Ako se neko premišlja na upgrade krajnje je jednostavno uputstva i linkovi za fajlove su ovde
http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/stock-d855-30b-images-kdz-flashables-t3282012/ tj. ovde
http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G3/D855/stock_partitions/30B
Ja sam radio prema gornjem uputstvu ovim koracima:
01. Skinuti 30B boot (autorepack) i system zip i stavite ih na internu memoriju. Modem nemojte skidati i flešovati jer je prijavljen problem sa istim (nema mreže, nema IMEI). Ukoliko to ipak uradite testiranja ili iz nekog drugog razloga flešnite ponovo LP verziju modema.
02. Skinuti SuperSu zip (2.65+) i stavite ga internu memoriju.
03. Skinuti Sharpening Mod 3.5 zip i stavite ga internu memoriju.
04. Reboot u TWRP, ne brisati ništa.
05. Backup boot, system, data, efs.
06. Moj telefon je bio čist stock LP root-ovan sa i instaliranim TWRP-om pa je factory reset opciono kako želite, ja nisam i sve aplikacije su mi ostale.
07. Za druge romove mora factory reset (Wipe button > swipe slider)
08. Instalirati boot and system 30B zip bilo kojim redom ja sam dodao oba pa Install button > select zip > swipe to confirm
09. Instalirati SuperSu zip.
10. Instalirati Sharpening mod 3.5 zip. Level of sharpness sam stavio 40. Ovo je obavezno! Ukoliko ne flešujete nećete moći da bootnete telefon dobićete boot error i tinu-ninu

plavo crveno fleširanje led-a. Ako vam se to desi kao meni jer sam žurio i flešovao baš pred sam doček (download ne prelazi 60kb/s al često je bio upola od toga pa sam se načekao dok ga nije svukao jer fajlovi nešto preko 1GB) ponovo uđite u TWRP i instalirajte Sharpening mod 3.5 zip. Odčekirati kockicu kada vas pita za reset.
11. Resetovati telefon iz TWRP-a. Ako vas TWRP pita da instalirate SuperSU, kliknite No.
Prvi put kad se telefon bootovao nije bilo Root-a. Neki kažu da treba restartovati još jednom a drugi preporučuju da se SuperSu i Sharpening mod 3.5 instaliraju još jednom što sam i uradio. Cela procedura ispod 10 minuta. Uživajte u MM i Srećna Nova Godina!
Napomena: SuperSu zip se mora flešovati posle svakog factory reset ili data format. Ako nešto pođe kako ne treba posle boot-a možete probati factory reset i frišku instalaciju MM.