Šta je novo?

LG G3

Da,plus OIS ne radi na njoj koliko sam primetio. :/

Probaj manual cameru. Po meni najbolja kada su u pitanju podešavanja. Plaća se tako da koristi Google. ;)

kako ugasiti ovu notifikaciju,ovo za batery drain ubi non stop iskace

ne radi manual camera sa svim opcijama na G3. mora telefon koji podržava camera2 api.

još jedan update za xcam:

Actually having the ability to run M certainly makes this all a lot easier :) I've got all issues but one resolved. As I'm sure many have read/seen, there were a lot of changes to the storage subsystem with M that is going to require a bit more reworking in XCam. I'm just trying to think of what my best approach is. As I mentioned in my earlier update, I'm just going to post a QuickFix version of the apk on XDA when it's ready, but I'll announce it here as well.

https://plus.google.com/u/0/+xdabbeb/posts/Nqj3R7VHED1

Vojkane s kojim podesavanjima mogu da dobijem cistu nocnu g
fotku,bez ne onako zrnastu i tackastu sa FV-5 app?
Ja sam nesto pokusavao sa da slikam sa menjanjem ekspozicije na na najduze i stepen manje od toga,ali nisam uspeo da dobijem ok sliku.
Druga stvar,fon ne reaguje na promenu ISO podesavanja,nije reagovao ni sa lolipopm i Xcam,stavim ISO cak 1600 i ono i dalje mracan kadar.
Moze li se napraviti ok nocna fotka i kako? :)

^ dok cekas da Vojkan odgovori.. ixon je postavljao odlicne LL fotke sa G3 pa vidi te njegove exife, aplikaciju itd.

to su ti sad malo LG fore i fazoni :D
napisao sam ti jednom u onoj temi sa fotkama, ne znam jel si video, taj ISO na g2 i g3 što se podešava ručno nije tačan, realan je duplo manji od toga što piše. tako da ako porediš sa sonyjem koji ima f2.0 i na kom staviš npr iso 800, g3 će na tih istih iso "800" biti primetno tamniji jer je to iso 400 i to na f2.4, blenda i po tamnije.

oštrenje smanji u podešavanjima, što manje staviš to prirodnije budu fotke i manje ima šuma. ja držim 2.

iz fv5 kamere možeš da dobiješ do 1s ekspoziciju kad slikaš na (realnih) iso 400 i 800, a mislim i 200. na iso 100 i 50 mislim da neće moći toliko nego samo do 1/9. samo što moraš ili dva puta da okineš (prvi put ode samo do 1/9s koliko je limit u fabričkoj kameri a drugi put rastegne koliko treba) ili da jednom klikneš EV+- na bilo koju stranu.

tako da je rezime za fv5: stavi sharpening na 2, iso izaberi "800", klikni jednom na ev+ i okini, probaj tako nešto :)

Vojkane s kojim podesavanjima mogu da dobijem cistu nocnu g
fotku,bez ne onako zrnastu i tackastu sa FV-5 app?
Ja sam nesto pokusavao sa da slikam sa menjanjem ekspozicije na na najduze i stepen manje od toga,ali nisam uspeo da dobijem ok sliku.
Druga stvar,fon ne reaguje na promenu ISO podesavanja,nije reagovao ni sa lolipopm i Xcam,stavim ISO cak 1600 i ono i dalje mracan kadar.
Moze li se napraviti ok nocna fotka i kako? :)

Evo par nocnih sa Camera FV-5 (full), a da nisu zrnaste sto kazes, podesavanja za ISO i EV +- su na samom ekranu pri slikanju tako da je lako videti

ISO 100, EV -3, Exposure time 1/1 sec
DSC_0038.jpg

ISO 100, EV -1, Exposure time 1/3 sec
DSC_0044.jpg

ISO 100, EV -3, Exposure time 1/3 sec
DSC_0115.jpg

Sto je manji ISO, nocne fotke su manje zrnaste, zato povecas ekspoziciju, ali opet ne previse da osvetljeni delovi ne bi jako bljestali.

Poslednja izmena:
to su ti sad malo LG fore i fazoni :D
napisao sam ti jednom u onoj temi sa fotkama, ne znam jel si video, taj ISO na g2 i g3 što se podešava ručno nije tačan, realan je duplo manji od toga što piše. tako da ako porediš sa sonyjem koji ima f2.0 i na kom staviš npr iso 800, g3 će na tih istih iso "800" biti primetno tamniji jer je to iso 400 i to na f2.4, blenda i po tamnije.

oštrenje smanji u podešavanjima, što manje staviš to prirodnije budu fotke i manje ima šuma. ja držim 2.

iz fv5 kamere možeš da dobiješ do 1s ekspoziciju kad slikaš na (realnih) iso 400 i 800, a mislim i 200. na iso 100 i 50 mislim da neće moći toliko nego samo do 1/9. samo što moraš ili dva puta da okineš (prvi put ode samo do 1/9s koliko je limit u fabričkoj kameri a drugi put rastegne koliko treba) ili da jednom klikneš EV+- na bilo koju stranu.

tako da je rezime za fv5: stavi sharpening na 2, iso izaberi "800", klikni jednom na ev+ i okini, probaj tako nešto :)

Probavao samsve zive opcije,ali normalna nocna fotka ne moze da se napravi sa ovim telefonom,bar ne s terase(za probu)...razocaran sam.

Moze li se preko flashtoola uraditi klasican downgrade sa MM na LP?

Mislim da je bender pisao da sa lgup radiš downgrade.

Ajde okači neki sample sa famozne terase :D, zajedno sa sonyjem da uporedimo i vidimo šta se dešava. Na Flickr da bismo i exif videli. I samo napiši šta si podesio za taj škljoc.

Od kako sam prešao na MM baterija mi traje primetno duže. Povremeno se dešava nešto neobično. Uključim telefon na punjač, prikazuje se status punjenja ali se baterija ne puni već se uobičajeno prazni. Kada restartujem telefon i ponovo priključim na punjač sve bude u redu, šta bi moglo da bude problem?

Evo jedna preporuka za dobar rom, stock MM, sa svih romova sam se vracao na stock, najkompletniji za sad.

Pozdrav svima! Da li neko zna zasto ne mogu da ukljucim internet na ovom telefonu? Kad kliknem na "data" jednostavno nista se ne desava. Pokusavao sam preko mts-ove aplikacije da podesim parametre, ali ne dobijam sms sa parametrima. Takodje sam pokusao i preko *797# ali ni tada nisam dobio sms. Na kraju sam nasao uputstvo za rucno podesavanje parametara ali ni to ne pomaze. Unapred zahvalan na odgovorima.

Pa je l' ti aktivan neki apn uopste?
To ti je tamo pod settings, networks pa mobile networks, tako nesto..

Da li biste sada ponovo kupili G3 za cenu od 250-300e (u zavisnosti od modela) i oslonili na njega u naredne npr 2 godine, ili biste se ipak opredelili za neki drugi?

Slikaj podešavanja unutra da vidimo šta piše

Probaj bez proksija, obriši ga pa sačuvaj podešavanja

Meni pre neki dan u NS-u uopste nije mogao da se upali net. Verovatno je nesto do mts-a bilo

Vrh Dno