Šta je novo?

LG G4

e *** juce sam burazeru uzeo g4. Telefon je sa Italijanske TIM mreze znaci kad sam upalio telefon nije mi bilo dobro. 19 pre instaliranih TIM aplikacija plus TIM tema. Hvala dragom bogu da su sve mogle da se izbrisu. Ovo za punjac je glupavo.

E imam i ja TIM, bukvalno 300 aplikacija njihovih su stavili..

Pakovanje je odlicno i rezervni plasticni poklopac i slusalice ali ljudi ja ono nikada u zivotu nisam video sto se bloota tice znaci na home screenu me je docekalo 19 njihovih aplikacija jedna do druge. OTA updejt za M ce na ovaj telefon stici NIKAD!

Ja sam pobrisao sve te TIM aplikacije, bilo ih je dosta, i lock screen je bio sa TIM natpisom a i to sam zamijenio. A MM još nije stigao.

Nije mi jasno kako mogu u radnjama da prodaju brendirane telefone

Sto? 15+ godina su se prodavali iskljucivo svercovani telefoni, do pojave kupovine preko operatera. Te radnje koje prodaju na crno su i dalje u vecini.

A kako inače to radi, to kad izađe novi Android pa operateri (taj TIM je operater?) nešto rade na tome da ga izbace preko apdejta? Ja sam msilio da LG dobije čist Android od Googla i onda nabaci taj svoj skin i to je to, puste ga preko apdejta. Ali šta operateri rade? Izgleda da oni dobiju od LG-ja i onda na to još nešto svoje čačkaju. Na primjer te svoje aplikacije koje ubace, ali ako to i rade kako im treba toliko vremena?

To je mana androida. Dok ga svaki provajder modifikuje prodje sigurno 2,3meseca

Zato apple nije dozvolio takvu politiku..

Sto? 15+ godina su se prodavali iskljucivo svercovani telefoni, do pojave kupovine preko operatera. Te radnje koje prodaju na crno su i dalje u vecini.
A porez i ostalo? Ok pre 15 godina ali sad imamo fiskalne kase-kako ih pravdaju - kako daju garanciju?kako izdaju račune - privatnik sam pa znam kako sve to ide

Poslednja izmena:
Nikako i nista, zato se zove na crno. Kako moze da plati porez i izda fiskalni na svercovanu robu?

I ja sam kupio u radnji koja prodaje mobilne telefone, dobio garanciju od godinu dana.

Drugo je sto drzava zmuri na tako nesto 20 godina. Ali ni prva ni poslednja cudna stvar kod nas.

To ne znam, mada sumnjam da je baš tako jer radnja radi, vjerovatno su imali slučajeve da im ljudi vrate telefon zbog kvara, imali bi problema kad bi se ljudima samo nasmijali i rekli da su se šalili sa garancijom.

A i glupo mi je to da se telefoni prodaju samo kod operatera, to dođe kao neki monopol. Telefoni su kod njih mnogo skuplji nego u radnjama, ludost je uzeti kod njih.

Treba otići u radnju i uzeti telefon a ako ti ne izda fiskalni imaš pravo da se okreneš i odeš sa robom ali u tom slučaju mogu i da te posete ljudi u crnom [emoji1]

Ja sam jednom imao problem sa telefonom kupljenim u takvoj radnji, i nista nije moglo da se resi. Telefon je bio fabricki sa greskom ali ***. Dok je drug skoro bez problema u BG-u vratio nexus 6 i oni mu dali drugi nov. Ima raznih radnji.

Ma da... :D
Koji vam je S/N fona (prva 3 broja) ? Meni 512...
...i koji vam je datum prvo instaliranih aplikacija?

Sto se garancije tice ja nisam imao problema kod preprodavaca nexus5 mi je imao problem sa vibracijom otisao sam do coveka on je video da postoji problem dao mi novi i dovidjenja.

Poslednja izmena:
I ja sam u Nišu pazario ovu TIM varijantu. Flešovao poljaka i ćao-zdravo TIM!
Ja nikada u životu nisam kupio mob u ovim "renomiranim" radnjama i ne pada mi na pamet da telefon platim duplo!!!
A što se tiče garancija - nikad problem nisam imao; a promenio sam brdo telefona. Note 4, prošli mobilni je imao grdnih problema sa gps-om (ispostavilo se da je fon refurbished); ljudi u radnji mi, nakon provere, bez problema doneli drugi. Fora je da se kupuje u radnjama koje su ipak na kakvom-takvom glasu, i da nisu u pitanju oni najgori buđaci.

Ja mislim da nije - ili se jos niko nije javio
Zasad samo sam ja prijavio za Baltic OTA a ima još članova koji isto imaju Baltic ali se još niko nije javio

Nadam se da ne tripujem, ali zvuk u slušalici je drugačiji nego na G2, pogotovo na maksimumu. Vip, na GSM mreži nekako krčav, kao da zvučnik probija, dok na wcdma malo čistiji, ali i dalje ne dopada mi se, nekako stalno ima neki šum, bilo da zovem fiksnu ili mobilnu mrežu. Da li je neko primetio nešto slično?

I primećujem da je mnogo veće zauzeće memorije na M nego na LP. Čini mi se da je na 5.1 bilo oko 1.2GB, dok ovde 400-500MB, a sve moguće optimizacije koje ima u sistemu sam uključio (a ne pada mi napamet da instaliram ona clean master ****** i sl.) . Mislim što mu nisu onda ubacili 4GB rama, ako su mislili da bude sve glatko.
infoprmisi se kako radi RAM na Linuxu - pozeljno je sto MANJE slobodnog RAM-a da bude radi keshiranja aplikacija :)
i jel poljak dobio ota m

ja imam poljaka, 20a je morao preko kabla, 20b je OTA, a 20c koji neki prijavljuju meni jos nije stizao

Vrh Dno