Šta je novo?

LG G3

Dakle, opste poznata stvar, dok ti tvrdis da drzi vise od Note 4. Ajde sad ja tebe da pitam jesi koristio ih uporedo par dana, ili na osnovu cega iznosis da G3 vise drzi?
Nigde nisam rekao da G3 duze drzi bateriju od N4. Pogledaj pa ces videti. Rekao sam da su tu maltene u istom rangu sto se baterije tice. Mozda izvuce N4 15-20 minuta vise sot-a od G3. To mogu da ti potvrdim. Svaki dan u firmi gledam 10 komada N4. I vidim kakvi sve ljudi imaju problema sa baterijom na N4. N4 biznis telefon,a biznis korisnici non stop vuku punjac sa sobom. Ako mi ne verujes,slobodno me cimni na pp,videcemo se,i dokazacu ti ovo sto pisem. Ako ne bude tako,poklanjam ti odmah G3.
N4 skuplji za 200e od G3. Pa jel znas ti kako bi baterija trebala da kida za tih 200e? Jesi svestan? Jel znas ti kako bi baterija trebala da kida za 250e (primer S6)? Daj molim te,o cemu mi pricamo ovde

Poslednja izmena:
pa ako nista za tih 200e vise mu makar ne puca ram sam od sebe i mozes da vidis displej dok si na suncu. meni npr dovoljno

Hahah,kakvih kraljeva na forumu :D Da najbitnije mi je da za tih 200e vise meni pocne metalni okvir da menja boju :) Teleport preko noci

Imao sam S3, koji je isto flagship bio tada, puko mi je okvir(lajsna) na 2 mesta kao i kod 90% korisnika a i mnogima se ogulila...

Metalni okvir ne menja boju, barem ne moj beli model. Evo već više od 3 meseca koristim note. Baterija sasvim ok, od 5 do 6h sot što nije neki bolestan rezultat, ali je saavim ok.

Pa jel znas ti kako bi baterija trebala da kida za tih 200e? Jesi svestan? Jel znas ti kako bi baterija trebala da kida za 250e (primer S6)? Daj molim te,o cemu mi pricamo ovde

Nije potrebno izdvojiti 200e vise. Za 50-80e iznad prosecne G3 cene imas - M8, Z2, S5, OPO.. a svi imaju bolje ekrane od G3 koji su i citljiviji na suncu, bar 25-30% duze trajanje baterije, bolji UI i fluidniji rad (cak i S5 sa budjavim TW) a dobar softver je srce jednog smart uredjaja. I onda nastane haos kad npr hunder napise da M8/Z2/Z3 rade daleko bolje od G3 stock i da izvlace bar 2h sot vise. U isto vreme M8/Z2-3 imaju i bolju izradu i stereo zvucnike, Z2/3 su zasticeni od vode i prasine kao i S5 dok je OPO sjajan phablet koji krsteno radi i stock a i kao stvoren je za xda mrcvarenje iz zabave. Jedino sto imaju losije od G3 to je kamera i to za nijansu, kamkorderi su vec egal. Naravno tu je i Huawei Mate 7 koji je trenutno najbolja kupovina a autonomija je brutalna.

Znaci, za 50/80/100e max vise je moguce kupiti kompletniji i bolji uredjaj na skoro svim poljima a ovde se polemise o G3 kao telefonu godine i najboljoj kupovine bez mane + se karikira kako je potrebno izdvojiti 300e za telefon koji je jedva malo bolji od LG, glupost na kub ;) Da G3 ima sve to kao malo skuplja konkurencija svakako ne bi kostao tih 50-100e manje ;) Svako kupuje ono sto mu odgovara ali manite se prica o nekom tamo sjajnom G3 koji nema konkurenciju ni za 200, 300e vise :d

A sto se N4 tice, uredjaj je superiorniji od G3 kako god da okrenes i to samo hc lg fan nece priznati. A opste je poznato da se u IT posle odredjene granice svaki napredak, pa makar i mizeran, skupo placa i to nije nista cudno ;) Da, Note 4 nije mnogo bolji od OPO, Z3, M8 u odnosu na to koliko kosta vise ali je razlika u odnosu na LG primetnija. Isto tako ni S6 nije mnogo bolji od N4 a skuplji je, to je vec posledica sto je nov i popularan model, svake godine ce biti tako.

G4 je vec druga prica, ocigledno mu opet fali jaca baterija ali bar radi daleko brze od G3, ima bolji displej itd i uz S6 je trenutno najbolji android flagship, u prevodu G4 je ono sto je trojka trebala da bude. I to imaju srece sto su htc i sony failovali zajedno sa s810, inace bi LG opet bio u poziciji kao i do sada.

Poslednja izmena:
Hahah,kakvih kraljeva na forumu :D Da najbitnije mi je da za tih 200e vise meni pocne metalni okvir da menja boju :) Teleport preko noci
Opet ti ozbiljan problem za flagship model okreces na zaj... Ja kao biznis korisnik se cesto krecem i nema nista vise iritirajuce od toga kada si napolju na ulici i trebas hitno da pozoves nekoga, a onda zato sto je sunce moras da trazis neki hlad ili da nabijes ruku preko ekrana da bi video nesto cak i na 100%. Ako ti to ne smatras problemom ja nemam sta da diskutujem.
Metalni okvir ne menja boju, barem ne moj beli model. Evo već više od 3 meseca koristim note. Baterija sasvim ok, od 5 do 6h sot što nije neki bolestan rezultat, ali je saavim ok.
Nije problem izgurati toliko SoT, vec je problem sto moras smanjiti osvetljenost ekrana, a meni sve preko 100% deluje mizerno. Pa cak i u indoor varijantama gde je jace osvetljenje trebas da odvrnes na 100% da bi razaznao sta je na ekranu.

Jasno, tebi tako odgovara. Meni je previše jako osvetljenje kada stavim na 100%. Ne bih mogao da gledam malo duže u telefon. Obično stoji na auto 5 ili 6. Nisam do sada koristio, da ne preteram, ni 10 min telefon na 100% brightness. Stvarno mi je previše jako. I daleko od toga da "čkiljim" šta je na ekranu. Nisam lud da kvarim vid zbog sat vremena više sot-a... :D

Poslednja izmena:
@ hsv.stoned
Oooooo, evo nama i diljem sveta visoko cenjenog "doktora" nauke Androida i Telefona koji je svoju "doktorsku disertaciju" odbranio na Univrzitetu Foruma Benchmark-a sa svojih 13 781 postova. Nemoj neko slučajno da se neko usudi da bilo šta ospori, inače će da dobije odmah anatemu i obliazak svih 9 krugova android pakla. Nemojte slučajno vi svetski samozvani stručnjaci i znalci, sa android portala, magazina, sajmova, proizvođaći i korisnici, doktori i inžinjeri tamo nekih informatičkih nauka, da vređate znanje Njegove Premudrosti i Previsoke Svetosti i bilo šta osporite.
Kako se usuđujeta da pričate o ekranu "telefona" čija je ova tema na forumu (ne smem ni da pomenem ime telefona jer odmah ide anatema) jer "svi imaju bolje ekrane od G3"(Premudrosti ovo je samo citat gde se spominje naziv telefona, nisam ja napisao), nemoj nekome da je dobra baterija "telefona" , završiće isti na lomači, jer svi ostali Blistavi i Presveti telefoni imaju "bar 25-30% duze trajanje baterije", nemoj nekome da UI radi kako treba i da bude zadovoljan njime, jer svi ostali Blistavi i Presveti telefoni imaju "bolji UI i fluidniji rad" inače mu sleduje čitanje svih 13 781 postova Njegove Premudrosti i Previsoke Svetosti diljem sveta visoko cenjenog "doktora" nauke Androida i Telefona, kako se usuđujete da vi nikogovići svetski da na svojim sajmovima, anketama, portalima, izborima telefona za 2014-u proglašavate "G3 kao telefon godine" (opet samo Vaš citat Premudrosti, ne spominjem "telefon") ... itd itd...

Poslednja izmena:
Jasno, tebi tako odgovara. Meni je previše jako osvetljenje kada stavim na 100%. Ne bih mogao da gledam malo duže u telefon. Obično stoji na auto 5 ili 6. Nisam do sada koristio, da ne preteram, ni 10 min telefon na 100% brightness. Stvarno mi je previše jako. I daleko od toga da "čkiljim" šta je na ekranu. Nisam lud da kvarim vid zbog sat vremena više sot-a... :D
Pretpostavljam da mislis 50-60%?
I vidis normalno napolju sa tim podesavanjima?

Onda me covek nije razumeo ako se post odnosio na mene - ja sam i rekao da je Note 4 napolju vidljiviji ekran cak i na dosta slabijem osvetljenju... Samim tim kontam da bi imao dosta vise SoT-a na Note 4 obzirom da G3 zbog istog tog drzim na 100%.

Baš tako i na note 4 na 50 % osvetljenjem ne vidiš bukvalno ništa kada je vedro i sunčano...
Kada staviš na auto onda ode na max i telefon je upotrebljiv , samo što to niko neće da priča ;)

@hsv.stoned Za ovu cenu koju ima je najbolji izbor. Uz 50 evra više ces uvek naći bolji telefon izbor je fala bogu veliki.

Da to je 50 ili 60% (na lolipop auto 5 ili 6), ako nije direktno okrenut ka suncu vidi se bez problema. Pričam o note 4, ne o g3... Nemam pojma kako je na g3 jer nisam koristio telefon.... :)

@ Ares Alfa

Stedi tastaturu, ne nerviraj se/udahni duboko i ponovi ignore listu ;) :d Uz to si se i nalupetao zesce uz karikiranje i izvrtanje cinjenica, ***e sta radi bolesna emocija prema parcetu plastike i loseg softvera :d

Poslednja izmena:
Ja bih pre rekao da na Note 4 vec na 70% se vidi bolje napolju nego G3 na 100%. Doduse imao sam samo jedan note 4 da isprobam, pa pretpostavljam da je i kod ostalih tako dobar ekran, a G3 sam uporedjivao vise komada na 100% i svi su bili slabasni napolju ili pod jakim svetlom. Verujem i da sam coating stakla ima jako velik uticaj...

Upoređujete babe i žabe - a i nije tačno to za osvetljenje ;)
Telefoni nisu uopšte u istom cenovnom rangu da bi poredili takve stvari ...

G4 - 440 €
Note 4 - 520 €

A vi upoređujete G3 sa mnogo skupljim modelom za kojim uopšte ne zaostaje previše - počev od kamere preko baterije ...

Poslednja izmena:
@ hsv.stoned
Oooooo, evo nama i diljem sveta visoko cenjenog "doktora" nauke Androida i Telefona koji je svoju "doktorsku disertaciju" odbranio na Univrzitetu Foruma Benchmark-a sa svojih 13 781 postova. Nemoj neko slučajno da se neko usudi da bilo šta ospori, inače će da dobije odmah anatemu i obliazak svih 9 krugova android pakla. Nemojte slučajno vi svetski samozvani stručnjaci i znalci, sa android portala, magazina, sajmova, proizvođaći i korisnici, doktori i inžinjeri tamo nekih informatičkih nauka, da vređate znanje Njegove Premudrosti i Previsoke Svetosti i bilo šta osporite.
Kako se usuđujeta da pričate o ekranu "telefona" čija je ova tema na forumu (ne smem ni da pomenem ime telefona jer odmah ide anatema) jer "svi imaju bolje ekrane od G3"(Premudrosti ovo je samo citat gde se spominje naziv telefona, nisam ja napisao), nemoj nekome da je dobra baterija "telefona" , završiće isti na lomači, jer svi ostali Blistavi i Presveti telefoni imaju "bar 25-30% duze trajanje baterije", nemoj nekome da UI radi kako treba i da bude zadovoljan njime, jer svi ostali Blistavi i Presveti telefoni imaju "bolji UI i fluidniji rad" inače mu sleduje čitanje svih 13 781 postova Njegove Premudrosti i Previsoke Svetosti diljem sveta visoko cenjenog "doktora" nauke Androida i Telefona, kako se usuđujete da vi nikogovići svetski da na svojim sajmovima, anketama, portalima, izborima telefona za 2014-u proglašavate "G3 kao telefon godine" (opet samo Vaš citat Premudrosti, ne spominjem "telefon") ... itd itd...

Hahahha, odlicno, odlicno, indirektno ali pravo u centar... :)

@nitro: Pa tebi izgleda ni ekran ne valja na tom telefonu kad ti u sobi moras na 100% da stavis da bi video nesto ali stvarno...Meni stoji Auto na 90% i svuda vidim ODLICNO.

Upoređujete babe i žabe - a i nije tačno to za osvetljenje ;)
Telefoni nisu uopšte u istom cenovnom rangu da bi poredili takve stvari ...

G4 - 440 €
Note 4 - 520 €

A vi upoređujete G3 sa mnogo skupljim modelom za kojim uopšte ne zaostaje previše - počev od kamere preko baterije ...
Gde nađe g4 za te pare? ;)

@ares alfa

da ne predje u totalni off ali sve sto je hsv napisao je tacno,ako ne sve onda 90%. na stranu sto decko voli da pise romane,ali mu roman ima uvod razradu i zakljucak ;) pravi poznavaoci mob telefona ce ga u 90% slucajeva poslusati iako po nekada naginje na sony vodenicu.

za razliku od njegovog posta tvoj je da prostis djubre. niti ce pomoci nekome da shvati kakav je g3 mob niti je zanimljiv i smesan,makar meni.

Upropastise trolovi temu... Pitam se samo koliko njih ima G3... fkloznica vidim da pise Nexus 5, joca89 Note 4, hsv.stoned ? ko zna... A svi su dosli ovde da daju svoje misljenje o G3... I to sto je hsv.stoned napisao nije uopste tako, mozda iz njegovog ugla...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?357711-P-Lg-G4-Silver-grey-plastična-leđa-neotpakovan

Ono jeste da je plastična verzija, a ne kožna, ali šta ima veze...
Mada neki tripuju da i Note 4 ima kožnu zadnju stranu, a ne plastiku debljine papira :D
Super cena za g4, best buy trenutno... :) Ali onda nemoj da pišeš za note 520... Postao sam i trol, ne smeš ni da napišeš 2 posta. Moraš imati člansku karticu Lg-a da bi pisao u ovoj temi... ;) Evo ja više neću da vam "trolujem"... Samo sam odgovorio na poređenje note 4 i lg g3...
Edit: Danilo nije trol? ;) I on ima note 4... Hehehe... :D

Poslednja izmena:
Nije potrebno izdvojiti 200e vise. Za 50-80e iznad prosecne G3 cene imas - M8, Z2, S5, OPO.. a svi imaju bolje ekrane od G3 koji su i citljiviji na suncu, bar 25-30% duze trajanje baterije, bolji UI i fluidniji rad (cak i S5 sa budjavim TW)...

Svakako volim kad neko iznese argumente. Ali ostaje i dalje misljenje da ako u dzepu imas 280 i nemas da dodas 50-80 vise, best buy je G3. Naravno, koliko para - toliko muzike, a definitivno po svemu sudeci za najmanje para kod G3 dobijes najvise muzike. Nisam nasao nijedan drugi model za 280-300, a da ovoliko pruza. Meni se bas svidja LG UI i mnoga korisna resenja. Svaki model ima i svoje mane. Verujem da bi baterija na g3 duze trajala da ekran nije 2k, ali bez obzira na tu cinjenicu baterija sveukupno uopste nije losija od drugih. Ne koristim u sobi reflektorsko osvetljenje prostorije tako da mi je ekran na 50% i vise nego dovoljno vidljiv, jasan i svetao. Kamera mi je odlicna. Opet tu su i drugi faktori kao sto su razlicite potrebe i ukusi prema kojima svako odredjuje sta mu najvise odgovara. A da sam mogao da izdvojom jos 50 - 80, od ponudjenih mislim da nijedan nije po mom ukusu. z2 i m8, znaci pored toga sto su skuplji, su mi veliki tj u odnosu na velicinu ekrana - imaju veliki screen-to-body ratio, gotovo iste velicinie kao G3, a manji ekran. M8 jeste aluminijumski i time prilaci paznju ali se provereno taj amluminijum nazad grebe i haba bez zastitne maske tako da dzabe, baterija se ne vadi, losija kamera sto je meni bitno. Z2 mi zaista deluje preglomazno u ruci sa tim neiskoriscenim prazninama iznad i spod ekrana. Koristio sam ga neko vreme i zakljicio da LG (g2, g3) ima mnogo korisnijih ugradjenih softverskih resenja i ideja. Samsung ne bih komentarisao posto me u startu uvek odbijao svojim izgledom, jer na kraju i izgled mi je naravno bitan, a cime me s5 u startu svakako nije nimalo privukao. Za kineske telefone bez obzira na hvaljeni odnos kvaliteta i cene sam i dalje skeptican najvise zbog servisne podrske kod nas ako nesto rikne.
Bilo bi odlicno da na temi o LG G3 ima vise konstruktivnih predloga vezanih za samo funkcionisanje LG G3, raznih caka i sl.
cheers

Poslednja izmena:
^ odlican i zdrav stav, argumenti respect :) Ali valjda ti je jasno da nisam ni mislio na ljude sa takvim nacinom razmisljanja vec na botice i lozare koje bi u temi ''koji android da kupim do 400e'' na sav glas hvalili G3 uz pricu ''druze netrebati nista bolje, najaci je ovo telefon zate pare'' :d a takvih tema i komentara ima dosta i na ovom forumu a i na deponijama kao mob.svet. Pa onda negiranje mana i propusta i napadanje ljudi koji posle nekog perioda koriscenja iznesu sve to u ovoj temi, uz argumente - sta ce ti to, ovo, ono, sta ce ti jaca baterija, bolji ekran, imas rom i fix na xda za to i to.. i onda naravno za kraj bombardovanje sa linkovima naj telefona godine a ako i pored toga napisu da nisu zadovoljni onda ide paljba na iste da su trolovi i da ih treba razapeti jer ''sire neistine o telefonu koji radi savrseno i najbolji je za te pare''. Dno.

Ne bih ni pisao nista dalje ali stvarno postovanje za post iznad pa reko da odgovorim cheers

Poslednja izmena:
Svakako volim kad neko iznese argumente. Ali ostaje i dalje misljenje da ako u dzepu imas 280 i nemas da dodas 50-80 vise, best buy je G3. Naravno, koliko para - toliko muzike, a definitivno po svemu sudeci za najmanje para kod G3 dobijes najvise muzike. Nisam nasao nijedan drugi model za 280-300, a da ovoliko pruza. Meni se bas svidja LG UI i mnoga korisna resenja. Svaki model ima i svoje mane. Verujem da bi baterija na g3 duze trajala da ekran nije 2k, ali bez obzira na tu cinjenicu baterija sveukupno uopste nije losija od drugih. Ne koristim u sobi reflektorsko osvetljenje prostorije tako da mi je ekran na 50% i vise nego dovoljno vidljiv, jasan i svetao. Kamera mi je odlicna. Opet tu su i drugi faktori kao sto su razlicite potrebe i ukusi prema kojima svako odredjuje sta mu najvise odgovara. A da sam mogao da izdvojom jos 50 - 80, od ponudjenih mislim da nijedan nije po mom ukusu. z2 i m8, znaci pored toga sto su skuplji, su mi veliki tj u odnosu na velicinu ekrana - imaju veliki screen-to-body ratio, gotovo iste velicinie kao G3, a manji ekran. M8 jeste aluminijumski i time prilaci paznju ali se provereno taj amluminijum nazad grebe i haba bez zastitne maske tako da dzabe, baterija se ne vadi, losija kamera sto je meni bitno. Z2 mi zaista deluje preglomazno u ruci sa tim neiskoriscenim prazninama iznad i spod ekrana. Koristio sam ga neko vreme i zakljicio da LG (g2, g3) ima mnogo korisnijih ugradjenih softverskih resenja i ideja. Samsung ne bih komentarisao posto me u startu uvek odbijao svojim izgledom, jer na kraju i izgled mi je naravno bitan, a cime me s5 u startu svakako nije nimalo privukao. Za kineske telefone bez obzira na hvaljeni odnos kvaliteta i cene sam i dalje skeptican najvise zbog servisne podrske kod nas ako nesto rikne.
Bilo bi odlicno da na temi o LG G3 ima vise konstruktivnih predloga vezanih za samo funkcionisanje LG G3, raznih caka i sl.
cheers

Tako je, ali "neki ljudi" to ne kontaju, ljudi su odmeravali sta im je vazno, a to sto si nabrojao je vazno vecini korisnika, zato je i dobio one nagrade... Ali su tu zato ti dokoni ljudi sa 10k+ komentara jer sve teme posecuju i svuda su najpametniji i pocinju rasprave i savdje iako su telefon cackali samo u prodavnici ali su ga upoznali bolje od svih...
Joco ne trebas imati clansku kartu LG-a ali ne mozes ulaziti u dubinske rasprave (ne mislim konkretno na tebe nego generalno) i davati svoj utisak o uredjaju koji nemas, na osnovu cega onda mozes da donese sud? YouTube, prodavnica ili ti ga drugar ima, na osnovu toga ne mozes mnogo skontati...

''druze netrebati nista bolje, najaci je ovo telefon zate pare''

Hahahaha, uspeo si jednom recenicom da opsirno predstavis 70% ljudi iz ove teme.
A najbolje sto sam izvukao iz G3 je... 360e, za koliko sam ga prodao prosle godine :)

Naaajbolji telefon sigurno, nema boljeg.

Jaoo..pa ja mislio ovo g2 tema :), sorry.

Nazad
Vrh Dno