Šta je novo?

LG G3

A evo napravio sam i autorec za d855 i jos neke (za mm) koji sve automatic radi ali su nam ubili google account tako da vise ne pipam to dok ne izradimo drugi nacin skidanja.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nisam nista rekao lose za Autorec, ne znam da li smo se razumeli. Autorec je jedini sposoban da instalira TWRP na D855 dok Official TWRP i Flashify apsolutno ne rade a tweaking da zapravo prorade je sulud (skidas neke kitkat fajlove pa palis terminal emulator pa sve nesto suludo)

Meni je sad problematika koji ROM da stavim jer sam navikao da za novije telefone koristim stock (zbog ogromnog broja features-a koje ne rade na AOSP, pre svega kamera i unikatne funkcije telefona) ali u isto vreme mi je veoma bitan root, i debloat jer sprakticno svi proizvodjaci trpaju po 40 programa koje niko ne koristi. Evo sad vidim da stock na G3 ima zauzeto 8 giga, situacija mozda druga najgora posle S4 koji je imao 9 ipo giga zauzeto od 16 ukupno.

Onda to sto tebi treba je fulmics, 6.7 je sad. Probaj, možda ti se svidi.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Dal je XDA prso ili G3 moderatori ne rade lepo svoj posao, nisam uopste nasao Fulmics u index thread-u a sada vidim da je ovo upravo ono sto trazim, generalno i jedan od najbolje uradjenih rom-ova za bilo koji telefon po ocenama i komentarima korisnika

skidam sa mege i instaliram. javljam na sta lici.

Izvinjavam se za dupli post ali moram da napisem:

Fulmics je daleko najbolje sredjen ROM koji sam ikada u zivotu video. Odmah sam isao na varijantu sa Viper i Xposed, ovaj rom je bukvalno u stanju da dovede G3 u rang korisnosti sa najnovijim uredjajima. Toliko opcija, i pre svega toliko korisnih opcija, a da nijedna stvar ne stuca (drndam ga dobrih 5-6 sati) pa ovo je fenomenalno. Jedna kompanija poput LG-a treba da se ugleda na ovako kvalitetan developing od strane amatera i da vide za sta je sve sposoban njihov uredjaj kada mu "skines lance".

Mogao si i termal mod na reduce lag da oznacis. Pa da, na već odlične g3 funkcije dodali još malo sa g5 i dobije se skroz zaokružen uređaj.
Meni bode samo oči belina ui-a ali ima par modova za promenu tema

Ljudi spasavajte,flesnuo g3 3gb na zvanicni MM ali tuga kako guta bateriju... Ako nekog ne mrzi nek sibne ovde ili u pm kako da se vratim na KK,ovako se vise ne moze :(

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Za početak uradi hard reset, pa posle toga isključi back up. KK na g3 je raspad sistema, bolji je i 5.0 a kamoli 6.0

Pa ne znam zasto tako mislis,originalno sam imao kk na fonu i ta neka 3m koliko sam ga koristio nisam imao ni najsitniji problem,ruku na srce nemam problema ni na mm ali mislim da je baterija osetno slabija na mm,jos buduci da vremenom dodatno slabi,jadno mi je da mi 1% traje 2min rada 3:) ako pojacam osvetljenje radi kao sekundara...
A opet ...ako koristim fon za razgovor,fazon za pola sata skine mi 2,3 % ...

Poslednja izmena:
Flešovao sam CTTMOD-fc-gpu-v3.1.zip .
Da li je neko probao da flešuje fajl back- to -stock.zip
da bi vratio na stock.

Mozda je oftopik, ali nisam nasao adekvatnu temu. Da li bi ste pre uzeli LG G3 ili Samsung galaxy J7 (Prime) ?

Moj fon definitivno nije voleo MM baterija za min30% duza na kk uporedjivao preko gsam battery monitora,nema pregrevanja tipa spreman za przenje jaja i slicno,nije mi cilj da bilo koga ubedjujem kako je kk bolji i slicno jer svakako nije,ali ako neko ima slicne probleme...vredi pokusati,mozda pomogne:)

milosc1 -

G3 je premium uredjaj, bez obzira na mnogo raniji release. Uvek ces imati opciono i delove, i popravku i servis i sve. Po specifikacijama su tu negde egal ali ja nikad ne bih isao na J (mid-range budzet) varijantu nasuprot premium uredjaju koji su slicni po jacini. Uz napomenu da G3 ako planiras da uzmes, uzmi ga u sto boljem stanju jer ima nekoliko mana koje su stvar vremena. Pre svega plastika podlozna udarcima i slicno, kao i staklo koje ako nema zastitu lakse puca na coskovima

Sto se tice G3 i na G4 ukoliko neko ima telefone sa sledecim simptomima:

1. plavi ekran pri boot-u, ne radi
2. kosntantan screen flicker i gasi se ekran

ako neko ima takve telefone neka se javi i niposto neka ga ne stavlja u rernu i slicne avanture

Sad bih ja pitao ako neko zna, jel G3 na fulmics-u sa Xposed-om moze da koristi uopstene module kao sto su Gravitybox MM (gravitybox za android 6.0) ili postoje neki specijalni all-in-one moduli za G3 ?

Kolege,trebala bi mi mala pomoc. Kum ima G3 32/3,razbio je ekran,hteo da se resi telefona,medjutim sredio ga je jeftino,i hoce da mu sredim malo. Koja je poslednja fabricka verzija softvera i kako da stavim? Ako se ne varam,on je imao 5.0 i nije mu nudio update. Ne bih bas da mu rutujem i stavljam custom recovery,tako da dajte sta ima poslednje fabricki.

Sent from my 6S using Tapatalk

Instaliraj Lg pc suite, i tu ce ti ponuditi najnoviji 6.0 android... :)
Kad ga instaliras, uradi hard reset i to je to... :)

Da li imate neki predlog za usb kabel,pošto mi je originalni crko a zamena nije dovoljno jaka tj. Sporo puni?

Cekiraj moju temu u delu - sta da kupim/mobilni tel i oprema:)

O boze, otisao na spavanje sa baterijom na 35-40% i ujutro posle 9 sati spavanja zataknem ugasen fon. Obicno uzme oko 2-3% preko noci, ali ovo jos nisam doziveo. Stavim fon na punjac i posle pola sata ga ukljucim i pozdravi me onaj ekran kao posle instalacije Androida kada optimizuje ili instalira aplikacije, wtf?! Sasvim sam siguran da nisam ostavio ukljucen net i da nije pao nikakav update. Proverio sam OS verziju, i dalje je 6.0.0. Em sto ume da se resetuje, em je losa ekonomija baterije, em mi baguje Greenify (nece aplikacije ubacene u hibarnaciju da se konektuju na net posle otlkjucuvanja), pa sad jos i ovo.
Tako da odlucih da se vratim na KitKat, samo jos da nadjem neki dobar stock rom, Fulmics i ostali ne dolaze u obzir. Fulcmis vec probao i cim sam video da 4k video ima stuttering, i to zesci, odmah presao na stock 6.0.

maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
Kk mng veliki lagovi i estetski malo zaostao ali korektan skroz :)

Kk mng veliki lagovi i estetski malo zaostao ali korektan skroz :)

Najbitnija mi je baterija, stabilnost i da GPS proradi kako treba. Lagovi me preterano ni ne interesuju ako je ovo ostalo ok.

Meni je za sada sve to i na MMu samo mi baterija primetno kraca nego na KK :/ al Boze moj ...nece 4k da radi na vazduh :D

Ljudi za zasto ne bi ste stavili fulmics, i uz pomoc modula za Xposed koje nudi autor fulmics-a obezbedili sebi drasticno bolju bateriju ?

Ja sam sve odradio po tutorialu i ovakvo je poredjenje:

S5 (koji po mom iskustvu ima najbolji battery life od telefona koje sam koristio) sa sve full brightness-om, dan ipo do 2 (normalno koriscenje)
G3 Na stock - jedan dan, jedva
G3 Fulmics - takodje jedan dan, jedva
G3 tweak-ovan po uputstvu autora Fulmics-a (downloadable PDF na glavnoj strani teme) - dan ipo, do 2 dana, ista izdrzljivost kao i S5

Ljudi za zasto ne bi ste stavili fulmics, i uz pomoc modula za Xposed koje nudi autor fulmics-a obezbedili sebi drasticno bolju bateriju ?

S5 (koji po mom iskustvu ima najbolji battery life od telefona koje sam koristio) sa sve full brightness-om, dan ipo do 2 (normalno koriscenje)
G3 tweak-ovan po uputstvu autora Fulmics-a (downloadable PDF na glavnoj strani teme) - dan ipo, do 2 dana, ista izdrzljivost kao i S5
Koje si module stavio. Ako ti nije teško stavi link odakle si skinuo.

Jednostavno, 4K video ima uzasan stutter. I jos neki bag sam video ali ne mogu sada da se setim sta je bilo u pitanju, mozda GPS.

Al ste lenji, napisao sam tacno gde se nalazi upustvo - umesto da kliknete sami tri puta, ja moram da dodatno napisem. Kapiram da je to najveci problem kod custom-izacije telefona jer ljude mrzi da se bakcu sa XDA uputstvima misleci da je u pitanju nesto pretesko i komplikovano

Greenify
To further increase battery life and prevent some apps to work in the background I use Greenify. You can find it on this link on the Google play store. Basically this app will let you temporarily freeze apps that were not needed at the moment you do not use them. But the moment you open that app, it will be available to you Greenify has Xposed module, so if you have Xposed flashed with your rom you will have even greater benefit. Here is one of my screenshots of SOT times on fulmics with all the mentioned goodies ( Xceed+Xposed module+Viper for Android+Greenify).

Here are the settings that I find best to work for me. First enable Xposed module of Greenify and reboot. ( if you have Xposed, but this app is one of the main reason I keep Xposed installed).

- Working mode – Boost (Xposed module takes care of all)
- Shallow Hibernation – Enabled
- Aggressive Doze – Enabled

*Xposed based features:

- Don’t remove Notifications – Ticked
- GCM push for greenified apps – Ticked
- Greenifying system apps – I personally use this option but you have to thread carefully here or you will end up with messed rom.

Stvarno nije teško.
Zanima me koju verziju Xceed kernela koristiš?

Nazad
Vrh Dno