Šta je novo?

LG G3

Zato sto se i bavim software-om vec vise od decenije unazad. Sansa da hw deo crkne tokom update-a na L su pa recimo da kazem 0 (jer je sve normalno radilo pre istog update-a). Battery drain mi se trenutno desava nakon nekih 6 dana ne restartovanja uredjaja, i cim ga RR sve radi opet normalno. Da li tebi zvuci da je to hw problem iskreno?

OK, ali onda kako ja to nemam? (uradio update preko PC Suita). Koliko vidim, ima i drugih ljudi koji nemaju isti problem.

Jednostavno - nije svaki telefon isti i identican. Evo ti primer sa OS X - dosta ljudi na MacBook-ovima je imalo problem sa wi-fi sto je sporo radio na Yosemite. Isti modeli, isti proizvodjac wireless chipa, isti wireless chip - 80% nema problem, 20% ima, a software problem.
Isto tako ima ljudi (doduse ne puno) koji imaju isti drain kao ja. Meni se evo upravo danas desio drain prvi put posle nekih 10 dana ovaj put. I RR sam telefon i nema ga vise. Jednostavno kada se ne restartuje nesto se desi unutar OS-a, a vrv ima veze sa LG driver-ima sto ga baca u infinite loop oko tipa neke provere i ne da mu da ode u sleep.

edit: btw. za sve koji imaju problema sa nepodnosljivim lagom na tastaturi a nisu ljubitelji SWIFT key, ja predlazem Google Keyboard. Mnogo dobro radi, a pogotovo mi se svidja material design.

Pa ne razumem, ako su različiti telefoni, da li je onda hardver ili softver u pitanju? To jest da li se softver razlikuje za drugačije telefone, ili je isti softver ali zbog drugačijeg hardvera pravi drain? Nisam stručan pa pitam.

Koristim obican 5.0 LP sa zadnjim update-om(verzija softvera v20f)
I to toliko izvucem sa osvetljenjem na automatski ali stavljeno na 100%,sad sam ga smanjio na nulu i na automatski rezim pa cu videti koliko cu sada da izvucem..Pre dok sam bio na KK opusteno sam mogao 2 dana da izguram sa baterijom i otprilike bar 4h ukljucenog displeja...Sada ako ga koristim malo vise i ako odigram neku laku igricu vec oko 6h uvece bude na 15%..Otprilike imam oko 24 instaliranih aplikacija i sto imam malo manje od 10.000 poruka u telefonu(mnogo se dopisujem) up time telefona je 154h
U sustini zadovoljan sam jako telefonom,jedino me nervira sada malo to oko baterije :D

Poslednja izmena:
@nele11: tebi koliko vidim phone aplikacija iz nekog razloga drlja CPU, ali mi nije jasno zasto...

Pa ne razumem, ako su različiti telefoni, da li je onda hardver ili softver u pitanju? To jest da li se softver razlikuje za drugačije telefone, ili je isti softver ali zbog drugačijeg hardvera pravi drain? Nisam stručan pa pitam.
Mislio sam isti je hw u pitanju, ali ni jedan nije 100% identican. Ovde je po mom misljenju u pitanju software - nesto nije dobro osmisljeno prilikom update-a ili nesto sto se tice driver-a LG inzenjeri nisu predvideli...

Mislio sam isti je hw u pitanju, ali ni jedan nije 100% identican. Ovde je po mom misljenju u pitanju software - nesto nije dobro osmisljeno prilikom update-a ili nesto sto se tice driver-a LG inzenjeri nisu predvideli...

Sad mislim da shvatam. Znači ostaje ti samo da vidiš da li će LG naći izvor problema i nekim budućim updejtom to popraviti. Ili možda rutovanje, pa neki dobri ROM?

Upravo to.
Da budem precizniji pitanje je vremena, samo je pitanje da li se ja mogu strpiti do tada posto mi je telefon jako bitan za posao.

Sam si kriv, nije ti Lollipop kriv, imas da podesis da ti zvoni alarm u do not disturb rezimu...
Kako? Ja sam podesio ali mi se alarm u dnd modu uopste ne cuje...

aba362243fcb779f3060bb29e478014e.jpg

Jednostavno - nije svaki telefon isti i identican. Evo ti primer sa OS X - dosta ljudi na MacBook-ovima je imalo problem sa wi-fi sto je sporo radio na Yosemite. Isti modeli, isti proizvodjac wireless chipa, isti wireless chip - 80% nema problem, 20% ima, a software problem.
Isto tako ima ljudi (doduse ne puno) koji imaju isti drain kao ja. Meni se evo upravo danas desio drain prvi put posle nekih 10 dana ovaj put. I RR sam telefon i nema ga vise. Jednostavno kada se ne restartuje nesto se desi unutar OS-a, a vrv ima veze sa LG driver-ima sto ga baca u infinite loop oko tipa neke provere i ne da mu da ode u sleep.

edit: btw. za sve koji imaju problema sa nepodnosljivim lagom na tastaturi a nisu ljubitelji SWIFT key, ja predlazem Google Keyboard. Mnogo dobro radi, a pogotovo mi se svidja material design.
A što se glupiraš ako znaš da restart uklanja uzrok. Jednostavno ga svaki put pred punjenje restartuješ i teraš dalje...

I svako nedelju dana mozda da radim factory reset. I svako mesec da promenim bateriju. To se zove nedovrsen proizvod. Tj. sw deo im je nedovrsen, ali su hteli L da lansiraju medju prvima zbog marketinga...

Nitro ti mi upste nisi jasan, kao covek koji ima firmu i to vec godinama, dozvoljavas sebi da se zamlacujes sa glupim telefonom i da gubis vreme sa njim. Samo se zalis, ako ti fon stvarno ne valja, a ispravan je (po tvojoj tvrdnji), zasto ga jednostavno ne bi prodao i uzeo neki android fon koji je vec proveren. Nego zadnjih 30 stranica unazad se skoro nista korisno nije receno.

I svako nedelju dana mozda da radim factory reset. I svako mesec da promenim bateriju. To se zove nedovrsen proizvod. Tj. sw deo im je nedovrsen, ali su hteli L da lansiraju medju prvima zbog marketinga...
Je l me zezaš?
Problem je da izgubiš par sekundi dnevno, tako što ćeš samo restartovati telefon pred punjenje? Pritom, pretpostavljaš da će ti to rešiti problem, ali ne, bolje je da te telefon izda onda kada ti je najpotrebniji, čisto da bi imao materijal za pisanje...

Nije normalno da telefon svaki dan zahteva restart. Ako ću restartom, da smanjim verovatnoću nečega, ili da osvežim sistem, tri sekunde izgubljenog vremena mogu da priuštim...

Kako? Ja sam podesio ali mi se alarm u dnd modu uopste ne cuje...

aba362243fcb779f3060bb29e478014e.jpg
Imaš u podešavanjima za Sound pod Do not disturb da podesiš priority...
Podesiš da ti nije All nego Priority only i kao što piše dole Alarms always have priority...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1423121807845.png
    uploadfromtaptalk1423121807845.png
    219.1 KB · Pregleda: 144
Meni se dešavalo da ne resetujem stari HTC One X mesecima, i ništa mu nije bilo (Jelly Bean). Valjda može čevek da očekuje isto sa telefonom nove generacije i novim operativnim sistemom. Evo ja lično nisam restartovao G3 jedno 3 nedelje, i ništa mu ne fali. Ne bih voleo da to moram da radim svaki dan...

Meni se dešavalo da ne resetujem stari HTC One X mesecima, i ništa mu nije bilo (Jelly Bean). Valjda može čevek da očekuje isto sa telefonom nove generacije i novim operativnim sistemom. Evo ja lično nisam restartovao G3 jedno 3 nedelje, i ništa mu ne fali. Ne bih voleo da to moram da radim svaki dan...
Meni nekad treba posle par dana, nekad posle 10 dana. Elem danas bas pricao sa drugarom koji ima Nexus 4 i stalno radi update cim izadje neki. Identican problem - Android OS samo odjednom nece u sleep vec keep awake i potrosi mu bateriju za oko 4 sata iako ga ne koristi. Znaci moja greska - nije do LG inzenjera vec do Android OS developer-a. Nesto je u core zeznuto i cim jos na nexusu zeza verujem da mi 20h nece resiti probleme :(

Naravno. Eno vama tamo na wpu svaki drugi ima taj problem.

Poslednja izmena:
Citao sam na nekom stranom forumu da izvuku optrilike oko dva dana baterije,i da im ekran bude upaljen 7h sto je kod mene tesko..Najvise koliko sam izvukao(na KK)je blizu 5h upaljenog ekrana

Nazad
Vrh Dno