Šta je novo?

LG G3

Jednostavno sve radi besprekorno ako se uradi reball. Nijedan chip ne crkava, crkava spoj chipa. Kontaktirao sam jednog lika iz cacka koji zna da uradi tako sto sam od priajtelja koji valjaju delove za mobilni dobio njegov broj, potvrdio mi je pricu. SVAKI majstor zna da uradi, jednsotavno nece jer bi za tako pipljiv posao trazili vise nego sto polovnjak kosta i potrosili par sati svog zivota na to.

Evo full liste:

http://www.myfixguide.com/manual/lg-g3-disassembly/

sim card error/invalid SIM card/ No sim card/SIM card removed >> ili odlemio SIM slot, ili RF chip (pa pre servisa chipa mora da ga testira preko box-a da zakljuci sta je uopste)
konstantan restart >> Jedan od Qualcomm-ovih power management chipova ILI RAM memorija
invalid battery >> Jedan od Qualcomm-ovih power management chipova
Blue screen >> interna memorija
screen flicker >> analogix chip za prikaz slike
Wifi turning on ... / wifi grayed out / wifi i BT ne rade / Wifi searching for networks >> WCN chip (ovaj problem upravo imam i dokazano je do lema, jer uz reflow od 150c vratim chip u zivot na par dana)

imam kod sebe trenutno buljuk G3 ploca koje su sve falicne, neke od njih kupljene ispravne ali su udarile eventualno u taj 25+ meseci limit i krenule da ne rade vise. na SVAKOJ se simptomi problema povuku kada uradim reflow uz zastitu ostatka ploce na 150c, i jedna jedina ploca se zapravo popravila (2+ meseca ispravnog rada) koja je imala blue screen, al zato je poceo wifi da baguje i sad jednom u par dana moram da otvaram telefon da bih unormalio wifi chip jer ako on poludi "wifi turning on" pojede bateriju za 2 sata.

Da bude grdje, ostetio sam na jednom od ekrana flat cable touch screen-a jer je previse osetljiv i oce da pukne ako stalno vadite plocu, a prakticno nemoguce je kupiti samo staklo i zameniti ga jer je spojen uz UV lepak koji moras metalnom zicom ili najlonskom zicom pod presom da "cimas" levo desno ne bi li skinuo staklo i steta na LCD-u je dobrih 90%) tako da sam vadeci plocu ubio i jedan ceo ispravan prednji panel.

reball procedura skidanja ram memorije, jedini video na netu, i to polovican video jer lik je samo skinuo chip, a nije uradio reball, i nije stavio nov lem. Dobar prikaz koliko je prakticno nemoguce uraditi u kucnoj radinosti usled 60+ pinova to jes balls-a:

[youtube]ilrJXaHfh2c[/youtube]

profesionalna zamena sim slota (domaci serviser 2 sata vremena):

[youtube]AWO9bJP1VrI[/youtube]

ruski amater serviser zamena sim slota 20 minuta posla (zivo me zanima kako je uspeo da popravi sim slot jer je premazao kalaj preko 16 konektora)

[youtube]3BLiNhtpI_E[/youtube]

Poslednja izmena:
Kad vratim njegovu fabricku bateriju, radi normalno i nema greske invalid batery, samo sto ona ne izdrzi vise od 10min..
Saljem danas nazad da zamenimo bateriju pa cemo videti, dali ce da radi ili u penziju.. :)

Ima neko link za neke teme za g3. Imam onu standardnu malo me smorila a na LG world nema nista zanimljivo :D nek neko preporuci neku :D

Za stock rom tesko, probaj CM13 ima dosta tema ili neki rom sa substratum podrskom... Toplo preporucujem Resurrection Remix 5.8.1 Nougat 7.1.1

A reci ti meni zbog cega fulmics a ne rr

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Da li ima negde da se nabavi povoljo ploča za G3? Crkla 4 meseca posle isteka garancije. U MESC-u mogu da mi poprave ali kostalo bi 24000 :wall:
*** LG; kupim premijum telefon i crkne par meseci posle isteka garancije :mad:

Na kupujem prodajem...najdes fon kome je crkao tac, ali je ploca dobra i zamenis...mnogo lako se menja... :)
Tako ces imati i rezedvni poklopac, bateriju, kamere, itd... :)

Koliko si imao garanciju, 2 god?

Da.
Već je oktazivao displej, tj pojavile su se zute mtlje sa leve i desne strane displeja ali je sredjeno u garanciji.
Sve u svemu mnogo ozbiljne kvarome ima za premijum telefon

unique93 - sasvim odlican predlog, samo jos kad bi bilo na netu onog sto mu je crko tac a ploca ispravna .. :) to je retko ko zlato. Idi na KP, pogledaj oglase po "ceni rasruce" i citaj:

G3 super stanje crkla ploca
G3 plavi ekran inace odlican
G3 gubi mrezu stanje top
G3 radio super poceo da se gasi
G3 gasi se ekran al mozete da ugasite i upalite i ono radi
itd...

nema jedan jedini oglas "polomio tac, ploca ispravna" a i ako ga ima, prodace ga za bukvalno 120 sekundi.

I pitanje ako kupis ispravnu plocu, koliko ona jos ima zivota u njoj. Ja kupio ispravnu radila dve nedelje, pocela i ona screen flicker da izvodi i najverovatnije je ploca iz teledona koji ima 24 +1 meseca .. :)

Da li ima negde da se nabavi povoljo ploča za G3? Crkla 4 meseca posle isteka garancije. U MESC-u mogu da mi poprave ali kostalo bi 24000 :wall:
*** LG; kupim premijum telefon i crkne par meseci posle isteka garancije :mad:

Meni je ploča crkla mesec dana pred istek garancije...sva sreća pa su uz malo natezanja zamenili ploču tako da sam ga odmah šibnuo u oglase i prodao...

Auuu ljudi al mracite,je l realno da nema nikog ko ima normalan g3 i posle 2 g ?

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Od popravke nema ništa. Telefon jeste top, ***, da se nije pokvarao ne bih ga menjao jos x god. Sve je imao što je potrebno.
Da je crkao na kraju ugovora lakse bih podneo. Ovako mi je ostalo još 8 meseci (ug na 3 god)

Poslednja izmena:
Auuu ljudi al mracite,je l realno da nema nikog ko ima normalan g3 i posle 2 g ?

Ja sam imao G3, prodao ga sestri koja ga jos uvek koristi. Mislim da je jos pod garancijom. Skoro sam uzeo za prelazan period G3 koristio ga dva, tri meseca i prodao pa kupio G5. Da napomenem da su oba G3 bila sa 32gb memorije i 3gb rama. Ni jednu zamerku nisam imao niti bilo kakav kvar, pa cak ni lajsna nije bila napukla nigde. G2 sam imao takodje dva puta, radili su savrseno, nisu imali fleke od pregrevanja i sl. A igram malo i igrice. Tako da ne znam da li je moguce da se toliko kvare, ja ni jedan problem nisam imao od kada ih koristim.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

domaci oglasi:

0148fe5d10.png

ovaj iz subotice sa puknutim touch-om "ne garantuje" da je ploca ispravna plus mu je telefon sa t-mobile-a (evropski otpad za reciklazu) tako da je to macka u dzaku, svi ostali su sa neispravnom plocom. Za nedelju dana komplet drugi set oglasa i svi neispravni G3 ce biti opet sa plocom koja ne radi.

meni je drago ako ima ljudi kojima rade, ali G2, G3 i pogotovo G4 su kriticno lose sastavljeni uredjaji po pitanju maticne ploce.

Moj G3 za sada radi, ima tacno godinu dana, ali citajuci vase komentare nikad vise necu kupiti LG

Po vasim komentarima niko vise ne treba da kupi lg.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Ja sam imao 16gb iz vipa prodao ga posle godinu dana, nisam imao problema snjim, avgusta sam uzeo 32gb nov za trziste emirata i da kucnem u drvo nisam imao do sad nikakvih problema, menjam romove i flesujem cesto, ne igram igrice, dosta yt...

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Da se razumemo - telefon je superioran bio u periodu izlaska u odnosu na konkurenciju

Galaxy S5
Sony Z2 / Z3
HTC M8
Moto X
OPO 1

Nijedan od ovih modela nije mogao da prismrdi G3 pre svega usled dizajna. najmanji bezeli do tad na trzistu su cinili telefon od 5.5 inca izuzetno lakim za koriscenje, materijali koji su korisceni su koliko toliko izdrzljivi iako nisu "premium" za flagship (polikarbon nasuprot aluminijuma koji jedoduse jedino Z2 koristio) gde bi jedina mana u dizajnu mogla biti debljina koja i nije toliko strasna upravo zbog 5.5 inca, pritom je telefon imao bleeding edge tehnologiju u dva navrata, kamera sa infrared autofokusom sa brutalno dobrim slikama na auto-mode-u (sto koristi 90% ljudi) i 1440p ekranom, pojednostavljen GUI upravo utrenutku kada je i samsung shvatio da je ono sto su radili na S4 buudalastina (9 od 16 giga zauzeto za S-ovo i S-ono)

Telefon je usled tako jakog hardvera mogao biti mozda i najkorisniji uredjaj gledajuci release date i naknadnu mogucnost koriscenja u poredjenju sa novijim modelima, SAMO da nije ovako krljave ploce. Na XDA forumima se cak i spominjalo planned obsolescence kao sakriveni motiv jer je LG tad imao Nexus brend na svom imenu i verovatno pomislili da su postali novi Samsung, pa ce narod da pohtli da pokupuje G5 i G6 kad im crkne G3. A upravo korisnici G3 i G4 (bootloop koji je LG zapravo priznao) bljuju najvecu mogucu vatru i predstavljaju nocnu moru za LG marketing tim koji mora po fejsu i tviteru i instagramu da brise komentare besnih ljudi u trenutku kada pokusavaju da reklamiraju G6

Poslednja izmena:
Ja bih uzeo LG opet bez razmisljanja. *** sve se kvari u dansnje vreme...od automobila do telefona tako da to nije neki reper...

Ono sto me odbija je sto generalno sve se isto vrti samo promene kuciste i nabiju cenu...

Inace isti tj slican hardware koji sam imao u G3 imam sad i P9 lite i nemam nikakvih problema...da mi G3 nije crkao ne bih ga menjao sigurno jos 2 godine...

Emotivno sam bio vezan za njega [emoji38]

The dead have highways

Poslednja izmena:
Cudno mi kako niko nije do sada upao uz:

IPHONE JE IPHONE!

:’D

Meni g3 sljaka i dalje posle 1.5 god. Par puta ga restartovao jer se baterija brze praznila, za to vreme odgledao oko 15ak serija i jedno 150 filmova sigurno. Ispadao mi x puta. Nemam problema ni sa maticnom ni lajsnom. Prezadovoljan.

Meni g3 sljaka i dalje posle 1.5 god. Par puta ga restartovao jer se baterija brze praznila, za to vreme odgledao oko 15ak serija i jedno 150 filmova sigurno. Ispadao mi x puta. Nemam problema ni sa maticnom ni lajsnom. Prezadovoljan.
Koji model, 16 ili 32 gb?

Nazad
Vrh Dno