurim naslednika.nexus sam juce samo uzeo da vidim uzivo kako to izgleda.i nekako to nisam ja.iskreno ja bi na njega iso samo zbog kamere.softverska podrska me ne zanima preterano.

E momci, mom drugu poceo da se greje G4. Sta da radi? Ima garanciju. Njegovoj sestri koja ima G3 isto tako se grejao i otisla joj maticna. Sada se plasi da se to ne desi i njemu. Malo je mirniji zato sto ima garanciju. Nisam pratio temu jer me G4 nije zanimao, ali zasto se greje? Procesor mozda? Da li moze mozda da se spusti clock ili nesto da se uradi da se ne greje toliko? Nisam pratio temu, ako mozete da mi kazete zasto nastaje grejanje, da li moze da se popravi i sta uopste da se radi? Ili da proda i predje na drugi telefon?

Ma ako ima "pravu" garanciju neka ne brine, ali ako je neka "kung fu" onda ne bih voleo da sam u njegovoj koži[emoji57]

Poslato negde iz svemira

Poslednja izmena:
Ok, znaci ako je prava garancija, da ne brine. Pitacu ga do kada mu traje ta garancija, barem ovo leto da prebrine nekako. Evo citam temu i stvarno se brinem. Pa kako se greje ne znam? G4 valjda ima snap 808, nema 810 a opet se greje?

Poslednja izmena:
Mozda ima malo i do toga sto je napolju +40? [emoji1]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ok, znaci ako je prava garancija, da ne brine. Pitacu ga do kada mu traje ta garancija, barem ovo leto da prebrine nekako. Evo citam temu i stvarno se brinem. Pa kako se greje ne znam? G4 valjda ima snap 808, nema 810 a opet se greje?

Svi snapdragon soc se prilicno zagrevaju, posebno u letnjem periodu. Najvise S800/S801 i noviji mada uredjaji iz 2015. imaju poboljsane sisteme hladjenja koji to malo neutralisu ali se ti telefoni opet vise zagrevaju od iphone i samsung exynos modela.

Znaci, imas npr LG Nexus 5 sa S800 ili htc/samsung/sony androide sa S800 ili S801 koji se na letnjih 30c+ prosto usijaju pri zahtevnoj upotrebi ali je broj crkavanja ploca itd mizeran dok se za G4 prica da ima neki problem i da su failovi ploca cesti.

Pa to je sigurno. Do sada nije primecivao, tek sada kad su temperature porasle napolju. Zato i kazem da prebrine ovo leto.

E momci, mom drugu poceo da se greje G4. Sta da radi? Ima garanciju. Njegovoj sestri koja ima G3 isto tako se grejao i otisla joj maticna. Sada se plasi da se to ne desi i njemu. Malo je mirniji zato sto ima garanciju. Nisam pratio temu jer me G4 nije zanimao, ali zasto se greje? Procesor mozda? Da li moze mozda da se spusti clock ili nesto da se uradi da se ne greje toliko? Nisam pratio temu, ako mozete da mi kazete zasto nastaje grejanje, da li moze da se popravi i sta uopste da se radi? Ili da proda i predje na drugi telefon?

6 jezgara, malo li je? I koji je to tel sa 4+ jezgra, a da se uopste ne grije? Moj One m7 se grije mnogo vise od G4 kad se opterete

Ne greju se svi sa 4+ jezgra... Note 5 exynos je kocka leda u odnosu na G4 koji sam imao do pre 2 dana... ili u odnosu na zenin G flex 2..
I dalje sam fasciniran time s obzirom da posle 4 godine nosenja LG-ja (G2 i G4) u rukama imam telefon koji se gotovo u opste ne greje cak ni dok ga cackas kad se puni..

moze on da bude hladniji u odnosu na neki drugi, ili da prosto ne prenosi toplotu na povrsinu, al da se ne grije - grije se svaki. Rokni mu neki benchmark pola sata, pa mi javi jel topao na dodir. G4 se ne grije nista posebno, makar ovaj moj, mada ne igram igrice. Ljudi se u ovoj temi cude sto im je telefon koji su ostavili u autu vreo na dodir. Pa nije do hexa core procesora, majstore, nego do temperature u autu :sceptic:

^ I to je tacno ali ne znam uopste cemu polemika kada se zna da su Samsung Exynos i oni Apple iphone soc bar za klasu ispred svih qualcomm-a kada su u pitanju zagrevanje i potrosnja.

Jednostavno Note, Galaxy telefoni i iphone 6/6s se primetno manje greju od svih qualcomm androida.

Najjace u celoj prici je to sto smo mi u Evropi imali srece i kod nas stizu Exynos S7/E dok se u USA prodaju SD820 verzije koje pored toga sto se greju vise imaju i primetno krace trajanje baterije :d

Samsung-benchmark.010-1-980x720.jpeg

Samsung-benchmark.011-1-980x720.jpeg
Toliko o Qualcomm-u.. jesu im ti zmajevi brzi (cpu/gpu) ali odavno vuku te probleme za povecanom potrosnjom i zagrevanjem.

Poslednja izmena:
Koristio sam exynos i snap, u realnoj upotrebi, ko ne igra igrice, nema razlike.

@joriqu
Bench me ne zanima.. zanima me svakodnevna upotreba... primer: G4 ukljucen na autopunjac sa upaljenom navigacijom (google maps) nakon par min postaje vreo.. bar moj primerak.. bukvalno vreo... Note to ne oseca.. i posle skoro sat vremena upaljene navigacije na auto punjacu bio je jedva mlak.. to koristim skoro svaki dan, i to je realno a sta ce bench testovi da pokazu nema nikakve veze sa koriscenjem telefona...
Ne znam za druge primerke, ali moj G4 se mnogo grejao.. igrice ne igram pa tu ne mogu da poredim..

^ I to je tacno ali ne znam uopste cemu polemika kada se zna da su Samsung Exynos i oni Apple iphone soc bar za klasu ispred svih qualcomm-a kada su u pitanju zagrevanje i potrosnja.

Jednostavno Note, Galaxy telefoni i iphone 6/6s se primetno manje greju od svih qualcomm androida.

Najjace u celoj prici je to sto smo mi u Evropi imali srece i kod nas stizu Exynos S7/E dok se u USA prodaju SD820 verzije koje pored toga sto se greju vise imaju i primetno krace trajanje baterije :d

Samsung-benchmark.010-1-980x720.jpeg

Samsung-benchmark.011-1-980x720.jpeg
Toliko o Qualcomm-u.. jesu im ti zmajevi brzi (cpu/gpu) ali odavno vuku te probleme za povecanom potrosnjom i zagrevanjem.

Ne znam za Iphone ali sto se exynos-a u s6 tice to je tek furuna. Na punjacu se usija, nisam ga ni koristio proslo leto na punjacu. G4 osetno hladniji. Ni jednom mi nije bio vreo kao s6. Tako da te tvoje price "vido sam na internetima" nisu bas tacne. Najvise sam se zbog toga i resio s6-ice plasio se da ne rikne, a nisam imao garanciju sa fiskalnim. S4 sam imao i bio je furuna takodje.
Ako su na note 5 resili problem sa grejanjem, drago mi je posto sam ga merkao posle g4.

Sto se tice crkavanja ploca, imam 505 seriju, uzeo sam medju prvim serijama i nikakav probolem nisam imao. Ako rikne imam garanciju hvala Bogu, a promena ploce je bezbolna u servisu tako da se ne brinem.
Problem bi bio da im crkava displej ili neki deo koji je cipav za zamenu. Npr bolje ploca nego da rikne baterija na s6, bar ne mora nista da se greje odlepljuje, krpi itd.
Da nemam garanciju vervatno ga ne bi zadrzao, ovako ne vidim razlog za brigu.

Posebno su zanimljivi ovi preletaci sa tema o kinezima koje poseduju. Em sto im ne smetaju zute mrlje, em koriste metode uv lampi u kucnoj izvedbi. A ima tu i jedan decko koji insistira na tome da mu telefon
radi perfektno "out of the box" a ovamo svaki drugi post mu o tome koji build je izasao na meizu sajtu i koji se preskace, koje aplikacije da zamrzne itd.

Tako da oladite malo g4 temu ako je moguce. Problem sa plocama je ocigledan ali ko ima garanciju nema brige, ko je nema ***. Vase preporuke za druge telefone prebacite u odgovarajuce teme. Hvaljenje kupljenim drugim
modelom telefona takodje u svoju temu. Likovanje nad problemom sa g4 zadrzite za sebe ako je moguce.

Forumi i postoje da bi se razmenjivala misljenja i iskustva... isto tako svako ima pravo da napravi poredjenje drugog modela sa G4 u temi za G4 i da pise bilo sta sto je vezano za G4 (sto si upravo i ti uradio sa S6 iako ti se ucinilo da si kompetentan da kazes drugima da to ne rade)... ako smatras da je post neprimeren, uvek to mezes prijaviti adminima. Ukoliko te post ne zanima, preskoci ga... niko te ne tera da citas.

Bolje da se priča o tome jer dosta ljudi uzima od Mađara telefon pa da znaju situaciju.

@ danijell

S6 sam koristio xx puta u poslednjih 6-7 meseci i manje se greje od svih qualcomm androida koje sam probao racunajuci i Z2 koji imam, nije to nista cudno. Isto vazi i za ip6/6s.
Ne znam zasto pominjes S4, to je mator telefon, ja sam napisao da se iphone 6 i 6s kao i S6 samsung koje sam imao priliku da koristim manje zagrevaju od svih snapdragon telefona koje sam probao ali tu najvise mislim na ove S800 i novije.

Ali posto znam da si LG fan mislim da nema potrebe da dalje gubim vreme na raspravu :)

Jednostavno Exynosi iz 2015/2016 kao i apple soc su bolji sto se toga tice (zagrevanje-potrosnja) od svih Snapdragon-a sto se odavno i zna.

I ja koristim Android sa Snapdragon cipsetom (mada S801 iz 2014. godine) ali nisam slepi fanboj, jasno je da su vec godinu ipo dana Samsung/Apple u prednosti kada je soc u pitanju bez obzira sto S808/810/820 imaju odlicne skorove u kojekakvim sintetikama ali se zato vise greju, vise trose.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno