Šta je novo?

LG G3

Salu na stranu. Jel ima neka dusa(pitao sam i na tata temi svih tema) da se bavi web dizajnom(izradom), znam i sam ali nemam ukusa za lijepo, znam isprogramirati sta treba ali ubij me kad treba lijepo biti. Da pomogne malo u izradi(ili puno). Skidam autorec i ostalo sa playstora, stavljam na host(moze i androidfilehost). Wordpress, joomla ili bilo sta drugo(nije bitno), dodao bi menu'e za sadasnje a i buduce alate :)
Hvala unaprijed :)

Stani bre, nesto mi ovde ne štima :D
G3 sa losom baterijom 300€
S6 sa losom baterijom na G3 nivou 600€
Nesto ne vidim da su ljudi zbog baterije prekukali svoje pare na S6 temi.
Dok je ovde G3, sram ga bilo popljuvan najgore. Puca lajsna... jel mogu da se jave na forumu ti ljudi kojima se to desilo, ili su trazili po netu slučajeve?
Imate za male pare dobar veliki ekran, odlicnu kameru, slot za memorijsku, promenljivu bateriju, lep uređaj i nekima ni to ne odgovara, neki bi za te pare ipak vise. Aman

Popljivan je jer je tu na sceni i g2 koji te uredjaje pozdere ako pricamo samo o bateriji:)
Pa su mislili sa ce i na g3 biti kao na g2.

Puca lajsna... jel mogu da se jave na forumu ti ljudi kojima se to desilo, ili su trazili po netu slučajeve?
Meni je pukla lajsna. I gore i dole, oba standardna mesta.

I ne znam zašto se stalno priča kao da je ovaj telefon džabe. Pa nov je uglavnom preko 350€, korišćeni oko 300, isto kao i konkurencija.

Poslednja izmena:
Za one koji imaju G3 na ovoj temi

posto sam nedavno nabavio, evo malo o futroli za G3 - QuickCircle Case.

Ova futrola je stvarno zanimljiva stvarcica. Za vlasnike LG G3 pod must have, ako se moze i ako se nadje original. Telefon u njoj deluje bas ono smekerski fenserica, sofisticirano, plus sto ima i korisne funkcije.
https://www.youtube.com/watch?v=pez0VSaPJIw
https://www.youtube.com/watch?v=5xRZld_MbQY

Originalnu futrolu je tesko naci kod nas, bilo je u Vipu kada se pojavio G3, ali su sve rasprodali i vise ne nabavljaju.
Postoje vise varijanti originalne LG quick circle futrole. Varijanta gde se ceo telefon komplet stavlja u futrolu (snap-on case) ili varijanta gde se zadnja original maska od telefona skida i stavlja u futrolu i sama futrola zamenjuje zadnju masku. Takodje postoje i varijante koje podrzavaju nfc i bezicno punjenje ili su bez toga. Po meni najbolja varijanta je model futrole gde se skida zadnja maska telefona, posto telefon u njoj ne dobija previse na debljnini zbog futrole. Ovaj model koji podrzava nfc i bezicno punjenje i gde se zadnja maska skida je QuickCircle Case CCF-340G.
Originalna lg futrola (na ebay-u traziti npr. genuine, official ili original LG G3 quick circle) je najskuplja i u varijanti koja podrzava nfc i bezicno punjenje. Na ebay.co.uk se cene krecu od 19-30 funti.
Originalna futrola je napravljena od kvalitetnog materijala, prednji poklopac je kao neki tekstil sa finom tekstrurom koje se cak malo metalik presijava na svetlu, a zadnja maska koja zamenjuje fabricku zadnju masku telefona takodje sa nekom teksturom sa sitnim horizontalnim linijma i daje lep osecaj u ruci i ne klizi. Prednji poklopac ima rupicu i za notifikaciono svetlo. Prednji poklopac se moze bez problema otvoriti skroz i presaviti na ledja telefona kada se drzi jednom rukom i tacno otvor kruga pada na zadnje dugmice i kameru, blic i senzor i ne prekriva ih tako da je i u tom polozaju moguce slikati.
Ovako izgleda originalno pakovanje LG futrole CCF-340G
!genuine-lg-ccf-340g-quick-circle-case-flip-book-cover-for-international-g3.jpg
LG-G3-04.jpg

Postoje i mnogobrojne kineske kopije, kostaju od 2 -10 dolara, a mogu i kod nas naci i one variraju od modela do modela. Njihov kvalitet jedino mozete proceniti uzivo i kada ubacite telefon.
Na nekim kopijama pored LG logoa napred i nazad pise "for" LG G3.
For-LG-G3-Case-Luxury-Quick-Circle-View-Window-Smart-Case-For-LG-G3-Cover-QI.jpg
Neke od njih su od losijeg materijala ili neke imitacije koze (nilkin), neke nemaju rupicu za notifikaciono svetlo ili cak malo "krckaju" kada se stave umesto zadnje maske telefona posto ne nalegnu bas u mikron na telefon. Najvernija kopija koja se i kod nas nekad moze naci na oglasima za nekih 2000 dinara je upakovana u slicnu kutiju kao original LG, ne pise u desnom gornjem uglu broj modela i sto sve pise na kineskom (ili korejskom), ovako izgleda u kutiji
lgg3qca.jpg
ovu sam isprobao pored originalne i po kvalitetu materijala je najbliza originalnoj, sve lepo radi, jedino sto sam primetio da je kruzni otvor milimetar manji u precniku, posto se ne vidi ona futuristicka animacija oko sata kada se futrola zatvoti.

Za futrolu postoje aplikacije koje se ukljuce u podesavanjima telefona kao i dodatne aplikacije na google play-u koje mogu biti veoma korisne bez otvaranja i otkljucavanja telefona.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yoavst.quickapps
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.puppypop
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yoavst.quickcirclelock

LG je ovde softverom zaista uradio odlicnu stvar. Kad je telefon u futroli, cak i animacija pri paljenju ili gasenju telefona je prilagodjena posebno za kruzni otvor.

Poslednja izmena:
Popljivan je jer je tu na sceni i g2 koji te uredjaje pozdere ako pricamo samo o bateriji:)
Pa su mislili sa ce i na g3 biti kao na g2.
....iz upravo tog razloga sam i ja prodao G3 , uzeo G2 i jedina ali stvarno jedina stvar za kojom žalim na G3 je brzina fokusiranja(laser) u slabijim svetlosnim uslovima......skoro pa ništa i još mi je ostalo nešto malo novaca :)

....iz upravo tog razloga sam i ja prodao G3 , uzeo G2 i jedina ali stvarno jedina stvar za kojom žalim na G3 je brzina fokusiranja(laser) u slabijim svetlosnim uslovima......skoro pa ništa i još mi je ostalo nešto malo novaca :)

slazem se, i G2 je definitivno bestbuy za koliko se para sada moze nabaviti, jedino sto je kod mene presudilo ipak u korist G3 je to sto na G2 nema slot za memorijsku karticu, jos bolja kamera na G3 i sto mi je G3 mnogo lepseg dizajna.

Stani bre, nesto mi ovde ne štima :D
G3 sa losom baterijom 300€
S6 sa losom baterijom na G3 nivou 600€
Nesto ne vidim da su ljudi zbog baterije prekukali svoje pare na S6 temi.
Dok je ovde G3, sram ga bilo popljuvan najgore. Puca lajsna... jel mogu da se jave na forumu ti ljudi kojima se to desilo, ili su trazili po netu slučajeve?
Imate za male pare dobar veliki ekran, odlicnu kameru, slot za memorijsku, promenljivu bateriju, lep uređaj i nekima ni to ne odgovara, neki bi za te pare ipak vise. Aman
Ekrani kod s6 i g3 nisu za uporedjivanje, sam rad telefona takodje.. s6 me iznenandio da jedan sami sa svojim tw koji je beton radi lepo...

HSV je čovek objasnio pre par strana, želeo bih samo da se nadovezem na tu priču... Vaši hvalospevi su me umalo iz*ebali da uzmem g3 da nije bilo Vojkana koga kao člana znam iz par drugih tema te cenio njegovo pisanje kupio bi telefon i izjebao bi se.. slično mi se desilo i sa note3 pišu ljudi radi odlično radi ovo radi ono, a on 10 sec ulazi u dialer.. Tako da ne razumem potrebu da hvalisanjem i dizanjem u nebesa nekih stvari koje nisu realne.. onaj dan me neko ovde ubedjuje kako g3 ima odličan kvalitet izrade a njemu pucaju lajsne pri promeni temperature... Mislim stvarno.. za 280e možete da kupite taj g3 o kojem pričate i kojem se divite a za 20-30e više možete da uzmete i m8 koji ga sije u svemu, sem možda u kameri, koja je opet upotrebljiva za 98% nas neprofesionalnih fotografa...
I što reče hsv bez tuning da xda...

Poslednja izmena:
Ja na primer taj HTC ne bih nikada uzeo, niti bi menjao G3 za njega, ružan mi je, ima te debele brade i gore i dole pa ispada veliki a ima manji ekran i manje rezolucije, kamera je takva kakva je, baterija nije bolja, muziku slušam samo preko slušalica pa mi ti zvučnici ništa ne znače a i imam x-mini stereo zvučnike koji u šaku staju a ubijaju za te potrebe... A najveća prednost androida je tuning pa ga možeš baš utegnuti, a ajde ti tuniraj hardverske nedostatke...

Ja na primer taj HTC ne bih nikada uzeo, niti bi menjao G3 za njega, ružan mi je, ima te debele brade i gore i dole pa ispada veliki a ima manji ekran i manje rezolucije, kamera je takva kakva je, baterija nije bolja, muziku slušam samo preko slušalica pa mi ti zvučnici ništa ne znače a i imam x-mini stereo zvučnike koji u šaku staju a ubijaju za te potrebe... A najveća prednost androida je tuning pa ga možeš baš utegnuti, a ajde ti tuniraj hardverske nedostatke...

Bolji je ips na m8. Baterija je bolja na m8, i izlaz na slušalicama je brutalan na m8. Bolji nego na ipu

kupio sam lg l3 dual sim LTE 32 GB interesuje me koje appl da pobrisem i kako da nastelujem tel da fluidnije radi i da li ima za njega lollipop 5

Što bi morao da brišeš, kad telefon leti? Lollipop postoji.

imao sam do malopre nexus 5 pa da malo brze leti sala mala da li da pustim instalaciju 5 lollipop ako mi ponudi OTA za dual 32gb

Poslednja izmena:
kupio sam lg l3 dual sim LTE 32 GB interesuje me koje appl da pobrisem i kako da nastelujem tel da fluidnije radi i da li ima za njega lollipop 5

ne znam da li ima OTA (bezicni) update za lolipop, zato najbolje idi na zvanican LG sajt, nadji podrsku za tvoj model
skini prvo i instaliraj na komp sve sto ti se tamo nudi (LG united mobile drivers, LG PC suit i LG Mobile support tool)
zatim se povezi usb kablom na PC i preko LG PC suite ili LG Mobile support tool programa vidi da li imas update pa uradi nadogradnju, svakako imas sve tamo objasnjeno vec.
Pre toga bi trebao da u opcijama telefona ukljcis USB debugging, to lako nadji na netu gde se ukljucuje da sad ne objasnjavam.

Kada uradis update na lolipop, idi u settings, aplikacije pa disable ono sto ti ne treba.
Ako hoces jos vise da poboljsas, ubrzas telefon ili produzis trajanje baterije, mozes i da rutujes telefon, pa onda imas jos raznih mogucnosti (grenify, titanium,...).

E pa tesko onda tako da će da leti. To ti je što ti je. Nema nijedan telefon koji je fluidniji od Nexusa.

Što se tiče Lolija slobodno. Trebalo bi da ima i za dual, tek sad vidim da si dual sim uzeo.

Ne znam da li postoji za telefon gora hw mana od ``nedovrsenog`` ekrana.. To da li je ruzan ili ne je subjektivno, ali da je telefon kvalitetniji jedno 102 puta je realnost.. Ima i on mana, eto ta nesrecna kamera, nedostatak hw tastera (navika sa m7), los raspored dugmica power i volume... sve ostalo mi je bolje u odnosu na LG... plus tu je i Sense koji se toliko dugo razvija i unapredjuje za razliku od beta kopiranja beta UI-a zvanog TouchWizz..

generalno UI ide na bolje. još ima previše šarenila u settings i malo je zastareo sa onim zaobljenim markerima selektovanog taba i sl (pogotvo kad je tekst predugačak pa paddinga skoro nema nego ide do ivice) ali ok. samo ne znam gde su pokupili lika kome je palo na pamet da power meni na G4 bude onakav. to nema šanse da je radio isti čovek kao ostatak UIa. ali u svakom slučaju kada se setim one grozote sa G2 na JB i valjda KK napredak je vidan.

Pa koliko se secam G4 u onim speed testovima radi brze od M9/Z3/Z3+ pa cak i od S6/Edge. A to znaci da je (verovatno) trenutno najbrzi android flagship van Nexus telefona, bar kada su ti testovi u pitanju, dakle napredovali i to primetno ali ostaje da se vidi kako radi u praksi posle par nedelja/meseci koriscenja.. A sad izgled UI.. ne treba ni polemisati, to je subjektivno.

generalno UI ide na bolje. još ima previše šarenila u settings i malo je zastareo sa onim zaobljenim markerima selektovanog taba i sl (pogotvo kad je tekst predugačak pa paddinga skoro nema nego ide do ivice) ali ok. samo ne znam gde su pokupili lika kome je palo na pamet da power meni na G4 bude onakav. to nema šanse da je radio isti čovek kao ostatak UIa. ali u svakom slučaju kada se setim one grozote sa G2 na JB i valjda KK napredak je vidan.
Baš tako, kada sam kupio G2 tada je bio onaj JB stvarno ružan i loš, sada sa Lollipop-om i stock softverom sa G4 telefona (CloudyG2 v3.2 ROM) telefon je 5 puta bolji i lepši, pritom sve radi glatko!

Dakle napredak je sigurno najveći od svih proizvođača...

Bolje radi LG G2 sa G4 softverom nego Note 4 sa stock Lollipop-om!

Poslednja izmena:
Pa koliko se secam G4 u onim speed testovima radi brze od M9/Z3/Z3+ pa cak i od S6/Edge. A to znaci da je (verovatno) trenutno najbrzi android flagship van Nexus telefona, bar kada su ti testovi u pitanju, dakle napredovali i to primetno ali ostaje da se vidi kako radi u praksi posle par nedelja/meseci koriscenja.. A sad izgled UI.. ne treba ni polemisati, to je subjektivno.
pazi to sad sve treba malo detaljnije da se sagleda... ok jeste izgled generalno subjektivna stvar ali neke stvari ipak bodu oči. što se fluidnosti tiče, deluje da G4 radi bolje od G3, ali opet gubi frejmove na nekim mestima, pokazivala je erica. a što se same brzine tiče, S6 je stvarno mnogo brz sa svojim hw (exynos i storage memorijom) tako da u prvom krugu u tim speed testovima jede sve, posle kad se dođe do pozivanja keširanih aplikacija LG ima veliku prednost što ima 5.1 android, 5.0 se raspada na tom polju pa nije ni toliko merodavno poređenje. sa 5.0 i nexus bi bio smešan na tim speedtestovima sa 2 kruga.

Baš tako, kada sam kupio G2 tada je bio onaj JB stvarno ružan i loš, sada sa Lollipop-om i stock softverom sa G4 telefona (CloudyG2 v3.2 ROM) telefon je 5 puta bolji i lepši, pritom sve radi glatko!

Dakle napredak je sigurno najveći od svih proizvođača...

Bolje radi LG G2 sa G4 softverom nego Note 4 sa stock Lollipop-om!
slažem se da je napredak veliki ali to je zato što je početna tačka bila katastrofa :) ne može miui ili sense da napravi veliki napredak kada su odlični već godinama :)

to je generalno do filozofije same firme, korejanci se prilično razlikuju od ostatka sveta. njima je samo bitno da šljašti što više, što više opcija, funkcija, moćnih rendžera itd, a oko za detalje 0. kinezi su tu dosta pažljiviji mada većina dosta kopira apple. po meni je HTC sa svojim pristupom prava mera. sony nisam koristio, sa slika mi i on deluje fino.

Bas sam sada kod druga na gpro2 video da ne drzi ni jednu kesiranu app, to sam video da je ovde neko postavio sa g3. Koji je trip sa time?

kačio sam ja, ko bi drugi. prvo mi se dešavalo na prethodnom cloudy romu kad izađem iz real racinga dok mu ne uradim force stop. sad na ovom poslednjem cloudy mi je nonstop tako, kao da ima neki Task killer. Uđem tamo u cached i vidim da je oko 500 mb keširano i onda na moje oči sve obriše. Evo i sad dok kucam se to desilo, odem da proverim i vidim da je keširano 850 mb i odjednom sve nestane i no running apps ekran. I kad se vratim u tt ponovo ga učitava. Valjda neki bug kad se otvori ta strana u settingsu. Stock mislim da nije imao taj problem, nikako da se nakanim da ga flešujem nazad. Kod tvog druga verujem da je sve stock, tu ne znam šta bi moglo da bude. Ranije je LG imao Task killer koji po defaultu radi, na LP mislim da toga nema.

Ako ne gresim, zar to nije u pitanju poznati Android 5.0 Lollipop Memory leak bug koji nije specifican samo za lg vec za sve one koji su na androidu 5.0, a koji je fiksiran u verziji lollipop 5.1 koju ima G4, dok nazalost nadogradnje na 5.1 jos nema za g2, g pro 2 i g3, a kada ce i da li ce biti jos se ne zna.

Da li ima neko ko je to mozda resio sa ovim?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thetonyp.fixlollipopmemoryleak&hl=sr

Poslednja izmena:
Javi kako je na stocku kad se nakanis da ga flešuješ. Da, desava mi se to isto, kao sto vec znas, na GloudyG3 2.3 ali nisam primetio da mi sad nesto ludacki reloaduje aplikacije.

Evo malo baterije, nazalost na 2G only, sreca pa ima Network Mode toggle u ovom Cloudyju. Net je uvek ukljucen kad sam van kuce ali kad treba da se vidi nesto vise od TT-a i chat aplikacija onda ga prebacim na 3G only. Vecini nece biti merodavno ali eto, da stavim.

uploadfromtaptalk1435353054790.pnguploadfromtaptalk1435353066802.pnguploadfromtaptalk1435353079328.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno