Šta je novo?

LG G3

Ljudi sta mislite o ovim 6000mah pojacanim baterijama? Hocu da uzmem jednu.

Da li bi neko bio ljubazan da mi posalje fabricku aplikaciju Quick Remote tj aplikaciju za IR daljinski.

Gledam onu listu što je M$ izbacio za uređaje koji će dobiti Win 10....Lumia 1520 koja je stara 2 godine ili više dobija nadogradnju a ovaj mrtvi LG ne može za telefon koji je star malo preko godinu dana da izbaci update...

Definitivno ću bataliti android i preći na WP

pa tamo džabe i 10 apdejta opet je krš :)

pa tamo džabe i 10 apdejta opet je krš :)

Ali se barem trude da naprave nešto od sistema....ovi ubacuju silni hardware za koji nema potrebe umesto da se baziraju na software...koji im je qrac trebao DND na 5.0?
Kao i ono ****** sa ponovnim učitavanjem aplikacija kada uđeš u recent apps...

Ja imam android telefon koji je star sada vise od dve godine i imam 6.0.1.

Ja pričam o zvaničnoj podršci...jedino ako imaš Nexus pa ok...custom romove ne računam u podršku.
Imao sam custom romove i uvek je nešto moralo da se budži dodatno.
Te kamera ne radi,te wifi ne radi,te gps ne radi...

Pa doci ce nadogradnja. I znas sta ce biti? "Ne valja mi ovo! Nema manual camera! Baterija slabija(a koristi mob 1h tek)" itd :) tako da, nase ke da pitamo i trazimo, njihovo da daju ili ne daju. G3 ce dobiti 6 i to je to za g3

Pa o tome pričam....1520 je bio flagship koji i dalje ima zvaničnu podršku....G3 je bio flagship čija se zvanična podrška okončava nakon update na 6icu...

^ htc i sony imaju sasvim solidnu podrsku za flagship telefone (pa i one iz srednje klase) a vidim i LG se pokazao dosta dobro kada je G4 u pitanju. Ali G3 ce dobiti 6.x kao poslednji apdejt, kao i vecina androida te generacije, ako sve bude radilo dobro i bolje nego do sada ne vidim nikakav problem za G3 korisnike, sigurno nece kukati jer je neka lumia duze apdejtovana sa sw-om koji u realnosti kasni jedno 5 godina za 6.0 androidom :)

MS ima ''tezak posao'' da apdejtuje mali broj vodecih modela a i oni jeftiniji dobijaju apdejtove i to je super. Ono sto nije super je cinjenica da su i par godina stare verzije androida daleko ispred po mogucnostima i upotrebljivosti u odnosu na svaki WP pa recimo sa matori Nexus 4 na tom polju dere svaku Lumiu a radi ''lepo'' ;)

Pre cu naredne 3 godine koristiti Nexus 5 samo sa KK androidom nego neku Lumiu sa svim mogucim apdejtovima koje dobije. Sta mi vredi taj neki trip ''***e, dobio mi fon svez apdejt i posle 2 godine'' kada moram da gledam u feature phone UI i da koristim nedovrsene aplikacije koje se apdejtuju jednom godisnje (neke cak i ne postoje). Sa iOS-om je dosta povoljnija situacija..

Da nije tako ios/android ne bi imali skoro 98% udeo na trzistu :d Sto realno bas i nije dobro, fali treci ''jak'' OS a za sada sve govori da se nece pojaviti u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Ja pričam o zvaničnoj podršci...jedino ako imaš Nexus pa ok...custom romove ne računam u podršku.
Imao sam custom romove i uvek je nešto moralo da se budži dodatno.
Te kamera ne radi,te wifi ne radi,te gps ne radi...

Samo me zanima sto toliko ocekujes apdejt za svoj LG telefon? Nije mi jasno uopste.

Ne očekujem...u suštini mi ne znači ništa.
Pričam o tome da ne želim da kupujem novi telefon zbog novog sistema kada "stari" može da podrži isti taj sistem.

Ljudi koju kupe htc, samsung, lg ili neki drugi nece videti preko 90% novih stvari koje gugl predstavi. Ako ti ovaj radi dobro nema sta da toliko cekas apdejt, nista novo neces dobiti, ako ti radi lose, verovatno nece raditi puno bolje ni posle apdejta.

Kada kupuju telefon niko nece nexus, kada izadje apdejt za nexus svi padnu u trans kada ce za nas ostale apdejt. Jbs gugl, jbs android, ocemo apdejt. Pa *** ne moze gugl vama da da apdejt.

Poslednja izmena:
Baš suprotno :D
Nexus dobija tek sad neke funkcije koje drugi telefoni imaju godinama :)

Multi-Window, otisak...

Poslednja izmena:
Shvatio i slažem se samo prva rečenica ne stoji ;)

Ljudi koju kupe htc, samsung, lg ili neki drugi nece videti preko 90% novih stvari koje gugl predstavi.

Multi-Window ima G2 par godina već, senzor za otisak isto Samsung godinama...
Skrivanje navbar-a isto prisutno godinama...
Lockscreen poruke...
Mogućnosti kamere...

Poslednja izmena:
Kada kupuju telefon niko nece nexus,

Ja hoću nexus ali kada sam kupovao G3 aktuelan je bio Motorolin Nexus sa cenom od 500+€....
Sada je aktuelan Huawei Nexus koji opet ima cenu preko 500+€...(LG Nexus ne razmatram)
Kada i ako mu padne cena (mislim na Huawei) možda ga i uzmem.....
Dotle je u opticaju Lumia 950xl ili Sony Z5

Shvatio i slažem se samo prva rečenica ne stoji ;)

Multi-Window ima G2 par godina već, senzor za otisak isto Samsung godinama...
Skrivanje navbar-a isto prisutno godinama...
Lockscreen poruke...
Mogućnosti kamere...

Ocigledno nisi shvatio. No nebitno. Ko shvati, shvatio je. Mrzi me da se upustam u duza pisanja poslednje vreme na benchu.

Ja hoću nexus ali kada sam kupovao G3 aktuelan je bio Motorolin Nexus sa cenom od 500+€....
Sada je aktuelan Huawei Nexus koji opet ima cenu preko 500+€...(LG Nexus ne razmatram)
Pa normalno, cena i dostupnost su problem...
Motorola sa Nexus 6 i sada Huawei 6P - skupi u Evropi i nema ih nigde (baš briga obične ljude da jure nekog kako bi dali 650€). Ima da ode u prvu radnju ili kod operatera i kupi Note 5 ili S6 edge...

Zato i imamo ovu tugu od statistike - 0.5% uređaja koji imaju zadnju verziju softvera iako je Marshmallow izašao pre par meseci :(
Što je najgore u tih 0.5 osim Nexus telefona ulaze i drugi uređaji :)
uploadfromtaptalk1450817142053.png

Poslednja izmena:

Proveri malo kako radi ta L950XL pa razmisli jos jednom.. ;) To da je WP/WM svemocan i da radi 10x brze od androida/nexusa i bez ikakvih bagova.. to su ''umotvorine'' ekipe iz mondo komentara o telefonima gde WP/M$ botovi prosipaju stvarno epske gluposti.

Mogao si da kupis Nexus 5, Z2 ili M8 (sto su ti ljudi sa foruma i savetovali).

Poslednja izmena:
950, 950 xl su tu negde sa 6p, cenovno, koji pojede oba za dorucak, sa sve onim wm10. Koji radi kao alfa port sandzeja sa xda.

Mogao si da kupis Nexus 5, Z2 ili M8 (sto su ti ljudi sa foruma i savetovali).

Mogao sam ali kao što sam u toj temi pisao sa HTCom sam se opekao 2x (sensation i desire s),Nexus 5 se tada teško nalazio po oglasima koliko se sećam jer ga niko skoro nije prodavao a LGju sam dao prednost ispred sonyja...

Sada kod sledeće kupovine dajem prednost Sonyju (verovatno z5) ispred LGja (G5)

Ako ne,onda mi ostaje ili WP i iOS :d

Pa ti sve kontra :)

Tada si trebao da kupis Nexus 5/M8/Z2 a sada treba da preskocis M9/Z5 i slicne jer nisu u potpunosti opravdali ocekivanja a vec za nekoliko meseci bice daleko bolja situacija sa S820 2016 androidima ;)

Sada kod sledeće kupovine dajem prednost Sonyju (verovatno z5) ispred LGja (G5)

G5 ce biti bolji fon od svakog androida iz ove godine (osim mozda Nexusa 6P) tako da sacekaj G5/S7/M10/Z6 pa onda ''preseci'' a realno tada ce i 6P biti jeftiniji nego sto je sada ;)

Poslednja izmena:
Kupovina z5 mislim da bi bilo totalno bacanje para. Imas starije modele za jedno 250 eura manje nove da uzmes. Nista bolji nije od njih

Pozdrav drustvo :-D jedno pitanje za vas... Da li bi ja mogao da odem u vip da reklamiram moj g3 i trazim zamenu zbog onih pukotina kod ir blastera i mikrofona? Da li je neko nosio na reklamaciju zbog toga i sta je uradio po tom pitanju?

Vrh Dno