Šta je novo?

LG G3

Nemam nikakav problem sa tim romom.Obrisi lokaciju,zatim rucno unesi lokaciju.Radi bez problema.Pre instalacije obrisao sam sve,cak i celu internu.

Ne znam šta očekujete, G3 nikada nije briljirao na tom polju, uvek je bio prosek, ili ispod proseka.

dobro je da izbor postoji,moguće je vratiti na KK................lično sam više preferirao KK izmedju ostalog i zbog Xposed-a pa sam se posle kratkog vremena na L-u i vratio na KK.........

Pa ocekujem da bude kakav je bio na KK. Ja sam bio poprilicno zadovoljan. Sad mi baterija drzi 25-30% slabije.
Kako si izračunao da toliko slabije drži?
Pretpostavljam kako, samo da kažem da je jako teško uporediti tako, paušalno, trajanje baterije, ako je baš tako drastično loše, ja ne bih odmah pripisivao sistemu već bih tražio drugi razlog. Takodje su tu i druge varijable, različita upotreba, a da toga nisi svestan, možda si sada više napolju, jer je lepše vreme, pa je stalno 3g u kombinaciji sa max bright ekrana, itd...
Druga stvar, bateriji vremenom slabi kapacitet, što je normalno i logično...
Sve u svemu, ponovio bih, G3 nije šampion autonomije, i ne treba očekivati čuda...

Ja sam skroz zadovoljan trajanjem baterije, drži mi skoro svaki put od dan i po do dva čime mi se ne hvale kolege koje imaju telefone drugih proizvođača... Mislim nije neki šampion, kao G2 što je bio, ali je, bar po meni, među boljima...

galja

Ja sam ga uzeo pre neki dan nisam ga jos bas sve istestirao ali baterija mi je sasvim ok. Uzeo sam ga sa KK ali sam odmah dobio abdejt na LP instalirao i fino radi baterija mi izdrzi dva dana bez problema uz normalno koriscenje desetak razgovora oko 30sms whatsapp,viber,fb malo surfa po netu yt s vremena na vreme igrice ne igram na fonu i za sada mi je super. Sinoc sam paralelno koristio whatsapp i sms oko tri sata i baterija mi je ostala na 40% pred spavanje jutros sam ga skinuo s punjaca oko 8h citao vesti i razmenio par sms i baterija je za sada na 97% ja sam zadovoljan. Na predhodnom fonu baterija mi jedva izgurala dan uz slicno koriscenje tako da mi je ovo za sada extra predhodni fon mi je bio galaxy s4. Ali ok ovaj je jos nov verovatno ce vremenom i njemu baterija da oslabi ali nadam se ne toliko ali telefonce je super.

Oko 8 ujutru si ga skinuo sa punjača, citao vesti i razmenjivao poruke i posle 4 sata ti je baterija bila na 97? Tesko al aj, meni tako mozda moze na 0% osvetljenja.
Svejedno, baterija jeste slabija za proslogodisnji flagship, ali kad sam pogledao testove S6,edge i G4 malo sam se utesio:)

Meni 3.5 sata SoT i mozda sat vremena kao hotspot izdrzi u poslednje vreme, ali da napomenem da je na 100% jer napolju je G3 ekran ocajan...

Kako si izračunao da toliko slabije drži?
Pretpostavljam kako, samo da kažem da je jako teško uporediti tako, paušalno, trajanje baterije, ako je baš tako drastično loše, ja ne bih odmah pripisivao sistemu već bih tražio drugi razlog. Takodje su tu i druge varijable, različita upotreba, a da toga nisi svestan, možda si sada više napolju, jer je lepše vreme, pa je stalno 3g u kombinaciji sa max bright ekrana, itd...
Druga stvar, bateriji vremenom slabi kapacitet, što je normalno i logično...
Sve u svemu, ponovio bih, G3 nije šampion autonomije, i ne treba očekivati čuda...

Veruj mi, sve sam istestirao, bio u Telenoru i u servisu i uvek jedan te isti odgovor: "Problem je Lollipop ceka se resenje od LG-a".
Na KK sam gurao do 4 sata SOT-a, sad kad izguram 3 slavim.

Ljudi, šta vi radite u životu ako vam je tri sata buljenja u ekran malo :d?

Šalu na stranu, opet pojedini robuju bateriji umesto obrnuto. Telefon na punjač svaku noć i ćao.

a šta kad ne može da dočeka noć?

Pa ništa, niko neće da mre.

Nego, koja je max. brzina Wifi koju može g3 da postigne? Imam 100Mbs konekciju, a speedtest na telefonu neće preko 30. Ja sam mislio da to važi samo za mobilni internet.

uploadfromtaptalk1434063632934.pnguploadfromtaptalk1434063640100.png
Skinuo juce Greenify sa store-a, posto nemam root nisam mogao sve da frizujem vec samo ono sto ne dolazi uz telefon pa opet nisam sve frizovao jer npr viber i WA koristim stalno vec samo ono sto jako retko korisitim i evo rezultati ja sam jako jako iznenađen ^__^

Edit: izvinjavam se slučajno sam omasio temu :D

Poslednja izmena:
Pozdrav ekipa. Dugo pratim forum, ali ne pisem bas postove, stari mail i sifra zaboravljen, ali sam otvorio nalog posto sam uzeo LG G3 pre nekih mesec dana, isitao celu ovu temu,
pa da napisem i ja neke fore koje sam skontao, verovatno znate neke, dok nekima mozda budu od koristi.

Posle mesec dana intenzivnog koriscenja, mogu da kazem da sam vise nego zadovoljan LG G3, odnos cene i kvaliteta je definitivno najbolji.
Imam veziju 2GB RAM/ 16GB
Najvise sam bio skeptican po pitanju baterije zbog rezolucije ekrana, ali uz podesavanja i cake, uz prosecno koriscenje telefona (malo razgovora, viber stalno, muzika - slusalice oko 2 sata dnevno, net aplikacije vesti i sl, konekcija non stop - vecinom WiFi, 3-4 sata u gradu 3G, sasvim lepo mi izgura minimum 24 sata s jednim punjenjem a nekad i dan i po.
Telefon glatko i brzo radi, nisam primetio nikakva kocenja, poneki lag u multitaskingu kad mi je otvoreno vise aplikacija.

Baterija

Rutovao sam telefon.

Pod redovnim opcijama telefona u podesavanju aplikacija uradio sam disable nekih stock aplikacija koje mi nisu uopste potrebne, ili mi nisu bas uvek potrebne da rade
(Cell Broadcast, Drive, File Manager, Google Play Games, Newsstand, Google+, Hangouts)

Aplikacijom App Quarantine ROOT/FREEZE https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramdroid.appquarantine "zamrzao" sam i ostale stock, ne bas uvek potrebne aplikacije (koje uvek po potrebi mogu odmtznuti): App Updates. E-mail, Google Play Books, Movies & TV, LG Health. LG Intelligent Agent, Smart Notice, Smart Tips,LG Smart World, Software Update, Tasks, Update Center.
Ova aplikacija ima i widget velicine ikonice aplikacije i koji za svaku zamrznutu aplikaciju mozete posebno da stavite na neki home screen pa da jednostavno, po potrebi, otkljucate (odmrznete) i pokrenete aplikaciju i opet zajkljucate ako vam vise ne treba.

Instalirao, naravno, Greenify https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify
i ubacio za automatsku hibernaciju gotovo sve aplikacije koje sam instalirao, sem naravno onih koje mi ipak trebaju da rade u pozadini: launcher, viber i sl.

Posle ovih akcija baterija se vidno slabije trosi.

Evo sad nekoliko caka koje sam skontao.

KNOCK screen lock na NOVA launceru.

Iako ima drugih launchera koji imaju opcije koje mi se vise dopadaju, ipak koristim Nova launcher posto mi se pokazao najbrzi i najfluidniji i trosi najmanje resursa.
Odlicna opcija kod LG telefona - knock lock da zakljucate ekran kuckanjem u njega se instaliranjem launchera gubi, ali je to resivo. Da bi radio knock lock screen za nova launcher ima dve varijante:

- Prva je, ako je telefon rutovan i imate instaliran Greenify, u podesavanjima u NOVA launcheru - Gestures & Input / Gestures/ Double tap/ Shortcuts na: Hibernate + Lock screen (Greenify).
- Druga varijanta za koju nije potreban root je instaliranje aplikacije Screen Off and Lock https://play.google.com/store/apps/details?id=com.katecca.screenofflock pa opet u Nova settings - Gestures & Imput / Gestures/ Double tap i izaberite aplikaciju Screen Off and Lock.

Sada, posto ja imam instaliran Nova prime launcher, ne znam da li je opcija "Gestures & Input" dostupna i u free verziji, ali ima i opcija da bez ikakvog dodatnog podesavanja i dodatnih aplikacija a sa instaliranim Nova launcherom na telefonu, tapnete dvaput gore na vrhu ekrana u notifikacionoj strafti i radice LG knock screen lock - ugacice se ekran.

Quick Circle

Sjajna stvar je LG quick circle case ukoliko ste u mogucnosti da nabavite original futrolu koja aktivira ovaj krug.
Originalna LG futrola izgleda sjajno, kvalitetna je i kod nje se zadnja fabricka maska od telefona skida i zamnenjuje je futrola tako da telefon ne gubi na svojoj eleganciji i ne dobija nesto previse u debljini. Ta zadnja maska od futrole je tek malo dablja nego fabricka maska telefona, izgleda lepo i ima neku finu teksturu da ne klizi u ruci.
Postoje varijante futrole sa ugradnjeniom antenom za nfc i bezicno punjenje kao sto je to na fabrickoj zadnjoj maski telefona, ili jeftinija varijanta futrole koja je bez bez toga. Original futrola se moze naci na e-bayu ili se desi da je neko prodaje na oglasima.
Postoje i kineske kopije, ali vecinom kod njih, one ne zamenjuju zadnju masku telefona vec se ceo telefon ubacuje u futrolu, cime je telefon dosta deblji, a i treba proveriti da li je quick circle
aktivan kada se ubaci telefon, posto na nekim jeftinim kineskim futrolama taj otvor sluzi kao ukras ali nece da aktivira quick circle na telefonu.

Ako ste nabavili ovu masku koja radi, imacete nekoliko LG-jevih aplikacija, ali svakako instalirajte apikaciju Quick Circle Apps koja u sebi ima nekoliko korisnih stvarcica.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yoavst.quickapps
ili cak i jedinu igricu za futrolu :shock: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.puppypop

Posle nekog vremena koriscenja ove futrole prometio sam sledece. Cesto mi se desilo da u dzepu nehotice aktiviram neku quick circle aplikaciju, kako ne znam, da li je to pomeranjem
poklopca futrole cime se pali ekran ili slucajnjim aktiviranjem kruga koji se inace aktivira tapkanjem po njemu, a zatim svajpovanjem sata da se pokazu ostale aplikacije, pronasao sam resenje i za ovo.

Naime postoji aplikacija Quick Circle Lock https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yoavst.quickcirclelock (aplikacija se placa samo 1,02$, ali ima da se nadje na netu i za free ako neko nema mogucnost da plati simbolican iznos). Ovo je dobro resenje, posto kad tapnete na krug upali se sat a, kad svipujete pojavi se knock lock screen u koji morate da ukucate odabrani knock kod da bi se pokrenule aplikacije tako da je to skoro nemoguce da se samo skucajno ukljuci u dzepu. Meni je u principu najkorisnije samo to da tapnem i vidim koliko je sati, tako da mi ovo pomaze da mi se ne ukljuce i ostale aplikacije slucajno u dzepu.
Aplikacija se podesava tako sto prvo u redovnom podesavanju telefona za QuickCircle case - setting/General/QuickCircle case/Select apps isklucite sve aplikacije i ukljuicite samo Quick Circle Lock, dok posle u podesavanjima u samoj aplikaciji Quick Circle Lock izaberete koje aplikacije zelite da se pojave kad otkljucate quick circle i tu i podesite vas knock code koji moze biti isti kao i za otkljucavanje glavnog ekrana telefona.

Dual Window za sve aplikacije

Jos jedna zanimljiva stvar na G3 je Dual window koji vam omogucava da na ekranu otvorite dve aplikacije u isto vreme. Primetili ste da kad aktivirate ovu opciju ponudi vam da prevucete dve aplikacije koje zelite da koristite istovremeno ali je ponudjeno samo nekoliko stock i google aplikacija.

LG G3 inace ima opciju da sve aplikacije mozete da pokrenete u Dual Window, ali je po defaultu ostavljeno samo na ove stock (mozda zbog toga sto se desi da neka druga aplikacija
ne pasuje bas lepo na pola ekrana, mada meni vecinom sve lepo rade). Da bi omogucili Dual Window za sve vase instalirane aplikacije, potrebno je da je telefon rutovan. Instalirajte aplikaciju Build Prop Editor https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor startujte aplikaciju i samo izaberite: persist.splitwindow.support.all i dole umesto false promenite na true i prihvatite restart telefona. Posle restarta, kada pokrenete Dual Window imacete ponudjene sve aplikacije.
Ima ovde i video uputstvo:
https://www.youtube.com/watch?v=GjTv_jvf24Y

Kamera

Kamera na LG 3 mi je odlicna, a posebno sam zadovoljan kako izgledaju nocne fotografije.
Bez obzira, developeri su napravili jos poboljsan softver za hardverski dobru LG G3 kameru - XCam LG i po mnogima ovo je nabolja LG G3 kamera app, aplikacija izgleda slicno kao i sotck LG-jeva kamera, samo sto nudi jos dodatnih podesavanja, pravljena je iskljucivo za LG G3 telefon i moze se skinuti besplatno i instalirati.
Ima ponudjenih raznih modova za slikanje, a po meni Intelligent auto odlicno obavlja posao u svim uslovima (noc, dan...).

Izaberite download apk opciju ili za KitKat ili za Lollipop

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/app-xcam-lg-v5-1-0-t2873604

Share & Connect

Pored media servera (DLNA) koji vam nudi da sharujete-pustate fajlove (muzika, slike, video) putem bezicne mreze na vas smart tv,
ukoliko imate smart tv (LG ili neki drugi) koji ima MIRACAST opciju, tv naravno treba da je u istoj wifi mrezi kao i telefon, odlicna je opcija Settings/Networks/Share & connect, Miracast - stavite na on (ili ukljucite Miracast opciju gore u notifikacijama)
Ovim mozete bezicno da projektujete sadrzaj ekrana telefona na tv u realnom vremenu.

Sve u svemu, telefon ima jako mnogo mogucnosti, a cena mu je polako sve niza i moje misljenje je da za te pare nema bolje, plus sto telefon izgleda jako dobro.
Toliko za sada, nadam se da sam nekome pomogao.

Svaka cast za opsiran komentar,predlazem ga za prvu stranu kao sto je na g2 temi:)

@downtown: Covece, ne smes reci da ti se telefon svidja ili ne daj boze da radi dobro, aktiviraces Vojkana i jos po neke :D

Imam izgleda bug na telefonu...LED notifikacija svetli kada je ekran ugašen...plavo svetlo blinka.
Kao da imam propušten poziv,poruku i sl a nemam ništa od toga...
Ulazio u podešavanja,restartovao telefon i ništa...
Ne mogu da provalim zašto blinka...baterija je trenutno na 98%

Jel imao neko sličnu manifestaciju?

Meni je blinkala zelena :D nisam primetio u poslednje vreme (otkad sam na cloudy romovima?), ali postoji taj bug, da.

Pogledajte prilog 172351Pogledajte prilog 172352
Skinuo juce Greenify sa store-a, posto nemam root nisam mogao sve da frizujem vec samo ono sto ne dolazi uz telefon pa opet nisam sve frizovao jer npr viber i WA koristim stalno vec samo ono sto jako retko korisitim i evo rezultati ja sam jako jako iznenađen ^__^

Edit: izvinjavam se slučajno sam omasio temu :D

Na koliko % osvetljenja je ekran. Mnogi su tako pricali o bajnim SoT brojevima a ekran na 50%. Ja ga ovih dana po suncu jedva vidim na 100%. Preciznije napolju mi je G3 ovih dana skoro neupotrebljiv. Da su bar stavili full HD ekran ali da je malo jaci i neki coating sto je manje refleksivan.

Imaš CM, AICP, Blisspop, Validus, Tesla, Exodus, SOKP... ako hoćeš 5.1.1

Ja hocu 5.1.1 da dobijem od proizvodjaca kome sam dao ne male pare za telefon, sve ove sto si nabrojao su, iako znaju da budu ok romovi, i dalje polufabrikati koji imaju bugove, losu kameru i grafiku...
Ako LG preskoci 5.1 za G3 i moram da cekam sledecu godinu za novu verziju Androida ja cu verovatno preskociti LG kada budem kupovao drugi telefon..

Nazad
Vrh Dno