Šta je novo?

LG G3

Pitanje za sve koje su imali G2 pa presli na G3. Zasto je onako kamera 'siromasna' sa opcijama u odnosu na G2? Konkretno,zasto su izbacili neke modove za slikanje? Takodje,meni jako bitna stavka,zasto su izbacili brightness u opcijama kamere? Ne moze rucno da se menja ekspozicija kao sto je moglo na G2

Bices razocaran i baterijom i brzinom. Jedino ces dobiti bolji ekran i kameru.

Ekran, kameru (mnogo bolja OIS+Laser focus itd), zamenljivu bateriju, malo jaci procesor, SD karticu, lepsi dizajn i kvalitet izrade. Meni je ono zadnje najvise presudilo kupovinu.

Moze li neko da proveri i kaze da li G3 ima brightness opciju u podesavanjima? Na G2 je toga bilo. Jako korisna opcija za slikanje gde ima previse svetla.

2015-03-06220753.jpg

Ako je nema o podesavanja,da li neko moze da ubaci xcam aplikaciju od xdabbeba i potvrdi mi da li tu postoji ta opcija?

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/app-xcam-lg-v5-1-0-t2873604

Hvala

@ixon

Ima podesavanja brigthnessa na xcamu. Sad sam instalirao i probao. Stavio bih ss ali oiz nekog razloga ne mogu da uslikam ekran sa opcijama

Hvala. Reci mi jel ima i podesavanja ISO vrednosti? Ovo je sve imalo na G2,ne znam sto su sklonili to na G3. Menjanje ISO vrednosti je mnogo korisna opcija u uslovima slabije osvetljenosti

Hvala. Reci mi jel ima i podesavanja ISO vrednosti? Ovo je sve imalo na G2,ne znam sto su sklonili to na G3. Menjanje ISO vrednosti je mnogo korisna opcija u uslovima slabije osvetljenosti

Ja koristim Xcam 6.0 na Chupa Chupsu i ima sva manualna podesavanja kao i G2 i sve funkcije sa G3 jedino sto sam primetio da izostaje je tkzv "baby face" onaj slajder za "ulepsavanje" selfija sa prednjom kamerom :)

Sto se tice prelaska sa G2 na G3 veliku razliku koju je Monkey zaboravio, je zvuk koji je drasticno bolji na G3 ja sam prezadovoljan, svako ko planira prelazak nece se razocarati ako uzme 32GB verziju jedina mana je baterija koje je sigurno losije od G2 sve ostalo je + !!!

Poslednja izmena:
i zaboravio sam reci da na Xcam fali i mogucnost manuelnog fokusa u toku snimka ali obe stvari ostaju na LG G3 stock kameri :)

@Prisic_Futog,vidim na xda da za Xcam kazu da je dosta bolja od stock kamere. Sta kazu tvoja iskustva?

@Prisic_Futog,vidim na xda da za Xcam kazu da je dosta bolja od stock kamere. Sta kazu tvoja iskustva?
Ma slika mi je ista ne vidim razliku ali video daje mogucnost FHD 60FPS i pravih 720P u 120FPS za ostalo ne znam ni kako bih uporedio meni se sviđa sto ima ta manualna podesavanja ova na G3 je bilo maksimalno ogoljena i sve je telefon sam radio sto je za prosecnog korisnika savrseno jer je velika vecina onih koji ne vole da cackaji vec da to sve samo radi oni ajfonizovani korisnici...

Gledao sam recenzije,i video da je G3 i namerno tako napravljen,da je sve na automatici,i da ona sama radi sve. Ipak meni je manual,manual.
Reci mi jos ovo. Xcam se samo instalira,ne mora flesh i rikaveri,kao sto je na G2 bilo potrebno?

Gledao sam recenzije,i video da je G3 i namerno tako napravljen,da je sve na automatici,i da ona sama radi sve. Ipak meni je manual,manual.
Reci mi jos ovo. Xcam se samo instalira,ne mora flesh i rikaveri,kao sto je na G2 bilo potrebno?
ma instaliras običan apk nije kao fix vec kao nova apk jedino sto onda imas 2 kamere :D stock i Xcam ali ne smeta

Hvala na odgovorima. Do pisanja,pozdrav

Jel ok ovoliko trajanje baterije? :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1425746844973.png
    uploadfromtaptalk1425746844973.png
    303.3 KB · Pregleda: 229
  • uploadfromtaptalk1425746892129.png
    uploadfromtaptalk1425746892129.png
    211.8 KB · Pregleda: 244
Nešto mi slabo to... Oko 5 i po sati su ljudi ovde izvlacili.

Pa ja izvučem za 45% 3 sata i 9 minuta na S3 koji ima baš slabu bateriju i mator procesor koji jede.

uploadfromtaptalk1425757376890.pnguploadfromtaptalk1425757390523.png

Pitanje za sve koje su imali G2 pa presli na G3. Zasto je onako kamera 'siromasna' sa opcijama u odnosu na G2? Konkretno,zasto su izbacili neke modove za slikanje? Takodje,meni jako bitna stavka,zasto su izbacili brightness u opcijama kamere? Ne moze rucno da se menja ekspozicija kao sto je moglo na G2
Samo skines ProCapture aplikaciju i imas sva manualna podesavanja koja pozelis. Dobra je i A Better Camera.

Nešto mi slabo to... Oko 5 i po sati su ljudi ovde izvlacili.

Pa ja izvučem za 45% 3 sata i 9 minuta na S3 koji ima baš slabu bateriju i mator procesor koji jede.

Na G3 zavisi mnogo od osvetljenja. Ako je na 100% jede bateriju. Ako je 70% (sasvim ok za multimedije) traje dosta duze.

Na G3 zavisi mnogo od osvetljenja. Ako je na 100% jede bateriju. Ako je 70% (sasvim ok za multimedije) traje dosta duze.
Doduše meni je ovo auto osvetljenje, malo bio napolju, malo kući, znači mešovito, ali zar ne zaboli glava na 100% koliko bljesti, jedino ako nije napolju stalno, pa ne može da vidi na nižem osvetljenju...

Ne lupajte gluposti - ni jedan app sa manuelnim podesavanjima ne radi kako treba, to zna svako ko je koristio pravi aparat sa manuelnim kontrolama. Tipa stavis ekspoziciju 10sek a aparat ne napravi fotku koju bi dobio da se to zapravo desi. Takodje nisam video da ima da se promeni tip meteringa sto je isto jako bitno. Sve u svemu osakaceno na point and shoot.

Ni sa 3rd party app ne radi ni metering mode ni ev+-?
A ISO?

Poslednja izmena:
Doduše meni je ovo auto osvetljenje, malo bio napolju, malo kući, znači mešovito, ali zar ne zaboli glava na 100% koliko bljesti, jedino ako nije napolju stalno, pa ne može da vidi na nižem osvetljenju...
Znači ispadne da s3 gura 6h sot za 24h 3g/wi fi?
How yes no :)
Ovo je garant na minimum brightnes i wi fi all the way :p

Pa rekao je kombinovano, bio je napolju malo i u kući malo.
Nema šanse, meni opo drži 6-7h sot a pola dana sam napolju, pola na wi-fi.

Znači ispadne da s3 gura 6h sot za 24h 3g/wi fi?
How yes no :)
Ovo je garant na minimum brightnes i wi fi all the way :p

Nisam ja nigde rekao krajnji rezultat niti da je 24 sata. :)

Nekih 18-20 sati sa 4 i po do 5 sati ekrana.

Auto osvetljenje nije minimum brightness.

meni opo drži 6-7h sot a pola dana sam napolju, pola na wi-fi.

Ma tebi drzi toliko zbog ocajnog signala, tako da meni sa dobrim signalom drzi dobro kao tebi sa losim. Da i ti imas ovako dobar signal, verovatno bi gruvao 8-9, pa cak i 10 sati (znas i sam rezultate koje je Darko postavio)

Tako da ne znam sto se cudis, kad signal satire :) A i wifi, ako nije ruter u blizini, pa imas crticu, dve tri, a ne pun signal isto trosi vise. Meni je sve u full-u, pa otuda i dobar rezultat. Facts :D

Poslednja izmena:
Ako si kući onda jeste :)
Jel se posle 50% brže troši nego do 50% na s3?

Na opo je od 100-0 ravnomerno, prvi telefon koji imam na kom je tako, zato i pitam jer nisam imao s3 :)

Ako si kuci u mraku da, ali ako si pod svetlom ne :)

Nije bas posle 50% nego od nekih 20%. Tad kad krene, baterija nestaje :d

Nazad
Vrh Dno