Šta je novo?

LG G3

nema tu mnogo razlike kod proizvodjaca. svi su manje vise isti.. zato se za redovan updejt uzima ili nexus ili ios uredjaj

Poslednja izmena:
nema tu mnogo razlike kod proizvodjaca. svi su manje vise isti.. zato se za redovan updejt uzima ili nexus ili ios uredjaj
Upravo ovo... :)
Nazalost Nexus 6 je meni uzas telefon, a kada sam produzavao ugovor hteo sam malo da se vratim na android da vidim jel napredovao, a iPhone nije bio u ponudi operatera...
2 puta sam u zivotu uzeo LG i nikad vise...

Imam izgleda bug na telefonu...LED notifikacija svetli kada je ekran ugašen...plavo svetlo blinka.
Kao da imam propušten poziv,poruku i sl a nemam ništa od toga...
Ulazio u podešavanja,restartovao telefon i ništa...
Ne mogu da provalim zašto blinka...baterija je trenutno na 98%

Jel imao neko sličnu manifestaciju?

I meni se ovo dešava i užasno me nervira.

Plavo svetlo uglavnom blinka usled korišćenja FB aplikacije. Treba otići u "App Settings" > zatim "Notifications", pa isključiti opciju "Phone LED".

Nemam fb app na telefonu. Kod mene ne blinka plavo, već jako svetlo plavo, gotovo belo. I tako zablinka bezveze, otključaš telefon a ono ništa.

Stejer možeš li u kalendaru u month view da klikneš na neki dan u kom imaš neki događaj i da dobiješ popup sa dnevnim spiskom?

Ja sam primetio par puta nesto slicno ali samo sa viberom, ali ne uvek. Npr kad mi je stigla poruka na viberu, sija mi ljubicasta notifikacija i kad sam procitao poruku i ugasio ekran i dalje je blinkalo ljubicato iako sam procitao poruku.

Desava se to na 'h' verziji. Na 'i' verziji su to navodno resili.
Resenje. Spustiti 'prozorce',iskljuciti,pa opet ukljuciti LED. Ne treba restart
Provereno tom metodom nema blinkanja bez povoda :-D

Poslednja izmena:
Meni sada LED ne radi....u stvari radi ali kako mu se navrne..
Npr kada je na punjaču neće da svetli,kada stigne poruka zasvetli,kad stigne poziv ne svetli ali onda kada završim razgovor i ugasim ekran opet svetli plava lampica:smash: onda ga opet nakačim na punjač i LED svetli....

Počinje da mi ide na krasni...

Ako ne stigne neki update u skorije vreme verovatno ću ga prodati

Strpi se do Nove Godine pa kad ga nakačiš na jelku a ledice zablinkaju ihaaaaaaaaaa

Npr kada je na punjaču neće da svetli,kada stigne poruka zasvetli,kad stigne poziv ne svetli ali onda kada završim razgovor i ugasim ekran opet svetli plava lampica:smash: onda ga opet nakačim na punjač i LED svetli....

Da ti nije na silent modu?

Pre neki dan, sam bio u dilemi da li da uzmem G3 ili M8, bio sam jako zagrejan za G3 jer nisam imao G seriju do sada, a One sam imao dva puta (doduse M7)..

Jureci oglase nasao sam jedan koji je bio ok i otisao sam da ga vidim i siguran sam da bi ga kupio da pre njega u rukama nisam drzao M7.. Generalno me LG razocarao izradom, mada me takodje od kupovine odbilo i to sto mi covek nije rekao da je pukao okvir kao kod vecine.. Mislio sam da mu dam jos jednu sansu sve dok slucajno nisam krenuo da citam Vojkanove postove koji su me udaljili skroz od G3. Tako da sam otisao i kupio M8 i mislim da je telefon kao telefon, odnosno sprava za svakodnevni rad, daleko bolja opcija M8 od G3. Sto se danas i potvrdilo, dosao sam u posed G3 na par sati i bukvalno mi dodje da nadjem Vojkana i vodim ga na pice. Telefon me u radu jos vise razocarao od onog kakav je osecaj drzati ga u ruci. Ekran jeste lep i tu se sve zavrsava. UI cini se pretezak, par puta sam imao ozbiljnijih cekanja oko nekih banalnih stvari, a to mi je neshvatljivo. Bas iz tih razloga sam prodao Note3, jer je neshvatljivo kako losa optimizacija moze da upropasti na papiru dobar uredjaj..
Sto se tice kamere, tu nisam neki poznavalac i ljubitelj fotografije, tako da cu reci da mi je to manje-vise nebitna stavka, nisam uporedjivao, ali verujem da je bolja kod G3.

Pa dobro sad... Ne mozes bas ocekivati da ce se pojaviti update koji se bavi LED-bugom kod tebe... :)

Ja koristim Light Manager i nikada problema nisam imao i još mogu za sve živo drugu boju da stavim...

Desava se to na 'h' verziji. Na 'i' verziji su to navodno resili.
Resenje. Spustiti 'prozorce',iskljuciti,pa opet ukljuciti LED. Ne treba restart
Provereno tom metodom nema blinkanja bez povoda :-D

Najjednostavnije, a ne bih se toga setio:) Probao bas kad mi je ponovo ostalo da blinka od vibera posto mi se samo sa viber notifikacijom to desava i radi. Hvala ;)

@ProMaster
Eto ja i kolega smo u isto vrjeme uzeli ja G3 a on M8, i ja kad uzmem njegov M8 i malo procackam nemam taj neki ekstra osjećaj. Sjecam se kad sam ga tek kupio i ono nonstop vadio iz džepa i uvjek je bilo wow. Dok M8 kad uzmem nisam imao taj osjećaj. A to sto vojkan ima problema sa kocenjem ja nikad nisam osjetio. Možda je do mene pa ne primjetim kad telefon zakoci.

Pa problem kod M8 je verovatno odnos veličine ekrana i telefona...plus UI, koji izgleda kako izgleda...
Ali je telefon munja, plus hladan kao špricer, stvarno odaje utisak kvaliteta, baš dobro parče metala...
Inače je Z3 gold, baš lepotica, tako da bi on bio moj izbor, nekako je sabio i mane HTCa i LGa...

@ProMaster
Eto ja i kolega smo u isto vrjeme uzeli ja G3 a on M8, i ja kad uzmem njegov M8 i malo procackam nemam taj neki ekstra osjećaj. Sjecam se kad sam ga tek kupio i ono nonstop vadio iz džepa i uvjek je bilo wow. Dok M8 kad uzmem nisam imao taj osjećaj. A to sto vojkan ima problema sa kocenjem ja nikad nisam osjetio. Možda je do mene pa ne primjetim kad telefon zakoci.

Izneo sam svoje misljenje, meni je M8 odlican telefon koji me odusevio, a promenio sam telefone i telefone.. Jedini prelaz koji cu imati sa M8 verovatno ce biti na iP6s ukoliko bude malo superiorniji od 6-ice.. Cinjenica je da LG zaostaje od drugih sa zavrsnom obradom, evo i Samsung se dozvao pameti i napravili S6(Edge) po ukusu kupaca i deluju solidno, dok G4 vec ljudi prijavljuju da im se lako habaju zadnje maske...

p.s.
Sta fali UI kod M8, pa ako je neki android UI optimizovan (objektivno) i lep (subjektivno) to je Sense...

Poslednja izmena:
LG-jev UI je lepotica za onaj kod M8, plus deluje staro, kao da ga vreme pregazilo, kada se poredi sa S6 na primer...ali dobro...a da je brz, nema diskusije, u samom vrhu je...

За разлику од оног код с6 и г(2,3,4) је много озбиљнији, складнији, оптимизованији, бржи а и лепши.
Код ЛГ-а и самсунга као да су се деца играла кад су склапала боје. Фенсери и девојчице се ложе на оне силне боје.

Danas sam ubacio G4 ROM (cloudy), i moram da priznam da je ovaj novi ux jako jako poboljsan. Razlika u radu a pre svega u fluidnosti je zaista osetna, sve je sada bas bas glatko, brzo, fluidno, nema toliko problema sa animacijama kao sto je bilo na trojci, stvarno su lepo poradili oko toga. Izgled je preedobar, vecina aplikacija je vizuelno promenjeno tako da sada to sve deluje daleko lepse i ozbiljnije, a sa druge strane i jednostavnije. Kameru jos uvek nisam detaljnije testirao, ali po par slikica koje sam uradio se vidi poboljsanost. Ima vise alatki u kameri, kao i manualni mod koji je stvarno vrhunski odradjen i koji je dosta od pomoci. Videcu kakav je slucaj sa baterijom jer mi je donekle to i najbitnije (kao i rad telefona), ali kazu da je osetno poboljsana. Da ne duzim za sada vise, moj utisak je odlican i svakako treba da se isproba ovaj novi ux koji je stvarno vidljivo poboljsan u svemu.

Manual mod ne radi na G3, drugacija kamera (hardverski) je u pitanju tako da nam to verovatno nikada nece biti omoguceno.

Novi UI radi perfektno. U test fazi je prosto leteo,nema razloga da i sada ne bude tako.
Iapk,za kameru treba jos malo sacekati

Danas sam ubacio G4 ROM (cloudy), i moram da priznam da je ovaj novi ux jako jako poboljsan. Razlika u radu a pre svega u fluidnosti je zaista osetna, sve je sada bas bas glatko, brzo, fluidno, nema toliko problema sa animacijama kao sto je bilo na trojci, stvarno su lepo poradili oko toga. Izgled je preedobar, vecina aplikacija je vizuelno promenjeno tako da sada to sve deluje daleko lepse i ozbiljnije, a sa druge strane i jednostavnije. Kameru jos uvek nisam detaljnije testirao, ali po par slikica koje sam uradio se vidi poboljsanost. Ima vise alatki u kameri, kao i manualni mod koji je stvarno vrhunski odradjen i koji je dosta od pomoci. Videcu kakav je slucaj sa baterijom jer mi je donekle to i najbitnije (kao i rad telefona), ali kazu da je osetno poboljsana. Da ne duzim za sada vise, moj utisak je odlican i svakako treba da se isproba ovaj novi ux koji je stvarno vidljivo poboljsan u svemu.

Novi UX4.0 uopste nije portovan celinom, nije G4 UX vec samo ported G4 apps nista vise, sto se tice kamere nista bolja(brza,fluidnija jeste) nije i dalje je u odnosu na Xcam stock camera ocaj, manual mode ne radi, probaj bilo sta da podesis u manualu nece ti raditi, baterija u odnosu na CloudyG3 2.2 je ocaj, jedva izvuce 3h sot, sa 2.2 imam 5h sot,na oba roma sam imao ista podesavanja dakle gabriel kernel tweakovan,amplify,greenify,debloated,frizovane nepotrebne aplikacije sa titanuim backupom.

Baterija je ista na svim stock based romovima kao i fluidnost, brzina itd... Znači stock 20h - prethodni cloudy - G4 look cloudy svi su identični osim izgleda, ako vidite razlike na bolje radi vas placebo opasno (ili nešto nije bilo ok) , ako vidite razlike na lošije nešto sada nije ok kod vas.

Imas slike postovane OVDE, screenshotovi sa CloudyG3 2.2, sa 2.3 nema teorije da se izvuce toliko sot, napominjem i na 2.2 i na 2.3 isti tweakovi isti apps instalirani,isti xposed moduli,iste aplikacije frizovane,isti kernel instaliran ista podesavanja kernela, nisam jedini koji se zali na battery life na 2.3.

Ja imam 5-5.5h sot uvek kad sam ceo dan na wifi i ne igram igre. 50% osvetljenje bude tad.

Nazad
Vrh Dno